lilith is zot van deze minestronesoep (en kiest een nieuw kookboek van de maand)

winterse minestrone

Ik weet het, twee recepten op een week is misschien wat veel van het goede, maar dat heeft te maken met de immense drukte van die week, en het feit dat de maand afloopt en ik dus mijn kookboek van de maand uitwuif. We hebben het behoorlijk goed gehad samen. Dit recept voor winterse minestrone was het laatste dat ik eruit maakte, en ik wilde dat ik een paar liter had gemaakt voor in mijn diepvries, zo heerlijk is hij. Ik plan dat dan ook te doen, binnenkort. Tien liter ofzo. Twaalf zelfs!

Winterse minestrone voor vier

 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 ui, fijngesneden
 • 1 prei, fijngesneden
 • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
 • 2 middelgrote wortelen, fijngehakt
 • 3 tenen knoflook, fijngehakt
 • een snuf droge chilivlokken
 • 1 blik van 400 g tomaten
 • 1 liter groentebouillon
 • 1 blik van 400 gram cannellinibonen, uitgelekt en afgespoeld
 • zout en versgemaken zwarte peper
 • versgeraspte parmezaan voor erbij

Verhit de olijfolie in een grote pan. Smoor de gesneden en gehakte groenten 10-15 minuten op een laag vuur tot ze gaar maar niet gekleurd zijn. Voeg de knoflook en de chilivlokken toe en smoor alles nog 1 minuut.

Doe de tomaten in de pan, roer de bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat de soep op laag vuur 25 minuten koken tot de groenten gaar zijn. Roer de bonen erdoor en laat nog 2-3 minuten koken. Voeg als de soep te dik is nog wat extra bouillon toe.

Breng op smaak met peper en zout. Serveer in diepe borden, besprenkeld met olijfolie en bestrooid met parmezaan. Ik heb er ook nog wat tapatio bijgedaan. Hashtag lichte verslaving.

Mijn nieuwe kookboek van de maand viel eigenlijk een beetje uit de lucht. Youri scheurde drie recepten uit Het Nieuwsblad Magazine die uit hetzelfde kookboek bleken te komen: New York, recepten uit de Big Apple van Marc Grossman. Tof vrouwmens als ik ben ben ik het dan maar bij wijze van verrassing gaan kopen, en jongens, dat bleek een geweldig idee.

Youri zijn beste cheesecake ooit

Zo lekker dat we er alleen vage foto’s van hebben. Er zat wel een scheur in, maar daar hebben we niks van geproefd.

De cheesecake die Youri eruit maakte is nu al legendarisch bij iedereen die ervan heeft kunnen proeven, en in de rest van het boek staan makkelijk dertig recepten die we ook willen proberen. Vegetarische hamburgers die er om te smikkelen uitzien! Mac and cheese om van te kwijlen! Die huevos rancheros! En alles zo mooi gefotografeerd en uitgegeven dat het bijna lijkt of je in New York bent. Oke, dat laatste is overdreven, maar het is wel een prachtig kookboek.

Het kookboek is gekozen, kom maar af, maart!

Reacties

 1. grietdm

  ik heb dezelfde recepten uitgescheurd en nu twijfel ik niet meer. ik ga het boek ook kopen :-)

 2. Aha! ik heb nog al gehoord van dat kookboek en het leek me precies al de moeite :)
  Geen goesting om dat cheesecake-recept te delen zo heel toevallig zo? :)

 3. Michele Dewaele

  Lekker! Mijn recept voor mega-snelle minestrone: beetje look en ajuin fijnsnipperen en aanstoven, een zak Italiaanse wokgroente van de AH erbij, water en een paar bouillonblokjes, dan een blik witte bonen in tomatensaus en op het eind nog wat spaghetti in stukskes. Sneller kan je geen soep hebben en megalekker! Trouwens ook wel benieuwd naar het cheesecake-recept :-)

 4. Isabel

  Wil ook wel graag dat recept van die kaastaart.. Hij ziet er subliem uit ! Niet dat je soep er niet lekker uit ziet wei…

 5. Je kaastaart ziet er inderdaad super uit. Maar zou eigenlijk liever het recept hebben van de chocolade cheesecake van de CoffeeBreak aan de Menenpoort. Heb al eens een poging gedaan bij da madamtje, maar ik kreeg alleen een geheimzinnige glimlach…damn! ;-)

 6. Amai uw soep ziet er keilekker uit! En dat boek, daar heb ik precies ook al veel goeie dingen over gehoord :-), merci om het met ons te delen :-).

 7. Chris

  Heb het kookboek meteen besteld …. FANTASTISCHE recepten … Ga ze allemaal uitproberen denk ik !

 8. Hoi,

  dit ziet er heerlijk uit! Mogen wij dit recept met vermelding naar jouw blog en het kookboek plaatsen op onze blog beanergize.wordpress.com? We verzamelen op deze nieuwe blog heerlijke recepten met peulvruchten. Dankjewel!

  Groetjes,
  Isabel

 9. Katrien Van Dessel

  Superlekkere soep! Al mijn collega’s vroegen tijdens de lunchpauze vanwaar die heerlijke geur kwam! Ik wil vanaf nu constant een voorraad ervan in mijn diepvries!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>