Mijn To Be Read pile of shame

tbr

Ja kijk, ik vond dat idee van Kathleen te goed om niet eens zelf na te gaan hoe gigantisch mijn berg nog te lezen boeken is. Wat blijkt: de jaren van stoppen met shoppen en het feit dat ik onlangs een berg boeken heb verkocht (Marie Kondo, altijd weer Marie Kondo) hebben mijn pile of shame serieus verkleind. Dat ik de laatste jaren meer dan twintig boeken per jaar lees en dat meestal op mijn Kindle doe natuurlijk ook. Ik koop nog maar zelden een papieren boek. Kon ik vroeger het Boekenfestijn niet uitlopen zonder manden vol boeken naar buiten te sleuren, dan heb ik de afgelopen twee edities niks meer voor mezelf gekocht. NIKS. Wel voor Dexter, al waren dat dit jaar ook maar drie boeken. Wel fantastische, trouwens, terwijl ik toch bezig ben kan ik ze net zo goed even met jullie delen, want toptips voor alle mama’s van kindjes die zot zijn van voertuigen in het algemeen en auto’s in het bijzonder. Of van dikke rosse poezen, dat mag ook.

tbr1

Vooral het boek met 1001 voertuigen is hier elke avond weer een onwaarschijnlijk succes. 1001 dieren bestaat ook, voor kindertjes die het niet zo voor auto’s en tanks en schepen hebben.

Wat ik zelf nog ongelezen liggen heb, dat zijn boeken die al een hele tijd op mijn TBR-hoop liggen, en dus misschien maar beter eens gelezen zouden worden. Er is geen filmpje, neen. We moeten nu ook weer niet overdrijven qua shame, waar.

Lo and behold: mijn bergje!

tbr2Ge moet eerlijk zijn: dat valt toch eigenlijk al bij al keihard mee? Ik had het echt veel erger verwacht dan een schamele dertien boeken. Boeiend om te doen wel, want ik zie er keihard doen aan.

Naast dit hoopje van boeken die ik zelf heb gekocht heb ik nog een TBR-hoopje van boeken die mensen me in de handen hebben geduwd omdat ze vermoeden dat ik ze graag ga lezen, of die ik heb geleend tijdens de leesclub omdat ik zelf een vermoeden heb dat ik ze graag ga lezen. Dat hoopje begin ik wel een beetje schaamtelijk te vinden, nu ik het zo zie.

tbr3

Jenny Offill gaat morgen mee naar Barcelona, samen met Mrs Dalloway, dan kan ik zien waar ik zin in heb.

En? Hoe zit het met uw pile of shame? Ik vond het in elk geval geweldig interessant om eens een inventaris te maken van de grootte van mijn probleem, voel je vrij om hetzelfde te doen!

Reacties

 1. Valt vree goe mee precies. Ik pik (ook schaamteloos) jullie idee en maak er asap werk van om mijn te lezen stapel op één foto te krijgen… :)

 2. my pile of shame? Dat durf ‘k echt niet posten hoor.. T is behoorlijk schaamtelijk… Ik kan geen boekenwinkel passeren zonder 1tje te kopen…

 3. Ik durf mijn pile of shame ook niet te posten …
  Ik blijf maar boeken kopen, maar ben nu het boek van Marie Kondo aan het lezen dus wie weet gaat het beteren.
  Broere heb ik ook gelezen. Heel lang geleden. Mooi hoor.

 4. Caro

  Dat valt reuze mee. En als je die stapel kleiner wilt maken, raad ik je aan om te beginnen met “Het hout” van Jeroen Brouwers. Pràchtig boek.

 5. Die voertuigen, het is dat we al zo’n soort exemplaar in bezit hebben al zou dat de kleine man wat kunnen schelen. We hebben echt veel veel veel te veel (kinder) boeken in huis maar mocht iemand nog een idee voor zijn verjaardag nodig hebben….. Ik ben stiekem wel benieuwd naar mijn stapel ongelezen boeken, ik kom echt niet meer aan lezen toe, heb er de rust nu niet voor…. Wat erg!

 6. Ik krijg regelmatig boeken via via en eens ik ze liggen heb is het precies moeilijker om aan te beginnen dan diegene die ik zelf kies in de bib. Geen idee hoe dat komt.

 7. Het werkt vast verhelderend om een stapel te maken van de boeken die je nog van plan bent/was te lezen. Als jouw stapel mijn stapel was zouden vrijwel alle boeken ongelezen blijven ;-)
  De waarheid over de zaak Harry Quebert uitgezonderd. Die vond ik geweldig.

  Ik volg je blog sinds kort. Hartelijke groet
  Anita
  (Anita’s Dagboek)

 8. De waarheid over Harry Quebert is inderdaad heel goed. Ik ben nu halverwege en zou de hele dag willen lezen (moest het kunnen). Een ideaal vakantieboek trouwens.

 9. Dracula kan je al meteen skippen, dat boek komt bijlange niet in de buurt van de film. Dat geeft je weer wat extra tijd om aan Game of Thrones of Maya Angelou te beginnen. :)

 10. Ik durf niet te beginnen aan mijn pile of shame. Sinds ik een e-reader heb, lees ik bijna alleen nog elektronisch. Da`s ook veel handiger als je pendelt.
  Een tip: begin aan Monte Carlo. Het leest heel vlot.

 11. Anke

  Tip : leg Broere bovenaan. Schitterend en ontroerend boek, dat daarenboven leest als een trein. Je kan dan volgende week al aan een nieuw boek beginnen…

 12. Die zit in verhuisdozen. Gelukkig maar, want de lijst is enorm. Jij, however, mag daar niets op zeggen want enkele van die verkochte boeken hebben mijn naam erop. Trouwens, ik spaar voor een Belle en het Beest boekenkast. Life goal.

 13. Saar

  Daar is echt geen beginnen aan bij mij. Ik vrees gemakkelijk nog 50 ongelezen boeken in huis te hebben. Gekregen, aan komen waaien, gekocht – al is dat de laatste jaren minder maar heb nog een achterstand van de jaren dat ik wel kocht maar weinig las.

 14. Thalie

  1001 dieren: leuke tip! Zoontje zot van dieren!
  Zou ook graag het resultaat eens zien van mijn pile of shame maar zie er geen doen aan…

 15. Ik ga er mij binnenkort ook eens aan wagen, denk ik, aan die pile of shame. Bij mij is de berg gigantisch.

 16. Dikkie Dik! Was ik al vergeten, zeg! Onthouden voor als ons kleintje er oud genoeg voor is. Of ik aan de Pile of Shame durf te beginnen, weet ik niet. Ik vrees dat de stapel enorm zal zijn…

 17. Ik ga me er niet over uitspreken, de laatste keer waren het er meer dan 200… en weten dat ik sinds een dik half jaar enkel nog op de kindle lees. En daar staan er ook een stuk op 50 to read op. :-(

 18. Dat valt bij mij wel mee want ik koop weinig tot geen boeken, dus het zullen er hooguit een stuk of 5 zijn. Ik leen ze altijd van de bieb en mijn lijst van nog te lezen boeken is dan wel weer lang. De Waarheid over de zaak Harry Quebert is echt een topboek!

 19. Hier geen berg boeken die op me liggen te wachten, ja vele studieboeken die ik MOET lezen hahaha… als ik eenmaal klaar ben met studeren maar eens gauw een berg creëren met boeken die ik allemaal voor de fun wil lezen ;)

 20. Bij mij is de berg gigantisch. Eén foto zou al niet lukken… ik denk meteen aan een filmpje of zo. Ondertussen ben ik wel doorgeklikt naar je “stoppen met shoppen” en daar ben ik nu zo half mee bezig. Hopelijk zorgt dit voor wat orde in huis, dan zal de rust ook voor een stuk volgen.

 21. Ik ben een sneltreinlezer dus ik zit meestal zonder stapel, maar in jouw stapel zitten precies wel een paar mooierds die ik nog moet proberen! Bij mijn volgende bezoekje aan de bib weet ik waar te beginnen.
  Toitoi met jouw stapel!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>