lilith maakt gevulde tomaatjes

kalenderblaadje182.jpgZe komen razendsnel dichterbij, de dagen zonder vlees, en aangezien ik gisteren nog eens iets lekkers en veggie klaarmaakte en jullie misschien alle inspiratie kunnen gebruiken die er te vinden valt: het recept! Gebaseerd op de gevulde tomaten en paprika’s die ik vroeger altijd maakte met gehakt, en nu dus in een vegetarische versie. Qua lekkerheid moet dat eigenlijk zo goed als niks inboeten, vind ik.

Ingrediënten voor twee grote eters: (want wij hadden nog over voor de dag erna)

* vier tomaten
* een pakje vegetarisch gehakt (neem als je kan het seitangehakt van De Hobbit, echt duusd keer beter dan sojagehakt en te krijgen in natuurwinkels en af en toe in een supermarkt)
* een blikje tomatenblokjes
* een half chilipepertje, zonder de pitjes, in kleine stukjes gesneden
* een klontje boter
* een sjalotje, fijngesneden
* een teentje of twee look
* Italiaanse kruiden
* geraspte kaas
* peper en zout

Dit doe je:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en stoof je sjalotje samen met je look in wat boter. Voeg de chilipepertjes toe en laat nog wat stoven. Doe er dan het vegetarisch gehakt bij. Even roeren, en het blikje tomatenblokjes erbij gieten. Roeren en een kwartiertje laten opstaan, ondertussen goed kruiden met kruiden naar keuze. Snij ondertussen de hoedjes van de tomaten en lepel ze leeg met een soeplepel. Vul de tomaten met de gehaktmengeling, en zet ze recht in een ovenschotel. Giet de saus die je over hebt tussen de tomaten, zodat ze mooi recht blijven staan. Werk af met de geraspte kaas. Zet een klein kwartiertje in de oven.

tftcdag182.jpg

Serveren met rijst of puree.

En hup, weer één van die veertig dagen gevuld, zie.

Reacties

 1. Kat

  perfect zondagavondrecept: uitgeprobeerd èn goedgekeurd!

  Ik kieper er de inhoud van de tomaatjes ook maar gewoon bij.

 2. Ah, Godspeed to you Lilith! Ik ben dit weekend hopeloos op zoek gegaan naar vegetarische gerechten voor mijn aankomende 20 weken Gespreide Dagen Zonder Vlees. Ik ben een carnivoor en ik loop verloren tussen de gerechten zonder vlees dus ik vertrouw hier op uw smaakpapillen!

 3. LJ

  Dees gaat van pas komen se, ik wou juist eens gevulde paprika’s maken. Maar dan wel met vleesgewijs gehakt. Het klinkt alvast lekker!!

 4. @Kat: kan inderdaad perfect. :)

  @Fielosophie: awel, dan heb ik goed nieuws. De dagen zonder vlees indachtig ga ik eens een week bijhouden welke veggie dingen hier allemaal gekookt en gegeten worden, en daar ga ik dan dit weekend eens een post mee maken, bij wijze van inspiratie. Ik zet mijn maaltijden deze week ook op Twitter. (@talesfromthecri)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>