lilith test en geeft weg: een kleurpakket van Crayola

crayola

Het leek wel of Sint-Maarten te vroeg was gearriveerd toen er hier een week of twee geleden aan de deur werd gebeld met een gigantische mand vol lekkers voor Dexter, en een grote kartonnen doos. Een fijne manier om te vieren dat Crayola, van de stiften en andere kleurmaterialen, de prijs voor speelgoed van het jaar had gewonnen. In de mand massa’s kleurmateriaal, en in de doos het kartonnen huis van hieronder, dat welgeteld drie minuten wit bleef. Gelukkig was dat wit blijven ook compleet de bedoeling niet.

crayola2

Voor het speelgoed van het jaar, de marker airbrush, is Dexter nog net iets te jong, al hebben Youri en ik de test wel gedaan en het ding geweldig goedgekeurd. Youri en ik waren het erover eens: als dat in onze kindertijd had bestaan, wij werden zot. Wij waren dan ook al behoorlijk onder de indruk van Modewijzer, in den tijd. En oh yes, Spirograph! Maar dit was dus nog cooler.

crayola6

Waarop Youri: “Jij weet toch dat ik ooit nog een professioneel airbrusher ben geweest?”. Een mens komt zo nog iets te weten.

Wat nog veel leuker was voor ons twee jaar en halfje waren de kleurboeken, en nog veel indrukwekkender: het Color Wonder assortiment.

crayola color wonderIk had geen idee, maar bij Crayola hebben ze stiften ontwikkeld die alleen kunnen kleuren op hun speciaal kleurpapier. Kleur je ergens anders op, zoals op je t-shirt, gezicht of huisdier, dan is er niks te zien, maar op het papier en in de speciaal ontwikkelde kleurboekjes (van Bumba, bijvoorbeeld, maar ze hebben er ook van de Disney prinsessen en Piet Piraat) werken ze perfect. De pagina’s zijn ook voorzien van verborgen tekeningen en patroontjes die maar te voorschijn komen tijdens het inkleuren. Waanzin. Ik ben in elk geval fan, al was het omdat ik Dexter eindelijk eens twee minuten kan laten kleuren zonder dat al mijn woonkamermeubels een wonderbaarlijke make-over ondergaan.

crayola4 crayola5

Ook zeer leuk en op zijn maat: de Doodle Magic waarop Dexter kon tekenen en weer afvegen naar believen. Om maar te zeggen: die mand was hier een succes, en enkele weken later blijft dat zo. Kleuren for days, hastn, kleuren for days.

Wie nog op zoek is naar inspiratie of een cadeau voor ge weet wel wanneer: ik mag van Crayola een erg leuk geschenk verloten onder mijn lezers. Daarin: een Color Wonder sampler pakket met 1 stift en 3 vellen magisch Color Wonder papier, tien mini Color Wonder viltstiften in heldere kleuren, een Color Wonder kleurboek van 30 pagina’s, een Bumba Color Wonder kleurboek van 18 pagina’s en 5 speciale Color Wonder stiften. De moeite.

Het enige dat je moet doen is in de comments hieronder posten wat het leukste is dat jij ooit van de sint kreeg. Je hebt tijd tot woensdagavond 20 uur, en dan maak ik daarna snel de winnaar bekend op mijn Facebookpagina. Allez hup!

Reacties

 1. De Sint bracht ons ooit Monopoly. Daar hebben we uren en dagen en weken mee gespoeld. Mama mocht het niet opruimen en we gingen leningen aan bij elkaar om toch maar niet te moeten verliezen!
  En ik doe mee met deze weggever! Leuk!

 2. Evelien

  Mijn favoriet sintkado was lego. Daar kon je uren, weken en dagen mee spelen.
  En nu nog steeds: als mijn kinderen nu bij oma en opa met lego spelen, dan spelen ze nog steeds de legoblokjes die ik van de sint kreeg!

  Wat zou ik dat cadeau van Crayola graag mijn. Mijn 2jarige heeft 2 grote broers die graag tekenen en knutselen, waardoor hij ook wel elke dag minstens één keertje vraagt (met zijn hoofdje schuin dan nog) “Tuurtje ook een beetje kleuren, ja?”
  Wat zou hij blij zijn met eigen tekenspul!

 3. Davey

  Ik kreeg ooit een skateboard. Ik had dat gevraagd. En toen ontdekt onder het bed van mijn ouders. Stiekem ging ik er dan mee spelen (op gaan staan, want het zat nog in plastic ingepakt en kon dus niet rollen) en moest ik dat weer wegsteken vanaf iemand de trap opkwam.

 4. melissa

  Het leukste wat wij (ik en mijn zus) destijds kregen was een walkietalkie. Maar dan nog 1 van de oude stempel met een draad naar elkaar verbonden. Mijn zus op haar kamer helemaal tegen de deur geplakt en ik op mijn kamer helemaal tegen de deur geplakt want verder kon dat ding niet. Alsook onder beste cadeaus een speelgoed auto op afstandsbediening. Je raad het al zeker? Ook met een draad zodat ik een hele tijd moest meelopen met die auto.

 5. Movint toch. Geen stift op de muren daarmee? Machtig! Mijn beste Sintcadeau ever was een Barbiepop waarvan het de bedoeling was dat je haar haar knipte. Barbieterrorisme was me niet vreemd ;). Bon, for the win!

 6. Ik wil niet meedoen. Hier nog geen kinderen, dus haal mij maar uit de loting. Wel geef ik u mijn leukste cadeau van de sint: Stabilo stiften toen ik 14 was. Hoe dat kwam? Het jaar ervoor kreeg ik niets en had de tweejarige zus al hakkelend aan de Sint gevraagd waarom ik niets kreeg. Haar zus was braaf geweest, zei ze met betraande ogen die eindigden in de zieligste huilbui vol snot. Zo kreeg ik cadeaus van de Sint tot mijn 19. Epic win.

 7. Yoko

  Bij mij een kapsalonnetje waar ik zelden mee gespeeld heb maar de doos heeft maanden plezier opgeleverd! Mijn eigen huisje! :)

 8. Oooh, met een zoontje dat aan de sint enkel stiften vroeg, zou dit geschenk een schot in de roos zijn!
  Het leukste wat ikzelf ooit kreeg? Discorolschaatsen, in de bekende blauwe en gele kleuren. Ik heb spijt dat ik ze weg gedaan heb, maar vond in de kringloopwinkel nog een prachtexemplaar dat hier nu staat te wachten tot de dochters erin passen :-)

 9. Joke

  Ooit kregen wij n telegeleide auto. En mijn papa had de afstandsbediening bij hem in de kamer, dus dat ding reed rond en eerst snapten wij totààl niet hoe dat kon. Ik hou ervan die verwondering nu soms op mijn kindjes hun gezicht te zien. Maar een andere favoriet moet toch mijn popples zijn. Man, daar had ik om gezàààààgd :-)

 10. Eveline

  Het leukste dat ik ooit kreeg was een immens groot Barbiehuis. Zoveel jaren later is dat niet meer zo immens groot maar ik herinner me nog altijd hoe blij ik ermee was.
  Mijn 3 jongens zouden deze prijs geweldig vinden :-)

 11. Tine

  Een kindermicroscoop! En das lang bijgebleven, want nu werk ik als onderzoeker naar geneesmiddelen tegen kanker. Straffe kerel, die Sint!

 12. Heleen

  Leukste Sintcadeau: Een Ken die je kon scheren. Door middel van een erg klein scheermesje (lees: stukje mousse) en warm water ( en wat zeep van papa) verdween de baard van Ken’s gezicht. Na een vijftal minuten had Ken wel opnieuw een volgroeide baard! :-)

 13. Maja

  OOOOH, dat lijkt me een ongelooflijk leuk pakket. Ik ben stikjaloers :-)
  Het allerleukste dat ik ooit van de Sint kreeg was mijn teddybeer Smos.
  En nu slaapt onze zoon met diezelfde teddybeer.

 14. De laatste keer dat bij ons de Sint kwam (ik bedoel dan dat hij echt ’s nachts met speelgoed kwam… ik wist het al, mijn broer nog net niet) zat er een grote witte beer (Zoals dommel van uit de tekenfilmpjes) in de zetel. Ik zie hem nog altijd zitten. Die knuffel heeft nog jaren ( maar echt veel jaren) deel uitgemaakt van mijn kamerattributen. Tot zelfs op mijn kot in Gent!

 15. Het leukste dat ik ooit kreeg van de Sint was by far een supermooi Barbiehuis… Mooi opgesteld naast het raam. Helaas gebruikte mijn broer het als opstapje om de rolluik dicht te doen. Byebye Barbiehuis! Tot op heden ben ik daar nog steeds niet over…

 16. Liesbet Rombaut

  Wauw, zo’n pakket, daar zou mijn dochtertje uren zoet mee zijn! Het leukste wat ik kreeg indertijd was een barbiepop met jetski!

 17. kelly

  leukste cadeau ooit was wel ons keukentje, een week voor de sint kwam zaten we met mama en papa in onze auto naast een wel heeeeeeeeel grote doos met een laken erover hahaha geen idee natuurlijk wat erin zat! maar Super leuke keuken dus en onder de indruk van sint en Piet die ZE in mekaar hadden gestoken! heb hier zelf ook kleuter van 2,5 rondlopen en t is vaak zoeken naar eens nieuwe dingen om afleiding te bieden, dus alle ideetjes zijn welkom!

 18. Annelies Crombez

  Mijn leukste geschenk, goh ik moet zeggen meestal vond ik alles geslaagd wat de Sint bracht. Dat was ook de magie van de Sint hé, hij wist altijd wat je wou :-) Maar hetgeen ik mij het best herinner was zo een kapsalon van de fake Barbie, ik denk dat het Cindy heette en van die poppen kon je dan hun haar kleuren met stiften. Dat wil je dan natuurlijk ook eens op je eigen haar proberen, maar net als de speciale stiften hierboven lukte dat niet ;-) Ben zeker dat mijn kleine kunstenaar dit een super geschenk zou vinden. Grtjs

 19. Een nichtje, maar toen was ik al 26, dus dat telt niet meer zeker? :-)
  Dan ga ik voor het geweldige poppenhuis dat mijn papa zelf gemaakt heeft. Wat een werk moet hij er in gestoken hebben.
  En het allerleukste is dat mijn dochtertjes er nu ook mee spelen!

 20. Isabel

  Wij vonden dat onze kids te veel speelgoed hadden en de Sint mag bij ons dit jaar geen speelgoed brengen.. enkel kleding..Eerst speelgoed weggeven aan kindjes die het minder hebben dan de onze.. Voor dit pakket maak ik graag een uitzondering!

 21. Heidi

  Het mooiste wat ik ooit kreeg van de sint moet wel de Barbie-mobilhome zijn :-)
  Groot en roze (welja, vooral énorm roze dus) ! Barbie, Teresa, Ken en Skipper hebben sindsdien verschillende zomerdagen doorgebracht op een camping in de tuin :-) (Laatst nog een gecheckt op de zolder van mijn ouders, maar helaas is hij niet meer zo roze -_-)
  Maar ik ben zeker dat mijn zoontje een Crayola-pakket superleuk zou vinden :-) , hij is namelijk niet zo’n fan van Barbie :-) (gelukkig maar :-) )!

 22. Lie

  Dat schooltje van Fisher price natuurlijk!

  (en ja, ik doe mee met de loting dus, de zeunen kleuren ook graag!)

 23. Caroline

  Het cadeau waar ik ooit superblij mee was het gezelschapspel ‘droomtelefoon’. Vrouwen van mijn generatie zullen wel weten over welk genant hollands spel ik het heb ;)

 24. Isabel

  Dan moet ik er natuurlijk wel bij vertellen dat mijn leukste Sint kado indertijd een grote kinderkoets was voor mijn babypop

 25. Katrien

  Ongetwijfeld was dat mijn barbie op wiens haar je figuurtjes kon spuiten met een wellicht zeer gezond goedje. Je kon ook bekjes in haar haar leggen en die door het te wassen doen verdwijnen. Een beetje zoals de wonderblaadjes van crayola dus :-)

 26. Lien

  Ik kreeg ooit een broertje cadeau, tot vandaag het interessantste pakje dat er ooit bij was :-)

 27. Isolde

  Zo’n pop waarbij je het haar kon kleuren met een ‘waterstift’ en de kleertjes konden gekleurd worden met een ‘warmtestift’. Uren heb ik daarmee gespeeld …

 28. Valentijn

  Hét cadeau was toch wel de trein van Lego zulle. En eigenlijk ook de boeken van Roald Dahl, daar kreeg ik er ieder jaar wel eentje van.

 29. Sofie Parmentier

  Mijn favoriete speelgoed was Lego. Er was een jaar dat ik een ziekenhuis vroeg en dat mijn broer een brandweerkazerne. We hebben die gebouwen dan gecombineerd en verschillende huizen van gemaakt. Ook strips vroegen we ieder jaar opnieuw. Kiekeboe, Jommeke, … Meestal kregen we een strip bij de oma’s en opas!

 30. Ste

  Mijn leukste kado van de sint was mijn beerbeer die ik kreeg toen ik 6 jaar was, dat was zo’n hearttoheart beer en zijn hartje klopte als je je hoofd er op legde – ik werd daar zooooo rustig van dat beerbeer mijn nieuwe favo hoofdkussen en vriendje en troostkameraadje in een werd. Als die kon praten, geheimen die die weet ;) Ik werd dat jaar beetje verwend en er stond van alles leuks voor de kachel maar zelfs na 27! jaar ligt beerbeer nog altijd niet veraf in bed (al moet hij zich inmiddels wel omdraaien als tlief op bezoek is ah ja :p ) Het hartje is er inmiddels uit, openhartoperatie gehad en zijn hart verloren en zijn pelsje is ook beetje aant uitdunnen inmiddels maar tblijft nog altijd een van de weinige dingen die me instant kunnen terugbrengen naar die kindertijd…. De stiftjes zouden van mij uiteraard de coolste meter maken dus ik doe graag mee

 31. Helene

  Een Atari-spelcomputer… mét joystick. We waren thuis niet verwend, dus dit cadeau was ongelooflijk. En maar pacman spelen…

 32. Julie Van Pelt

  Dit blijft onder ons: leukste cadeau van de ‘heilige man’ was zonder twijfel mijn kindercassettespeler mét bijhorende microfoon! Toen kon ik eindelijk alle liedjes van mijn topidool Bart Kaéll uren aan een stuk meebrullen!

 33. Ooit kreeg ik een hele mooie kinderwagen en bijpassende pop van de Sint. Rood met witte stippen (de kinderwagen, niet de pop). Sint en zijn pieten hadden dat allemaal zo mooi gepresenteerd in onze living. Amai, die mens had smaak. En nog steeds, zo blijkt!

 34. een barbiemobilhome ( en mijn vader kreeg zelfs nog elk jaar van de sint een doos lego-technic waar wij dan tijdens de kerstvakantie ijverig aan mee bouwde :-) )

 35. Zo’n hondje aan een koordje, met een bakske met knopjes aan waarmee je hem dan kon doen “wandelen”. Toen niet het meest hoogtechnologische maar ik was daar ongelooflijk gelukkig mee!

 36. Het leukste wat ik ooit gekregen heb van de Sint en Zwarte Piet daar moet ik niet lang over nadenken. Lego straten waarop je met je Lego auto’s kon op rijden maar waar je ook huizen en dergelijke kon bouwen. Zo kon je een mini stadje bouwen met bijhorende files.

 37. Dominique

  Play Doh! Ik was echt zo een stresskip van wie de kleuren niet door elkaar mochten. Uren heb ik zitten prutsen om die uit elkaar te krijgen.
  Die pop waarover Isolde sprak kreeg ik ook van de Sint. Op de reclame leek dat het leukste speelgoed ter wereld dus ik bleef maar zeuren. . Toen ik het had, was ik het na een paar minuten al beu. Beetje zonde voor Sint, die dat speciaal voor mij had gekocht.

 38. Kathleen

  Een keimooie pop! Iets later op de dag volgde wel een grote teleurstelling bij het verversen van de pamper… Sofie was namelijk een (wel heel erg levensecht) jongetje. Maar gelukkig was daar mamalief die me geruststelde. Ik kon gewoon doen alsof het een meisje was. Niemand zou ooit het geheim van Sofie kennen…

 39. Cindy Stroobandt

  Goh het leukste dat ik ooit kreeg was onder andere een groot krijtbord. Daar heb ik uren plezier mee beleefd. Het stond op een soort van schildersezel. Grote kunstwerken heb ik daar op gekrit

 40. Ik kreeg nooit wat ik wou… Knalroze barbiespullen kwamen er bij ons niet in. Waar ik dan wel weer heel te reden mee was, was met een telescoop met glaasjes waarmee ik vanalles tot in de details kon bekijken. Ik wou toen wetenschapper worden…

 41. wat een geweldig pakket en dat huisje lijkt mij de max… (kweet het zit niet in het pakket). Hier wordt er van de grote doos ook al wel eens een huisje geknutseld (en het moet dringend geschilderd / gekleurd worden :-p )
  ZL zou zo een teken en kleur set de max vinden… en moeke zelf ook, want er is niets zo fijn als samen lekker creatief zijn :-D

  Ons leukste sint kado was dan ook alles waar we konden mee knutselen / creatief zijn.
  We hebben zo vanalles gehad: kaarsen maken, spyrograaf, zeep maken, stiften, kleurpotloden, magic kleurboeken, schildersezel, strijkparels, …
  en als het goed weer was? dan zetten we ons met het knutselgerief in de zon natuurlijk :-p

 42. Cindy

  Goh men beste Sint cadeau ever …. dat moet wel een groot krijtbord geweest zijn op een schildersezel. Grote kunstwerken heb ik daarop gekrijt. En veel plezier mee beleefd. Ik voelde me een echte kunstenares. Het keukentje dat we toen kregen was ook wel een voltreffer. Maar ik vond vooral de sfeer errond magisch en fantastisch. Al eens op voorhand je schoen zetten en dan in spanning afwachten zouden ze nu al eens langskomen of niet. Elk jaar zit ik terug in die sfeer in de kleuterklas en geniet er iedere keer weer van. En dit jaar thuis ook, ik hoop dat ik mijn zoontje even fijne herinneringen kan meegeven.

 43. Truus

  Het beste cadeau wat ik ooit van de Sint kreeg was een pop in de vorm van een (gloei-)wormpje. Mijn zuster en ik sliepen toen nog samen op een kamer en eens de lichten uit waren was het dadelijk feest. “Schijn nog ne keer Truus!” – lachen geblazen. Welgeteld 5 dagen (of nachten) heeft dat lolleke geduurd. En toen was de batterij plat. En ons moeder kwaad (maar vooral moe van de nachtelijke escapades). Beste Sint-cadeau ever!

 44. Het leukste wat ik ooit van de Sint kreeg zal ongetwijfeld de barbie-cruise-boot zijn. Die had een zwembad waar mijn barbie nauwelijks in paste. Een zonnestoel waar ze telkens vanaf viel (alhoewel dat misschien niet persé aan de stoel lag maar wel aan de hoeveelheid cocktails die mijn barbie van ’s ochtends tot ’s avonds achterover sloeg). En een keiharde zwemband waarmee ze niet in dat te kleine zwembad kon was er ook. Maar waarom ik die boot nu zo geweldig vond? Omdat er ook een milkshakemaker in verborgen zat. Eentje die niet echt geniaal werkte maar waar je met een zeer zeer rijpe banaan toch een soort van bananenmilkshake kon fabriceren. :) Ik heb hem nog steeds. En ooit krijg mijn dochter hem. Als ze hem wil tenminste. Dan kan ze haar barbie’s ook dronken voeren.

 45. Sofie

  Domino-blokjes! En maar blokjes zetten heel de living door, en kwaad zijn als mama, papa of broer iets te onvoorzichtig passeerden en heel de boel deden omver vallen… Dat laten omver vallen, dat moest ik zélf doen uiteraard. Ik kan me nog zo het tik-tik-tik geluid voor de geest halen als de blokjes neergingen. :-)

 46. Kristien

  Er is voor mij geen sintcadeau dat er bovenuit springt. Wat ik me wel levendig herinner is de spanning, de kriebels in de buik en het waaaaauuuw!!!-gevoel bij het ontdekken dat de Goedheiligman geweest was. En de chocola natuurlijk… zoveel chocolade, heeeeeerlijk. Misschien was dat wel mijn beste cadeau, de chocola…. ik gun mezelf trouwens nog steeds chocolade ventjes in deze periode :-).

 47. Aurélie

  Ooooh, ziet er echt super uit zo’n kleurpakket! Zeker dat het mijn twee duiveltjes het fantastisch zouden vinden! Mijn allerleukste Sinterklaas was ongetwijfeld degene waar er geen cadeau’tjes in huis waren voor ons alle vier maar toen we naar buiten gingen stond het kleine broertje van Slecht-Weer-Vandaag er. We waren echt door het dolle heen :-)

 48. Barbara

  Een elfentuin! Een soort van plastic tuin met immens veel bloemetjes en een schommel voor mijn elfenpopjes. Uren, dagen, maanden, jaren speelplezier! Spijtig genoeg in eenpiberale bui van de hand gedaan, waardoor ik het niet kan doorgeven aan mijn dochter… Caran d’ache potloden en stiften waren ook altijd zeer gegeerd.

 49. Toch wel zeker een barbie-prinses. Ik was volledig girlie girlie “in mijn tijd”, en zo’n prinses met een baljurk, kroontje en gouden oorringen… tja, dat was toen echt de max! :) Ik merk nu dezelfde fascinatie bij ons oudste meisje: alles dat prinses en blingbling is, valt in haar smaak!

 50. Elke

  Baby Talk! Eén van die eerste sprekende poppen, als ik me niet vergis. Heb er uuuuuren naar staan kwijlen in de speelgoedwinkel, dus de Sint kon niet anders dan haar voor mij te kopen :)
  Bizar wel, ik heb nu een dochtertje van 5 en een zoontje van 2.5, en het valt me toch altijd weer op hoe gender-bepalend alles is. Zo had ik mijn dochter toen ze nog alleen was ook jongensspeelgoed gekocht, maar ze keek er nooit naar om! Mijn zoontje daarentegen grijpt toch altijd eerst naar auto’s als hij de keuze heeft.
  Maar kleuren doen ze allebei graag, dus heel graag dat pakket :)

 51. Dat is een makkie :-) Ik vond het Sintbezoek altijd magisch (het wachten in bed, de spanning als je de deur naar de woonkamer opendeed, super!) maar die ene keer zal ik nooit vergeten. Ik was 5 of 6 jaar en ik kreeg én een super mooie pop (nog van mijn mama geweest, echte vintage) én mijn eerste Barbie die tegelijk mijn mama’s eerste Barbie was geweest (ook echt vintage dus, intussen ongetwijfeld zeer veel geld waard) én een hoop duplo om u tegen te zeggen (daar speelt mijn dochter nu mee wanneer ze bij mijn ouders gaat). Ik kan dus niet 1 cadeau kiezen, maar dat bewuste bezoek van de Sint is altijd levendig bijgebleven, vooral die euforie van toen kan ik zo terug oproepen. Heerlijk :-)

 52. Jana Prov

  Amai, supertoffe mand zeg! Ik doe graag mee, al zal het officieel voor mijn leerlingen en stiekem ook een beetje voor mezelf zijn haha.
  Het leukste dat ik ooit van de Sint kreeg, waren de Harry Potter-boeken, die telkens rond die periode in de winkels waren. De hele dag niks doen, behalve met een spiksplinternieuw Potter-boek alle mogelijke houdingen aannemen op bed en in de zetel. Benen omhoog, hoofd naar beneden, op mijn zij, op mijn buik, kleermakerszit, tientallen kussens onder mijn buik,… Maar nooit gewoon al zittend. Magisch voor mij!

 53. Gwendoline

  Het leukste wat ik ooit kreeg, moet aan een jaar of 6-7 geweest zijn, was een poppenkast, met poppen van roodkapje , en tal van andere sprookjes, met rode gordijntjes en een intussen een erg retro look, ik zie het nog zo voor me, met boompjes op die het bos na moesten bootsen, en ik, ik was alleen, en toch speelde ik poppenkast, voor mijn denkbeeldig publiek, uuuren heb ik me verschanst en ik zag er nu onlangs eentje staan in het grote speelgoed boek en misschien koop ik hem wel voor mijn 2 dochters, want ik denk eerlijk gezegd dat ze zoiets ook fantastisch zouden vinden

 54. mijn postzegelalbums ! Ik was een geweldige nerd backdays. Ik had internationale pennevrienden en die vroeg ik steeds postzegels te plakken van poezen en bloemen, want die verzamelde ik. Ja de sint wist me wel van t straat te houden

 55. Kim

  Ik heb ooit een prachtig Barbiehuis gekregen. Mijn ouders hadden dat zelfgemaakt in onze kelder en hadden zich er weken mee geamuseerd. Zelf heb ik er jaren mee gespeeld en tijdens mijn tienerjaren was het een boekenkast. Mijn ouders hebben het nog altijd.

 56. Kaatje

  het beste sinterklaascadeau ever was de poppenkast die we kregen. Later bleek die ook handgemaakt te zijn door mijn grootvader, wat hem nog unieker maakte.

 57. Saartje

  Dat kleurpakket is fantastisch! Wij hebben een dochter die verslingerd is aan kleuren en iets nieuws zorgt altijd voor een nieuwe uitdaging, zeer benieuwd!
  En het leukste wat ik ooit kreeg van de goedheilig man is een schommel, uren en uren speelplezier op gehad :)

 58. T.

  De lego brandweerkazerne met brandweerwagen was toch wat er uitspringt. Lang naar uitgekeken en dan een ganse winterdag aan gespendeerd om in een te zetten. Ik denk dat hij nog in elkaar stak toen ik op kot vertrok.

 59. nele

  De Barbie die ik eindelijk kreeg, na jaren zagen. Het is 29 jaar geleden, maar ik kan je nogprecies vertellen waar ze stond, welke schoentjes ze aanhad, enz.
  Magisch.
  Ze ligt in een doos op zolder en binnen enkele jaartjes krijgt mijn dochter ze.

 60. Fo

  Met dit pakket ken ik wel kindjes die ik gelukkig kan maken!
  Moeilijke keuze! Ik heb ooit een pottenbakmachine van de Sint gekregen. Ik vond dat gewéldig, tot de boel begon te stinken en de motor blijkbaar verbrand was. Een andere topper was een set om zelf kaarsen te maken. Mijn ouders waren er achteraf minder gelukkig mee, toen ik samen met de babysit parafine in de gootsteen had gegoten… Oeps.
  Een ander toppertje zonder accidenten waren strijkparels. Ik kreeg een doos met héél veel parels, die jaren mee ging. Misschien kies ik dat laatste cadeau maar als favoriet.

 61. San Meuleman

  Daar moet ik geen seconde over nadenken: een plastieken mini naaimachientje in wit en oranje (nu zouden we dat retro kleuren noemen…) …je kon er alleen maar mee doen “alsof”, maar jaaaaren dolle pret gegarandeerd.

 62. Mijn leukste cadeau was hands down een keukentje! Uren en uren hebben mijn zus en ik dáármee (en met ons winkeltje) gespeeld. Logischerwijs brengt de Sint Olivia dit jaar ook een keukentje. Ik duim alvast dat ze het even fijn gaat vinden als ik toen. En ik? Ik ga, of een wonderspons, of die magische nietopmeubelschrijfstiften aan de Sint vragen denk ik ;)

 63. Ik kreeg ooit een pop, als je haar arm oomhoog hefte ging haar haar groeien. Om het terug in te korten moest je met diezelfde arm een kriksysteem hanteren.

 64. Anouck

  Naast alle mogelijke sets van Fischer Price, een jaren ’80 gezelschapsspel genaamd het Spookslot. Ik was er half bang van, maar dat was part of the game. Hij bracht dat jaar ook de eerste CD van Lenny Kravitz (die weliswaar voor mijn tienerzus bestemd was, maar ik vond ‘em ook wel tof).

 65. Tine

  Mijn leukste sintkado was een autoracebaan. Blijkt achteraf dat mijn ouders daar de avond ervoor zich ook mee gealuseerd hadden!
  wat ik ook altijd keileuk vond was wanneer we braaf aan het spelen waren en de sint dan overdag opeens wat snoepjes gooide! Altijd een grote verrassing, en dan maar rapen!

 66. Sharon

  Een heel leuk kleurpakket te winnen! Zal mijn kleine peuter super vinden!
  Naast het leuke speelgoed (barbies, gezelschapspelen…) vond ik het allerleukste aan sinterklaas de briefjes met persoonlijke boodschappen. Mijn ouders schreven dan steeds een briefje die ze bij het speelgoed legden of bvb. ook eens een getypte tekst van zwart piet die eens zo “stout” was geweest om op onze computer bezig te zijn (computer lag dan aan zodat alles echt leek..). Dat zijn de dingen die mij het meest bijgebleven hebben.. Dus zeker niet steeds het materiële… Hoewel dit uiteraard voor een kind ook wel leuk is. Als mijn zoontje wat ouder is, denk ik om ook een zo’n videovansint.nl te maken of briefje via vraaghetaandesint.be omdat ik wel geloof dat dit voor een kind heel leuk is…

 67. twee woorden: Polly Pocket! Amai,daar waren mijn zus en ik verzot op! Ik herinner me de kapper, de kerk met huwelijksmuziek en een paars kasteel, good times were had by all :)

 68. Cool é mama, zeker de reactie die Lily-rose zou geven :-D
  Mijn topsintkado was een houten winkel waar ik echt uren in versleten heb! Met een poortje om te sluiten, 4 schofjes, superveel uitstalvakjes en top of the market; een legplank voor al het fruit en groentjes.
  zo stevig dat hij zelfs nu, 20 jaar later, terug dienst doet.

 69. Anaïs Vandenholen

  oooh dat zou hier zotveel gebruikt worden. Het leukste dat de sint ooit bracht (allé ons bobonne, want ik wist al heel snel dat de sint niet bestond) waren een paar rollerskates… Door regen en wind heb ik met die skates gespeeld. Ze liggen nog steeds in de kast thuis… af en toe doe ik ze nog eens aan, jeugdsentiment ten top.

 70. Vicky

  Ewel, ik heb toch moeten graven hoor, de sint, dat is al zo lang geleden dat ik daar nog iets van kreeg … dufti’s, geen mens die dat nog kent waarschijnlijk. Het waren van die kleine schattige poppetjes die naar lekkere dingen roken, ze zaten in een schattig klein huisje dat je overal mee naartoe kon nemen …

 71. Szeszka isabel

  Het mooiste wat ik ooit van de Sint kreeg was de dierentuin van Playmobiel. Uren bewonderd in het boekje van de winkel en toen op 6 december bracht de Sint hem wel echt ;)

 72. Het Barbie-huis en de Barbie-auto, waarvan achteraf bleek dat het een gezamenlijk avond- en nachtwerk was van moeke, papa en opa. Zelfgemaakt rules, ook bij de Sint!

 73. OMG! Jools & Ellis would die voor zo’n pakket! Zo tekenen/kleurverslaafd dat ze hier tegenwoordig zijn, niet normaal! En mijn beste Sint herinnering? Een mega cool skateboard mét geluidjes. Dan kon je zo met uw voet een knop induwen en hoorde je een politie sirene….De straten die mijn neef en ik daar onveilig mee gemaakt hebben!!! Jongens toch, dat waren nog’s tijden :-)

 74. Katleen

  De sint bracht toen ik een jaar of acht was een roze knuffelvarken waarvan ik helemaal weg was. Het is overal met mij meegegaan, en is nu al een paar jaar geconfisceerd door mijn dochter van 3…ik denk niet dat het ooit nog bij mij terug belandt :-)

 75. Kathleen

  Ons moeder zegt elk jaar rond deze periode dat ze me nooit zo gelukkig had gezien als de moment dat de Sint een gele troetelbeer bracht, meerbepaald Zonnebeertje. Nu, zo’n 25 jaar later spelen mijn kindjes met mijn oude fisher price, poppen en duplo, maar van mijn Zonnebeertje moeten ze afblijven :-)

 76. Fleur

  Wow, een zalig kleurpakket voor mijn peuter en kleuter!
  Mijn leukste Sint-kadoo: een keukentje. In het oventje van de keuken zat een muffinbakplaat, iets wat we thuis niet hadden. Ik dacht toen altijd: als ik later groot ben, koop ik zo’n bakplaat en bak ik cakejes voor mijn kindjes. Iedere keer als ik nu mijn muffinplaat uit de kast neem, moet ik daar aan denken. En dan denk ik terug aan de toffe herinneringen van mijn keukentje, waar mijn oudere broers absoluut niet aan mochten komen. Het keukentje is niet meer wegens helemaal versleten, maar het schattige melkflesje met koetje erop , heb ik nog als herinnering :-)
  En nu ik erover nadenk: nog een geweldig sint-cadeau: een my-little-pony met vanillegeur. Iets waar mijn zus en ik onze broers mee op stang konden jagen. Zij had er één met muntgeur. En onze broers maar klagen dat die zo stonk. Toen we twee jaar geleden de zolder van mijn ouders opruimden, kwamen de twee pony’s uit een doos tevoorschijn, en ze verspreiden nog steeds dezelfde vanille- en muntgeur. Mijn broers vielen achterrover van het feit dat de pony’s na 20 jaar nog steeds een geur verspreiden. Haha, mijn broers zijn 35 en 37 maar als ze langskomen kan ik hen er nog steeds mee plagen want mijn zus en ik hebben elk onze pony mee naar huis genomen *jeugdsentiment*

 77. Mijn Patatje is nog net iets te klein, maar die magische stiften ga ik onthouden, die gaan hier ooit nog wreed van pas komen, mark my wordt!

 78. Ik was als kind helemaal weg van paarden en droomde dus van mijn eigen paard. Never happened. Maar die ‘My Little Pony’ kwam toch een béétje in de buurt. :-)

 79. Katrien

  Het leukste wat ik ooit kreeg was het boek: een koffertje vol dromen. Ik heb het nog altijd!

 80. mijn beste sintkadootjes was niet groot…. Een was een keischoon liggend hondje dat met puppy-oogjes naar omhoog keek….. Gezaagd dat ik daarvoor heb!

 81. Een knuffelbeer die ik Bram noemde, naar de hond van mijn tante.
  Bram de beer is er nog, Bram de hond al lang niet meer.

 82. Tania

  Help, ik weet niet meer wat ik heb gekregen van de Sint. Maar ja, dat is dan ook al ruim dertig jaar geleden.

 83. Tina

  Als kind heel weinig sint gevierd, dat was namenlijk een heilige, en die werd in ons kruisloos gezin niet gevierd. Ik wist dus al op een jaar of 4 dat hij niet bestond, en waarom zouden we daarna nog cadeaus krijgen? (Kerstmis werd trouwens ook niet gevierd, zelfde reden. Ooit al eens een kerstavond voor de tv doorgebracht? Saaaaaaaai)
  Dus mijn mooiste sintencadeau is van mijn hubbie, vorig jaar: franbozen hartjes van bij Marcollini. De beste chocolade op élk moment van het jaar.

 84. Ik kreeg een keertje een gek ding waarmee je een soort van plastic korrels kon smelten en zo juweeltjes maken. Héél veel plezier aan gehad en ik herinner me nog altijd de geur van dat gesmolten plastic!

 85. Mijn beste sintkado’s waren een grote pluchen panda en een telescoop.
  Kei coole giveaway! Ik kan niet garanderen dat ik hem niet gewoon zelf ga houden als ik zou winnen ;)

 86. Een dwergkonijntje. Te delen met de broer en zusjes en zowat doodgeknuffeld, waarna we allemaal doodongelukkig waren toen het beestje na een week aan een verkoudheid overleed, maar het heeft wel onze liefde voor dwergkonijntjes in gang gezet. Plush de eerste (ahja, want het volgende was nummer 2) for the win!

 87. Kristin

  Ik had gespaard voor een barbiehuis maar dat bleek de grootste brol ooit te zijn. Na een paar weken hing het al half uit elkaar. Pruillip allom. Dus voor de sint had ons een mama in hout een poppenhuis gemaakt. Met zelfgemaakte tapijtjes, gordijnen, een bedje, zetelke,…… Ze had het zelf behangen met den overschot van het echt behangpapier. Crafty voor het in was, ons hipster mama. T is ook nog oerdegelijk want ons klein speelt er nu ook mee (alhoewel het wel eens opnieuw behangen mag worden, of niet de 80’s zijn toch weer in dachtiktoch)

 88. Jessie

  Lijkt me ideaal voor ons ‘bijna-kleutertje’ dat nogal graag overal op kleurt. (écht overal, liefst vanal op de wit geschilderde muren, of licht houten kast…)
  Mijn beste sintkadoo: Een barbieboot… daarbovenop stond een mixer die echt werkte!!! Er zijn nog nooit zo veel milk-shakes gemaakt bij ons thuis en die smaakten overheerlijk.

 89. Marlies

  Super cadeauset!!
  Eerlijk gezegd kan ik niet meer zeggen wat ik mijn leukste cadeau vond.
  Ik weet wel nog dat mijn broer eens een telegeleide auto kreeg en dat het voor ons beiden superleuk was. De hele living werd omgezet tot een mooi parcour, tegen de deuren mousse omdat mama’s deuren niet zouden beschadigd raken.
  Echt plezier!

 90. Tine

  Toen ik een jaar of 6 was kwam de Sint thuis op bezoek. Ik was enorm gefascineerd door de prachtige kledij en vooral door de gouden ring die hij boven zijn witte handschoen droeg. Blijkbaar was dat de goedheilig man niet ontgaan en mocht ik zijn ring een jaar ‘bewaren’. Een jaar lang lag die ring onder mijn kussen… Elke avond keek ik er koesterend naar… Geen idee wat ik dat jaar nog gekregen heb. De magie van de ring was heerlijk!

 91. Enorm cliché, maar de Barbie droomboot waar ik al twee jaar (oh jawel) van DROOMDE. Dat ding had een blender op het dek!! Om smoothies mee te maken gast! #howzot

 92. Inge

  Dat moet wel het door mijn papa eigenhandig gemaakte houten winkeltje geweest zijn. Uren hebben mijn zus en ik daarin gespeeld. Nu mijn zus en ik zelf kinderen hebben, werd het winkeltje weer van zolder gehaald en wordt er weer heel wat in afgewinkeld. Omdat mijn oudste zoon van 8 momenteel gek is van Jommeke en van Suske en Wiske, fungeert het momenteel als stripwinkel.

 93. Helena

  Hehe, bij ons lag er eens een lege jutezak met enkele picknicken en mandarijnen er rond en een briefje “dat de sint zijn magische zak nu toch wel als bij toeval helemaal leeg was op ons dak, en ze die dag supervlug naar Spanje zouden vliegen om onze cadeautjes te halen”. Ik ben totaal vergeten wat ik de dag erop gekregen heb maar ik vind dat nog altijd een goeie move :-) Onthouden die handel!

 94. Veronique C

  Een gameboy, met alleen maar het spelletje tetris. Krijg terug kramp in mijn duimen als ik er aan terug denk :-)

 95. Emmy

  De sint bracht mij toen ik 5 jaar was een keukentje om mee te spelen, inclusief pottekes, pannekes etc…
  Goed voor uren speelplezier. Het keukentje leeft niet meer, maar alle materiaal zit nu in een valies op de zolder.
  Hopend dat mijn twee zoontjes er ooit ook zoveel plezier gaan aan beleven als hun mama.

 96. Oh cool zeg! Ik zou daar ook zot van zijn van die airbrushdinges!
  En het tofste dat ik ooit kreeg van de sint? Een aprés-ski bar van Barbie. Ik kon daar ook chocomelk mee maken. ik moest dan in een reservoir nesquick doen, in het ander melk, en dan kon ik blauw-en-roze kopjes vullen en roeren. Mijn papa dronk toen liters chocomelk die ik maakte voor hem :D Die vensters van de bar kon ik kantelen, en als ik dat deed, vielen er glitters en sneeuwvlokjes naar beneden, zodat het precies echt sneeuwde. Ik had dan ook een ski barbie met ski’s, uiteraard, en een skipakje. Man ,echt, uuuuuuuren heb ik dara mee gespeeld!

 97. Inneke

  Hier ook een mini man die het kleuren aan het ontdekken is en hier heel blij mee zou zijn! Leukste sint cadeau toen ik klein was : een groot my little pony huis. Volledig in roze :)

 98. Lore

  Het leukste dat ik ooit kreeg van de Sint… ik denk een Computer Electro. Die nu nog steeds wordt gebruikt bij oma door mijn dochters! Wij kregen ook elk jaar van de Sint naast wat snoepgoed een fruitkorf met daarin een glazen fles speciaal fruitsap. En wij waren daar dus kei-blij mee hé! Tegenwoordig brengt de Sint dat ook voor mijn kindjes ;-)

 99. Waauw!!!!! Die willen wij hier winnen jom!
  Mijn favoriete Sintcadeau waren eigenlijk de chocoladepostuurkes, maar dat mag ik vast niet antwoorden :p. Dan ga ik voor de Samsonboekentas!

 100. Saskaya

  Een racebaan. Was blijkbaar een complex ding, want ik herinnerde me ’s ochtends dat ik de Sint serieus had horen vloeken bij het ineenzetten de nacht tevoren. Stoute sint.

 101. Kim

  Sech, zo’n airbrush-stift-toestanden, dat bestond toch ook al vlotjes in de jaren 90? Ik heb daar uitnodigingen voor mijn plechtige communie mee gemaakt :-)
  Het leukste dat de sint ons ooit bracht, was denk ik toch het winkeltje, met gevulde rekken! En een kassa! En een mandje om te shoppen!

 102. Mirella

  Een goocheldoos!!!! Ik weet nog dat de Sint vaak echte meisjescadeau’s bracht, poppen en allerlei toestanden. Alleen werden die poppen bij mij vaak onthoofd (we gaan daar niet verder op in) en elke Barbiepop die ik ooit in mijn handen kreeg werd gelijk geschoren en vol gekribbeld. Ik denk dat mijn feministische inborst al zeer sterk ontwikkeld was tegen dat ik 5 was ofzo… In elk geval, plots kreeg ik echt wat ik vroeg: een goocheldoos! Ik denk niet dat ik al ooit zo gelukkig was geweest ;-) Oh en, mijn dochter is dan misschien al wat ouder (hoort mij, het kind is 6), maar tekenen en kleuren is haar fijnste hobby (ze onthoofdt trouwens ook haar poppen niet).

 103. Griet

  ik weet niet of ik het op dat moment het leukste vond maar het is een cadeau die nog steeds in mijn herinnering blijft hangen; nl een heel grote set van playmobil met allerlei safaridieren en een wagen en een tent (alles om helemaal met playmobil op safari te gaan en apen, olifanten, krokodillen ed te zien). Het beeld dat mij bij blijft, is het ’s morgens naar beneden komen en de hele living vol te zien staan met die playmobil (de zwarte pieten hadden er echt hun werk van gemaakt om alles al mooi uit te stallen en in elkaar te zetten). de sint zou ons kleutertje (maar ook de oudere dochter) wel superblij kunnen maken met een nieuwe kleur-uitdaging!

 104. Mijn leukste Sint kadootje ever was een monchichi! Ongeveer 30 jaar later ben ik er nog steeds door gecharmeerd (die oogskes al es bekeken?) en kreeg hij zelfs een plaatsje in onze slaapkamer!

 105. Lore

  Ik kreeg van de Sint vorig jaar een positieve zwangerschapstest!
  Mooier kon niet… en 9 maand later mocht ‘k zijn cadeau’tje uitpakken
  *emosmile*

 106. evalou

  zeker iets van playmobil, daar was ik als kind (en nu opnieuw als mama) verslingerd aan! maar zo’n kleurpakket lijkt mij ook supercool om te geven in de sint zijn plaats aan dochtertjeslief…

 107. Joke

  Een duplo-huis. Het staat nog altijd bij mijn ouders en gaat nog altijd mee. Iedereen blijft er gek op! Mijn zoontje is nog te jong om te kleuren, maar we hebben een nichtje die momenteel volledig in-to-kleuren is.

 108. B

  Ik kreeg cadeautjes van Sint-Maarten én Sinterklaas en ik ben in de zalige onwetendheid gebleven tot ruim de leeftijd waarop je dan al een beetje te ‘oud’ bent. Dit jaar is het eerste jaar waarop de dochter al een beetje de figuur ‘klaasje’ begrijpt. De anticipatie bij de mama is dan ook zeer groot. De Sint volgde braaf min of meer mijn lijstje, maar het leukste was eigenlijk het pakketje vol lekkers dat ik kreeg van de Post naar aanleiding van mijn brief naar de Goedheiligman in de hemelstraat nummer één in de hemel. (om één of andere reden woonde de Sint volgens mij in de hemel, ik zal gedacht hebben: paasklokken, Sinterklaas: één pot nat)

 109. Karolien

  De kans is klein maar allé ik waag het erop: een best of CD van Bon Jovi. Blijft tot op vandaag één van mijn favorieten… stiekem weliswaar ;)

 110. Suzan

  Ik beken, ik beken, het beste cadeau ooit van de sint waren barbiepoppen! De volledige eettafel vol barbiepoppen, auto’s, huis, zwembad, kleerkast, keuken enz. ’t Was niet te overzien. Mijn ouders hadden ergens een gans lot tweedehands-barbiespullen kunnen kopen. Natuurlijk een schot in de roos als je drie dochters hebt. Ik droom er nog van.
  Hier zelf nog geen kindjes maar wel eentje op komst. Maar nichtje en metekindje zouden bijzonder blij zijn met de kleurspullen!

 111. Elvire

  06.12.1994 (10 jaar), een anekdote: “Mijn broer, zus en ik liepen dolblij de trap af om onze geschenkjes te bewonderen in de living. Broer en zus hadden zeer snel hun gerief gevonden maar ik bleef zoeken. Zo lang dat er uiteindelijk tranen kwamen… “de Sint heeft niets voor mij”. Uiteindelijk hebben m’n ouders mij moeten tonen waar het stond. Op mijn knieën kon ik onder tafel een super toffe lego-boot zien, helemaal in elkaar gestoken.” Wellicht omwille van die herinnering was het voor mij het leukste cadeau ooit. Ondertussen zit de boot te wachten tot mijn kinderen (4 en 1,5 jaar) oud genoeg zijn om er mee te spelen :-)

 112. Katrien

  Een houten Barbiehuis gemaakt door mijn 2-jaar-oudere broer die handig was met een figuurzaag.
  Ik had hem enkele dagen voordien wel betrapt, maar met enkele smoezen (mislukt, afgebrand), … was ik er toch van overtuigd dat het de Sint zelf was die mijn broer zijn plannen had verder gezet.
  Nu weet ik natuurlijk beter ;-) En wat voor een toffe broer!

 113. anneleen

  de leukste sint tot nu toe was de eerste sint voor onze dochter thelma. die spanning, de 100ste keer de tafel goed schikken, dat blije gezichtje en dat ongeloof…het mooiste sintkado ooit (ohja en die olifantenknuffel die ik kreeg van mijn moeder ‘voor onze dochter’ was toch ook wel een topper…voor mezelf vorig jaar :-)
  crayola dat ruikt naar nostalgie en die knutseltraditie zou de sint dit jaar heel erg graag willen overbrengen op de volgende generatie (met een beetje hulp van talesfromthecrib. allelujah!) merci voor het initiatief! (en ja hoor sint, we zijn allemaal superbraaf geweest…buiten die éne keer dan. nuja 2 keer)

 114. Geen kinderen hier aan wie ik deze set cadeau kan doen, maar wel nichtjes en neefjes :-) Mijn leukste cadeau was Belville-lego, uren heb ik daar mee gespeeld! Bij ons thuis was het overigens ook Sint-Maarten. Sinterklaas kwam wel nog langs bij mijn grootouders (weliswaar veel beperkter, met enkel wat snoeperij en mandarijntjes). Ah ja, logisch toch: Sint-Maarten komt eerst bij de kindjes thuis, daarna mag hij een beetje vakantie nemen en dan komt hij bij de grootouders thuis ;-)

 115. Mieke

  Over het algemeen moest ik blij zijn met een geodriehoek (echt waar) of nieuwe pyjama.
  Maar één jaar kreeg ik een massa knutselgerief en het allerleukste was nog dat de Sint er een heuse zoektocht van had gemaakt om alle spulletjes terug te vinden. Die keer vergeet ik nooit.

  Zou wel leuk zijn om mijn zoontje die zot is van ‘etene’ zijn eigen spulletjes te kunnen geven…

 116. De Sint had blijkbaar in de familie een handige neef zitten, want die had eigenhandig een reuzenpaddenstoel gebouwd met onderaan een krijtbord en in het midden gordijntjes voor een poppenkast. Als je dat spel omdraaide, dan kon je dat helemaal uitklappen en had je een complete winkel met schappen en al. Maar het geniale waren de poppen die we erbij kregen: een stuk of twintig en die stelden elk een familielid of een vriend van de familie voor. Die met de kokmuts, dat stelde vader voor. Die met de bakkersmuts was pepé, enzovoort. En het vreemdste cadeau ever, zeker als je gezin uit drie broers bestaat: het gezelschapspel van My Little Pony. :-/

 117. Ik denk meteen aan m’n geweldig poppenbedje. Ik was destijds zo onder de indruk van de Sint: hij had een matrasje, laken en versiering gemaakt die perfect paste in onze krantenmand. Hoe had hij dat geregeld!? Ik was er destijds gek op! Ondertussen is de mand allang weer omgetoverd tot krantenmand bij mijn moeder thuis. Misschien toch eens polsen of Sinterklaas er geen poppenbedje voor mijn dochter van kan maken dit jaar…

 118. Marijke

  Het leukste dat de sint ooit bracht was de stal met een aantal paardjes van my little pony. Uuuuuuren was ik er zoet mee.

 119. Juffrouw Wallie

  Woehaha, 117 reacties tot nu toe. Maar ik doe toch mee, nè. Want kleuren en tekenen zijn de max!
  Mijn topsintcadeau is een klassieker: de pop die ik als kind van de sint kreeg heb ik nog steeds. Uren, dagen, weken, maanden heb ik daarmee gespeeld. Oh nostalgie…

 120. Een pop die kon plassen op een potje…maar die na een paar dagen drinken dat opeens niet meer kon en dus voor de rest van haar dagen met een buik vol water klotste.

 121. Marjolijn

  Een pony!
  Niet waar, maar ik vroeg dat wel altijd…

  Het leukste dat ik ooit kreeg was waarschijnlijk een villa van Barbie, met (manueel te bedienen) lift en alles, ZOT!
  En recenter: een ticket om met het hele gezin naar de winterefteling te gaan, de makse!

 122. anneleen

  Ik kreeg altijd veel speelgoed, maar kan mij niets concreet herinneren. Ik herinner mij wel heel goed wat ik nooit gekregen heb en elk jaar vroeg (een racebaan, een bestuurbare kraan, een dashboard met stuur). Het enige wat ik mij wel nog heel goed herinner is dat het huis altijd rook naar letterkoekjes en chocolade en dat er al van boven een spoor van letterkoekjes en mariabeeldjes was langs de trap tot in de woonkamer. Dat vond ik altijd fantastisch. Dat de zwarte pieten zo tot vlak aan mijn deur waren geweest en ik niets gehoord had.

 123. lies.

  Ik zag op tv reclame voor een pop wiens haar bleef groeien. Eindeloos kappertje spelen, het leek mij waarlijk fantastisch. Dus ik vroeg dat.
  Mijn moeder blij, zo bleven mijn broertjes gespaard van mijn kappersfase.
  Ik ook blij want de Sint had geluisterd.
  Iets minder blij werd ik na een week, toen ik al het haar van mijn pop had afgeknipt en bleek dat er toch een limiet zat op die draaiknop (ofte bobijn) waarmee je het haar kon laten “groeien”…
  Nadien nooit nog met een pop gespeeld en mij bekeerd tot Lego.

 124. Op mijn 12-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste volwassenfiets. Ik heb er heel veel deugd van gehad en was heel verdrietig toen iemand hem pikte tijdens mijn eerste jaar studeren in Brugge.

 125. Oooh wat leuk! Het leukste wat ik ooit van de sint kreeg was sowieso de kampeerwagen van Barbie, een grote auto waarin alle kampeerspullen konden en met lekker veel roze, heerlijk cadeau!

 126. Ik was acht en wilde dolgraag viool leren spelen. Helaas kon dat in de muziekschool pas op negen, dus ik moest maar blijjjjven wachten. En dus bracht de sint een speelgoedviool met knopjes. Je kon een knopje één noot laten zijn of meteen een heel liedje. Dat ding had een strijkstok en al! Daar heb ik dat jaar toch heel veel mee gespeeld. Eens de échte viool in huis was, natuurlijk niet meer …

 127. Tina

  Alles van Barbie was een hit bij mij, met als toppunt het gigantische Barbiehuis dat mijn papa zelf gemaakt heeft om mijn al even gigantische collectie in kwijt te kunnen.

 128. marlies

  Ik wil zeker meedoen!! Bij mij niet het leukste kado maar wel zeer bepalend voor de rest van mijn geloof in de goedheiligman. .. ik stuurde mijn brief zelf naar de sint zonder dat mama of papa het mochten lezen en helaas nooit een gevraagd kapselhoofd gekregen. Wel anders leuk maar het bracht mijn geloof wankelen. .. is niet meer goedgekomen.

 129. tine

  Besef plots dat ik me niet zo veel meer herinner van wat de Sint me ooit gaf… De gezelschapsspelletjes blijven me het meest bij: de toren van Pisa!

 130. Griet

  Ongetwijfeld mijn babyBjorn popje! Heel veel voor gezaagd aan Sint want ik was al iets ouder maar ik moest en zou zo’n pop. Ik heb er jaren mee gespeeld, zoveel plezier aan gehad, fantastisch als ik eraan terug denk. Mijn popje wacht nu op een 2de leven op de zolder bij mijn ouders!

 131. Ruth

  Wat een leuk pakket! Het leukste dat ik ooit kreeg: een poppenkast…! Uren mee gespeeld samen met mijn zus.. En paardjes van My Little Pony!

 132. Valerie

  Het kapsalon van My Little Pony en de bijhorende pony’s! Mijn ouders hadden aangekondigd dat de Sint dat niet ging brengen en hij deed het toch! Uren mee gespeeld.

 133. de sint bracht elk jaar boeken bij opa. Aangezien het sintmysterie ongeveer verdween rond de tijd dat mijn opa in het ziekenhuis en dan verzorgingstehuis terechtkwam, ben ik erg blij met die herinneringen. Nu krijgen onze kindjes op hun beurt bij bomma en bompa boekjes van de sint en ik ben zo blij dat ze die traditie willen verderzetten!

 134. Waaw, wat een prachtig pakket! zoonlief zou hier superblij mee zijn!
  Wij kregen altijd leuke kleinigheidjes van de Sint: een boek, kleuren, een gezelschapsspelletje, … Maar het leukste van al vond ik dat de Sint, of zijn (zwarte) Piet een spoor van picknickjes, mandarijntjes en snoepjes achterliet van de achterdeur tot aan de tafel! Magisch vond ik het, dat de goedheilig man met zijn gevolg van huis tot huis ging om cadeautjes te brengen en zo een spoor van geluk, verwondering en plezier achterliet!

 135. Ik herinner me vooral het jaar dat mijn zus de chocolade maar niets vond en die dus stiekem de kolenketel in kieperde. Waarna zoiets – met alziende ouders, wat wil je?- niet zonder gevolgen bleef. Zus werd dus onmiddellijk gestraft: “Wedden dat Sint en Piet hier volgend jaar zeker rekening mee zullen houden? En niet alles zullen geven wat je vraagt?” Het is mijn zus een gans jaar bijgebleven. En idd, het jaar erna stond er voor ons samen één gezelschapsspel klaar: stratego. Waar we toen nog te klein voor waren, maar nu wel al weten, is dat alle centjes toen twee keer omgedraaid moesten worden, vooraleer onze ouders ze uitgaven. Na de eerste teleurstelling – ik had toch meer gevraagd, waarom is Sint mijn pop/autobaan/… vergeten – hebben we ons hier toch snel overgezet en hebben we uuuuuren stratego gespeeld. Waarbij ik (bijna altijd) won, hiephoi !
  Ook nu houden wij het bij het geven van Sintcadeau bewust heel beperkt, want de Sint komt voor Arthur ook bij de meters en opa’s & oma’s langs. En aangezien ik – mezelf kennende – nog niet onmiddellijk naar de winkel zie hollen (lees: veel te weinig tijd, veel te veel te doen), zou dit cadeau meer dan welkom zijn. Double win trouwens: geen gekribbel meer op mijn muur en tafels en een mini die zich (hopelijk) eens wat langer dan 10 seconden met iets bezighoudt. :)

 136. fie

  Miss Make up, ik kan mij niet voorstellen dat ik daar ook veel mee speelde nadien maar het was wel iets wat ik echt wou.
  En ook eens een knutseldoos om zelf kaarsen te maken. We mochten ook enkel dingen kiezen met maar 3cijfers.
  Maar iedere keer waren we echt blij, kan me niet herinneren dat we ooit door de sint teleurgesteld waren

 137. marjolein

  Ik was 24, afgestudeerd en werkend en heel groot en volwassen. Dan zo blij als een klein kind met het marsepeinen varkentje dat op de keukentafel van mijn mama lag te blinken voor mij.

 138. Moniek

  Ik wilde heeeeel graag een pop waarvan je de haren kon laten groeien. Kreeg ik niet, voor mijn ouders te duur en zelf kreeg ik het niet bij elkaar gespaard. Zo lief van Sint dat ik het dan toch kreeg. Ik besef mij nu wat mijn ouders hiervoor moesten laten!

 139. Dorien

  Gezelschapspelletjes! Nog altijd plezier van.
  En mijn neefje van drie ontdekt volop het plezier van tekenen en kleuren :-)

 140. Barbara

  Een rode Ferrari van Barbie. Mega fout maar content dat ik was, blij dat mijn ouders soms ‘out of the box’ dachten en eens afstapten van hun ‘verantwoord speelgoed’. Bij deze koop ik ook een keukentje voor mijn zoontjes van 1,5 en 2,5 jaar, omdat ze graag “koken-eten” spelen. Een keukentje is niet alleen voor meisjes, liefste echtgenoot ;-).

 141. Het stomste dat ik ooit gekregen heb van de sint was een puzzel van 1000 stukken.
  Een puzzel. Bah. Van duizend stukken. Drie ballerinaatjes, dus heel die puzzel was zo goed als wit. En ik puzzel niet graag. Echt niet. De sint wist dat toch? En ik was nochtans ook flink geweest.
  Ondertussen, mijn broer, keiblij, een puzzel van 1000 stukken. Met een kraan op. Hooray for him.

  Wat mijn tofste cadeau ever was, waren skeelers. Eigenlijk waren die voor mijn verjaardag. Maar bon, verjaren in oktober, sint in november, kerst in december. Alle cadeautjes in’t najaar dienden een beetje hetzelfde doel.

 142. Ellen

  Een poppenwieg die mijn ouders zelf hadden gemaakt: mijn vader maakte het frame en mijn moeder naaide de bekleding, matras, dons,… Heb pas jaren later geweten dat dat van eigen makelij was. Mijn broer echter betrapte hen op heterdaad…

 143. Els

  Ik weet wel iets wat ik niet graag had. Een poppenhuis gemaakt door mijn vader maar te klein voor mijn barbies. . Ik heb het nog steeds. ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>