5 beelden, 5 dingen

IMG_1283 IMG_1321 IMG_1339vscocam-photo-1 IMG_1352

1. Zo, het was me de week wel, met een zwangerschapsaankondiging en een 34ste verjaardag in één. Ik wou dat ik alle reacties persoonlijk had kunnen beantwoorden maar dat was te zot geweest. Ze zijn in elk geval meer dan het lezen waard voor iedereen die net als ik twijfelt of heeft getwijfeld aan kinderen, veel kinderen of weinig kinderen. Ik ben niet van plan om hier een zwangerschapsblog van te maken, wie mijn buik wil zien groeien en geweldige random beelden wil zien van mijn broek die niet meer toe kan (zoek de tropische vogel in voorgaande zin) kan me beter op Instagram volgen.

2. Nog maar een week en de grote vakantie waar ik met betrekking tot opvang voor Dexter met knikkende knieën naartoe heb geleefd is al achter de rug. Het is allemaal (zoals dat doorgaans gaat) veel beter meegevallen dan gevreesd, al waren de eerste dagen wel pittig qua kindje afzetten dat elke dag begon met een huilend “ik wil niet meer naar de opvang, ik ben al geweest“. De laatste weken had hij evenwel een vriend (waarover hij elke dag anekdotes vertelde die begonnen met “mijn vriend doet..” en “mijn vriend zegt…” #forcute) en nu vinden we het bijna allebei jammer dat ik op voorhand had besloten om hem de laatste week van de vakantie bij mij thuis te houden. Had ik geweten hoe hard hij zijn vriend zou missen en hoe graag hij nog was geweest, ik had wel doorgewerkt en mijn deadlines gehaald, in plaats van me te pletter te pinteresten naar inspiratie voor regendagen met kleuter. Anyways, we hebben allebei deugd gehad van de ervaring.

3. Ik heb mijn leesdoel voor 2015 al gehaald, maat. Vijfentwintig boeken gelezen: check. Ondertussen zelfs al bezig aan boek 27 (zeer boeiend, tot nu toe). Zou ik nog graag lezen in 2015: nog eens iets van Jonathan Tropper, want veel te lang geleden. En als ik toch bezig ben met de Jonathans: misschien is het wel het moment om Franzen nog eens een kans te geven. En de nieuwe van Brené Brown maakt ook veel kans. Van plan om eruit te halen wat erin zit tot aan De Gigantische Te Voorziene Leesdip Van Tweeduizendzestien.

4. Als we het dan toch over boeken hebben: leesclub Reading Between The Wines (ik overweeg om het de komende maanden over between the waters te hebben, in mijn geval) heeft het moment bereikt waarop alle leden de boekenselectie al eens hebben gedaan, en dus vonden we het tijd voor een evaluatie en een verkiezing van wat wij gezamenlijk het beste boek vonden dat we het afgelopen anderhalf jaar hebben gelezen. Waarvan wij droomden van Julie Otsuka won op verpletterende wijze, en was ook mijn persoonlijke favoriet.

5. Nu 1 september dichterbij komt heb ik werk gemaakt van mijn voornemen om weer wat meer schwung in mijn weekmenu te krijgen. Ik ben begonnen met al onze favoriete gerechten in Paprika te steken (making Dietemiet proud) en ga de komende weken weer eens wat meer gerechten testen uit de kookboeken die ik in de loop der jaren heb opgestapeld. Wie weet komt daar wel iets blogbaars uit. Gisteren in elk geval iets heel lekkers gemaakt met een restje geitenkaas en komkommer, dus dat is minstens een begin.

Reacties

 1. Nog een late gelukkige verjaardag!
  Hoera voor de 25 (27) boeken! En euh, gewoon voortdoen he in 2016, lezen is toch veel te plezant om daar een gigantische dip van te krijgen, niet? :-)

  En nu ga ik snel komkommer en geitenkaas op mijn boodschappenlijstje schrijven, want dat ziet er wreed lekker uit (zeker op jouw foto!).

 2. Ik zit al 3 boeken achter op mijn niet zo ambitieuze reading challenge voor dit jaar. Dringend wat strips in huis halen lijkt me.

 3. Joke

  Jonathan Franzen, is die goed? Ik ken die alleen van naam en de stomme headline dat ie n irakeesje wou adopteren om de jeugd te leren doorgronden…

 4. So proud! :-)
  En leuk, weer een boekentip! Ik heb The corrections en Freedom van Franzen graag gelezen. Van Strong Motion was ik dan weer niet onder de indruk … You like him or hate him :-)

 5. Goed bezig met lezen! Tellen 25 studieboeken ook? Hahahaha… dat red ik wel denk ik in een jaar haha… Verder gewoon bloggen wat je kwijt wilt… het is jouw blog, dus jouw regels om de wereld in te gooien wat je kwijt wilt!

 6. Chantal

  Wat is het toch altijd plezant om jouw schrijfsels te lezen! Ik wou dat ik zo’n pen had!
  Wat ik vooral leuk vind, is dat je je twijfels evenzeer als je zekerheden op papier zet. En moeder zijn, of het nu van 1, 2 of x kinderen is, is pure twijfel… keer op keer! Dus lang leve ons, “de twijfelende moeders” :-) En ook nog een dikke proficiat met de zwangerschap en je verjaardag!!

 7. lobke

  Op uw foto ziet dat er veel lekkerder uit dan op die van ah! Ik heb al spijt dat mijn man het restje komkommer meegenomen heeft naar zijn werk deze ochtend…

 8. Dagmar

  Alhoewel het receptje er inderdaad héérlijk uitziet ben ik vooral fan van dat t-shirtje / bloezeke met die vogels op, prachtig!

 9. Leuk verslag!

  Dat restje ziet er mij anders wel heel lekker uit om een restje te zijn (ondertussen staat Paprika App in mijn Evernote te blinken).

  Ik ga de 25 boeken weeral niet halen, maar ik kijk dan ook even graag tv als dat ik een boek lees. Help!

 10. Sir Botex

  Paprika staat hier ondertussen ook op de iPhone, voorzichtjesaan aan het aanvullen…
  Nu nog Evernote (en tijd om te herbeginnen aan GTD)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>