lilith maakt saus van geroosterde kerstomaatjes

geroosterde kerstomaten

Eentje voor de categorie: de simpelste dingen zijn dikwijls de beste/ ik heb honger maar niet veel goesting om zotte dingen te doen. Kerstomaten staan in het lijstje van dingen die wij altijd in huis hebben, samen met smeerkaas van Maredsous, cracotten en bananen. Sommige weken zijn de kerstomaten op voor ik weer naar de winkel moet, want ik eet dat tussendoor en overal op en in, maar op andere weken zit ik op vrijdag met een kerstomatenoverschot. Geen ramp: ik gooi ze vaak gewoon bij pasta met wat chilipepers en look en kruiden, en een mens heeft gegeten. En goed ook. Maar deze week herinnerde een chef waarmee ik een reportage aan het maken was me eraan hoe lekker geroosterde kerstomaten zijn, als saus.

geroosterde kerstomaten

Het is even simpel als het klinkt, ook. Kerstomaatjes in een ovenschotel gooien, olijfolie erover, peper en zout erbij, en dan een half uur in een oven van tweehonderd graden. Het roosteren geeft de tomaten een heerlijk zoete smaak. Ze zien er niet uit, maar dat geeft niet, want je duwt ze daarna gewoon door een zeef en vangt wat er overblijft op in een schaaltje. Als de saus te dun is kun je hem nog wat indikken in een sauspan. Serveren met pasta en eventueel wat Parmezaanse kaas. Poepsimpel, en echt waar smullen.

Kan naar het schijnt ook perfect gebruikt worden als koude vinaigrette en zonder enige miserie ingevroren worden voor later.

Reacties

  1. Ann

    O hemeltje, ik heb net deze saus uitgeprobeerd, en ik die niet van warme tomaten houd, ik heb zowaar mijn zeef zitten aflikken… Heerlijk!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>