As we speak 4

currently3

Boeke tjezen. Altijd weer boeke tjezen.

 • Lezen: Ik ben op dit moment een paar boeken door elkaar aan het lezen, wat meestal betekent dat ik dat ene boek waar ik volledig door gegrepen ben niet kan vinden. Zo ook nu. Losing my Virginity van Richard Branson is inspirerend, ja, en de kortverhalen van Alice Munro meestal ook, maar ik voel dat ik sinds The Interestings en daarna Tampa niet meer in mijn leesflow ben geraakt. En ik vind dat jammer, want ik ben zot van de leesflow. Gelukkig ligt er al één en ander veelbelovends klaar, waar ik binnenkort eens een aparte blogpost aan zal wijden. En aan het feit dat ik een leesclub wil beginnen. In Ieper. Vraag u maar al eens af of ge daar zin in hebt, want ik kom er nog op terug.
 • Boekjes kijken: heel veel, samen met Dexter, die daar echt maar geen genoeg van krijgt. Hij noemt het “BOEKE TJEZEN”, trouwens. Doordat we de boekjes van Bumba wat verstopt hebben (sorry, schoonzus J., maar het kon zo echt niet verder) is zijn nieuwste liefde Piep! Allemaal Dieren van Fleur Vanderweel. Hij is vooral zot van de duif, en van zelf vol overtuiging “ROEKOE” doen. En sinds hij zijn eigen bureau heeft om boekes aan te tjezen vindt hij het allemaal nog honderd keer meer de max.
boeke tjezen

LOL.

 • Kijken: naar 2013, en heel veel “Maar Orry toch” denken. Ik kijk ook met plezier naar Wauters vs Waes en doe niet mee aan de complottheorieën omdat ik te druk bezig ben met kijken naar welke sokken Koen Wauters draagt, en voor de rest wordt er hier zoals steeds weinig naar dingen gekeken. Behalve dan naar dit filmpje, over gele auto’s en dat je een wens mag doen als je er één ziet. Dexter kent al een hoop kleuren en is daar vreselijk trots op, dus dan doe wij maar mee.
 • Genieten van: sushi en koffie dates met fijne mensen, lunchdates met mijn man, playdates, binnenspeeltuindates, veel dates, precies. Fijn dat. Ik geniet ook geweldig hard van de ongelooflijke taalontwikkeling bij mijn kind, en de gesprekken die we nu al kunnen voeren over hoe zijn dag is geweest en wat hij heeft gegeten en wie er van de glijbaan ging en wie de autobus heeft kapotgemaakt. Echt waar, ik vind dat ongelooflijk tof.
binnenspeeltuin

Binnenspeeltuindates zijn the shizzle.

 • Uitkijken naar: een etentje met mijn man zijn werk in een kweetnie hoe tof restaurant. Een dinertje dat ik zelf in elkaar steek. Een wijvenlunch. Een infoavond over de plek waar de nieuwe crib misschien zal liggen. Het feit dat we dit weekend eindelijk een einde gaan maken aan de hoop speelgoed die in huis slingert en gaan investeren in een kast. Zoals je ziet geloof ik er nu nog in dat het weer goed komt. Schoon.
 • Zoeken naar: evenwicht. Tussen verzuipen in het werk en met mijn vingers zitten draaien. Tussen altijd ja en nooit eens neen zeggen. Tussen gezond eten en brol eten. Tussen shoppen en stoppen met shoppen.
 • Staan grijnzen naast: Koen De Graeve. Dat pakken ze ons ook niet meer af.
koenenik

Tihi

Reacties

 1. Lore

  ik geraak ook niet meer in mijn leesflow… al liggen bergen strijk, was en alle ander huishoudelijke taakjes hiervan aan de basis…

 2. OK, het moet gezegd, als ge plots een truuk ontdekt voor het vinden van dat evenwicht dat altijd zoek lijkt te zijn, let me know. Voor die exact 4 opgenoemde zaken, meerbepaald. Exact!
  PS: Dexter is om op te eten. Dat moet ook gezegd.

 3. Die foto. Ik had ‘m al gezien op Instagram natuurlijk, mah how gast, zo graaf! :) Op die manier wil ik ook wel mee van “koening” doen.

 4. Wacht… Wacht… Als je een gele auto ziet mag je een wens doen?! Bij ons is het de gewoonte dat als je als eerste een gele auto ziet, je de andere een mep mag geven. Ik ben daardoor intussen zeer goed geworden in gele auto’s spotten, maar had ik geweten dat je dan een wens mag doen… Man, man, man, ik ben honderden wensen mislopen, gewoonweg!

 5. 2013 ! Jammer dat het gedaan is… Moet zeggen dat ik Hilde ook wel super vind daarin. Hoe schoon die ‘Daantje’ kan zeggen tegen haar toch al niet meer zo kleine tienerzoon… :-) Puur genieten.

 6. tinneke

  ja, hier is het ook zo snel mogelijk een mep verkopen aan diegene die het dichtst in je buurt staat als je een gele auto ziet…. en een wens mag je alleen maar doen als je als meisje tussen 2 jongens zit of staat of als jongen tussen 2 meisjes…. en zo is het bij ons vaak discussie over wie waar moet/mag/zal zitten op de zetel ;)

 7. Anouck

  JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Leesclub in Ieper!!!!!!!!! Hoe rapper hoe liever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kan ik mij al ergens inschrijven? En is ’t met een lidkaart? Zo een mooie, geplastificeerde? Met zonder mottige pasfoto? K, tx, bye!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  *enthousiast*

  (tot zover mijn literair hoogstaande reactie, ha!)

 8. Anouck

  En how jom, die binennspeeltuin lijkt mij het perfecte excuus om als ouder zelf nog eens het kind uit te hangen! Is die hier ook ergens in de buurt?

 9. vero

  Den Orry! Geweldige gast he ;)
  Verder alleen maar knapperds hier in dit stukje… Dexter, het leaf en de koen. Met zo’n innig lieve blik die alleen maar voor u en uw kruin bestemd is.
  Jaloeeeeeeers!!!

 10. Haha, ik wist niet eens dat er regels waren voor de gele auto’s! Slaan jong, hoe cool is dat?

  @Anouck: dit was in Woopahoo in Kortrijk, maar wij gaan meestal naar Conquesta in Ieper. :)

 11. Hej, klinkt toch allemaal heel leuk en gezellig :-)
  Boekjes lezen met mijn zoontje, I love it! En hij ook, trouwens, leest ze zelfs aan zichzelf voor, zo schattig. Aanrader is trouwens ‘De grote rode bus’ van Judy Hindley, grote hit bij ons thuis én keicool na te spelen met autootjes of DUPLO of zo.
  Fijn weekend en succes met de kast ;-)

 12. Oh, ne leesclub! Dat is het overwegen waard :) Naar de binnenspeeltuin in Kortrijk ben ik nog niet geweest, wel naar Conquesta en die aan het water. De eerste is best voor kleine kindjes vind ik, de tweede is wat spectaculairder :)

 13. Marijke

  Wat een schoon zoontje is Dexter toch! Vakwerk! Ik wil ook graag eens naast Koen komen grijnzen hoor, ik vind zijn stem alleen al heerlijk, laat staan dat ge er naast kunt staan. De leesclub zou ik ook wel tof vinden, alleen lijkt het me ver om iedere keer daarvoor vanuit Leuven af te komen, spijtig!

 14. een leesclub lijkt me wel interessant. Al weet ik nog niet goed wat zo’n ding juist inhoudt, allemaal hetzelfde boek lezen en er dan gewoon koffie bij drinken en erover praten ofzo? Of wijn? ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>