lilith geeft weg: een bon voor Mr. Monkey & Mrs. Butterfly!

monkey

Ik ben het moedercliché geworden dat ik vroeger niet eens snapte: gaan winkelen voor mezelf en naar huis keren met alleen maar dingen voor Dexter. Hoe leuker Dexter eruit ziet, hoe erger het dus met mijn eigen garderobe gesteld is, hoewel daar binnenkort beterschap in komt. Nadat ik een column schreef voor Steps over hoe ik geen idee heb waarmee ik sta word ik zeer binnenkort onder handen genomen door een styliste die mij gaat proberen te redden van een toekomst vol streepjestruien. Zeer benieuwd of dat wat wordt.

IMG_5908

In tussentijd blijf ik winkelen voor Dexter. Eén van mijn favoriete webshops van het moment is die van Mr. Monkey & Mrs. Butterfly. Hun collectie is altijd speels en leutig, met merken als Little Eleven Paris, Kidscase en Little Label als persoonlijke favorieten. En lang niet enkel voor jongens, trouwens, want eigenares Sophie slaagt er wonderwel in om een collectie samen te stellen die mij ook in het geval van een eventuele dochter zou weten te bekoren. En neen, ik zie u kijken. Ja gij.

monkeybutterfly

Ik blijk niet alleen te zijn met mijn liefde voor hun t-shirtjes en andere stukken, want zo goed als elke keer als Dexter er een draagt krijg ik de vraag waar ik ze vandaan heb. Hier dus! Ze hebben zo veel leuke dingen voor de zomer dat het volgens mij echt geen straf is om er vijftig euro te mogen uitgeven. Wat goed uitkomt, want ik mag een bon met die waarde weggeven aan een van mijn lezers. Moh!

De deal is: post hieronder een antwoord op de vraag “En wat eten we vandaag?” en ik trek random iemand op woensdagmiddag twaalf uur. Die maak ik dan bekend op mijn Facebookpagina, dus volgen die handel als je wilt weten of je gewonnen hebt!

Zin in nog meer kans? Er loopt nog een winactie op hun Facebookpagina ook. Succes!

Reacties

 1. Pad Thai overschot van gisteren, yummie!

  Dit weekend de shop ontdekt op petit bazaar en ben volledig verkocht. Ik heb mij serieus moeten inhouden, dus een bon is welkom!

 2. Maja

  brochetten met gebakken patatjes en een tomaat-komkommer-feta slaatje. Lap, nu heb ik al honger!

 3. Sieglinde

  Boeuf Bourguignon met gratin dauphinois van pastinaak in plaats van aardappelen. Keilekker!

 4. Valerie

  tagliatelli met geroosterde kip, choriza, rucola, tomaat én mozza! en meer is er niet nodig :)

 5. SnottebELLIE

  Aaargh. Dat is echt een kei moeilijke vraag want ik heb nog geen flauw idee! Het zal iets met restjes worden (er ligt nog een restje pastasaus in mijn frigo en rode biet, geen idee of dit een eventuele combinatie is :)).

 6. Benedicte

  Volkoren spaghetti met tomatensaus, blokjes aubergine, mozzarella en basilicum

 7. Femke

  Eenpans-quinoa, op z’n Mexicaans. Boordevol smaak, weinig voorbereiding, bijna geen afwas en snel klaar. Ik kijk er al naar uit

 8. Awel, ik weet het niet. Mijn wederhelft kookt steevast dus het is meestal een verrassing. Naar wat ik deze ochtend nog in de koelkast zag liggen, denk ik spinaziepuree met fishsticks doch ik hoop vurig op pasta met zalm en spinazie.

 9. Annelies

  Spaghetti.. Omdat mijn zoon gisteren zonder morren gaan slapen is en er zelf iets tegenover had gezet..

 10. Veronique Crynen

  Geroosterde groenten met hamburger, gewoon wat worteltjes en patatjes in een ovenschotel met wat olijfolie gooien, geen werk aan. Want wederom geen tijd tussen school/huiswerk/voetbaltraining/bad en bed. Ik zet mij al schrap voor de avondshift.

 11. Hannelore

  Spaghetti uit de diepvries, want manlief is niet thuis en dus wordt het een cruisecontrol-avondmaal.

 12. Spaghetti met truffelpasta (zo’n potje van bij den Oil & Vinegar ;)) en een zelf gefabriceerd kruidenolieke, rucola, wat pijnboompitjes en pecorino
  (een receptje van meneer Meus, nen topper ten huize Mortier – Van den Putte)

 13. Mieke

  Vegetarische lasagne, klaargemaakt door onze kraamhulp. Ik heb er al ontzettend veel zin in.

 14. Rita

  salade met gerookte forel! En voor zoontjelief couscous met wortel en courgette.

 15. Saskaya

  Kip met preispaghetti (of toch iets preisliert-achtigs dat mij zou moeten doen geloven dat ik heerlijke spaghetti aan het eten ben)

 16. Sarah Van Leuven

  Pureepatatjes met rauwe andijvieen gebakken pancettastukjes met worst. Heerlijk!

 17. welvaert ann

  Oosterse witlof met sesamzaadjes, en worteltjes voor de kindjes. Met seitanworst voor mezelf en “beestjesworst” voor de rest van het gezin :-) Smakelijk!

 18. Sarah

  Vanavond gaan we naar De Roma voor een presentatie van de nieuwe Ringlandstudies, dus het wordt een snelle pastasalade: spirelli’s, sla, zoete paprika, mais, tomaten ( maar niet teveel want die zijn best zuur deze tijd van het jaar), gebakken spekjes en fetablokjes. Altijd ne goeie!

 19. Lieve

  De pasta met geitenkaas/honing/kerstomaatjes die jij hier ooit eens gepost hebt! Voor de eerste keer trouwens.

 20. thais

  Geen idee, mijn man kookt. :-)

  Maar dit weekend aten we: tomatensoep gemaakt van geroosterde tomaten , kippenworst met krielaardappeltjes en een slaatje van rauwe witloof en tomaten.

  Bij oma stond het volgende op het menu: soep van prei en komkommer én lasagne.

 21. MamaTata

  Wraps met respectievelijk gerookte zalm & kruidenkaas en met paprika & pittavlees. Ik hoop op de geneeskrachtige werking ervan want een of ander virus he heeft mij danig te grazen ;-)

 22. Te mooi om geen kans te wagen! Wat eten we vandaag? Nog geen idee maar het zal iets licht worden, na een weekend met meerdere cheat days ;-). Heel waarschijnlijk een soepje dus met fruit als dessert.

 23. Frieke

  Spaghetti, omdat mijn ogen gisteren groter waren dan mijn buik en ik dus veel te veel over heb om weg te gooien.

 24. christine

  Rode kool! Dat is al wat nog over is van ons wekelijks groentepakket. Al kijk ik nu al op tegen het raspen en stoven. En daarom dat ze als laatste overblijft. Met worst. Want anders eten mijn jongens het niet op.

 25. Wij eten vandaag veggie lasagne met courgette ipv lasagneblaadjes.
  Met nog een klein stukje duim in… leve de mandoline… ;-)

 26. Katrien

  Het Quinao- slaatje van de blogbrunch. Ik las alleen maar lovende woorden over die brunch dus toen ik het recept zag verschijnen heb ik dat dus eens gemaakt. Met succes. Vandaag dus overschot. Geen straf.

 27. Aangebakken brownies, pfff! Ik probeerde het verbrande deeltje bovenaan weg te schrapen maar dat lukte toch niet zo goed :-) en dan wil je al eens perfecte mama zijn. Oh ja ook nog puree (kindjes in huis), gebakken vis, broccoli en prei

 28. Evy

  Weekend-overschotjes: koolrabigratin met chashewnotenkorst of groentenmacaroni. Kies maar!

 29. Elke

  Spaghetti natuurlijk! Altijd een succesnummer hier, met veel kaas, knapperige groentjes en dikke stukken gehakt. Dorie toch, krijg al goesting, en het is nog maar half vier

 30. Inge

  Overschot van gisteren!
  Volkorenpasta met geroosterde kerstomaatjes, zalm en rucola.
  Zó goed!

 31. Deze middag stiekem een paar pannenkoeken gebakken :-) Deze avond gezonder met ofwel preitaart (als ik te laat naar de winkel vertrek en het dus rap moet gaan) ofwel vegetarische hachis parmentier met witloof (als ik nu stop met blogs lezen, alles hier afwerk en dan meteen naar de winkel vertrek).

 32. Joke Mortier

  Vanmiddag kookte den ikea balletjes voor mij en mijn vriendin (maar dat was de vraag niet natuurlijk). Vanavond kook ik voor vriend en kroost witloof met hesp in den oven met puree!

 33. Ine

  Overschotjes van pizzahutpizza’s die we gisteren per ongeluk expres te veel besteld hebben.

 34. Bie

  Resten van het weekend. Gratin dauphinois, varkensgebraad, erwtjes en worteltjes, appelmoes

 35. marthe

  Pompoenlasagna. Tenzij ik nog agauw verander door al deze suggesties te lezen.

 36. Hoera! Een bon voor mijn favoriete metekind-verwen-webshop! Dit is een kans die ik niet ga laten passeren!

  Wij eten vandaag een simpele worst met spruitjes van eigen kweek.

 37. annelies

  sla, tomaatjes, mozarella en groentenburger, bijeengeflanst is ook lekker :)

 38. Katrien

  Hier biefstuk met ovenfrietjes en witloof. Dexter (de mijne, die ook wel zo’n leuke shirt wil) eet er worteltjes bij.

 39. Annelies

  Een klassieker voor rush-dagen. Pasta met rode pesto, courgette, spek, pijnboompitten, zongedroogde tomaten en verse basilicum. Lekker én saus is even snel klaar als de pasta

 40. Kaatje

  lasagne! volgens het recept van de echtgenoot (die het dan ook gemaakt heeft natuurlijk – ah ja)

 41. Salade met krieltjes en krokante kip, voor de wederhelft althans… Bij mij hetzelfde of een broodje kaas (hangt ervan af wat de zoon-in-de-buik mij gaat toelaten te eten ;-) tis al een koppigaardje!)

 42. Charlotte

  Wegens tijdsgebrek (dochter moet al om 17.15 in turnkring zijn) is het op maandag altijd rap-rap-eten: pompoensoep en croque monsieurs!

 43. Juffrouw Wallie

  Ik had geluk vandaag, mijn moeder had gisteren gekookt voor ons. Wij aten oma’s klassieker: kool in witte saus met patatten. Yummie!

 44. wij eten straks koude pastasalade met kaas, worstjes, erwtjes, mais, tomaat, komkommer en een beetje mayonaise. Bereid samen met de kleuter van 3,5 want dingen samengooien en roeren, dat kan iedereen he. En ondertussen was die toch ook weer een halfuurtje niet aan t zagen om tv te kijken dus iedereen content ;-)

 45. tollenaere lien

  Varkensgebraad in mijn nieuwe oven met zo’n kerntemperatuur-meter! Fancy-shmansy!

 46. Innie

  Brol uit de frituur! Kroepoek, nems, fishsticks…
  Jazeg, manlief gaat morgen naar het containerpark, en wil de frituurolie meepakken.
  Onder het motto: elk excuus is goed :-)

 47. kimberly

  Zelfgemaakte moussaka. Had er eens de tijd voor…
  Als ik al het bovenstaande hier lees, moet ik de komende dagen al niet meer vragen aan manlief ‘wat wil je eten? ‘
  Alweer een discussie vermeden

 48. Slaatje met feta, courgette, geroosterde zonnebloempitten olijven en geroosterde paprika’s uit bokaal.

 49. Kan wel heel erg van pas komen voor het klein prutsje dat onderweg is. Vanavond is het bij ons bloemkool in de bechamelsaus met braadworst.

 50. Overschot van de Chinees van gisteren, want die snappen onze bestelling nooit. Vorige keer hadden we een portie eend te veel, gisteren kregen we gebakken rijst voor vier personen én één portie witte rijst. Om met twee op te eten, jawel. Dat gaat dus vanavond in de wok!

 51. Mieke De Dier

  Boterhammetjes want mama en papa hadden het te druk op het werk om nog eten te kunnen voorzien. Gelukkig heeft onze kleine man op school warm gegeten :-)

 52. Margot Derycke

  Maandag is snel-snel-dag… Slaatje met champignons in kruidenboter. En nu vegi spaghetti maken voor morgen!

 53. Annick

  Wij aten vanavond aardappeltortilla met ui, paprika en spekjes. Het recept lag al lang in mijn kast met kookboeken en heb het pas onlangs uitgeprobeerd. Werd goed onthaald en dus staat het nu af en toe op het menu :-)

 54. Ovenschotel met wortel, krieltjes, tomaatjes, butternut en ui met tijm en rozemarijn.
  Voor de mister een good old veggieburger erbij, voor mezelf een zwitserse schijf. Lekker!

 55. Nele

  Spaghetti bolognaise van de Past-à-Porter in Leuven (tja, wat wil je als je grote honger hebt, geen kookgoesting en dan er dan ook nog vlak naast werkt!).

 56. Nadia Zekri

  Groentesoep en dan stoofvlees( gisteren gemaakt) met frietjes…. Kids love it :)

 57. Hélène Syssau

  Rosbief met wortelsausje en spinazie, receptje van la Naessens. Een prestatie want hoewel spinazie erg populair is tegenwoordig, vind ik dit nog steeds écht niet lekker!

 58. Lie

  De zonen en de man: worst met boontjes en gebakken aardappelen
  Ik: veggie nuggets met mangocurry en wokgroenten

 59. Verse spaghetti bolognaise, want als mijn lief terugkomt van wederom een week in het buitenland, zijn het niet frietjes, maar spaghetti waar je hem plezier mee kan doen.

 60. Katrijn

  Mexicaanse quesadilla met kipreepjes, tomaat en ajuin. en een groen slaatje met yohurtdressing. Wel geen eigen kooksel, daarmee des te njammie :)

 61. KatrieN

  als het van zoonlief afhangt momenteel elke dag botramme met tsjokoooo!
  De pasta met zeevruchten in mascarpone met kervel vond hij dan ook nogal een ontgoocheling…

 62. Joke

  Wij aten vandaag spinazie, gestoofd met een teentje look en dan gesmoord in mascarpone. Dat met spirelli en kalkoenlapjes met een schelleke serrano aangespiest.
  Dat het smaakte :-)

 63. eline

  Voor Sam lekkere appelbanaan fruitpap gemaakt door papa. Wijzelf zullen restje verse spaghetti opeten. Na een lange werkdag zal dit keihard smaken. Paar uur later krijgt Sam nog een lekker flesje voor het slapengaan…

 64. T.

  ik: deense worstjes op de receptie van de conferentie in Kopenhagen, mijn gezin: vegetarische rissotto met paprika en venkel, gisteren nog voor hen klaargemaakt.

 65. Florence Dusart

  Bij ons stonden er quinoa burgers met feta kaas en geroosterde zoete aardappelen op het menu! En het is zelfs bij manlief in de smaak gevallen :) Groetjes

 66. Marijke

  ’t plan was kip met geuze van de opa, maar ’t zijn bokes van het ziekenhuis geworden. Ons ventje is vandaag opgenomen met het rsv-virus, ’t gaat een gigantisch cadeau zijn als we terug naar huis mogen en wie weet een bon erbovenop om het feest helemaal af te maken?

 67. Ik doe eens mee aan die gemakkelijke Knorr-recepten-hype met hun soepjes in je gerecht. Volgens mijn vriendinnen dé tijdwinner. Dus ovenschotel met gehakt, ui, champgnon, puree en de tomatencremesoep. Let!s try!

 68. Pasta met kerstomaatjes, rode ui, rucola en worstjes. Overgoten met balsamico-azijn en laten sudderen. Mjam, nu al honger.

 69. Marie

  Oooh, leuke webshop! Wij eten vanavond waarschijnlijk een pasta met zelfgemaakte peterseliepesto, gebakken witte asperges en geroosterde brocoli. Want dat moet allemaal dringend op :-)

 70. Worteltjespuree (met room, mmm), hamburgers voor de huisgenoten, een heerlijke risottoburger voor mij

 71. Bij ons staat er vandaag quiche met brocoli en gerookte zalm op de menu
  Daar nog een beetje sla en tomaatjes bij.
  Ik kijk er nu al naar uit!

 72. Magali

  witte worst, gebakken appeltjes, rucola salade, nen overschot rode kool en gebakken patatjes. mmm heb er al zin in.

 73. Elise

  Macaroni met hesp en kaassaus, met stukjes zwanworst erdoor en een half potteke tomatenpuree. Altijd lekker en snel klaar!

 74. Wie niet waagt, blijft webshopmaagd… Here we go:

  Tagliatelle met gegrilde paprika, courgette, scampi’s, overgoten met wat Kroatische truffelolie.

 75. Pasta met kip (zonder voor TheMrs), broccoli, champignons en kruidenkaas.
  En het beste van al: die staat al klaar in de ijskast!

 76. Nu heb ik geen jongen, maar op de een of andere manier kan ik de shirtjes die op de foto staan niet leuk vinden (ben ik nu zo’n rare die hier na al de meedingers voor die bon, niet mee wil doen :) ). Ik gun eenieder dus dat ze winnen!

 77. katleen

  Macaroni met kaas en hesp, lievelingsgerecht van mijn zoon. Dan kan hij woensdagmiddag de overschot opwarmen!

 78. kristin

  Smörgastarta (fout geschreven) van Zweden oftewel boterhammentaart. De meeste in Belgie kennen het niet maar ik vind het de max, het lijkt veel werk maar is eigenlijk easypeasy. En het woord taart klinkt al gewoon veel leuker dan ik heb hier een boterham met vanalles op gesmeten. https://www.youtube.com/watch?v=fSRr0EzVEYM

 79. Marloes

  Bij ons was het spinaziepuree met fishsticks en tartaar, een ware topper bij de kinderen én manlief :)

 80. Kim

  pastaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! met brocolli, ansjovis en rozijntjes, lekkerlekkerlekker!

 81. Annelies

  Vandaag niet veel. Wegens darmtroubles stukje kip met rijst. Maar… mij nadien wel wat laten gaan in de M&m’s… :-/

 82. Barbara

  Flapjespasta (=tortellini gevuld met spinazie en ricotta, zo’n zakje uit de Colruyt) met pesto!

 83. Stéphanie

  dankzij onze Hello fresh box zelf niet meer nadenken over wat we gaan eten en toch telkens nieuwe combinaties uitproberen :-)
  Dus vanavond Orzo met kabeljauw, prei en champignons of couscous met gegrilde groenten en feta.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>