lilith maakt macaroni met kaassaus. Gesponsorde!

bol_brugge_belegen.jpgLeuke vraag van de mensen van Brugge Kaas in mijn inbox, overlaatst. Of ik zin had in een mand vol kazen, en of ik daar eens een gerecht mee wilde maken, asjeblieft. ’t Zal wel zijn! En wahey, deze namiddag stond er een man aan de deur van de crib met een hele mand vol goodies.

Veeel goodies. Als daar zijn: Brugge Jong, Brugge Belegen, Brugge Goud, Brugge Prestige, Brugge Blomme, Brugge Broodje Classic, Brugge Broodje Apero, en Brugge Rodenbach. (Heb ik genoeg Brugge gezegd?)

kaas1.jpg

Ik ben zelf niet de allergrootste kaaseter, maar mijn leaf wel, dus die is nog altijd volledig in extase, en die mens is hier toch al efkes weg.

Ik heb aldus direct de koe bij de hoorns gevat en een pan comfort food op tafel getoverd om amaikes tegen te zeggen. Met de hulp van een Chinese vrijwilliger, die mij hielp door twee soorten kaas te raspen.

kaas2.jpg

Voor vier personen:

* 250 gram snelkookmacaroni
* 250 gram hesp, in blokjes
* bakboter

Voor de saus:
* 90 gram Brugge Rodenbach, geraspt
* 90 gram Brugge Goud, geraspt
* twee soeplepels graantjesmosterd
* 40 gram boter
* 40 gram bloem
* 250 ml melk
* peper en zout

Zet water op voor pasta, en doe wat boter in een pan. Voeg als die gesmolten is de stukjes hesp toe en laat op het gemakje aanbakken tot alles een beetje krokant is. Als dat het geval is leg je de stukjes hesp op wat keukenpapier zodat het vet wat kan afdruipen. Giet de pasta in het kokend water.

Doe ondertussen (in dezelfde pan, als je minder afwas wilt) de boter in de pan. Als die helemaal gesmolten is voeg je de bloem toe, en roer je goed. Laat dit een drietal minuten pruttelen zodat de bloemsmaak wegtrekt. Voeg de melk toe, beetje bij beetje, en blijf roeren tot je een gladde saus krijgt.

kaas.jpg

Voeg dan beetje bij beetje de twee soorten geraspte kaas toe en blijf goed roeren tot die helemaal gesmolten is. Werk af met de mosterd en kruid goed af met peper en zout. Voeg de hesp en de macaroni toe, roer goed en dien op.

kaas4.jpg kaas5.jpg

Yummers!! De twee kazen zorgden voor een geweldig lekkere saus, en volgens mij lenen de andere zich ook super om saus te maken, en kan je het zo pittig of zacht maken als je wilt.

Zie ne keer hoe yummers, maat.

kaas6.jpg

Hastn, maak deze macaroni, hij zal jullie leven beter en heuglijker maken. Ksweert.

Reacties

 1. Jum, jij boft met je kaasmand. En mocht je nog aan je veggiedag willen denken, de hesp kan heel goed vervangen worden door champignons dunkt me.

 2. Leuk , ik zou ook zo uit de voeten kunnen met al die kaas, ik ben een echte kaasreak, maar t is uiteraard niet zo gezond voor het leverke en voor de rondingen, ( want ik spreek bij mezelf niet meer over de lijn maar de rondingen)
  groetjes
  Christa

 3. Sarah

  En welke is de pittige kaas, de Rodenbach? Want het ziet er héél goed uit, maar die kaas heb ik toch nog nooit gezien. Is het iets dat gewoon in de Delhaize, GB… ligt?

 4. @Sarah: het zou gewoon in de supermarkt te krijgen moeten zijn, denk ik. Echt pittig was de rodenbach niet hoor, ik denk dat je daarvoor de prestige nodig hebt, maar ik hou daar zelf niet zo van. :)

  @a-woman: serieus? Wanneer was de vorige keer, dan? Ik herinner me zelfs niks. :) Behalve misschien dat tripje naar Amsterdam, maar dat is toch al weer een heule tijd geleden.

 5. Sarah

  Ik vind de prestige net wel heel lekker :D en ik vind helemaal niet dat hier teveel reclame wordt gemaakt, zeker als je vergelijkt met dooce enzo.

 6. Ik was ook maar wat blij met het kaaspakketje. Yummie. En die macaroni kan ik nu dus ook zonder al te veel moeite namaken. Waarvoor dank!

 7. Joeri Lankoarden (jaja, nog altijd)

  Joeewww, gisteren geprepareerd met stukjes spek, gouda en een romig geitenkaasje. Resultaat : fantastisch gegeten en ten huwelijk gevraagd door de deerne hehe. Merci Lilith en groeten uit my new hometown Straatsburg. ;)

 8. Maar allez, ik moest onlangs nog aan je denken! Een huwelijk, en Straatsburg? Kom eens op Facebook, wij moeten updaten!

  (ruben zit er ook op, geloof ik, moppedrappe)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>