5 beelden, 5 dingen

 1. Maar man, het is hier stil. Ik weet het. Het is geen slecht teken, integendeel. Ik ben met een heleboel toffe dingen bezig. Ik voel me geweldig, doorgaans. Ik heb het gevoel dat ik -zoals ik het in de podcast zeg die we vrijdag op je loslaten- eindelijk de vruchten pluk van wat vele jaren voelde als aanmodderen tegen beter weten in. Mensen die koffietjes met mij gaan drinken zeggen wat ik voel: er is iets veranderd. Dat klopt. Er zijn puzzelstukken in elkaar gevallen. Ik begin te snappen waarom mijn vader zegt dat hij de jaren tussen 40 en 50 de beste van zijn leven vond. Ik zit goed in mijn vel, om het een beetje Ingeborg te zeggen. De afgelopen jaren heb ik dingen in handen genomen. Mijn tijd, mijn levensstijl, mijn werk. Vaneigens is het niet perfect, ik zou hier ook een lijst kunnen posten van alle ballen die ik op dagelijkse basis de verkeerde richting uit klop, maar wat vooral aandacht behoeft: ik blijf kloppen. Maar niet meer op mezelf. Wat ik heb gedaan? Dat. Exact dat. Ik neem er de kraaienpootjes die wijzen op de jaren dat mij dat heeft gekost met zot veel plezier bij.
 2. Ik ga me wat verleggen, de komende tijd. Cursussen als Budgetteren voor Beginners (staat altijd open, tegenwoordig, profiteer ervan) en Baas over eigen Tijd (gaat vast nog eens open, zet je op de wachtlijst) maken, en vooral, zien wat de cursisten die zich smijten ermee bereiken, heeft mij doen inzien dat ik geniet van coachen, inspireren, mensen mogelijkheden doen zien, doen groeien. Ik heb de afgelopen maanden heel veel vragen gekregen om boeken te schrijven. Met heel wat mensen gebabbeld en samengezeten.

  Boeken over intermittent fasting, over tijd, over van alles en nog wat. Ik zou dat kunnen, maar als ik zie hoeveel impact er ligt in nieuwe manieren van coachen, dan denk ik dat het daar ligt. Resultaat: ik ga wat minder journalistiek werk doen (wat niet wil zeggen dat ik minder ga schrijven, OH NOES) en ik ga in september een geweldig goede (naar ik hoor) opleiding volgen waarna ik mezelf ook officieel coach mag noemen. Neen, ik ga niet meer in het onderwijs staan, maar mensen (en dan nog liefst vrouwen) helpen om te geloven dat verandering niet alleen mogelijk is, maar ook haalbaar, dat is mijn lang leven.
 3. Vandaag is de laatste volledige schooldag, en dan gaan mijn liefste en ik weer in corona-modus. Hij werkt halve dagen, ik ook. Dat wil zeggen dat we weer samen gaan kunnen lunchen in den hof. En mits wat goed plannen (kunnen we!) een avondwandeling met ijsjes kunnen maken. En leven van dag tot dag, want dat is het beste leven. Bring it on.
 4. Ik heb precies weinig zomerplannen. Wel wat intenties. Zo veel mogelijk in het moment zitten. Tijd pakken. Om de krant te lezen. Cursussen te volgen. Boeken te lezen. Bij te tanken. In welke vorm dan ook. Naar muziek te luisteren. Naar de kapper te gaan. Te luisteren naar Dexter die vertelt wat hij in het boek van persoonlijke held Lieven Scheire las. Het moet niet te zot, geloof ik.
 5. En vrijdag ga ik zwemmen. Op reservatie. Voor het eerst in maanden. Met een tijdslot. Het zijn andere tijden, maar ik doe er toch mijn ding mee, en ik heb er zin in, begot.

Reacties

 1. Heleen

  Oh Kelly, ga je Inspirerend coachen aan Artevelde volgen? Heb die zelf gevolgd! Life changing!!!

 2. Wat een fijne, vrolijke blog :-) Goed begin van mijn dag. Ik zet een avondwandeling met ijsjes meteen op de planning voor vanavond. Geniet van de zomer en alvast succes met de terugkeer naar school.

 3. I

  Ik ben zelf ook wel benieuwd naar jouw ervaring met intermittent fasting, hoe je dat concreet doet. Ik heb al eens een maand 2 dagen per week gevast, en dat viel keigoed mee. Het lijkt me inderdaad een goeie manier om gezond af te vallen, juist door de mentale rust die het brengt. En het zou nog gezond zijn ook.

  Maar hoe combineer jij dat met je kinderen, want je eet dan toch een maaltijd minder? Weten zij dat je dat doet? Heb je geen discussies, dat zij ook niet willen eten? Of zeg je dat je al gegeten hebt (dat heb ik die maand gedaan bij het ontbijt)? Ik wil vooral niet dat mijn kinderen opmerken dat ik zoiets doe, dus ik vraag mij af hoe jij dat doet.

  Fijn trouwens voor jou dat je je focus verlegt. Dat is ook heel fijn voor mij en nog een heleboel andere vrouwen die met dezelfde zaken worstelen, dat er iemand is die dingen ten gronde uitzoekt en test in de ECHTE wereld. Ik heb al veel van jou geleerd, zaken die mij echt rust brengen.

 4. Een blog om vrolijk van te worden! Ikzelf zit nu halverwege team 3 en zou ook niet meer terug willen naar tram 2.

 5. Wat leuk dat je een coaching-opleiding gaat volgen! Ook al is jouw kennis al zo groot dat je die niet echt nodig hebt, me dunkt! 😃 Succes ermee en geniet van je heerlijk rustig zomer! X

 6. Die regenboog plus terras foto! Na lang wachten werd er hier onlangs eindelijk een terras gelegd en ’s avonds kregen we er als bonus nog een regenboog bovenop. Ik vond die al knap maar die bij jullie was helemaal indrukwekkend. Echt een cadeautje van de natuur.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>