As we speak 2

sint maarten
 • Eten: kruidnoten met chocolade en speculooskoeken. Zouden keihard verboden moeten worden. Ik was zo goed bezig, vijf kilo afgevallen ondertussen, en toen was het verlengd weekend en kwam Sint-Maarten aan aan de kaai en raakte ik verslingerd aan kruidnoten met chocolade. Zeker honderdduizend calorieën voor eentje. Om nog maar te zwijgen van de klaaskoeken en de warme chocolademelk. Ook ontdekt: aardperen. Er is een reden dat die in de categorie vergeten groenten terechtgekomen zijn, trouwens. Aardperen zijn groenten voor mensen die niks anders te doen hebben dan aardperen schillen, maar wel erg lekker in een puree met aardappelen, look en peterselie.
 • Genieten van: de eerste Sint-Maarten die Dexter een beetje bewust meemaakte. Van de manier waarop hij ook steeds meer begint te hebben aan familiegelegenheden, waardoor wij ook. Al was het maar omdat hij niet meer constant aan ons been wil hangen, maar graag begint te spelen met andere kindjes, al zijn dat dan vooral zijn vertrouwde nichtjes. Ook genieten: van zijn gezichtje toen er plots een Thomas De Trein werd opgediept die de Sint had gebracht. Met een lichtje, én geluid. Zottigheid jong, voor een klein Dextertje.
  thomas de trein
 • Luisteren: naar Wannes Capelle. Ge zwiegt is één van de allermooiste nummers ooit, en het past helemaal bij het warme gevoel dat ik krijg van allerlei recente odes aan het West-Vlaams, zoals Eigen Kweek en aanverwanten. Plus: ik woon in Ieper, dat de afgelopen dagen het centrum van het universum leek. Wij deden dus van Poppy Parade en op televisie naar de Last Post kijken, en mijn patriotisme beleefde hoogdagen.
 • Denken aan: andere opties. Het is geen goede periode geweest in medialand. Een deel van mij denkt dan “het komt wel goed en er zal altijd wel geschreven moeten worden”. Een ander deel van mij denkt: “Ik ga een soepbar beginnen op de Grote Markt van Ieper”. Frederik van de Krant Van West-Vlaanderen leverde mij zelfs al een geweldige naam: Bobbejaan Soepen. I know, right? Misschien moet ik iets doen met aardperen, ofzo.
  aardperen
 • Uitkijken naar: een naderende week verlof met het gezin en mijn eerste Thanksgiving diner in de crib. Iemand ervaring met kalkoenen vullen, of in het bezit van een overheerlijk en simpel traditioneel bijgerecht?
 • Afwerken: lijstjes. Duizend opdrachten, zodat ik toch maar niet moet werken tijdens mijn week verlof. Wel leuke opdrachten, trouwens. Die me op plaatsen en bij mensen brengen die ik anders niet zou tegenkomen. En me tussen de bedrijven door afvragen wat ik ooit zonder Omnifocus zou doen, op dat gebied. Verzuipen in lijstjes, dat zeker. Ik ben me nog iets meer aan het verdiepen in het programma, en man toch: beste uitvinding ooit, voor de lijstjesverzuiper. For reals.
  aswespeak2_4
 • Plannen: een hoop leuke blogposts. Mijn drie uur blogcoaching met Ineken. Een spetterende actie voor hier, binnenkort. En dat ik eens een paar dingen wil gaan bekijken. Die expo van zestig jaar televisie. Stephan Vanfleteren die een fotoselectie heeft gemaakt voor het In Flanders Fields Museum. Birth Day van Lieve Blancquaert in Brussel. De show van Raf Walschaerts. Dat ik eens moet nadenken wanneer ik dat allemaal ga doen.

(Zin om mee te doen? Link dan jouw As We Speak in de comments, en dan komen we allemaal lezen!)

Reacties

 1. Veerle

  Aardpeer is mijn lievelingsgroente. (Ik heb van alles een lievelings-, en vraag dat ook vaak aan mijn man, die er zot van wordt, want die doet niet van lievelings-.) (Maar ik heb geen lievelingskind.) We hebben er afgelopen zomer zelf een gekweekt, hij was meer dan twee meter hoog, heel indrukwekkend. Aardpeersoep is goddelijk, ik kom dus zeker naar je soepbar (helemaal vanuit Leuven, maar ik ken de weg naar West-Vlaanderen want mijn ouders wonen daar) als je ermee start.

 2. Remember this moment!
  Er komt (gauw) een dag dat je vloer bezaaid ligt met allerlei treintjes met gekke namen en stukjes spoor, maar je toch nog naar die éne moet zoeken.
  Ik geloof in een soort stepping-stone theorie voor thomas-de-treintjes. Verslavend spul, voor vader én zoon!

 3. ik vind dit echt een superleuke rubriek!
  check out mijn eigen variant “whatsup?” op josieslittlethings.be…
  josie xo

 4. Saskaya

  Er gaat geen kerstavond-ochtend voorbij of ik zit met mijn hand in een kalkoen van zo’n 8 kg. Wel ringen achterwege laten!

 5. Dominique

  Man, wat ben ik toch jaloers… klaaskoeken zijn echt nergens te krijgen bij ons in de buurt (Oost-Vlaanderen, Waasland). Vroeger nog in een plaatselijke delicatessenzaak te verkrijgen maar die is spijtig genoeg al een paar jaar gesloten.

 6. zo’n mega kalkoenen kun je op mijn werk krijgen (www.delovie.be) en je steunt er de voorziening mee…. :-) (valt het op dat ik aan het ronselen ben?)

 7. @liese: ah, echt? Mijn mama heeft daar altijd gewerkt, alleen al daarom moet ik er misschien daar één gaan halen. Moet je ze bestellen, dan?

 8. jaja je moet ze bestellen, ik kan je laten weten wanneer ze te bestellen zijn. Maar had je een bepaalde datum in gedachten want ik vermoed dat het pas echt tegenaan de kerstdagen is dat ze “klaar” zijn. Ik informeer eens deze middag als ik er ben. Alléé je mama werkte daar ook? Het is pas mijn 11de jaar, ik weet niet of ik ze ooit zou gekend kunnen hebben…

 9. Ik heb één nodig tegen 30 november, misschien is dat wat vroeg, dan? Mijn mama heeft daar gewerkt in de onderhoudsploeg tot ze ziek werd eind 2006. Dus wie weet. :)

 10. Moh, daar heeft mijn mama ook nog gewerkt. Brigitte, zegt je dat toevallig iets?
  En merci voor de tip, ik ga eens kijken voor de groenten.

 11. Het zegt me niet meteen iets (ik werk pas sinds dit jaar in Ieper) maar ik vermoed dat onze medewerkers van de huishoudelijke dienst haar zeker wel zullen kennen! Ik stuur je een bericht via de facebookpagina van je blog ivm de giga-kalkoen, ok?

 12. die soepbar in ieper: doen!
  ik kom dan zeeeeeeker af vanuit brugge en word verzekerst een van je vastste klanten :-)

 13. Anouck

  Mojagie! Soepbar! Aan ons heb je alvast drie klanten (inclusief stevige eetlust) ter stede!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>