lilith loves little tikes (+ een give away)

IMG_3461

Vorige jaren was december vaak de maand bij uitstek op deze blog om mijn sponsors aan de mouw te trekken voor een give away of zeven. Dat zal dit jaar niet zo zijn, of toch niet in de vorm waarin het de vorige jaren gebeurde, als een soort aftelsysteem naar kerstmis. Daar zijn verschillende redenen voor: ik heb in het afgelopen jaar bewust met minder adverteerders gewerkt, vaker neen gezegd op zaken die me niet zo goed lagen, en gekozen voor enkele grotere samenwerkingen, met merken als Danone en Neckermann. Hoofdreden: het ontbrak me aan tijd om ermee bezig te zijn, en dus koos ik voor enkele keren iets groters in plaats van heel veel keren iets kleins.

Dat wil niet zeggen dat ik het niet nog altijd geweldig fijn vind om iets te kunnen weggeven aan mijn trouw lezerspubliek. Ik heb wel nog een paar dingen in mijn mouw zitten om van december een extra feestelijke maand te maken, en een daarvan is een speelgoedpakketje van Little Tikes.

Voor jullie uitgekozen omdat het één van mijn favoriete speelgoedmerken is. Ik koop zelden nieuw speelgoed (de sint is hier gekomen met een zak speelgoed waarvan 75 procent tweedehands was, and I salute him for it!), dus ik weet ondertussen zeer goed welke merken de behandeling van verwoestende kinderhandjes doorstaan en bij welke een peuter maar even te lang moet staren voor er een wieltje afbreekt. Little Tikes is zo’n merk dat je maar niet kapot krijgt, meteen ook de reden dat je het zo vaak tegenkomt in crèches en kleuterscholen. Naast het feit dat hun gamma ook gewoon altijd erg mooi is uitgewerkt en ze vanalles hebben in verschillende coole thema’s, voor verschillende leeftijden, zowel binnen als buiten.

Een van hun laatste lijnen is die van de oceaandieren, Ocean Explorers. Gericht op baby’s en peuters, om hun motorische ontwikkeling te stimuleren. Meteen het eerste cadeau dat wij ontvingen voor kind 2: een mooie rode krab die je achterna kunt zitten en die beweegt door middel van een bewegingssensor, en een überkoddige schildpad waar vormpjes uitspringen. Dexter is er te oud voor, maar vond het toch keihard de max, al die beweging, dus ik denk dat het voor zijn zus ook wel snor zit.

638497-Crawl-n-Pop-Turtle-FW-02 638510-Catch-Me-Crabbie-FW-08

Ik mag zo’n pakketje weggeven, met krab en schildpad. Ideaal voor wie nog geen cadeautje heeft voor onder de kerstboom, dus eigenlijk. Het enige dat je moet doen is in de reacties hieronder antwoord geven op de vraag “wat is jouw ultieme tip van 2015?” Heb jij een ongelooflijke serie gezien, of een boek gelezen, of vind je dat iedereen een bepaalde film of restaurant moet checken? Of een geweldige blog die je hebt ontdekt? Post jouw tip hieronder in de comments.

Je hebt tijd tot donderdagmiddag 12 uur, dan trek ik de winnaar, helemaal random. Let wel: ik maak die enkel bekend op mijn Facebookpagina, dus best even volgen. De goei chance!

Reacties

 1. Innie

  Ik woon in Maldegem. dorp waar mensen vooral patatten met vlees en groeten eten, en spaghetti al exotisch genoeg is. Waar ‘gaan eten’ betekent dat je als voorgerecht kaaskroketjes neemt, en als hoofdgerecht biefstuk. Of een vispannetje. Waar een teentje look in een gerecht al reacties als ‘amai zo pikant’ uitlokt.

  Daar, in dat boerengat, werd recent L’Aperovino geopend. Een haven van fijne tapas en goede wijn in een woestijn waar eten vooral dient om je maag te vullen. Mijn god, wat zijn wij fan!

 2. seasound

  Dit zouden wij wel willen winnen. Ik was hoogzwanger in de zomer van 2015 (en heb nu dus een zoontje dat met dit speelgoed heel blij zou zijn) en kon niet veel anders dan in de zetel zitten :-) Zo heb ik op Netflix de serie The Americans gezien, ik vind dit een echte aanrader!

 3. Annelies

  Mijn tip van 2015: de heerlijk mooie kronen van liezelijn (www.liezelijn.be). Heb ze dit jaar een paar keer gezien op het jarige hoofdje van een vriendje van onze Finn en kijk er al naar uit om er ook eentje te bestellen voor zijn aller-1-ste verjaardag in april!

 4. suzan

  Dit jaar werd ik voor het eerst mama, dolgelukkig, maar wat een rollercoaster. Iedereen heeft tips, advies voor je, verteld je hoe het moet. Ik probeer ondertussen niet overal meer aan te voldoen. Wat ik en mijn partner belangrijk vinden krijgt voorrang en de rest probeer ik zo goed en zo kwaad mogelijk naast me neer te leggen. Ik word niet gelukkiger door aan de verwachtingen van een ander te voldoen. Voldoen aan mijn eigen verwachtingen echter geeft me rust. En niet onbelangrijk, wees niet te streng voor jezelf.

 5. Wat ik geleerd heb in 2015 met huilbaby is dat je veel meer aankan dan je zou denken. Ik had gedacht dat ik uit een raam zou springen mocht het een huilbaby blijken te zijn, maar tot nu toe verlaat ik de strijd nog steeds ongehavend. Slechts een keer was ik bijna in de auto gestapt om heel ver weg te rijden. Mijn tip voor jouw 2016 is dus te vertrouwen op je moedergevoel, we kunnen veel meer aan dan waar we onszelf credit voor geven. En een draagdoek. Draagdoeken for president, zeker weten.

 6. Joke

  Ik heb dit jaar nog geen enkel boek in mijn handen gehad wegens geen tijd maar heb wel een schitterende reeks gevonden voor mijn 10-jarige: For girl’s only. Waar in mijn tijd “de babysitters club” helemaal het van het was valt dit nu onder dezelfde categorie voor de meisjes van deze eeuw. leuk om te zien dat ze, net als ik toen ik jonger was, in haar cocon kruipt in de zetel en helemaal wegdroomt in haar verhaal.

 7. Mijn tip van 2015? Een paar boeiende gesprekken met vriendinnen, die altijd weer een nuchtere kijk op de zaken weten te werpen. Zonder te oordelen en met de nodige empathie. Het speelgoedpakketje zou trouwens een kerstkadootje zijn voor het dochtertje van vrienden van ons:)

 8. Mijn ultieme tip van 2015 is You Need A Budget, dankzij jou :-) Maar in de categorie “niet zo serieus jong”: “Bevergem”was een leuke verademing!
  Perfecte cadeaus trouwens voor de intussen 2 maand oude dochter voor wie ik echt niet weet wat gekocht of gevraagd aan de Sint of de Kerstman ;-)

 9. Mijn 2015 tip: Jouw blog, die van Le Coeur en van Prinses (en ongetwijfeld nog anderen die ik nog moet ontdekken).
  Niet alleen waarover en hoe jullie schrijven vind ik fantastisch, ook de hartverwarmende reacties van jullie lezers zijn super om te lezen. Dat geeft mij telkens weer wat vertrouwen in de mensheid.
  En da’s niet om te slijmen he! :)
  Ik maak graag kans op krab en schildpadje, om cadeau te geven aan mijn halfzusje die nu drie weken oud is, en waar ik stapelzot van ben.
  Groetjes!

 10. eva

  mijn tip van 2005: een dochter krijgen en zien welke toffe kleren ze voor meisjes hebben in de zara (die niet roze zijn!), mooi meegenomen dat ze ook toffe dingen hebben voor de grote broer.
  voor het overige, moest je eens in deinze zijn: Donza om iets te gaan eten, tv proberen wij minder te kijken, en vroeg gaan slapen, dat kan deugd doen.

 11. Mijn tip is het recept voor dahl – linzen dus- van Dorien Knockaert uit haar kookboek ‘ Goed eten’. Dat is werkelijk een van de alleelekkerste dingen ooit. En er is hier een baby meisje dat wat benadeeld was door de sint (althans volgens de grote zus, want kleren zijn geen echt cadeau) wegens geen inspiratie. Met kerst zullen we dus iets moeten verzinnen :-)

 12. Natalie

  Pas bevallen in augustus 2015, hier mijn tips:
  – Schaf je een e-reader aan, ideaal om de nachtelijke voedingen (en het half uurtje rechtop houden wegens reflux) vol te houden!
  – Boek tijdens je zwangerschap al een heerlijk etentje voor 2 als je baby 6 weken of ouder is. Als je baby er eenmaal is, zie je het immers misschien niet meer zitten. Als de reservatie al gemaakt is, kan je niet anders dan ervan genieten!
  – En vooral: vergeet dokter Google en vertrouw op jezelf en je gevoel! Mommy knows best!

 13. Eefje

  Mijn tip is dat ik, sinds ik kinderen heb, geleerd heb om minder gehaast te leven. Wil mijn 3 jarige graag een boekje lezen nét wanneer ik de stofzuiger in mijn handen heb? Oké, dan doen we dat even. Wil mijn net 1 jarige, die aan mijn broek aan het trekken is, graag gepakt worden nét wanneer ik aan het koken ben? Oké, dan doen we dat even. Koken gaat toch ook met één hand? ;-) Maar misschien kan ze, wanneer ik haar het nieuwe speelgoed geef, zich daar ook even mee bezig houden. ;-)

 14. Ik had mijn oog al laten vallen op de Little Tikes avonturenbaan, maar in functie van de oppervlakte die in onze living opgenomen wordt door speelgoed zou manlief ongetwijfeld liever een iets meer behapbaar ocean friends pakketje zien verschijnen ;-) Mijn tip van/voor 2015: Henri & Agnes, geweldig leuk (en goed verstopt) nieuw eethuisje in Brussel met een gezonde en lekkere keuken http://www.henrietagnes.com/#atelier-de-production-de-bonnes-choses

 15. Mijn tips van 2015: de pizza van Boni met rucola, kerstomaatjes en Parmezaanse kaas (er zit een pakje hesp bij die de niet-vegetariërs erbij kunnen doen, maar dat geef ik door aan mijn broers), de film Begin Again, de blog van Team Confetti en ik heb ook mijn Tiny-boeken herontdekt dankzij mijn kleine nichtje :-)

 16. kelly sohier

  Mijn ultieme tip: Laat oma en opa wat vaker babysitten :)
  Dochtertje is nu 6 maand en natuurlijk beginnen die winterziektes op te steken… En op t werk zijn ZE er niet mee gediend dat een mama dan graag zelf voor haar kleintje zorgt… Dus oma gevraagd om te babysitten en die doet dat met veeeeel plezier. Dan kan ZE in t dorp gaan pronken met haar twee kleinkinderen :)
  Dus: Hulp vragen als t nodig is, je kan er anderen een plezier mee doen

 17. sop.hie.s

  Mijn allergrootste ontdekking van 2015 is blogland tout court. (I know, ik ben een newbie). De tip van 2015 in blogland is Le Coeur, ik denk dat die hier nog vaak gaat passeren. Kijkend naar 2016 is mijn andere tip bigcitylife.be. Zwanger van haar eerste kindje en een vrouw naar mijn hart want windt er nooit doekjes om… Ik kijk uit naar haar ervaringen met zo’n klein hummeltje.
  Dat vind ik eigenlijk het allerleukste aan blogland: herkenning en toch nieuwe dingen ontdekken.

 18. Zeker lezen: http://lecoeuramareebasse.wordpress.com. Stel (gewoon, stel) dat ik zou winnen, dan mag je het cadeautje aan iemand anders geven. Ik kan het niet meer volgen op facebook wegens nog steeds compleet afgekickt van dat medium (danku Kelly), én de nieuwe instellingen: openbare pagina’s zijn voor niet-ingelogden niet meer toegankelijk. Da’s mijn tweede tip: echt mensen, probeer eens zonder facebook. Zoveel tijd, zo weinig rommel in uw hoofd!

 19. Annelies Lignel

  Mijn ontdekking van 2015: een jaarabonnement Pampers via pamperbox.be. Voor €350 een volledg jaar pampers, je kan iedere maand veranderen van maat en drie keer een maand overslaan. Ze worden aan huis geleverd of in een Kiala punt. Ideaal voor een dochter dat soms drie pampers per voeding gebruikt!

 20. Voor mij is de ontdekking van 2015 de afleveringen van “Masha en de Beer”.
  Maakt niet uit in welke taal (Nederlands, Engels, Russisch), het houdt mijn spring in het veld van 1.5 jaar toch even rustig :-)

 21. grietdm

  mijn e-reader!! ik heb nog nooit zoveel boeken gelezen op ‘gestolen’ momenten (wachten op de bus, in de wachtzaal,…).

 22. sop.hie.s

  en daar had ik dus nog niet bij stilgestaan, maar ik zit ook niet op facebook en kan dus ook niet volgen wie de winnaar is…

 23. marie

  2015 was het eerste volledige jaar met 2 kinderen. Wekelijks zitten we nu samen aan de keukentafel (inclusief oudste kind van 5) om de komende week te plannen: brengen en halen van kinderen, specifieke taakjes inplannen, weekmenu, weektaak waar er een beloning kan aan vasthangen.
  En eens je thuis komt van het werk, is het een kwestie van planning aflezen en uitvoeren. Scheelt toch heel veel meer tijd nu we die over 2 kids moeten verdelen…

 24. Kim

  Mijn tip komt eigenlijk van jouw blog (of instagram): nextdirect! Wat een mooie (baby)kleding aan superlage prijzen. Ondertussen ligt al ongeveer de halve catalogus hier in de kast.
  Verder ben ik ook wel fan van Earnieland, een website die je extra korting geeft bij heel wat Belgische websites als je via hen doorklikt en besteld.
  (En nu maar duimen dat dat leuke Little Tikes pakket onze kant opkomt ;-))

 25. In ga meedoen! Want ik ben zwanger en nu spreekt die buit mij ook aan. Het is precies voor echt. Mama. Mama. Mamaaaah. Wij zijn mama’s. Mijn ultieme tip(s) die gij nog niet kent. Euhmz:
  De pulls van annaetmaman punt be, met hun West-Vlaams (wel duur, toch voor kinders die eruit groeien).
  Of van Suck.uk hebt ge nu ook “Our life story”, wist ge dat al? En op wonderandco dot com verkopen ze een “Our stuff and other nonsense”, gelijk een vriendschapsboekje, maar dan voor u en uw wettige!

 26. Ik ben een tip.
  IK (mijn blog) IS EEN TIP!
  #prinsessengewuif en ik heb dus eigenlijks al een beetje gewonnen. Merci, Kelly! *vuistje*

 27. OOOh, wat schattig!! Mijn jongste zoon zou dat echt een super leuk cadeau vinden! EN, we hebben nog niks voor hem onder de kerstboom trouwens ;)
  De ultieme tip van 2015 en die ik in 2016 zal blijven gebruiken: LOSLATEN. Zeker met jullie 2e kind erbij, zal alles niet meer lopen zoals je het wil. Om niet helemaal doorgedraaid of overstressed te geraken, moet je gewoon leren “loslaten”. Laat het huishouden of de wasmand maar eens ontploffen:) En dat kan je eigenlijk op alles toepassen waar je wat stress van krijgt…

 28. Nashje

  Aangezien we aan het bouwen zijn, en de man voor de praktische zaken kijkt en ik voor de inrichting, ben ik fan van interieurblogs! Mijn favoriete blog, net ontdekt, is http://www.missjettle.be, voor allemaal schone prentjes en veel inspiratie :)

 29. Davey

  Zoals velen uiteraard Le Coeur.

  Maar ook: ga wat vaker naar uw lokale cultuurcentrum. Ik weet dat ik nu een beetje voor mijn eigen winkel aan het spreken ben, maar toch: doe het.
  Zowel voor volwassenen als kinderen zijn er zoveel meer dingen dan de Capitole en het Sportpaleis. Binnen de 20 kilometer is er in uw buurt een lokaal CC dat een mooi aanbod heeft. Ga daar een brochure halen en ga eens naar het theater. Laat u verrassen door een Compagnie Cecilia, bewonder Ultima Thule, …
  En neem uw kinderen mee. Alles van 4hoog en Studio Orka staat sowieso garant voor succes.

 30. Saartje

  Pompoen risotto! (Dank u mme zsazsa voor de ontdekking van het jaar.) Blijkt ook ideaal om pompoen in te vriezen in moes-toestand, pakt weinig plaats, lekke snel risotto na ontdooien. En ook rode biet, wegens enige groente die het rare weer supergoed doorstond op het veld (legumenhofke.be)

 31. Sofie De Neve

  Mijn ontdekking van 2015 is mijn prachtige dochter, die het voorbeeld is dat alles ook vlot kan gaan , tegenover een broer waar het niet allemaal zo vlot ging… En wat ik ook ontdekte: kasten uitmesten, spullen weggeven, weggooien en verkopen brengt rust in het koppie :)

 32. Katrien

  Tip voor mooie, betaalbare kinderkleertjes van goede kwaliteit: Next.co.uk, maar die site ken je al denk ik.
  Beste serie gezien dit jaar: The Bridge
  Beste gezonde en megasnel bereide gerecht hier in huis: olijfolie in een ovenschaal, grof gesneden groenten naar keuze erover, bouillonblokje, peper en zout en de oven in. Afwerken doen we met een gezond sausje: Griekse yoghurt, beetje mayo en snuifje Ras el hanoud erbij

 33. Meer lokaal! Niet HelloFreshen maar naar de lokale boer trekken, Rihanna of godweetwat achterwege laten en Zesde Metaal door de radio jagen (want ’t is nie vo kinders), citytrippen in eigen land, Lego (altijd weer Lego), naar een good old fashioned barbier gaan ipv Kreatosketens, loopwedstrijden bij de deur, Bevergem, lokale rommelmarkten…

 34. Wolf

  Mijn tip voor 2015 is een lied dat ik dit jaar ontdekt heb dankzij enkele opgenomen afleveringen van het geweldige programma “Is’t nog ver?” (lang leve zwangerschapsverlof en tijd genoeg om eindelijk alles op uw digibox eens effectief te bekijken):

  https://www.youtube.com/watch?v=_3hWYXOg1Cg

  Maakt niet uit hoe slecht ik me voel of hoe hard de winterblues toeslaan, als ik dit luister kan ik er weer eventjes tegen. En weet ik de rest van de week weer wat gezongen, dat ook :)

 35. Silke

  Wat een mooi speelgoed!!! Wil ik wel heel graag winnen voor mijn pararje van 11 maand.
  Mijn tip voor 2015: Netflix. Hands down het beste ding tegen eenzaamheid tijdens bevallingsrust!

 36. Ah ik zou kunnen zeggen, mijn eigen blog… Maar dat zou wat egocentrisch zijn (en bij deze toch maar lekker gezegd ;)) dus ga ik voor een super heerlijk restaurant in Lokeren, ’t Vier Emmershof, daar kan je mega lekker eten èn drinken en nog best betaalbaar voor dat niveau! En ze hebben nu ook een suite met ontbijt, die ziet er langs buiten ook héél mooi en modern uit!

 37. Netflix is mijn ontdekking van het jaar, zonder twijfel. De ene na de andere geweldige serie aan het bekijken. Sons of anarchy gezien, House of cards, Penny Dreadful was leuk, nu net Jessica Jones en Nashville ontdekt, Downton Abbey gezien, Narcos, orange is the new black, breaking bad, homeland,… Netflix, dus.

 38. Lalalaura

  Na 2 keizersnedes ondergaan te hebben,ontdekte ik dit jaar dat er ook zoiets als een gentle sectio bestaat. Het is een veel betere manier om deze kunstbevalling te benaderen,geen koude helverlichte operatietafel met druk personeel,je mag je kindje na een kort onderzoek zelf bij je houden skin-to-skin,terwijl ze je dichtnaaien en je mag je kindje soms zelfs al aanleggen. Maw het probeert een natuurlijke bevalling zoveel mogelijk te benaderen. Ook keizersnedekindjes hebben recht op dat mooie eerste moment samen met mama. Iets wat ik bij mijn operaties als een enorm gemis ervaarde. Wij gaan zeker nog voor een derde kindje en dan ga ik ervoor vechten om een gentle sectio te krijgen,het wordt nog niet overal toegepast (in Nederland wordt dit wel al bijna overal standaard gedaan) maar ik redeneer zo dat hoe vaker gynaecologen de vraag krijgen,hoe normaler en meer standaard het wordt. Als mijn gynaecoloog het niet wilt doen of kan doen,zoek ik verder tot ik wel een dokter gevonden heb die het wilt. Ik zou het liefst van al hebben dat het standaard wordt,zodat je ook een gentle sectio kan krijgen wanneer de keizersnede niet op voorhand gepland is,zoals bij mij 2 keer het geval was. Want je denkt gewoon niet op voorhand dat het jou gaat overkomen. Dus,informeer je op voorhand,en eis een gentle sectio op! Be the change you wish to see in the world! We klinken op een gentle 2016!

 39. sarah

  Tips van 2015:
  Tip 1
  Soms moet een mens gewoon werk uit handen geven en door iemand anders laten doen… dat heeft dit jaar voor véél mentale rust gezorgd. En we hadden het nodig, na een verhuis en een tweede kind erbij :-)

  Tip 2
  Nu dat je tijd hebt omdat je werk uit handen hebt gegeven ;-) Kan je naar The Leftovers zien…het gaat over de mensen die achterblijven wanneer er een groot deel van de andere mensen verdwenen is. En hoe en welk effect dit heeft op de mensen die achterblijven…beklijvende serie.

 40. mijn ontdekking van 2015: de blogwereld en jullie allemaal. mon dieu, ik ben van gans mijn leven nergens zo warm ontvangen/ nooit zo consequent opgevangen/ nooit zoveel moed ingefluisterd gekregen/ nooit zoveel complimentjes gehad / enfin het was nog nooit zo dikke fun in de put :-) ik wens jullie allemaal een magnifiek 2016 toe xxxxxxx
  ps: oh ja, ik vond dat ene tekenprogramma voor op de ipad ook een discovery van formaat :-) het heet procreate, het kost 4,99 euro of zoiets en het doet van magic! de puk loves it too! (tutorials zat op youtube)

 41. Liesbet R

  Dé ontdekking voor mij is de blog van Le coeur à marée basse, en ik zie dat ze hierboven ook al reageerde!

 42. An

  Mijn tip voor/van 2015: neem er nog een kindje bij. Na jaren twijfelen (oudste kids zijn 7 en 9) kwam er hier begin dit jaar een derde dochter bij. Dat dessertkindje is zo de max!
  En da’s ook direct degene voor wie het pakketje zou bestemd zijn ;)

 43. Kim

  Mijn ultieme leestip: de Century trilogie van Ken Follett. Van deze drie boeken heb ik deze zomer enorm genoten.
  En ik zou het pakketje graag winnen voor mijn dochtertje van bijna 9 weken, wat heerlijk om een lief klein meisje te hebben na de grote stoere broer.

 44. Wauw zeg..
  Ben blij dat ik hier ben komen lezen.. enkele topblogs aan mijn lijstje kunnen toevoegen !

  Als het kadootje mijn richting uitkomt, geef ik het aan nichtje. Mijn kids zijn al wat groter. . En samen met hen de film ‘inside out’ bekijken.. maakte veel dingen bespreekbaar.. dus dat is mijn tip !

 45. Ik ontdekte dit jaar het bloggen. Ik leerde er zoveel dames kennen (nu nog virtueel, binnenkort in’t echt en al!), wisselde zoveel ideeën en kon mijn ei kwijt op mijn eigen online plekje. Tip dus voor iedereen die met een ei zit, je kan het kwijt in een blog! En nog een tip van The Gentlemom voor mama’s, maar toepasselijk op iedereen: be gentle tegenover anderen én tegenover jezelf; stop met (ver)oordelen, zeker als je het hele verhaal niet kent. Een filosofie die ik al heel lang nastreef, ook in het pre-moederschaptijdperk.

 46. Inneke

  Mijn ontdekking van dit jaar: Dorien Knockaert (beetje laat misschien, I know :))
  Hier een kleine broer die heel blij zou zijn met dit cadeautje!

 47. Ik heb dit jaar goodreads ontdekt via andere blogs en dat was een wereld van inspiratie die voor mij open ging. Bovendien kon ik zo mooi bijhouden welke boeken ik al gelezen heb. De ontdekking van die site en de aankoop van een e-reader hebben er voor gezorgd dat ik dit jaar al meer boeken gelezen heb dan in de voorbije drie jaar samen!

 48. Mijn tip: kudzu.be met allemaal ecologische spulletjes en speelgoed voor alle kleine schatjes! Maar ook met leuke ecologische spullen voor grote schatten die aan de slag willen in de keuken, de tuin, school, bureau,… Maw alles wat je nodig kan hebben in 2016!

 49. sophie

  Ik las dat de Sint vooral tweedehands was gaan shoppen bij jou? Dat is gewoon al een geweldige tip! Sociale media staat intussen vol van groepen met mama’s die hun speelgoed, kleertjes, … doorverkopen en ook de beurzen van de Gezinsbond, de Kringloopwinkel, etc. bieden voor ieder wat wils. Ik deed afgelopen jaar toch al heel wat mooie deals voor onze kleine vent! :-)

 50. helena

  Wij hebben niet zoveel speciale dingen gedaan in 2015, maar ik heb onlangs enorm genoten van “The Grand Budapest Hotel”. Ik weet niet of het lag aan het feit dat we al in geen tijden een volledige film meer hadden kunnen uitkijken (onze jongste van 8 maand voelt feilloos aan wanneer we eens iets op t gemak willen doen ;-) ) maar ik vond hem echt betoverend! En dat speelgoed ziet er super uit, ons manneke zou er nogal achter crossen…

 51. Anneleen

  Ik ben voor het eerst moeder geworden in december 2014. De beste tip die ik kreeg in 2015 en die ik graag wil doorgeven: the Gentlemom en de club van relaxte moeders, allebei op Facebook. Wat een verademing!
  Een tweede tip is zeker Le Coeur À Marée Basse. Ze werd al meerdere keren genoemd hier, maar niet genoeg. Wat een talent!

 52. Lieve

  We verzamelden maanden verkleedkeren in kindermaten voor onze kleindochters.We gingen op zoek in kringloopwinkels ,rommelmarkten,tweedhandsbeurzen..Resultaat is een prachtige verkleedkoffer met kleertjes waar zij in kunnen en die niet veel te groot zijn(zoals vaak met verkleedkleren).Goedkoop en ook leuk om “op jacht’ te gaan .De sint bracht de koffer en ze waren super enthousiast !

 53. Lauren

  In januari 2015 voor ’t eerst mama geworden van een toch wel ‘gemakkelijke’ baby. Dat beseffen we vooral door de taboes die dit jaar doorbroken werden door The Gentlemom, Charlie Magazine, Tales from the Crib, … Is dat toevallig of valt het me gewoon meer op nu ik mama ben? Anyway, we mogen dan wel die ‘gemakkelijke’ baby hebben, toch ook goed dat we met de voeten op de grond worden gezet door die taboedoorbrekers. Een mega-steun van heel wat ouders!

 54. Inge

  Maar zie daar, het perfecte kerstcadeautje voor mijn zoontje van 14 maand! Mijn tips van 2015: 1 maand ouderschapsverlof in de zomer. Ik weet het, niet voor iedereen mogelijk of financieel haalbaar, maar wat een zaligheid voor het hele gezin. Le coeur à maréé basse en Prinses op de kikkererwt. Wat haal ik daar veel uit: ontroering, herkenning, relativeringsvermogen, een schop onder mijn gat en veel dankbaarheid om wat ik allemaal heb. De draagzak van Tula.

 55. Oh, ik wil graag ook mijn kans wagen! Want mijn ubercute neefje/petekindje is vandaag 6 maand en ’t is een euhm actief baasje dus stevig speelgoed is een must. En zeedieren, da’s scoren hé! Mijn zuster is zot van schildpadden en zijn metje is een duikster dus de kleinen zal ongetwijfeld ook zot zijn van zeedieren :-)
  Maar een goede tip dus… Moeilijk hoor want gij zijt zowat de koningin van de goede tips :-)
  Mijn tip uit 2015 is zeker weten: slow down. Durf lummeltijd in te plannen en geniet van de kleine momentjes. ’t Is hier nog een work in progress maar we maken vooruitgang. Ik wens iedereen voor 2016 minder ‘moeten’.

 56. Lies

  2015 was het jaar waarin ik moeder werd en waarin ik opnieuw connecteerde met mijn buikgevoel. Intuïtie was wat naar de achtergrond verdwenen, maar bleek op belangrijke momenten tijdens zwangerschap en nu de eerste maanden heel sterk naar voor te komen en er altijd boenk op te zitten. Mijn ‘lesson learned’ van 2015: ‘Don’t overthink, trust your gut!’

 57. anja vermeirena

  Hey, jammer dat ik mijn kansje niet kan wagen, heb namelijk geen Facebook.

  groetjjes

 58. Marieke

  Mijn tip van 2015: je kinderen dagelijks laten weten hoe graag je hen ziet en dit ook laten merken door die gsm weg te leggen en je werk te “vergeten” totdat ze in bed zitten…

 59. Mijn tip: denk ook eens aan jezelf. Als je voor jezelf zorgt, ben je een beter mens voor je omgeving. Een betere mama/papa, broer/zus, lief, vriend(in),…

 60. Sarah R

  Mijn tip: laten we allemaal aan de kerstman een beetje meer tijd vragen voor 2016! Gewoon om samen te zijn met de mensen en kindjes die we graag zien. Om samen met de Ocean Explorers te spelen bv. ;-) Voor mij sowieso mijn belangrijkste en enige voornemen voor 2016!

 61. wendy

  Mijn ultieme tip van 2015: wees gelukkig met wat je hebt, en indien dat je niet gelukkig maakt zoek dan de reden van het ongeluk en verander daar zelf iets aan.
  Zo heb ik begin 2015 mijn 12j durende relatie ten einde gebracht, een pracht van een man leren kennen en nu zwanger van mijn eerste kind.

 62. Jill

  Euhm, is het nog hip om de onesie te fêteren? Ik had mij daar gelijk onbewust tegen verzet toen die opkwam, maar twee weken geleden heb ik er toch één besteld op Internet – als Kerstcadeau voor mijn zus, weliswaar. Dat spel werd geleverd en in een moment van zwakte dacht ik van, “Goh weetjewel, ik ga die eens passen. Eventjes maar, en dan pak ik hem in.”
  OH MY GOD.
  Sindsdien besef ik dat er twee fasen zijn in mijn leven : de donkere dagen waarin ik meende dat mijn fleece pyjamabroek in luipaardmotief het nec plus ultra was op chillgebied, en het tijdperk dat begon toen ik mijzelf voor de eerste maal in dat pinnakel van motherfucking comfort ritste.
  Sorry, zus. Onze Spaanse huisgenoot noemt mij inmiddels de Pyjama Wizard, en ik kan hem alleen maar gelijk geven.

 63. Kenzy

  Mijn tip: de klein keuken, budastraat,kortrijk. Restaurantje, take away slaatjes, verpakkingsvrije winkel. Gezond, veggie, duurzaam, biologisch, lokale producten, mooi interieur, en megalekkerrrr!

 64. Mijn tip voor 2015 is eerder “Hol je dromen niet na maar haal ze in”. Zo startte ik dit jaar EINDELIJK met mijn eigen blog na dat ik eind juli ook voor het eerst mama werd. 2 dromen gerealiseerd in één jaar. Nu nog volharden. Spannend! (http://bijzonderbaby.be)

 65. Noémie

  De beste tip en ontdekking die ik kreeg in 2015, was er ene van mijn beste vriendin. Van een huilerige krampenbaby naar een behoorlijk goeie doorslaper, volgens mij nog steeds door de enige echte Puckaby slaapzak!

 66. Eef

  Afgelopen jaar werd ik helemaal meegesleurd in het eerste seizoen van True Detective. All my love voor Matthew McConaughey <3

 67. Tineke Haagdorens

  Tip:lees Marcelo en de echte wereld en De laatste zomer van de krijger des doods beide van Fransisco X Storks. Twee parels over jongeren waarnde weg ietwat anders loopt. Ik ben zelf verslingerd aan literatuur, maar lees vooral veel jeugdliteratuur. Groetjes Tineke

 68. Evi

  Moest ik niet weten dat je ’t al gelezen hebt, zou ik zo hard Bird Box aanraden. Gelezen in januari en nog altijd een beetje ondersteboven van. Ik raad het aan aan iedereen die me om boekentips vraagt en zou stiekem willen dat ik er zelf nog eens in kon duiken zonder voorkennis.

  Maar een heel handige tip voor binnen een paar maanden (ook voor mij) is er eentje die ik las in een boek van Celia Ledoux: als je baby op je arm ligt te slapen en het lijkt alsof ie wakker aan het worden is, moet je je niet supermuisstil houden en hopen dat hij weer inslaapt (zoals ik waarschijnlijk automatisch zou doen), maar wel: verleg hem eens van arm. Dat zou hetzelfde effect hebben als wanneer je je ’s morgens eens omdraait in bed en lekker verder slaapt. Dat was voor mij toch een aha-momentje! :)

 69. Veerle

  In 2015 voor het eerst mama geworden en heel dankbaar voor de goede begeleiding van de vroedvrouw/lactatiekundige aan huis (na kraamperiode in het ziekenhuis). Zonder haar had ik de borstvoeding misschien niet volgehouden! Ook super om alle tegenstrijdige adviezen van anderen gewoon te kunnen filteren en bij haar als vertrouwenspersoon te kunnen polsen wat wel en wat niet te onthouden :-) En kraamzorg! Mocht dat nog niet bestaan, ze zouden het moeten uitvinden.

  Verder fan van de boeken van Michel Bussi (weet wel niet of ze de moeite zijn in vertaling maar in het Frans alleszins een aanrader!).

 70. Marjan

  Scandinavische misdaadserie The Bridge…ideaal om de tijd te vullen als je 2 weken over je geplande bevallingsdatum gaat… spannend, meeslepend, originele personages… kijken maar! Seizoen 3 is in de maak vernam ik!

 71. Marloes

  Ik lees een beetje met vertraging, maar deze tip wil ik je niet onthouden.
  De serie “In Treatment” moet je echt zien, wij vinden hem werkelijk geweldig. Niet licht te noemen, en toch kijk ik er vaak echt naar uit om verder te kijken. Zeker als je zelf ook in behandeling gaat bij een psycholoog/psychiater, vind ik het heel boeiend. Een aanrader dus!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>