Voor u getest: brunchen bij WASBAR Kortrijk

wasbar KortrijkHet concept van WASBAR is ondertussen bij heel wat mensen bekend: een hippe wasserette waar je koffie en smoothies kunt drinken terwijl je was aan het draaien is in machines die elk hun eigen naam hebben. Gent en Antwerpen hadden er al een tijd een, en sinds begin juni zijn de mannen ook neergestreken in Kortrijk. Hoog tijd om eindelijk eens die zondagbrunch te gaan checken die al tijden op mijn lijst stond maar er maar niet van kwam. And so we did. Zonder wasmand (want dat mag), maar met een klein hongerke.

wasbar kortrijk

Wasmachines met namen, ge hebt daar toch veel rapper een band mee.

WASBAR bleek even leuk als ik al vermoedde: de vestiging in Kortrijk is opgetrokken in dezelfde sympathieke stijl als de twee andere zaken, met oog voor detail waar ik blij van word. Van de kleuren tot de meubels en de mooie tegeltjesbar voor het ontbijt, deze gigantische sucker voor leuk design en branding kon er naar blijven kijken. En dan hadden we het ontbijtbuffet nog niet eens gezien.
ontbijtbuffet in wasbar kortrijkHet staat er nog niet eens allemaal op. Het buffet is naar believen, en in de formule zit ook een roerei, een glas prosecco, een bordje met iets warms (in ons geval een lekkere vol-au-vent) en een wafel met slagroom om het geheel in schoonheid af te sluiten. Er is ook een formule voor kinderbuffet, maar Dexter is nog zo klein dat hij gewoon met ons mee mocht eten. Dat deed hij vol overgave op zijn grote stoel, want er was geen kinderstoel in huis. Mochten de mensen van WASBAR meelezen: dat zou handig zijn, qua aanvulling.
wasbar kortrijkTerwijl de regen met bakken uit de lucht kwam bevonden wij ons steeds meer in de ontbijthemel. De bediening was supervlot en vriendelijk, alles was lekker, en ik vond het zijn geld serieus waard. Op vrijdagavond is er apero met gratis hapjes, op donderdag live muziek, en je kunt er ook gewoon lunchen of koffie drinken. Ik ben geweldig benieuwd naar hun zelfgemaakte ice tea’s en limonades, dus alleen al daarvoor moet ik nog eens terug. Toppertje.
wasbarkortrijk5Ook Dexter vond het ferm de moeite, wat hij dan ook stante pede doorbelde naar al zijn maten toen we aan het terugkeren waren naar huis.

PRAKTISCH:
Wasbar Kortrijk maakt deel uit van K in Kortrijk, maar heeft geen last van zondagse sluitingstijden omdat het pand aan de buitenzijde ligt. Je kunt dus ook gewoon parkeren onder het shoppingcentrum. Hun uitgebreide zondagsbrunch kost achttien euro per persoon, en je kunt reserveren op hun Facebookpagina. Op zondag openen ze om tien uur.

Reacties

 1. ElsS

  Buffet precies iets groter dan in Gent, qua hoeveelheid toch zeker. Ongetwijfeld even lekker :)

 2. Isolde

  Pauline heeft Dexter zijn telefoontje ontvangen, maar zal wachten tot er een kinderstoel is. Zitten op een gewone stoel is voor Pauline net iets te veel van het goede, hihi. Het ziet er wel ontzettend lekker uit en staat hier dus ook op het to-do-lijstje.

 3. Klinkt goed, al is het contrast met mijn dagelijks havermoutpapje zo groot dat ik bijna misselijk word als ik aan die wafel met slagroom kom in je tekst ;).
  Leuk dat jullie zo’n dingen met Dexter (kunnen) doen!

  1. Ik word dan weer misselijk van havermoutpap omdat ik niet tegen de melk kan. En ik lust dat nochtans ook erg graag. We hebben wel onze tijd genomen om op het gemak te eten, hoor, want het was inderdaad best veel. :)

 4. veerle

  Ziet er heerlijk uit! Weet niet of ze in Antwerpen ook brunch hebben, eens checken. Mijn eerste indruk van de wasbar Antwerpen: er is aan alle details aandacht besteed, behalve aan de bediening. Onge├»nteresseerd, hele dure wasjes die je daar draait (je moet zelf in het oog houden hoe lang je was draait en dan ben je eerlijk en zeg je het aantal minuten en dan komen ze af met een bedrag waarvan je denkt: ‘misschien toch eens zelf een machine gaan kopen’.
  Op de vraag wat er in de quiche zit: geen idee. Zit er vis in: geen idee. enz enz.
  Zalig zitten, dat wel. En wat je krijgt is lekker. Maar een beetje meer aandacht zou leuk zijn. Misschien moet ik het gewoon een tweede kans geven? Dit artikel zet me er zeker toe aan, ziet er super uit!

  1. Zo’n dingen kunnen inderdaad staan of vallen met de bediening he, in Kortrijk hadden wij echt geluk. Iedereen was enthousiast en vriendelijk en behulpzaam. Dus jammer van de ervaring in Antwerpen.

 5. 10a

  Ik reed er zaterdag toevallig voorbij in Antwerpen. Vroeg me af of je enkel kon eten zonder een wasje te draaien. Bij deze is de vraag beantwoord.
  Ziet er allemaal geweldig uit aan je foto’s te zien.
  @ Veerle: zou het de Antwerpse mentaliteit zijn? Sommige zaken zijn helaas in datzelfde bedje ziek. Laat ons hopen van niet en zaak een eerste, in jouw geval een tweede, kans geven.

 6. Kan je ook niet tegen sojamelk of een andere plantaardige melk? Wij gebruiken al jaren geen koemelk meer. Met het ontdekken dat Grote Broer er niet tegen kon, zijn we steeds meer overtuigd geraakt dat dat niet goed is voor ons in het algemeen, al die dierlijke producten. Dus de havermoutpap hier is gemaakt met sojamelk en ik mag er een beetje agave en wat gedroogde cranberries bij. Hmmmmmm :). (Maar goed, zo’n glas cava zou ik ook wel eens lusten. ;)

  1. Goh, bij mij heeft het met mijn maagverkleining te maken, ook sojamelk valt zwaar. Ik vrees dat er weinig aan te doen valt. :)

 7. Lobke

  Net nu ik binnen twee weken op citytrip naar Kortrijk ga! Bedankt voor de tip!
  We gaan op diezelfde citytrip trouwens ’s avonds eten in Souvenir, ook dankzij jouw tip, dus ook daarvoor alvast bedankt :-)

  1. Helemaal niet, eigenlijk. Zolang we hem eten geven valt dat allemaal goed mee. Hij is er een paar keer langsgelopen maar dat was het dan ook.

 8. SnottebELLIE

  Ziet er allemaal erg lekker en leuk uit!
  Dat van kindermenu’s aanbieden en dan geen kinderstoel hebben zal ik nooit begrijpen, (dat bedoel ik niet persoonlijk op wasbar) hoe vaak dat voorvalt. Of wel kinderstoelen maar nergens iets om je kind op te verversen in het toilet. Maar bon dat is een heel ander topic ;).

 9. Caroline

  In de maand januari brunch om verrassingsdag te starten voor vriendin die op 1 januari op pension gaat, kijken er naar uit

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>