lilith maakt een wreed lekkere veggie ovenschotel

Dagen zonder vlees, ik help u daar eventjes gezwind door met dit recept dat ik uit de Allerhande haalde maar tweakte voor mijn man, die het niet zo heeft voor bepaalde bijna alle groenten. Geloof me: het is lekker, makkelijk, je kan er een dubbele portie van maken zodat je de dag erna ook niet moet koken, en en er zit geen vlees in. Toppertje!

ovenschotelkaas.jpg

Ingrediënten voor vier goede eters:

2 el olijfolie
1 schaal vegetarisch gehakt (175 g) (kan ook weggelaten worden)
2 stronken selder, in blokjes
2 wortelen, in kleine blokjes
1 blik tomatencrèmesoep (515 ml)
250 ml halfvolle melk
250 g macaroni
125 g jong belegen kaas, geraspt
een bakje champignons, in blokjes
peper en zout

Bereiding:

Verwarm je oven voor op tweehonderd graden. Doe de olie in een pan, en doe er het gehakt en de groenten bij. Laat een minuut of vijf bakken op middelhoog vuur terwijl je roert. Doe er de soep en de melk bij en laat een minuut of vijf opstaan, zonder dat het kookt. Kook ondertussen de macaroni gaar. Roer 75 gram kaas door je saus en laat smelten. Giet de macaroni af en roer door de saus, en breng op smaak met peper en zout. Giet alles in een ovenschotel, doe er de rest van de kaas over en bak die goudbruin in een minuut of twintig.

Comfort food op zijn best, als je het mij vraagt.

Reacties

  1. lilith

    @nonkelsam: gewoon zonder? Of eventueel met courgette ofzo.

    @Evelien: jep, ik heb ook al eens recepten gezien met champignonroomsoep. Dat zijn zo van die blikken waar je ook nog een blik water bij moet kappen, dus niet echt soepsoep. Het lijkt eerder op romige tomatenpuree.

  2. Dat is grappig, die heb ik vorige week gemaakt! Zoon (9, eten is niet zijn hobby) heeft ervan gesmuld, dus dit recept houden we erin.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>