lilith post het recept van de beste cheesecake ter wereld

de beste cheesecake ter wereld

Toen ik vorige week mijn kookboek van de maand voorstelde kreeg ik een paar keer de vraag naar het recept van die vreselijk lekkere cheesecake die Youri had gebakken. U vraagt, ik draai, en dus post ik het vandaag, net op tijd om nog naar de winkel te crossen om alle ingrediënten, zodat hij morgennamiddag al op uw tuintafel kan staan. Fantastische deal, oder?

Hij is trouwens helemaal niet moeilijk, maar er kruipen wel een paar uren in, waarin er vooral geduldig gewacht moet worden. De beloning is geweldig, dus doe het maar. Echt.

Ingrediënten voor een cheesecake met een diameter van 28 cm:

Voor de bodem:
* 180 gram volkorenbiscuitjes, verkruimeld* 20 gram poedersuiker
* 90 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
* 900 gram roomkaas
* 260 gram poedersuiker
* een halve theelepel zout
* 70 gram bloem
* sap en rasp van 1 citroen
* 6 dl dikke room (met 30% vet)
* 8 middelgrote eieren
* 1 tl vanille-extract

De bodem:
Verwarm de (hetelucht)oven op 175 graden. Meng de verkruimelde koekjes met de suiker en de gesmolten boter en schep het mengsel in een met boter ingesmeerde, ronde bakvorm (bij voorkeur een springvorm) met een diameter van 28 cm. Druk goed aan met de onderkant van een glas. Bak de bodem 15 minuten. Haal de bodem uit de oven en verhoog de temperatuur tot 225 graden.

De vulling:
Meng de ingrediënten voor de vulling in de volgorde waarin ze staan vermeld en klop na elk ingrediënt goed, tot je een gladde, homogene vulling hebt. Vet de zijkanten van de vorm in met boter en giet de vulling op de taartbodem.

Het bakken:Bak de taart tien minuten in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven tot 90 graden terwijl je de oven gesloten houdt, en bak nog 50 minuten. De vulling moet in het midden nog een beetje wiebelig zijn. Zet de oven uit en laat hem twee uur rusten in de oven. Laat de cheesecake daarna afkoelen buiten de oven en zet de taart nog minstens vier uur in de koelkast voor je hem serveert.

Ge moest al weg zijn!

Dit recept komt uit het compleet fantastische kookboek New York, recepten uit de Big Apple.

Disclaimer: ik moest van Youri zeggen dat hij wel nogal wat vulling over had, en dat je met 3/4 van de ingrediënten voor de vulling vast ook al een heel eind komt. Over.

Reacties

 1. Dat recept gebruik ik ook als ik cheesecake maak, yum! Ik kan wel maar 1 stuk op want daarna lig ik te kronkelen van buikpijn, dat is jammer. Maar dat ene stuk is de moeite waard :)

 2. Lynn

  Met roomkaas… bedoel je dan type philadelphia of eerder volle platte kaas?

 3. josfien

  Hallo!
  Super recept, lijkt me ook een top kookboek. Maar… welke koekjes koop je het best? Welk merk is de term ‘volkoren biscuits’ waardig?
  Wij hebben hem nu met ‘petit beurrekes’ gemaakt, ook niet slecht! Maar wel extra boterachtig :). Thanks!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>