lilith ontmoet Hemsley + Hemsley en wordt verliefd op een spiralizer

hemsleydekunstomgoedteeten

Ik denk dat ik voor de eerste keer van de zusjes Melissa en Jasmine Hemsley hoorde op Instagram. Ik had een enthousiaste foto gepost van het kookboek  (H)eerlijk van Gwyneth Paltrow, iets dat op zich al straf is, want 1. als ik nog één keer iemand van (h)eerlijk of (b)engeltjes of “een dolfijne dag” met een dolfijn ernaast zie doen bega ik accidenten en 2. ik dacht altijd dat recepten van Gwyneth Paltrow bestonden uit drie zinnen: “Was uw sla. Snij er u een komkommer bij. Lekker met een glas kraantjeswater“. Maar dat bleek dus kort door de bocht. Ik vond het boek van Gwyn zelfs zo leuk dat ik het bijna wilde kopen in plaats van lenen in de bib. En toen zei Kelli van Lily: “Het boek van de Hemsleys is ook leuk!”. Waarop ik dan weer dacht: ha, dat moet ik onthouden!

Enkele weken later zat er een mailtje van het leukste magazine van het land in mijn bus, of ik geen zin had om Hemsley + Hemsley (want zo heet hun blog + bedrijfje) te gaan interviewen in Amsterdam. Dat moest lukken, dus ik: ja gij!

En jongens toch, het was zo tof en verkwikkend. Niet alleen omdat de Hemsleys heerlijke madammen waren met kennis van zaken. Ook niet alleen omdat ik eten onder mijn neus geschoven kreeg waar ik blij van werd (zoals een brownie van zwarte bonen zonder suiker, en lekker!), en een heel fijn interview deed en in het West-Vlaams op de schouder werd getikt door de vrouw achter Goestjes, die opmerkte dat ik toch die van Tales from the Crib was? Maar vooral omdat ik nog eens in Amsterdam was en de gesprekken en ontmoetingen me energie gaven en goesting om vanalles en nog wat te plannen en te schrijven.

hemsley2 hemsley3 hemsley4

Ik werd trouwens helemaal verliefd op hun spiralizer, daar in de workshopkeuken, een toestel waarmee je met een ongelooflijk gemak courgettenoedels en wortelnoedels en komkommerslingers maakt voor met pastasaus of in slaatjes met allerhande heerlijke pesto’s. (wisten jullie trouwens dat er zoiets bestaat als spiralizerkookboeken? Nu wel!) Ik heb er ondertussen een staan in mijn keuken, en dat is echt een gerief. (Hij is tijdelijk zo goed als uitverkocht, hoorde ik, maar deze lijkt er extreem goed op) Alle gerechten van de Hemsleys staan in hun eigen kookboek, dat nu vertaald is onder de titel De kunst om goed te eten. Ik schreef er een stuk over voor De Standaard Magazine dat afgelopen weekend verscheen (hier te lezen voor abonnees, of op Blendle, met wat gericht zoekwerk)

hemsley5

Ik zou het niet zeggen als het niet zo was: prachtig boek, dat hier al om de paar dagen gebruikt is om vanalles uit te maken, en volgens mij binnen dit en een paar weken helemaal bevlekt zal zijn als het zo verder gaat. Dat ervoor heeft gezorgd dat ik -ge gaat het niet geloven- in een complete slaatjesfase zit, maar dan lekkere slaatjes die er niet voor zorgen dat ik na een half uur zin heb om de snoepautomaat te gaan overvallen. En ook daar plan ik binnenkort een blogpost over.

Het.
Kan.
Niet.
Op.

Het boek De kunst om goed te eten verscheen bij Fontaine uitgevers en kost 29,95 €.

Reacties

  1. Zeker. In elk recept kun je kiezen tussen water of hun runderbouillon. Zeker geen boek dat enkel voor vleeseters handig is. :)

  1. Ik heb hem gelinkt in de blogpost. :)

   Ik heb al andere dingen gekocht, maar deze is echt veel gemakkelijker in gebruik.

 1. In de Tempelstraat in Ieper is er een bijhuis van Interieur Seys. Daar haalde ik mijn spiralizer..€24,95…en dat ding geraakt hier bijna niet meer in de kast, zoveel gebruikt! Nu nog die spiralizerkookboeken doorneuzen, ha!
  Merci voor de tip.

 2. Ik ben echt weer zo’n keukennoob geloof ik die probeert jullie enthousiasme te pakken te krijgen voor een spiralizer… maar jullie reacties werkt wel enigszins aanstekelijk haha… ik denk er nog even over na hahaha

 3. Toen ik het artikel gelezen had in DS (heel snel eens tussendoor, eigenlijk te snel) dacht ik al: ‘dit moet ik nog eens verder bekijken’ Nu ga ik dat dus heel zeker doen en misschien schaf ik mij ook wel zo een spiralizer aan (dolletjes, ik die zelden keukensnufjes koop kom nu toch in verleiding).

 4. ik vind vooral die zin: was uw sla, snij uw komkommer, lekker met kraanwater’ HILARISCH want dat is zowat hetzelfde van wat ik er van dacht :D Als het écht kinky mocht, kon je nog 3 korrels himalayazout toevoegen ook!

 5. Ik heb zaterdag bij een vriendin voor het eerst courgette-spaghettig gegeten. Heerlijk! En ik heb een spiralizer gevraagd aan mijn lief. Ik heb nog geen verjaardagscadeau gekregen en mijn verjaardag is al 5 weken geleden. Ah!

 6. Ik moet dit boek dringend eens bekijken (ja, je hebt me weten te verleiden met het zinnetje over slaatjes en de snoepautomaat :)).

  Die spiralizer? Die staat alvast in de kast!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>