sushi bowl, voor als sushi te moeilijk is

sushiinabowl

Het zijn verre van vrolijke tijden ten huize crib, en dan heb ik troosteten nodig. Vroeger moest dat vooral veel en vettig zijn, een afhaalchinees of een pita met veel looksaus. De laatste jaren probeer ik alternatieven in mijn mouw te hebben zitten die mijn curves niet nog ronder maken dan ze al zijn. Veggie sushi met avocado en komkommer kan mij troosten, en ik heb het dan ook zelf leren rollen, maar op sommige avonden is ook dat er te veel aan. Dan duik ik in een kom gemakkelijke troostsushi, waar geen rollen aan te pas komt. En omdat ik me net bedacht hoe simpel en lekker dat is deel ik het graag.

Sushi bowl for one

– 125 gram sushi rijst (ik gebruik die van Saitaku)
– 175 ml koud water
– 5 theelepels rijstazijn
– 1 theelepel kristalsuiker
– 1  theelepel zout
– 1 rijpe avocado
– een half blikje geweekte kikkerwten
– een tiental gehalveerde kerstomaatjes- een paar theelepels sesamzaad, eventueel geroosterd
– twee soeplepels sojasaus

Doe de sushi bij het koud water en breng aan de kook. Laat tien minuten onder deksel doorkoken op een laag vuurtje, en roer af en toe. Zet het vuur uit en laat de rijst 15 minuten staan met het deksel op de pan. Laat afkoelen. Verwarm de rijstazijn met de suiker en het zout en roer door de koude rijst. Snij de avocado in blokjes en doe bij de rijst, kikkererwten, tomaatjes en sesamzaad. Roeren met de sojasaus en genieten. Nog lekkerder met wat versnipperde nori erdoor, en wat edamame boontjes, maar die had ik niet in huis. Ge kunt niet alles hebben.

Reacties

 1. Hehe…Eet ik zelf ook heel graag! Meestal doe ik combinatie van sushirijst met komkommer, avacodo, lente-uitjes, gerookte zalm.
  Een aanrader als je het graag iets pittiger wil: wasabinootjes in hakmachine verkruimelen en erover strooien. Mmmm…krijg er zelf opnieuw zin in :-)

 2. Veel sterkte! :( Misschien moet ik jouw troosteten maar eens proberen (bij mij doet Lay’s Oven Baked het nog steeds voortreffelijk op dat vlak, toch voor de duur van het opeten van de inhoud van een zak).

 3. Sterkte! Ik hoop dat je snel geen comfort food meer nodig hebt (hoewel dit recept toch wel lekker klinkt!).

 4. Oei, toch niets ernstigs. Hopelijk breken snel weer vrolijke tijden aan. Ziet er wel lekker uit hoor jouw comfort food

 5. Klara

  Hopla, direct op de weekmenu se! Veel duwtjes in de rug voor jullie!

 6. Wat een goed idee; ik heb het ook gemaakt en het is een aanrader. Een gezonde lekkere kom na een drukke hectische dag.. ideaal troostfood
  Ik wou een foto van mijn versie erbij zetten… bij wijze van proof.. maar dat kan hier niet..kheb het je gemaild . :)
  bedankt hé!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>