5 beelden, 5 dingen

IMG_4303 IMG_4424 IMG_4472 IMG_4592 Schermafbeelding 2015-02-12 om 16.25.46

1. Reading Between The Wines bestond deze week al een jaar. Ongelooflijk hoe snel dat is gegaan. We kwamen ondertussen negen keer samen en lazen vanalles en nog wat, van geweldig goed tot meh en mwah. Wie wil volgen wat we lezen (en wat ik naast de leesclub lees) mag mij nog altijd toevoegen op Goodreads, ik beloof goede tips en strenge maar rechtvaardige reviews.

2. Als ik zou zeggen dat ik de winter een beetje beu ben zou ik liegen. Ik ben hem namelijk brakende beu. Ik wil weer naar buiten kunnen zonder jas en dingen kunnen doen zonder dat ik moet staan rillen van miserie. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb de indruk dat ik deze winter, die niet eens zo meedogenloos was, nog veel minder courage heb dan anders om een dikke jas en muts aan te trekken en de natuurkrachten toch te gaan trotseren. En dus zat ik vooral binnen met een boek, dromend van lente en zonnestralen en een kind dat ik een paar uur buiten kan steken met een emmer water in plaats van dat wij elkaar en onze legendarische temperamentjes tussen vier muren moeten zien te tolereren.

3. Ik heb ook dringend nood aan wat sporten en op mijn eten letten, zo vertelt mijn jeansbroek. Door omstandigheden was dat de laatste tijd allemaal niet zo goed mogelijk, maar ik wil me graag herpakken. Vroeger kon ik nog tijdens de dag naar het zwembad, lees: het enige moment dat ze de zwemmers niet op elkaar moeten stapelen, maar nu mijn werkdagen wel heel kort zijn geworden wegens dat ik aan de schoolpoort moet staan wordt dat moeilijk. Ik overweeg laatavondfitnessen of iets anders belachelijks, want lopen gaat al tijden niet meer, tot mijn grote spijt.

4. Het gaat geweldig goed met de #boostyourpositivity challenge. Het is fantastisch om door alle enthousiaste deelnames te gaan op de site. Ik hoor dat we snel alle details mogen doorgeven over het event van 8 maart, en ik ben echt heel benieuwd wie van jullie ik daar allemaal tegen het lijf zal lopen. Maandag post ik in elk geval opdracht drie!

5. Deze week besefte ik in aanloop naar carnaval in de kleuterklas dat ik de minst creatieve moeder ooit ben. Ik kan met grote ogen kijken naar de fantastische creaties van creamama’s die dingen zeggen als “och, ik heb een stofje aan elkaar genaaid en er wat glitters over gestrooid en zie eens hoe goed ze lijkt op die ene uit Frozen” en dat het nog waar is ook, maar ik was woensdag vooral zeer dankbaar voor een schoonzus met een verkleedkoffer en de skills om van mijn zoon de schattigste tijger ooit te maken. De schattigste en meest overweldigde tijger ooit, toen hij plots al zijn klasgenootjes in verkleedpakjes over de jungle van de speelplaats zag stuiteren.

Ik wens jullie in elk geval een verkwikkend weekend, en een fijne vakantie voor zij die er een hebben. Want ikzelf namelijk verre van. :aah:

Reacties

 1. Nummer 2: JAHA!!! Tijd voor zon, zee strand! Nog heel even en het is maart, en maart is synoniem met LENTE! Hopelijk af en toe al eens een mooie dag, waar de zon op je snoet ook ├ęcht al wat warmte geeft. Laten we daar vandaag allemaal aan denken… ;)

 2. Kat

  Mijn dochter wil al anderhalf jaar alleen maar haar prinsessenkleedje aan, of het nu Halloween is of Carnaval. Lekker makkelijk, mijn moeder heeft het gemaakt :-)

 3. moh, hij ziet er wel eens geweldig uit zeker? Mijn zoon is vandaag in hetzelfde matrozenpakje als vorig jaar naar school. Dit jaar kan hij er blijkbaar wel in, vorig jaar slobberde de boel precies nog een beetje. Ik verlang ook tot ik weer kan sporten. Mijn lief zei gisteren dat ik op Boedha gelijk als ik in kleermakerszit zit. Maar we zien elkaar graag hoor anders :-)

 4. nee, ik ben de minst creatieve moeder ter wereld. ik zucht ook enigszins van opluchting omdat het weer voorbij is, dat gedoe :).
  mooie foto’s!

 5. Je zoontje ziet er schitterend uit!!! Niemand die merkt dat je zogenaamd minder creatief bent. Ik had gelukkig ook een grote verkleedkoffer op zolder, van mijn echtgenoot. En daar kon ik uit putten toen de kids klein waren. Want mijn handen staan echt verkeerd. Maar minder creatief zou ik niet willen zeggen!! Als ik jouw blogposts lees, dan denk ik: super creatief!!! Maar met woorden in plaats van met naald en draad. Anders maar minstens even goed!!! ;)

 6. Sarah

  Wat Myriam zegt, is het exact.
  Ja, wilde ik schrijven, met een journalist als moeder kan Dexter natuurlijk niet bepaald zeggen dat zijn ouders niets met creativiteit, esthetiek en vorm hebben :-)

 7. Ine

  Ik zou eigenlijk ook wel heel graag willen weten waar je dat leuke paillettentruitje gehaald hebt :)

 8. ik kon mijn dochter enthousiast krijgen met een geruit hemdje en een jeans en een cowboy hoed : zij wil zo graag een Cow-Girl zijn! Het is super al die mama’s die kunnen iets prachtigs ineen naaien, maar evenzeer creatief is het om vanalles bij elkaar te combineren en zo iets te bedenken!

 9. De glittertrui is van Sir Oliver. :) Wel de vorige collectie, want ik heb hem aan min vijftig procent gekocht in de solden. <3

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>