As we speak #7

©Debby Termonia

©Debby Termonia

Fjoew. De foto hierboven, die genomen werd voor bij een stuk in De Morgen dat veel kleiner en portretlozer uitviel dan gepland, doet misschien vermoeden dat ik een serene week achter de rug heb, maar ik vrees dat dit zowat het enige serene moment van heel die week was. De volgende keer dat ik op het gekke idee kom om een boek te schrijven moet iemand van jullie me eraan herinneren dat ik best een paar dagen verlof neem als het in de rekken landt. Een job combineren met een boek lanceren en promoten, ik had dat toch wat onderschat. Dat het een gekke week is geweest is een understatement. Maar de eerste reacties op het Blogboek zijn echt hartverwarmend, wat fantastisch is, dus een dikke merci aan iedereen die zo enthousiast heeft getweet, geïnstagramd en gegoodreadst. Jullie zijn de max.

Genoten van: het feit dat het boek zo fijn wordt onthaald, zowel bij lezers als journalisten. Van de ontmoetingen met lezers van deze blog die plots een gezicht kregen bij het afhalen. Van de berichtjes van mensen die dankzij het boek weer zijn herbeginnen bloggen, wat ik eigenlijk het mooiste compliment vind. En ook van Dexter, die als hij mijn boek ergens ziet passeren stralend “mama’s boek, leukee” zegt. Ook genoten van een tripje naar zee met fijne mensen die ik veel te weinig zie.

Volop bezig met: mijn werkplanning voor het najaar. Een boek schrijven is even alles stilleggen en ervoor gaan, en nu is het weer dingen op gang trekken en keuzes maken. Sommige opdrachten zijn gestopt, er zijn nieuwe opdrachten bijgekomen, en het ziet er een behoorlijk druk en vooral erg interessant najaar uit. Ik kan dat vreselijk hard appreciëren, in een wereldje waarin ze je rond de oren slaan met slechte cijfers en doemscenario’s.

aswespeak7_2

Uitkijken naar: een werktripje naar Amerika. Hashtag oewie. Fijne trouwfeesten en al dan niet zelf georganiseerde dinertjes en midweekjes weg met de mannen van mijn leven. Opendeurdagen bij de brandweer en het leger met mijn zoon. De nazomer die hopelijk nog een paar dagen blijft duren, zodat ik de zon kan opsnuiven tot er echt wel helemaal geen meer is. En ook stiekem naar mandarijntjes, al moet dat nog heel eventjes niet.

Lezen: in de maand waarin het boek werd gelayout behoorlijk veel. Ik las Beautiful Ruins voor de leesclub, en vond dat een zeer goed boek dat mij toch niet helemaal wist te raken. Meesterschap met net dat kleine beetje extra te weinig voor vijf sterren. Maar absoluut de moeite van het lezen waard. Dankzij Anouck ontdekte ik Paul Auster, en gaf ik zijn In the Country of Last Things wel vijf sterren. En ik werd weggeblazen door We are all completely beside ourselves, en kan iedereen die het wil lezen enkel aanraden om er zonder voorkennis aan te beginnen. Sinds het Blogboek er is heb ik evenwel geen ander boek meer aangeraakt. En ik zat net in een ongelooflijke leesflow, als dat maar goed komt.

Ik leg het eens allemaal uit voor Tendens.

Ik leg het eens allemaal uit voor Tendens. (Foto: Picstory)

Luisteren naar: veel Divine Comedy, ik ben echt zo zot van Neil Hannon dat het soms zorgwekkend is. Op dit moment is Assume the Perpendicular mijn favoriete nummer om de dag mee te beginnen. En voor de rest ook wat Hozier. I like.

Kijken naar: flarden van het nieuwe televisieseizoen, terwijl ik boeken zit in te pakken. Ik heb bijzonder weinig zin in televisie, merk ik. Ik heb dat soms. Dan roep ik dat ik het allemaal tijdverlies vind en ga ik iets anders nutteloos doen. Ik kijk wel graag met Dexter naar Paw Patrol. Er zijn honden, en katten, en brandweerwagens én boten. ZOT WORDEN.

Processed with Rookie

Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Reacties

 1. Je boek is echt geweldig! Een welgemeende dikke merci.
  Enkele tips zijn al meteen in de praktijk gezet:
  * Laat je inspireren door je favoriete bloggers –> Mijn ‘Hoe zat het…’-rubriek haalde inspiratie bij jouw ‘As we speak’.
  * Laat geregeld een linkje achter op een andere blog

  Dus hup, iedereen nu snel doorklikken op http://www.missfabuleus.be/
  ’t is Kelly die het gezegd heeft! :-)

 2. marlies

  haha, hier ook paw patrol fan! jaja, je blijft er nog wel even aan hangen zenne. tot de bubbleguppies ineens leuker worden of toch weer ‘van die hondjes’ of ‘zoemiezoemie’ ;o).
  volgens mij is Paw Patrol trouwens de modernere versie met minder vechten van de Power Rangers, die redden toch ook altijd iets/iemand?!

  Dikke proficiat voor je boek trouwens. Alleen maar meer bewondering voor wat je verwezelijkt hebt!

 3. Ik ben heel blij met je boek, momenteel word ik gewoon al goedgezind van er in te lezen. Ik kan niet wachten tot het uit is, al ga ik dat dan ook weer spijtig vinden … ;-)

 4. Wat tof dat je me gelinkt hebt! Ik vroeg me al af waar al die bezoekers ineens vandaan kwamen terwijl ik nu net precies pas m’n tweede blogpost hebt geplaatst!
  Ik ben trouwens al eens eerder ergens aan begonnen door jou! :-D Namelijk met hardlopen! Jij blogde destijds over Evy en ik dacht eerst nog ‘goh, wat leuk om zo samen met een vriendin te kunnen hardlopen’! Toen ik eenmaal door had dat Evy via de podcast ook mij kon aansporen te gaan lopen, deed ik dat meteen!

 5. Proficiat Kelly, ik ben zo blij voor jou dat je blogboek het goed doet en dat je erkenning krijgt voor je jarenlange geweldige blog!

  En merci voor de boekentips, ik heb al vaak een boek gekocht of geleend dat jij ook gelezen hebt. Zalig, met een lijstje naar de boekenwinkel of de bib!

 6. Al dagen hou ik mij bewust in om juist géén #aswespeak te plaatsten, omdat ik niet alles wil imiteren van mijn idool. Ondertussen ben ik bezig hier en daar op mijn blog je tips wat toe te passen, want ook ik ben een paar weken geleden pas herstart. Door je boek heb ik nog veel meer zin gekregen en mijn Evernote (ook door jou getipt en door mij gestart) staat al vol van de ideetjes. Oh en ik vertel tegen iedereen dat Kelly in het echt zo’n toffe is (om te stoefen dat ik je live heb gezien natuurlijk :)

 7. Ik word altijd zo blij van jouw lijstjes en de prachtige foto’s erbij.
  Je blogboek staat op mijn verlanglijstje. Maar ik ben ergens een beetje bang om het te gaan lezen, omdat ik dan waarschijnlijk het verlangen krijg mijn eigen blog heel anders aan te gaan pakken, terwijl ik het zo druk heb met andere dingen. Je #Aswespeak heeft me alvast geïnspireerd een terugblik op de zomer te plaatsen.
  Succes met het combineren van alles wat je doet en gefeliciteerd met hoe goed je boek het doet!

 8. Ik zei het al op IG maar ook ik heb veel tips gehaald uit je blogboek. Ook ik ben opnieuw volop aan het bloggen na een blogdipje ;) Zalig boek! Proficiat ermee!

 9. Sinds kort ontdekte ik jouw blog. Helemaal toevallig want ik had er – schaam op mij – nog nooit van gehoord. De meesten kopen jouw boek aan de hand van jouw blog, als ik het goed heb. Bij mij is het omgekeerd gegaan. Maar wat heb ik van allebei al genoten ! En dus ook schaamteloos jouw As we speak-onderdeeltje gekopieerd. Waarvoor dank. :) En m’n blogje wat heruitgevonden, want ik had er oorspronkelijk eentje staan over Arthur en eentje over mijn DZP. Soit, dit terzijde. Dikke merci voor al jouw tips in inspiratie ! Liefs, Annick
  PS: ok als ik jouw blogje link bij mij ?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>