lilith maakt supersimpele vegetarische lasagna

vegetarische lasagna

Ik kan niet geloven dat ik mijn recept voor de makkelijkste vegetarische lasagna van de wereld nog nooit heb gedeeld. Ik maakte hem onlangs nog toen mijn schoonouders kwamen eten op plogdag 2, en zoals altijd was het een groot succes. Hij is snel en makkelijk omdat je er geen bechamelsaus voor moet maken, vooral. Soms maak ik nog eens de versie zoals het hoort, maar eerlijk? Deze (die volgens mij geïnspireerd is op een recept van The Pioneer Woman) komt toch ernstig in de buurt qua geweldig lekker.

Ingrediënten:

een paar lasagnevellen, ongekookt
2 pakken seitangehakt
een halve blok mozzarella (van koe)
geraspte kaas
een pot cottage cheese
gedroogde peterselie
1 1/2 halve chilipeper, fijngesneden
Italiaanse kruiden
een blik tomatenblokjes van 400 gram
een potje tomatenpuree
twee teentjes knoflook, fijngesneden

Bereidingswijze:

Bak het gehakt in een pan, kruid en voeg knoflook en chili toe. Voeg daarna tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe en laat even opstaan. Meng ondertussen de cottage cheese met een serieuze hoop gedroogde peterselie. Begin in een ovenschotel met twee vellen lasagna, daarna de helft van de cottage cheese, dan de tomatensaus en dan wat schijfjes mozzarella. Doe opnieuw, en werk vanboven af met geraspte kaas.

Dertig minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden, en klaar! Veel simpeler dan dit wordt het deze week volgens mij echt niet meer.

Reacties

 1. Marjolein

  Dit belandt onmiddellijk op de weekmenu! Lekker en simpel en kaas en tomaat, ideaal! Ik heb nog nooit iets met seitan klaargemaakt (shame on me), ook al eten we vaak veggie, dus hoog tijd voor 1e keer.

 2. Het ideale recept om terug van Donderdag Veggiedag te doen me dunkt. Helaas is dat met de feestdagen wat in het water gevallen en daar ligt het nu nog steeds wat van spartel spartel en blubblub te doen. Bedankt Lilith!

 3. Nom nom, lekkere groene salade erbij, een heerlijk zaterdagavondmaal wat mij betreft :-) En de kleine man zal het ook superlekker vinden, denk ik, altijd mooi meegenomen!

 4. i.

  ik doe dat ook, maar dan zonder gehakt. Gewoon tomatensaus, en ik gooi er pijnboom in voor de crunch. En het witte deel doe ik ricotta + ofwel spinazie, ofwel kort aangebakken courgettes met look. of gewoon spinazie in roomsaus uit de diepvries. Tada, lasagna verde.

 5. Merci voor het recept! Alle ingrediënten in huis gehaald, en ik ga het deze avond maken. Het vinden van cottage cheese op het Limburgse platteland was wel een avontuur op zich..

 6. Ik heb het gehakt vervangen door wat linzen en de kruiden aangepast naar wat er in mijn kast stond. Het resultaat was heel lekker! Alleen dat van die twee lasagnevellen is me nog een beetje onduidelijk. Leg jij er twee boven elkaar? Niet alle lasagnevellen waren even gaar in mijn baksel. (Maar hey, ik ben al blij dat er iets uit mijn oven gekomen is dat eetbaar was. It’s kind of a first)

 7. @sofinesse: naast elkaar, maar hangt wat af van hoe groot je pot is, denk ik. ;) Ik had de lasagna wel op voorhand gemaakt, en dus hadden die vellen al wat liggen trekken in de saus, misschien dat het wel 40 minuten mag als je de kom direct in de oven zet.

 8. Ik had het ’s morgens gemaakt (om 7u, terwijl ik maar 4 uur geslapen had maar mijn lief per se 2 uur moest gaan marathontrainen) om ’s avonds pas op te eten. Het heeft dus zeker ook lang genoeg getrokken. Maar ik dacht dat je met twee lasagnevellen bedoelde ‘op elkaar’, want ik had er veel meer nodig om mijn pot te vullen :). Daar zat de fout dus! Merci.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>