[8daysofchristmas: dag 2] Mijnfopspeen.be

mijnfopspeenbe

Amai amai amai, jullie zijn met veel, precies. En het is echt zo hard de moeite om door alle comments van gisteren en vandaag te gaan, al was het om wat inspiratie op te doen voor tijdens de kerstvakantie. Ik heb geleerd dat ik Borgen en Homeland eens moet uitchecken, bijvoorbeeld. En dat Lieve Blanckaert geweldig veel gevoelige snaren aan het raken is met haar Birth Day. Om maar een paar dingen te noemen. In elk geval: supermerci voor jullie deelname, om twaalf uur vanmiddag sluit ik af, en deze namiddag maak ik winnaar 1 bekend op mijn Facebookpagina.

Tijd voor dag 2! Want ook vandaag valt er weer iets geweldig leuks te winnen via één van mijn teergeliefde sponsors. Ik leerde mijnfopspeen.be kennen toen ik net bevallen was van Dexter. Ik was op voorhand niet van plan geweest om mijn kind gewend te maken aan een fopspeen, aja, want ik had in boeken gelezen dat dat niet goed was voor de borstvoeding die ik uiteindelijk negen dagen heb zien vol te houden omdat mijn baby enkel wilde krijsen en niet drinken. Heb ik dat verhaal al eens verteld? :aah: ANYWAYZ.

Al de eerste nacht op de materniteit brulde Dexter de hele vredig slapende gang bij elkaar, en raadden alle vroedvrouwen en mannen ons aan om hem toch maar een tutje te geven. Ik zou toen al alles gedaan hebben om hem te doen stoppen met krijsen, na een slapeloze nacht en een bevalling die bijna een dag had geduurd. Een tutje it was. En een tutje zou het blijven.

dexter_mijnfopspeen

Eens thuis zat er immers een bon van mijnfopspeen.be in de bus, en aangezien Dexter toch iet of wat kon getroost worden met zijn tutje bestelde ik er ineens een paar met zijn naam op. Sindsdien heeft hij altijd dezelfde gehad, die ik om de zoveel maanden aanpas aan zijn leeftijd. Wreed content van, een gemak in de creche want ze hebben daar maar één Dexter, en snel geleverd altijd. Veel keuze uit verschillende merken ook. En ooit gaan er ook andere lettertypes beschikbaar zijn, het schijnt, en dan ben ik pas helemaal content. (Update: ze komen er zelfs al aan begin januari. Hoera!)

Julie van mijnfopspeen.be voorziet een geschenkdoos voor deze giveaway, compleet met gepersonaliseerde fopspenen, een cool slabbetje en een fopspeenketting. Je kiest zelf welk setje je het leukste vindt. Er zit ook nog een bon bij voor een extra setje gepersonaliseerde fopspenen naar keuze. De winnaar zal dus even weg kunnen.

setje mijn fopspeen

Het enige dat je hoeft te doen is antwoorden op deze eindejaarsvraag: wat vond jij het beste liedje van 2013? Je krijgt tijd tot morgenmiddag 12 uur, dan wordt de wedstrijd afgesloten.

De winnaar van deze wedstrijd wordt morgen rond de middag geloot, en maak ik bekend op mijn Facebookpagina. Niet gewonnen? Morgen is er weer een wedstrijd! En valt er iets te winnen dat helemaal niks met kindjes te maken heeft, zelfs. Ik zou dus maar eens komen kijken als ik u was.

Reacties

 1. vliene

  Dat is voor mij ‘latch’ van disclosure ft sam smith. In de UK reeds in oktober 2012 gereleased, hier een hit geworden in 2013.
  Zalige clip ook.

 2. Lore

  Mijnfopspeen heeft hier ook een goeie klant: Stoere Gust en hopelijk binnen een jaartje ‘grote broere Gust’ :-) Ze liggen al klaar

  Favoriete liedje?! Get Lucky van Daft Punk.

  Omdat ik héél Lucky ben met mijn gezinnetje (emo-emo) ; omdat mijn zoon héél happy wordt van het liedje en dan ook héél grappig begint rond te dansen ; omdat het de ringtone van mijn mobieltje is en ik dus iedere keer te laat ben om op te nemen (en daardoor ook vaak héél Lucky ben mijn zagende mama niet aan de lijn te krijgen ;-) ) ; omdat iedereen gewoon héél Lucky is hier jouw zeer fijne verhalen te lezen!

 3. Kato

  Ook deze keer wil ik meedoen :-))

  Beste ‘liedje’ vind ik de openings-tune van ‘Quiz me quick’, al maanden mijn ringtone en altijd even plezant om te horen!

 4. Catherine

  Helemaal in kerststemming door ‘Leave a light on’ van Marble Sounds met een prachtclip!

 5. Of we nu winnen of niet, dat ene pakket komt er. We kregen gisteren te horen dat we een zoontje verwachten dus die mag al eens getrakteerd worden. :-)

  Ik vind dit trouwens een hele moeilijke omdat ik niet van hedendaagse muziek houdt…… wij zijn Cash en Pink Floyd fans. :-) En ik schaam me een beetje maar ik ga toch Miley nomineren met Wrecking Ball… omdat ik daar zo mee kan meekwelen. :-)

 6. Ellen

  Veel wijze dingen ontdekt dit jaar, maar Happy van Pharrell Williams kan er alle dagen in grote hoeveelheden in. En Get Lucky ook. En vlak voor de bevalling van de zoon was ’t My Number van Foals. Serieus, mogen we maar 1 nummer kiezen???

 7. Evelyn

  Ik vind dat momenteel écht een hele recente song, wat op zich miscchien vreemd is. :)
  Maar de nieuwste van Marco Borsato & zijn dochter Jada! ‘Samen voor altijd’… Tranen met tuiten jong bij dat nummer… Er zit zo extreem veel waarheid in dat nummer, niet normaal! Ik word stante pede weer helemaal zacht voor mijn eigen vader… :)

 8. Fran

  Mensen zijn gemaakt van dun papier van Jonas Winterland. Via één van jouw blogs leren kennen. Zo echt he! Daarnaast, om even Belgisch te blijven Rouge Ardent van Axelle Red en If I needed you uit The Broken Circle Breakdown.

 9. Ik mis je van maaike ouboter, dat heeft me zo gepakt.
  We hebben een heftig jaar achter de rug. En dan kan zo’n liedje je zo aangrijpen.
  Maar begin maart wordt onze tweede dochter geboren, dus 2014 gaat zeker beter worden!

 10. Natalie

  “Formidable” van Stromae, ook omwille van de clip, zo herkenbaar voor mij omdat ik elke dag in die buurt van Brussel rondloop en omdat hij iedereen op n verkeerd been heeft gezet met zijn “zatte” act…

 11. Marlies

  Get Lucky van Daft Punk. Vond het een super nummer, en sinds ik het hoorde in de verloskamer, net voor mn zoon geboren werd, nog veel meer!

 12. Michele

  Naast maestro Stromae, de laatste tijd erg aan het genieten van “Strong” van London Grammar. Begin dit jaar altijd supervrolijk met “Sonnentanz” van Klangkarussell, op dat nummer ook voor het eerst mijn kindje voelen bewegen!

 13. Maja

  oh ja, voor mijn toekomstig metekindje dat nu nog even lekker warm in de buik moet zitten.
  Het is erg, maar ik kan niet meteen op een volwassen liedje komen, misschien omdat zowat standaard de kapitein aan staat in de auto. En eigenlijk vind ik die ook super, dus: hé kleine zebra van kapitein Winokio

 14. Wendy

  Grootste deel van het jaar zwanger geweest van mn tweeling en het liedje van de vtm-serie Binnenstebuiten doet me aan die periode terugdenken.

 15. ‘Rolling in the deep’ van Adele wegens een serieus ‘wat-ben-ik-fier-op-dit-meisje-moment’ tijdens een muziekschool-optreden van de dochter die vol overgave fonetisch mee stond te zingen met dit toch wel geweldige lied!

 16. helena

  Mijn baby wordt rustig van ‘heaven’ van emili sande en kijkt me heel vreemd aan als ik probeer mee te zingen ;-)

 17. Marijke

  “Formidable” van Stromae. Gewoon omdat mijn twee zoontjes daar zo “formidable” op kunnen dansen.

 18. Lobke

  ‘k moest even wachten met reageren na het lezen van de reacties, want ik kreeg Get Lucky maar niet uit mijn hoofd, en kon daardoor geen andere nummers bedenken… :-) Is natuurlijk ook geen slecht nummer, maar doe mij toch maar Sirens van Pearl Jam. Of Formaldehyde van Editors.

 19. Ha, het doodshoofd-pakketje zou de max zijn voor Finns intrede bij de onthaalmoeder in januari :)
  Hét lied van 2013 is voor mij (als ik mijn Spotify bekijk) duidelijk: Stromae – Papaoutai en Broken Circle Breakdown – wayfaring stranger

  Northside Gal van J.D. McPherson is ook een aanradertje die ik pas dit jaar heb leren kennen, maar die is al wat ouder, dus die mag van mij niet meedoen :)

 20. Katrien

  Met kerst mag het wat meliger, dus doe mij maar Beneath your beautiful van Emeli Sandé. Supermooi bleitnummer!

 21. Truus vanderghote

  Zowieso daft punk! De hele plaat! En de nieuwste van John Mayer mag er ook wel zijn… Ge zijt een meiske of ge zijt het niet hé! ;-)

 22. Lie

  Tgoh, zelf niet echt een favoriet, maar de peuterzoon begint altijd vrolijk te dansen als ie ‘Animals’ hoort van Martin Garrix en ‘Get `Lucky’ van Daft Punk. Laat ik het dan maar op die 2 houden.
  Zo een pakketje is trouwens welgekomen voor zijn broertje of zusje (april 2014)!

 23. Nathalie

  Wildest moments van Jessie Ware, nummer over de ups en downs van vriendschap en die vriendin bevalt volgende week van mijn metekindje! Bère kerst!

 24. Het allermooiste liedje van 2013 zal dan toch “Formidable’ van Stromae zijn, alleen al omdat mijn jongste het zo sappig meezingt. Bilingue, quoi!

 25. *vind ik leuk* Mijn klein kereltje gaf volop schopjes in de buik terwijl ik deze post las, I got the message: hij krijgt zijn gepersonaliseerde tut!
  Favoriet nummer: Wildest moments van Jessie Ware, al vrees ik dat dat er nog eentje is uit 2012.
  Btw: ik stem nu al voor een 8 days of Valentijn!

 26. Marianne

  Blurred lines van Robin Thicke en Pharrell Williams blijft voor mij geassocieerd met de mooie zomer van 2013.

 27. Marloes

  haha, ik kreeg ook stampjes van ons kleintje bij het lezen van deze post, ik denk dat mijnfopspeen.be sowiso extra werk zal krijgen! En een liedje, tja, wat te kiezen? Ik ga maar voor Royals van Lorde, omdat toch het liedje is dat ‘k voor naar de radio loop om het volume wat luider te draaien.

 28. Guilty pleasure, maar zonder schaamte: “Wrecking Ball” van Miley Cyrus. Omwille van de meebrulkwaliteiten in de auto, onder de douche, etc.

 29. Anouck

  Toch wel “Do I wanna know” van de Arctic Monkeys. Zo een vette intro man! Guitars puh-lease! Voor de rest mogen de albums van Pearl Jam, Daft Punk en Hooverphonic er wel wezen!

 30. A-girl

  Mijn favoriete liedje is denk ik “I follow rivers”, daar heb ik denk ik het vaakst mee in mijn hoofd gezeten en daar dacht ik ook spontaan aan toen ik je vraag las!
  Dit is weer een kadootje waar ik volgend jaar veel mee kan doen (al hebben we nog geen naam voor de baby, dus die moeten we dan nog snel verzinnen ;-)), dus ik hoop dat ik win!

 31. Bie

  Fomidable, Stromae, al is het maar omdat de zoon dat zo schattig meezingt. Ik hoop overigens dat hij snel zelf uit zijn tuutje groeit, dus ik zou het eerder schenken aan de zwangere vriendin die al zowat haar hele zwangerschap plat ligt in de zetel en nu nog een dikke twee maand voor de boeg heeft.

 32. Flo

  Om het eens over een andere boeg te gooien: Song for Zula van Phosphorescent. Daar worden zelfs huilbaby’tjes stil van :)

 33. nnnina

  Mijn zoontje heeft maar liefst twee naamgenootjes in de crèche (op 14 kindjes!), dus zo’n gepersonaliseerd tutje lijkt me super :-).
  Favoriete nummer van ’t moment: gold – gabriel rios (oh wat zou ik graag die micro zijn)

 34. Riptide van Vance Joy. Zeer aanstekelijk deuntje dat in je hoofd blijft hangen. Een grote hit in Australië, maar hier (nog) niet tot bij onze radiozenders geraakt. Zonde volgens mij.

 35. Anneleen

  Ik loop meestal een paar jaar achter op de hitparade. Maar ‘k heb na lang nadenken toch een liedje gevonden uit 2013: Wings van Birdy, waarbij ik me er kan blijven over verwonderen hoe zo’n jong meisje zo’n matuur stemgeluid kan hebben.

  Verder heb ik dit jaar K’s Choice herontdekt, met hun CD Echo Mountain die al in 2010 uitgekomen blijkt te zijn, die had ik op één of andere manier gemist…

 36. Lien

  “Op een grote paddenstoel, vol met witte sti-ippen”. Omdat dit het liedjes was waar onze kleine bol voor het eerst een gigantische glimlach toonde!

 37. Emmy

  Het liedje van 2013 is bij ons zeker en vast “Wij gaan vliegen” van Samson en Gert.
  Supper om onze kleine man hier op te zien dansen.
  Het maakt meteen ons dag goed :-)

 38. Ellen

  ‘Wake me up’ van Avincii. Volledig uit de bol gegaan de eerste keer dat ik dit liedje hoorde, op één van de weinige uitgangsavondjes dit jaar. Twee maand op zoek geweest naar de titel/uitvoerder ervan en toen het zover was, met evenveel enthousiasme opnieuw genoten.

 39. Ik moet toegeven dat het me is ingegeven door de commentaren hierboven, maar ik had gewoon ook echt géén idee, omdat ik zelden naar de radio luister. In ieder geval ‘if I needed you’ van the broken circle breakdown. Ik heb dat al zo vaak meegekweeld, ik word er toch ook altijd een beetje stil van als ik aan de hele film denk … dus vandaar!

 40. An

  Ozark Henry met “Plaudite amicii comedia finita est.”
  De wreed ingewikkelde titel en het feit dat ’t een dorpsgenoot is, maken het alleen maar leuker ;)

 41. Helene

  Toen Dexter geboren werd, behoorden mijn zoontje en ik tot “die vredig slapende gang” :-), troost je, we hebben Dexter toen niet gehoord :-)
  Sinds ik ander werk heb ben ik niet meer mee met de laatste hits, dus ik hou het op de meest gedraaide CD van kapitein Winokio, met als favoriete song Carnaval.

 42. Magali

  Hier ook een get lucky fan, en sinds kort all of me van John legend. Mijn klein Caspertje zou wel extra tuutjes kunnen gebruiken.

 43. Moniek

  Stromae – Papaoutai.
  En dan vooral omdat mijn zoontje het dansen in de video zo leuk na doet en dat mijn jongste daar dan weer om zit te lachen!

 44. Caro

  Hier een tutloze dochter, dus het cadeautje van vandaag laat ik graag aan iemand anders. Maar ik deel toch graag mijn mening :-) Ik ga voor Get Lucky, omdat het een hit was toen de dochter net geboren was en omdat het een zalig nummer is en Kavinsky ft the weekend met odd look vind ik ook nog altijd een zalig nummer.

 45. Joke

  Doe mij ook maar “Get lucky”. Het beste nummer OOIT volgens mijn dochter. En die is al 5, dus dat wilt wat zeggen.

 46. Annelies

  Als het van de oudste afhangt: Formidable van Stromae, maar ik ga liever voor Tous les mêmes – van Stromae natuurlijk

 47. Evi

  Thriftshop van macklemore! Word ik zo vrolijk van :)
  Maar eh, met tutjes ben ik niets, dus moest ik winnen, mag het nog verder geloot worden aan iemand anders ;)

 48. Johanna

  ‘Alleen de liefde kan u redden’ van Hermitage. Zo’n schoon liedje.
  Een goede vriendin van me gaat over een paar weken bevallen en dit zou een heel cadeautje zijn voor haar!

 49. Jolien

  If i had a tail van Queens Of The Stone Age. Ik voelde onze dochter voor de derde keer bewegen (waardoor ik er eindelijk zeker van was dat het niet mijn darmen waren ;-) ) tijdens hun concert in november en wel tijdens dit liedje.

 50. Annelies Gheysen

  “What does the fox say?”
  Heerlijke onzin! <3

  (Hey karma, did you buy me a birthday present yet?)

 51. Waarschijnlijk niet het mooiste liedje maar voor mij het meest betekenisvolle van 2013:Get Lucky van Daft Punk. Dat is vanaf nu gelinkt aan een bijzondere vriendschap die dit jaar ontstaan is. En heel toepasselijk ook want ik ben lucky dat ik net meter geworden ben van de kleine Marloes. Als ik win, doe ik de tutjes dus cadeau aan haar (ouders)

 52. lchobzisba7

  One Shot van Maître Gims, omdat:
  – ik nu eenmaal van popmuziek hou
  – het mij altijd doet denken aan iemand die voor mij heel bijzonder is
  – het mijn huidige grijsdraaiplaat is.

  Zelf nog geen kiendjes maar ik heb wel “nen boas” in de familie die zeker zou staan met zo’n schoon tutje/slabbetje!

 53. SnottebELLIE

  Hmmm moeilijk. Ik dacht Gold te zeggen van Sx, maar is blijkbaar al van 2012 ;). Dan maar United van Goose!

 54. Tine

  Om heerlijk luid mee te zingen: Trixie Whitley – breathe you in my dreams.
  (Baby op komst in mei: Pick me! Pick me! * zwaait enthousiast*)

 55. Magalie

  Can’t get netter than this – parachute youth. Top schijf!! :) en onze dochter die begin januari geboren zal worden, kan altijd een gepersonaliseerd tutje gebruiken.

 56. ElsS

  Geen fan van Stromae maar zijn laatste nieuwe, tous les memes en vooral de clip vind ik best knap. En in de commentaren hierboven staan nog veel knappe nummers maar ik wou je toch wat variatie bieden :)

 57. Ineke

  Someday van Floating Fall.

  Ook ik ben al fan van mijnfopspeen.be. Een nieuwe lading tutjes is steeds welkom.

 58. liesllotty

  Amalfi! Wat zou het fantastisch zijn om het nieuwe jaar zo fashionabel in te gaan met dat pakketje! Duimduimduim…

 59. 1nge

  oei, moeilijker dan gedacht.
  ‘vivir mi vida’ van Marc Anthony werd echt zotgedraaid in Mexico en is daarom hét vakantieliedje van 2013 voor mij en ‘love me again’ van John Newman om luid mee te zingen in de auto maar het allerallerbeste liedje van 2013?: ‘brighter than gold’ van The Cat Empire!

 60. Karen

  Moeilijke vraag! Ik denk momentaal aan Royals van Lorde wegens zoveel talent op 16 jaar. The fuck! Ook HAIM is het vermelden waard!

 61. Ilse

  Zou vandaag moeten bevallen, maar is nog te goed in mijn buik denk ik :-)
  Tijd dus om ne keer mee te doen, en dan sprint Formidable er toch bovenuit.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>