Februari wordt een spannende maand #boostyourpositivity

D15-0019-Activia-Fusion-Banner-Blog-910x355px

Volgende maand wordt een specialleke op deze blog. Ik ga -denk ik voor de eerste keer- samenwerken met een groot merk, Activia meerbepaald. Wie mijn Blogboek heeft gelezen weet dat daar een stuk in gewijd is aan bloggen vanuit commercieel oogpunt, en dat ik daar altijd een beetje voorzichtig mee probeer te zijn. Ik heb dus al vaak neen gezegd op voorstellen omdat ze me niet lagen, of omdat ik niet inzag wat het voordeel kon zijn voor mijn lezers, en vaak ook gewoon omdat heel wat bedrijven bloggers lijken te zien als mensen die gratis content voorzien in ruil voor een link op de website van het bedrijf in kwestie. Een website die vaak tien keer minder lezers heeft dan de blog van de blogger in kwestie. You catch my drift.

Tegelijk ben ik ook niet vies van een leuke samenwerking, omdat samenwerkingen vaak ook mogelijkheden bieden. Niet alleen financieel, al telt dat ook mee voor iemand die behoorlijk wat uren in haar blog steekt, maar zeker ook op vlak van nieuwe impulsen en acties waar jullie ook iets aan kunnen hebben. Ik probeer dus elk voorstel met een frisse blik te bekijken en er een zo goed mogelijke keuze bij te maken. En vaak gaat die keuze naar kleine bedrijfjes of webshops, omdat die mij het meeste liggen.

Deze keer is het anders. Samen met de fantastische Oon ga ik volgende maand twee keer een week een bloguitdaging lanceren op deze blog, een uitdaging en actie die ondersteund wordt door Activia Fusion. Ik doe week één en drie, op de blog van Oon vind je dan om de andere week haar uitdaging. Het is de bedoeling dat die inspirerend genoeg is om andere bloggers te laten deelnemen. Ik vond het in elk geval niet moeilijk om uitdagingen te bedenken, omdat het thema goed aansluit bij wat ik hier al jaren probeer te doen. De actie draait rond hoe andere actieve vrouwen en moeders hun leven organiseren, de chaos van elke dag bezweren en er toch in slagen om naast al hun activiteiten momenten te vinden waarop ze vooral even aan zichzelf denken. Over doodgewone dingen die onze harten kunnen doen zingen, ook. Ik heb daar wel een en ander over te vertellen, want hashtag daily life.

Er is een hele leuke website die alle posts binnen de uitdagingen verzamelt, zodat je naar believen kunt doorklikken. Fijn voor bloggers die wel eens wat meer blikken op hun blogposts kunnen gebruiken, en perfect voor alle mensen die mij de afgelopen weken en maanden hebben laten weten dat ze na het lezen van het Blogboek eindelijk met hun eigen blog zijn begonnen.

Wat me nog het meeste over de streep trok was het blogevent dat Oon en ik mogen hosten. Ik heb de afgelopen tijd regelmatig de vraag gekregen of er ooit nog eens een blogmeeting wordt georganiseerd, en aangezien ik zelf de moed niet heb om zo’n organisatorische uitdaging aan te gaan en de mensen van Danone daar oren naar hadden komt er dus iets heel fijns. Een brunchmeeting voor bloggers in Gent. Op zaterdag zondag 8 maart. Zet een groot rood kruis in jullie agenda.

So there. Ik word niet het nieuwe gezicht van Activia, al ben ik wel oprecht fan van hun nieuwe Fusion lijn. Maar ik moest dat dus zelfs niet zeggen. Meteen ook een van de grote redenen waarom ik me onmiddellijk goed voelde bij dit project: we mochten meedenken en invullen, en duidelijk maken welke waarden voor ons en onze lezers belangrijk waren en wat ons het boeiendste leek om de schouders onder te zetten. Dit was letterlijk het eerste project met een groot bedrijf waarvan ik dacht: awel ja, dit wordt echt leuk. Omdat we niet over een nacht ijs zijn gegaan om er iets cools van te maken. Omdat de focus ligt op gezamenlijk toffe dingen doen en mensen de kans geven om deel te nemen en elkaar te inspireren en aan het einde iedereen te ontmoeten op een geestige locatie. Volgens mij kan dat niet slecht zijn.

En er hoort ook een filmpje bij. Ik zal eerlijk zijn: er is nog werk aan mijn voice over skills, maar ik wil het jullie toch niet onthouden.

Ik hoop dat jullie er zin in hebben, in elk geval. Het plan is om er iets leutigs van te maken dat inspireert en goesting geeft. Allemaal onder de hashtag #boostyourpositivity, die ervoor zorgt dat je na registratie automatisch wordt opgenomen in het blogoverzicht. Mijn eerste uitdaging komt maandag online, en de rest van de maand ga ik ook proberen mee te doen met de uitdagingen van Oon. Tussenin blijf ik gewoon bloggen zoals anders. Geweldig veel goesting gekregen om mee te doen? Alle info en de inschrijvingspagina staat hier!

D15-0019-Activia-Fusion-Banner-Blog-1080x608_footer

Reacties

 1. Ik ben altijd een beetje wantrouwig over zo’n dingen…maar omdat ik weet dat jij inderdaad je ziel niet zou verkopen ;-) wil ik wel eens zien wat er te zien valt!

 2. Ja, duh! ’t Zal wel zijn dat ik mee doe. Gelukkig dat ik hier alleen thuis ben en me niemand ziet op en neer springen van enthousiasme. :-)
  8 maart: I’ll be there!

 3. Nele

  Hé, wat gek om je plots te horen en zien praten. Had ik me helemaal ander voorgesteld. Maar wel positief, hoor ;-)
  Ik kijk uit naar je inspirerende experimenten :-)

 4. Awel. Daar heb ik nu nood aan. My positivity boosten.
  Enne. Wij zijn ook getrouwd in Las Vegas :-). Wat ik supertof vond dat heel veel wildvreemde mensen ons op straat en in het hotel toeriepen: ‘Congratulations!’

 5. Ik wil nog altijd de blogcursus bij jou komen volgen. Maar wat voice-overs betreft, daar kan ik wel een cursus over geven :)! Al vind ik dat je dat helemaal niet slecht gedaan hebt hoor, a natural!

 6. Ik heb me alvast ingeschreven en hoop op 8 maart ook wat tijd vrij te kunnen maken om tot in Gent te komen. Ik kan momenteel ook wel wat positivisme gebruiken en ik merkte dat het schrijven over de doodgewone dingen mij daarbij hielp. Ik dacht dus al sowieso hier iets rond te doen op m’n blog en dit lijkt me ook gewoon een leuk initiatief. Laat maar komen :-) …

 7. Wauwie ! Ingeschreven. :) Wanneer is het februari ?? (Heerlijk trouwens om dat authentieke West-Vlaamse accent te horen. Waarvoor dank !)

 8. Ik doe mee! Zo leuk initiatief. Ik probeer ook wat positiever te zijn met deze donkere dagen maar dit lukt niet altijd, hopelijk komt dit zo goed. Ik kijk al uit voor Gent!

 9. Hoor ik West-Vlaams?! :)
  Ik heb me alvast ingeschreven en ben benieuwd. Ik volg je nog maar net, ik kreeg met kerst je Blogboek cadeau (maar had al een blog die net uit de startblokken was).

 10. Ik heb me ook net ingeschreven. Een maand bewust wat positiever tegen alles aan kijken kan nooit kwaad en het is een leuk zijsprongetje voor mijn blog. Zolang we zelf maar niet zo’n filmpjes moeten maken ;-). Jij hebt dat heel goed gedaan, maar ik zie het me zelf nog niet zomaar doen…

 11. Het klinkt tof! En nieuwe mensen (of mensen die je leest) leren kennen lijkt me wel leuk. Ik noteer 8 maart alvast!

 12. Heidi

  Cool om je eens “in het echt” te zien! Ik geloof niet dat ik op 8 maart naar Belgie kan komen, maar ik hoop dat er nog weleens een kans komt?

 13. Klinkt leuk! Jammer dat ik in het buitenland zit, anders was ik zeker afgekomen op 8 maart! Btw, je stem klinkt helemaal anders dan ik had verwacht, hihi. Wel aangenaam om naar te luisteren :-)

 14. Ik heb me ook ingeschreven, hoewel het me waarschijnlijk niet lukt om te komen de 8e. Maar positiviteit was het belangrijkste zeker. ;-)

 15. Kim

  toeme! ik had gehoopt dat het dan zaterdag 7 maart was, de 8e zit ik vast op een familiefeest… het zal voor een andere keer zijn om jullie eens in levende lijve te zien!

 16. Caro

  Dat filmpje is supertof! En die laatste zin is er helemaal boenk op, zoals ze dat zeggen. En wat dat West-Vlaams betreft, waarom zou je niet mogen horen dat je een West-Vlaamse bent? Antwerpenaren halen we er toch ook zó uit.

 17. Hallo Kelly, rijkelijk laat, maar gisteren heb ik toch de boost your positivitychallenge ontdekt, en vandaag heb ik een blogpost geschreven. Zalig initiatief, ik hoop naar het blogevent te kunnen komen :)

 18. En dan beseffen dat je stem in het echt (in een filmpje) heel anders is dan dat ik het lees in je blogberichten :-D

 19. Thalie

  Heel toffe actie maar helaas het event gemist (pas vorige maand je blog ontdekt) Hopelijk wordt het dus nog eens herhaald! Heel leuk trouwens om je eens te horen en bezig te zien in het filmpje! Beeld dat ik nu van je heb is nog positiever dan dat het al was. ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>