lilith doet van 365 projectjes

autoselfie

#365daysoflittlehappiness dag 6: de bolide en ik kunnen het steeds beter met elkaar vinden.

Zoals jullie vast weten ben ik een sucker voor projectjes die 365 dagen duren. Ik heb het al een paar keer gedaan met foto’s nemen, ooit een keer geprobeerd met bloggen zelfs, en toch tot ergens op dag tweehonderd en een sjiek geraakt. Ik weet niet wat het is, maar de gedachte aan elke dag iets doen en zo een gigantische verzameling aanleggen of een stuk verder raken spreekt mij aan.

Ik ben ook een sucker voor grattitude dingen. Elke dag opschrijven wat goed is gegaan, waar je dankbaar voor bent, ik geloof wel dat dat helpt om anders naar je dag te kijken. Dus toen ik het instagramproject #365daysoflittlehappiness zag opduiken op 1 januari was ik mee. Elke dag een foto van klein geluk, ik vind dat leuk. En mooi. Het leukste vind ik het verzamelen. Heel de dag door foto’s nemen van dingen die ik leuk vind, en aan het einde van de dag kiezen. Of een mozaïek maken, zoals op dag twee.

mozaiek

1. Schone lettertypes op confituurpotjes
2. Alice Munro op mijn Kindle
3. London Baby
4. Vanillechocolade van Pierre Marcolini
5. Froghurt met mango en Oreo.
6. Facetime met de jongen

Plus: ik vind het erg leuk om zien wat anderen beschouwen als hun klein dagelijks geluk. Meedoen kan nog altijd, gewoon op Instagram, met de hashtag.

Het klein geluk is trouwens niet het enige project waar ik sinds 1 januari aan deelneem. Ik ben ook lid van een facebookgroep die opgericht is door webkim, waarop we elke dag iets in ons huis wegdoen/geven/verkopen, zodat we aan het einde van 2014 allemaal minstens 365 dingen minder hebben die in onze weg staan. Tot op heden heb ik al uit mijn leven verwijderd: drie weessokken, een lamp, een paar boeken uit mijn scrapbookperiode, staaltjes tandpasta met een voze smaak, luierzalf die niet goed is naar mijn zin, cupcakeversierdingen die ik toch nooit meer ga gebruiken, halve pakken cakemix, een schrijfbord dat in de weg stond, drie kapotte haarelastiekjes, die haarschuivers die veel te lang zijn, een toilettas en een ketting.

Sinds ik meedoe aan de challenge zit ik heelder dagen de crib rond te kijken op zoek naar dingen waar ik vanaf wil. Verslavend jong, brol wegdoen. Alleen die zolder, daar durf ik dus echt nog niet aan beginnen, maar ik heb nog 356 dagen, dus volgens mij komt zelfs dat ooit goed.

Reacties

 1. Haha, die wegdoen -challenge vind ik nog de leukste! Al zou ik daar dan moeten voor zorgen, dat ik elke dag, mijn wegdoe-ding onderaan de vuilniszak steek, want ik ken er hier ene die met alles wel “iets ” kan doen, en geregeld ne keer zou controleren, wat ik wegsmijt!

 2. Saskaya

  Dingen wegdoen, ik vind dat geweldig. Zelden zoveel voldoening van een dag als wanneer ik met een volle koffer naar het containerpark en/of de kringloopwinkel rij en helemaal leeg en opgelucht weer terugkom!

 3. Anneleen

  Ik ben fan van zo’n verzamelprojecten! Bijv. elke dag 1 seconde filmen, zag ik paar dagen eerder op een andere site, en leek me ook zo’n geweldig idee. Enkel, ik ben altijd te laat om te starten. Waarom wordt er in december niet gesproken over zo’n projecten? :)

  Zet je niets op een tweedehandsverkoopsite? Wat je wegdoet gaat dus ofwel in de vuilbak ofwel naar de kringloopwinkel? Ik heb 2014 uitgeroepen tot het jaar van “weg met alle ballast” en doe dus mee (enkel niet dagelijks :)).

 4. Michele

  Je zit zelfs al voor op het weggooischema! Ik doe mee, maar ga ook moeite hebben om ML te overtuigen hetzelfde te doen!

 5. Oehhh, klinkt als een nakende verslaving… Leuk! Dingen weggooien doe ik graag, maar ML komt echt uit een hamsterfamilie ;-)

 6. Ik wil dit jaar ook veel wegdoen. Wij willen kleiner gaan wonen, dus het is dringend nodig wat op te ruimen! Ik probeer wel zo veel mogelijk een tweede leven te geven, via Kringloop of Kapaza. Wat echt versleten is, gooi ik natuurlijk wel weg (en dan vloek ik, want waarom heb ik dat in godsnaam nog niet eerder gedaan)?

 7. Toffe chalenges, ik hou dat soort dingen nooit een jaar vol denk ik?
  Dat wegdoen is anders een goed idee, ik ga daar mijne vriend voor inschrijven.
  Niet om mijne vriend weg te doen maar hij mag wel wat minder brol verzamelen djeezes.
  En yum witte chocolade van Pierre, dat moet lekker zijn!

 8. Ik ben ook deze week naar de kringloopwinkel geweest met drie (lege) spaarpotten waar nog niets aan was, een hoop theelichthoudertjes, een deel boeken etc, zalig een lege koffer. Ik vind de 356challenge wel leuk maar als je dan niet op twitter zit is het dan precies bescheten om die hashtag te gebruiken? Of doe je dat dan ook?

 9. Helemaal eens met de andere comments… Die challenge om elke dag iets weg te doen is geweldig! Nu alleen mijn wederhelft nog overtuigen, want die heeft ook de neiging om allerlei prullaria te verzamelen, want ‘je -weet-nooit-waarvoor-je-dat-nog-kan-gebruiken’! Schoonfamilie is de clan “Ge gaat dat toch niet weggooien zeker?!” :-)

 10. Amai, twee 365-dagen projecten in één jaar, ambitie much? :D Hier staat er ook een wegdoen challenge op stapel, maar dan voor mijn 26 before 27 lijstje en ipv 365 dingen begin ik lekker bescheiden met 100. ‘k Bedenk nu wel net dat mijn 365-dagen project 365 dagen dingen maken gaat zijn, dat is precies wat tegenstrijdig, tenzij ik al die dingen ook weggeef…. Hmm. Alleszins veel succes met uw projecten!

 11. Ah een instagramhashtag, is dat iets anders dan een twitterhashtagdinges? I’m so old. En facebook heb ik afgezworen. Maar instagrammen doe ik wel. (ter compensatie hé) :-)

 12. Ik ben ook altijd geweldig gecharmeerd door die 365 dagen projectjes, maar zelf volhouden is iets anders. Ooit eens geprobeerd om 365 dagen mijn ontbijt te fotograferen, maar dat project is na enkele weken geruisloos opgelost in cyberspace. Zo’n #365daysoflittlehappiness lijkt me inderdaad een heerlijk opkikkertje om de dag positief af te sluiten. En nu ben ik ook al helemaal in de ban van die Plog-hype. L’embarras du choix!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>