As we speak

As we speak 2

Omdat ik zelf een geweldige sucker ben voor een Currently op andere blogs, en omdat onlangs uit lezersonderzoek bleek dat jullie meer lijstjes willen: een nieuw rubriekje.

 • Lezen: af en toe een kortverhaal van Alice Munro, omdat de lengte ervan perfect is voor de momenten tussendoor waarop ik tijd heb om me even in een verhaal te verdiepen. Op dit moment ben ik bezig aan Too Much Happiness, en ik ben daar serieus content van. Daarnaast lees ik af en toe een hoofdstuk in het boek van deze blog, en ik moest het niet zeggen maar ik doe het toch: het is echt leuk geworden. Hij is mij hier op deze foto van de boekvoorstelling van enkele dagen geleden echt niet pijnlijk aan het pitsen om dat te zeggen, op geen enkele manier.intermezzo italianoVoor de rest heb ik Bloglovin’ ontdekt, en dan vooral hun popular blogpost functie. Ook nog altijd een ongelooflijk grote fan van Zite op iPad. In een ideale wereld had ik elke dag minstens een half uur om daarop bij te lezen. Ik kreeg ook het boek van Lobke opgestuurd, en daar ben ik ’s avonds een beetje door aan het gaan. De kans bestaat dat ik er hier binnenkort nog iets mee doe, al is het maar omdat ze “Dexter” heeft opgenomen in haar lijstje met hippe babynamen. Tihi. En voor de rest is het ook gewoon een heel leutig boek. En qua lezen met Dexter: Het Grote Boek Van Woorden En Plaatjes. Geleend bij de bibliotheek, en na een maand zo triest dat we het terug moesten brengen dat ik het dan maar heb gekocht. Heerlijk plaatjesboek, lezers met kroost.
 • Blij met: de bestelling superleuke oorbellen van Bafihana die dit weekend in de bus zat. Ook al slaagde ik erin om één van de gele al na twintig seconden kwijt te spelen in onze bolide. Tsssk. Mijn mosgroene nieuwe winterjas die zo de max is dat ik er elke dag een fotosessie aan zou willen wijden. Backup van lieve mensen in drukke tijden. Lieve mensen die doen alsof dat vanzelfsprekend is, maar ik weet wel beter. Het feit dat we al over ons doel zitten op de veiling. Wat niet wil zeggen dat hij afgelopen is: we gaan nog even door, dus intekenen voor drie uur blogcoaching met koffie én taart kan nog en wordt zelfs vreselijk hard toegejuicht. Juwelen van bafihana
 • Eten: bloemkool met witte saus. Risotto, nadat ik er jaren een degout van had omdat iedereen in Komen Eten het maakte en er op tv ook veel te veel werd gezaagd over de ongelooflijke moeilijkheidsgraad ervan. Vorige week toch nog eens eentje met bospaddestoelen op het weekmenu gezet, en dat was zo heerlijk dat we vanavond voor een mediterraanse versie met tomaat en basilicum gaan. En of ik nog altijd aan de weight watcher ben, vraagt u? Voor die onthulling moet er gewacht tot vrijdag.
  risotto
 • Bezig met: uitvogelen hoe we deze drukke werkweek gaan doorkomen en al onze deadlines gaan halen nu het kleine Dextertje voor de tweede keer in korte tijd thuis is van de crèche met hoge koorts. Ondertussen dank ik de goden voor de liefste grootouders ooit, die bijspringen waar ze kunnen en ons zo gigantisch uit de nood helpen. Geloof mij: lieve grootouders zijn hun gewicht minstens drie keer waard in goud. aswespeak
 • Mezelf verbazen over: hoe snel de tijd gaat. Toen ik enkele dagen geleden een hele berg spuugdoekjes naar de zolder bracht die ooit over het hele huis lagen om naar te grijpen als baby Dexter “had teruggegeven” (haha, dat woord is zo de max) besefte ik ineens dat hij al zestien maanden is. Dat dat zot is, na alles dat we hebben meegemaakt. Dat we erdoor zijn geraakt. En dat zestien maanden makkelijker is, en leuker, maar ook de leeftijd waarop je compleet door het lint kan gaan omdat je én wil eten, én je tuutje in je mond wil houden. Als dat niet blijkt te lukken breekt de hel los, zo ondervond ik vanmiddag.
 • Luisteren naar: Storms van Fleetwood Mac past behoorlijk perfect bij mijn herfstnostalgie, in de originele versie maar ook in deze. En deze prachtige versie van het nog steeds geniale Waltz #2 van Elliott Smith, ook al was de mens zelf het compleet beugespeeld, zoals blijkt vanaf 2:40. Ik kan het *even tellen* nog wel zes miljard keer horen, geloof ik.
 • Plannen: er liggen tickets voor de Winter Efteling op de kast. Ik ben daar nog nooit van heel mijn leven geweest, en nu heb ik een kindje om mee te nemen. Pretty darn excited.

Meedoen op je eigen blog mag, eventueel met eigen categorietjes. Link dan eventjes in de comments zodat we kunnen komen kijken.

Reacties

 1. Bedankt voor de leuke reclame ;)
  Zo’n besjes maak ik wel nog eens opnieuw voor je, zo’n lijstje komt er ook nog, volgende week als ik wat meer tijd heb.
  Altijd leuk om jouw blog te lezen, altijd weer opnieuw inspiratie en moed! Xx

 2. lore

  Goohh kon ik ook maar zo goed schrijven als jij, dan zou mijn brein waarschijnlijk beter geordend en minder chaotisch zijn ;-) Elke keer opnieuw glimlach op mijn gezicht en nu nog meer: Gust en Dexter hebben hetzelfde vosjes-shirt ♥

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>