5 beelden, 5 dingen

5beelden_0115_25beelden_0115_3 5beelden_0115_55beelden_0115_15beelden_0115_4

1. Eerst en vooral onze beste wensen voor 2015 aan alle bloglezers van goede wil! Moge het een jaar zijn waarin er vaker mag gelachen worden dan geweend, maar ook een jaar waarin er geweend mag worden als dat nodig is. Een jaar van content zijn met uzelf, een jaar van uzelf willen zijn in plaats van iemand die veel beter en slanker en ad remmer is. Een jaar van connectie met anderen, misschien weer wat vaker in het echt en wat minder online, een jaar met weinig angst en veel hoop en plannen. Een jaar met echte gesprekken en emoties en kwetsbaarheden, zo een waarin we elkaar vinden aan de hoek van de toog of in een blogpost of in een treinwagon met zo weinig mogelijk vertraging. Ik moet nog vaak denken aan de fantastische wens die fc hier plaatste tijdens een van de wedstrijden aan het einde van vorig jaar: “Aan de dakloze, een dak. Aan de vluchteling, papieren. Aan de zieke, genezing. Aan de hopeloze, hoop. En aan diegene die al zoveel hebben: het besef van hun rijkdom.

2. Vanmorgen heb ik mijn zoon afgezet voor zijn eerste schooldag. Het was allemaal nogal overweldigend en veel, maar hij heeft niet geweend, en ik ook niet. Uit de kwaliteit van de foto die ik nam net voor ik de deur uitsneakte terwijl hij met één van de juffen naar de autobak mocht is wel op te maken dat er toch wat emoties bij betrokken waren. Erg benieuwd hoe hij het zal stellen vandaag, en blij met deze nieuwe stap. Ik denk dat ook hij na een periode van wennen erg content zal zijn met alle nieuwe ervaringen die het klasleven hem gaan brengen.

3. Ik heb zelf ook heel veel goesting in een hoop dingen. Een nieuw blogjaar. Een nieuw leesjaar. Een nieuw werkjaar. Ik heb evenwel weinig goede voornemens gemaakt voor mijn doen. Geen ellenlange lijst met te tackelen projecten en doelstellingen, dit jaar. Wel: verder leren content zijn met mezelf en wat ik heb, gezonde keuzes maken, en op alle vlakken zo goed als ik kan voor mezelf en de mensen die ik graag zie zorgen. Meer doen en minder naar mijn telefoon staren. Nog eens deftig stoppen met shoppen. Die marathons en valschermsprongen laat ik aan andere mensen over. In 2015 mag het van mij allemaal wat kleiner en rustiger.

4. Anderhalve week niet bloggen heeft voor heel wat inspiratie gezorgd. Ik ga één en ander omgooien, er komen misschien ook wat nieuwe rubrieken, en ik wil mijn focus hier en daar een beetje verschuiven. Geen idee of jullie daar iets van gaan voelen, maar ik heb in elk geval veel materiaal en fijne plannen, dus ik denk dat het wel de moeite wordt om te blijven afkomen.

5. En dan ga ik nu eens testen hoeveel werk een mens kan verzetten op werkdagen die al voor half vier stoppen omdat er post moet gevat worden aan de schoolpoort. Werkdagen die negen kansen op tien een deel twee gaan krijgen als het kindje in bed zit. Ik ga voortdoen, als het niet stoort!

Reacties

 1. Dag Kelly, Youri en Dexter
  Ik wil jullie ook graag het allerbeste toewensen voor 2015. Ook wil ik je bedanken voor dat geweldige boek dat je schreef. Ik kreeg het met oud op nieuw en er staan ondertussen al heel wat dingen in aangeduid en menig hoekje is al omgeplooid wegens ‘zeker nog eens bekijken, de moeite waard!’
  Ook wil ik je nog bedanken voor je openheid op je blog, met name over de periodes dat het minder goed ging. Het heeft me namelijk mijn ogen doen openen. Frankly, my dear, het heeft de kraan hier opengedraaid en ik kon soms amper nog stoppen met wenen omdat ik tot het pijnlijke besef kwam dat het zo herkenbaar was. Ik ga dus op zoek naar een therapeut die bij me past en hopelijk kan ik na verloop van tijd ook zeggen (of posten op mijn blogje) dat ik mezelf weer ben. Ik kijk er alvast naar uit!
  x
  Annelies

 2. Hoi Kelly, een fijn nieuw jaar gewenst! Ik wens je veel moois en goeds en lekkers, liefs, fijns en zots. Schouderklopjes, lach- en huilbuien, knuffels, zonnestralen en dansjes in de regen. En vooral veel inspiratie en schrijfgenot, want dat maakt mij dan weer gelukkig. Lieve groet van nele uit Leuven ;-)

 3. Beste Wensen!
  Een grote stap voor Dexter en voor jullie. Ik herinner me nog toen Dochter voor het eerst naar school mocht, ondertussen al 22jaar geleden, verdorie. Ik dacht : nu ga ik een voormiddag heel veel werk kunnen verzetten. En wat deed ik? Gewoon niks…zitten kijken naar de klok die traag vooruit ging. Hopend dat het gauw middag was en ik alle verhalen kon horen. Maar dat was niet wat Dochter dacht toen ze thuiskwam…ze zei niet veel op al mijn vragen, gewoo: ‘was leuk’, ‘stuutje eten?’ en ’terug naar school?’ :-)
  Hoop dat Dexter meer te vertellen heeft straks!

 4. Eva

  Ha, zo ziet mijn werkdag (= studiedag er ook uit). Kind 1 naar school, kind 2 naar crèche, studeren/taken maken/les volgen, kind 2 halen van crèche, kind 1 halen van school – spelen koken eten kindjes in bed steken en weer studeren/taken maken (of iets anders doen). Zou echt goed zijn mochten alle mensen met kinderen zich zo kunnen organiseren, dat scheelt volgens mij een hoop stress en gedoe en gehaast, en minder lange opvangdagen voor die kleintjes.
  Zeer mooie wensen voor 2015, ik wens jullie net hetzelfde!

 5. Mijn schoonste wensen voor jou en je gezinnetje in 2015. Probeer van elke dag een feestje te maken. Dat besef hebben van je rijkdom. Dat doe jij toch al?

  En heftig seg. Die eerste schooldag. Het went ook niet. Elke keer is het een beetje loslaten. Zoals de eerste keer dat hij op schooluitstap zal gaan. Dat zag ik zelf niet zitten dus durfde ik ze dan weleens thuis houden met een excuus. Zelf vond ik het dan gewoon te koud, te warm, te nat, … maar een jaartje later laat je ze wel gaan dan…

  Goh. Volgens mij heb jij inspiratie genoeg voor tien blogs !
  En ik heb al veel gehad aan jouw eigen boek. Al gebruik ik hem meer als afwisseling.

  Waar ik je graag in zou willen volgen is minder shoppen. Ik shop zo geweldig veel online en ik ben zo gek op mooie dingen dat er nooit een einde aan lijkt te komen. Maar het mag hier ook wel wat minder zijn. Het is echt niet nodig dat één van mijn dochters zoveel jurken heeft bijvoorbeeld :S. Gelukkig blijft ze nu lang dezelfde maat houden…

  Veel goei groeten van

  Sandra

 6. Veerle

  Wat een mooie blogpost. En wat de voornemens betreft: dat stuk had ik zelf geschreven kunnen hebben. Ik heb maar één voornemen: het wat eenvoudiger doen. Dingen nemen zoals ze zijn, en ze niet constant willen veranderen omdat ik denk dat ik dan zoveel geukkiger zal zijn. Eigenlijk was 2014 best een goed jaar, ondanks wat problemen. Als 2015 even goed wordt, ben ik nog altijd beter af dan zoveel anderen hier en verder weg, dat het eigenlijk unfair aanvoelt om meer te willen.

  Eenvoud:
  – Meer boeken lezen in plaats van van website naar website te hollen.
  – Geduldiger zijn, niet alles in één klap opgelost willen zien.
  – Op de speelmat zitten met de kindjes en plastieken dieren op elkaar stapelen.
  – In de zetel zitten en eens helemaal niks doen.
  – Me niet druk maken als mijn trein vetraging heeft, want 9 tegen 10 kom ik op mijn werk toe waarna ik diep nadenk wat ik in godsnaam kan verzinnen dat verschil zal maken.
  – Wortelpuree maken in plaats van een hoogstaand gerecht waarvan ik een foto op FB post.
  – Beter nog: even geen FB.
  – Spelletjesavonden organiseren met vrienden en na twee glazen wijn stoppen zodat ik ook nog wat aan de dag erop heb.
  – Mijn man vaker zeggen hoe blij ik ben met ons.

 7. Werkdagen met een deel twee van 20 tot 24u ken ik. Goed afgrenzen voor jezelf, Lilith. Ik deed het na een tijdje 7/7, en dat is niet oké. Nu kan ik het al even niet meer, en de wereld is niet vergaan. Ik hoop dat ik nu terug groei naar een evenwicht, dat ik bijvoorbeeld drie keer per week nog 20-22u30 erbij kan werken.

  Je kan misschien ook overwegen om binnen een jaartje ofzo gebruik te maken van de buitenschoolse opvang, zodat je tot 17u hebt. Vanaf een gegeven moment heb ik dat gedaan met Kleuterzoon, met een klein hart. Maar rust voor mij kwam in de plaats én als ik nu wél om 15u30 aan de schoolpoort sta, is hij heel erg boos omdat hij niet meer mag spelen. Zo zie je maar.

 8. Sabine

  Ik ben zo blij dat jij het ook allemaal wat kleiner en rustiger wil dit jaar … Happy New Year! Met nadruk op happy! En een goede gezondheid. En laat de rest maar bollen. Geen grote diëten, geen goede voornemens, geen ‘ik ga elke dag zeker anderhalve liter water drinken en nooit meer snoepen’, geen ‘kunde nu astemblieft ne keer rapper zijn?’ … Gewoon gelukkig proberen te zijn. Da’s dan toch 1 goed voornemen :-)

  Enne … die werkdagen waarop je om 9 u thuiskomt van het ritje naar school en om 15.05 u (binnen 5 minuten dus) alweer paraat moet staan aan de schoolpoort … na een tijdje loopt het wel los hoor. Effe plannen en daarna chillen :-)

 9. Ook voor jullie een prachtig jaar. Misschien ééntje met minder moeten en meer willen. Ik kijk alvast uit naar je posts in 2015!

 10. Kim

  Mijn zoon jankte ook niet op zijn eerste schooldag, ook de tweede niet, de derde kwam er een pruillip en de vierde was hij helemaal vertrokken. Hartbrekend maar we moesten er allemaal door. Nu een jaar later gaat hij gelukkig graag naar ’t school. En eerlijk? Soms (toen ik werkloos was) liet ik hem gewoon tot kwart na vier in de nabewaking zitten omdat ik wist dat hij dat toch zou moeten doen zodra ik terug zou gaan werken. Dat extra uurtje doet wonderen! Ook voor hem, hij kan zijn energie meer kwijt bij de kindjes dan bij mij.
  Btw, gelukkig nieuwjaar!

 11. blij dat hij niet geweend heeft. De eerste dagen gingen ook vlot bij ons (vorig jaar deze tijd) maar daarna heeft hij drie weken aan een stuk geweend toen ik hem afzette. Dat was afzetten bij de juf en wegbenen met een krop in de keel. Ondertussen huppelt hij binnen en moet ik smeken om een zoentje :-) Een geweldig nieuw jaar toegewenst en ik blijf lezen!

 12. Ook voor jullie een fijn nieuw jaar! Succes voor Dexter op school en voor jullie met het ritme dat dat met zich meebrengt.

  En ook: benieuwd naar die nieuwe blogideeën!

 13. Bedankt
  Voor deze wensen
  En al jouw mooie woorden
  Voor bakken inspiratie
  Een boek vol informatie
  Jouw just do it-duwtje in de rug
  Bracht mijn zin voor schrijven terug
  Bedankt

  Keep rocking @yourcrib
  Just liv’it Lilith!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>