5 beelden, 5 dingen

IMG_5982 IMG_6114 IMG_6135 IMG_6178 IMG_6222
 1. Neen, ik ben nog niet bevallen. Ik ben ondertussen wel in zwangerschapsverlof, alleen werd dat door een ziek Dextertje de eerste dagen vooral een job als fulltime verpleegkundige. De timing na een week bijna fulltime animator tijdens een regenachtige krokusvakantie was niet ideaal, waardoor ik toch een kleine zucht van opluchting slaakte toen zijn koorts begon te zakken en er wat rust in zicht was. Hoewel. Gisteren was mijn eerste dag alleen thuis en ik heb het gevoel dat ik alleen maar huishoudelijke to do lijsten heb afgevinkt. Ik ben niet zo goed in zetelhangen en netflixen, maar ik heb toch het gevoel dat mijn lichaam er nood aan begint te hebben voor de tijd die nog rest. Vandaag een nieuwe poging. (en het was stiekem ook wel fijn en knus en gezellig om in één van de laatste weken alleen met mijn zoon van team ziek te doen, ik geef dat toe)
 2. Er komt beetje bij beetje schot in het bouwproject waar wij onze gedachten op hebben gezet. Om maar te zeggen hoe lang dat al aansleept: de laatste keer dat ik er hier over schreef was in maart van 2014, en op dit moment staan we eigenlijk nog steeds niet veel verder. Sinds ik voor het eerst van het project hoorde en wist dat ik er wilde bouwen zijn we al ACHT. JAAR. VERDER. Maar de straten liggen er, de nutsvoorzieningen ook. Er worden binnenkort percelen verkocht, eindelijk. Alleen nog niet het perceel waar wij onze gedachten op hebben gezet. Dat is voor nog een paar maanden later. Zo spannend, allemaal. En dus maken wij toch al stiekem plannen met tekeningen van zetels en bergingen. Ge weet nooit.
 3. Vorige week vrijdag voelde ik me even een van de sterren van Pink Ambition. Omdat ik meer koeriers zag dan gewone mensen. Heel de dag door ging de bel, allemaal met pakjes. Zelfs een met een koffertje voor Dexter, met een geweldig leuke elektrische superheldentandenborstel van Oral B. Het coole is dat er een app bij is, waarmee hij na twee minuten poetsen een virtuele sticker mag plakken in een virtueel stickerboek. Poetsen was hier nog nooit een groot probleem, maar nu is het plots een feestje. En voor de rest kreeg ik onder meer een geweldig Valentijnspakket met ontbijt van Danone, en een Riva S, om te testen hoe makkelijk het is om via bluetooth podcasts af te spelen in mijn badkamer. Waarover later meer.
 4. Gisterenochtend lag er plots een minuscuul laagje sneeuw in Ieper. Genoeg om Dexter, die nog nooit bewust sneeuw had meegemaakt, compleet zot te doen worden. Hij bleef maar staren en over sneeuwpoppen en Elsa uit Frozen ratelen, en was serieus teleurgesteld toen bleek dat het te warm was voor nog meer sneeuw. Alleen al daarvoor hoop ik dat het hier nog een keer echt goed doorsneeuwt, deze winter. Liefst niet als ik net weeën wegpuffend naar de materniteit moet gesjeesd worden, maar alle andere momenten zijn goed.
 5. Ik begin nu toch wel serieus benieuwd te worden naar onze dochter. Nogal wat vrouwen die rond dezelfde periode als ik waren uitgerekend zijn ondertussen al bevallen, en elke keer ben ik verwonderd over hoe daar plots een baby is. Onwerkelijk, weer. En ik mag dan wel kleertjes kopen als een bezetene en alles zo goed als klaar hebben staan, het blijft weer even vreemd als de vorige keer. Een dochter, jong. Een zusje voor Dexter. Hoe compleet zot is dat?

Geniet van jullie weekend, en tot volgende week!

Reacties

 1. Oooohhh vooral dat laatste stukje! Hier is het ondertussen 19! weken geleden dat ons kleine meisje erbij kwam. Het blijft even zotjes … En zo gek: ik voelde mijn hart letterlijk groter worden! :) succes en al, met de bevalling. X

 2. lobke

  Ja dat blijft gek he, zo ineens een baby. Mijn jongste werd woensdag 2 en dat is nog veel zotter! Ik weet zeker dat hier binnenkort een blogpost komt over hoe veel sneller dat dat gaat bij een tweede. Succes!

 3. Els

  Als je de Frozen-mantra Let it go-Let it gooooo tijdens de bevalling op endless repeat hebt in je hoofd, komt het dik in de saccoche 😉 Succes!

 4. :-) Joanna is praktisch geboren in een sneeuwstorm (naar Vlaamse normen), 20 maart 2013. Sindsdien nooit meer zoveel sneeuw gehad, wat ik vooral voor haar heel jammer vind. De Oral B komt hier in huis voor haar derde verjaardag volgende maand ;-)
  En het gaat inderdaad zot zijn, zo’n dochter erbij!
  Veeeeeeel succes, met de bevalling en alles erna!!
  Oh en nog een tip voor die laatste dagen zonder kleine baby: ik had ook veel to-do lijstjes maar probeerde dat wat te spreiden: elke dag iets doen, maar ook elke dag wat rust inbouwen. Heeeeerlijk…

 5. Dat is helemaal compleet. Dat wachten … dat duurt zo lang … zo eindeloos lang … oei dat was even een projectie naar mijn eigen wachttijd :-). Maar dan …. ooohh cutie baby tijd :-). Oh en die app van Oral B, ga ik toch ook eens proberen … tanden poetsen blijft een moeilijkske … oh ja, succes hé, als meisjesbaby komt gogogo duim duim duim … je volgers leven mee :-), allé deze volger toch :-)

 6. Ik kijk al meer dan een week elke dag op je blog om te checken of er nog geen meisje bijgekomen is, haha. Hopelijk duurt het niet lang meer :-)

 7. Kim

  Spannend! Zo gek dat Dexter nog nooit echt sneeuw heeft meegemaakt. Het nadeel van de Westhoek, zeker? Hier heeft het de voorbije 2 jaar toch een aantal keer deftig gesneeuwd. Vorige maand stond hier zelfs een hele tijd een sneeuwman in de tuin die dochter en haar papa samen gemaakt hadden (en trots dat ze was!)

  Waar mogen de “hoera, een meisje!” kaartjes trouwens naartoe gestuurd worden?

 8. Ik ben geboren begin maart en toen mijn mama na de bevalling op haar kamer kwam, had het gesneeuwd. Om maar te zeggen, het is zeker nog mogelijk :-). Ha, die tekeningen konden even goed van bij ons thuis zijn. Ook wij zijn naarstig zeteltjes en tafels op maat aan het tekenen. Hopelijk komt er gauw schot in het project.
  Ben benieuwd wanneer de dochter zich zal aandienen. Succes!

 9. Het is inderdaad zo gek, opeens is daar een baby! En opeens kom je thuis en heb je die baby mee en is die er ook voor altijd. Onwezenlijk. Ik kan heel goed begrijpen dat er vanalles te doen is, maar ik zou toch proberen nog wat te zetelhangen ;-). Ik vind die Pink Ambition wel een goed idee, ‘Just Kelly’ zou een fantastische naam zijn voor je blog. Je zou dan ook in ‘real life’ in hashtags kunnen gaan spreken enzo, het is maar een ideetje.

 10. leuk en spannend!! hopelijk nog eventjes om te genieten van dat kleine bewegende wondertje en de quality time met je grote jongen, die er plots reusachtig uit zal zien als je dat kleine minimensje in je armen hebt gehad :-) Ik kijk al mee uit naar nieuws, en naar de naam! succes ermee!!!

 11. Superspannend! Nina keek ook zo uit naar de sneeuw die voorspeld was: dan ga ik een sneeuwman maken he moeke! Ocharm, de vlokjes waren hier al gesmolten voor ze de grond raakten. Ze mag wel al een paar dagen vanuit haar autostoel genieten van een autokrab-spektakel des ochtends. Practically the same thing, ain’t it?

 12. Haha. Ik weet nog hoe ik plots een paar uur voor mijn bevalling (zo bleek later) compleet in paniek geschoten was. Hoe kon dat nu dat daar binnenkort ineens nog een baby ging zijn?! Geniet nog van de laatste dagen, slaap en netflix zoveel je kan en voor daarna: TOI TOI TOI!

  (mijn paniek aanval stond zelfs op mijn blog: http://www.mijnkwintessens.be/paniek-2/
  Al de reacties er op las ik pas nadat ik al bevallen was, want een paar uur na publiceren was het van dat)

 13. Inge

  Mogen we deze keer niet gokken op de datum en uur van bevalling? Ik was daar de vorige keer zo goed in :-) Veel succes!

 14. Wat leuk voor Dexter dat hij sneeuw heeft meegemaakt! Mijn zoontje heeft nog nooit sneeuw gezien… zo jammer! Wat spannend dat jullie misschien een perceel gaan kopen om een huis op te bouwen. Geniet nog even van je zwangerschap en probeer wat rust te nemen.

 15. ik ben nog niet bevallen…nog doopsuiker aan ’t knutselen, opvanglijstjes voor onze Kabouter aan ’t opstellen, kleertjes en lakentjes wassen, etiketten voor enveloppen klaarmaken

  enfin, tussen de dutjes door, zo af en toe een beetje dan toch

 16. Zo schattig dat Dexter in de ban was van een beetje sneeuw. Wij zijn net terug uit Lapland en echt mijn kinderen blijven er even zot van. Echte snowaddicts. Succes met de laatste loodjes.

 17. Die laatste loodjes, waar je eigenlijk meer zit te wachten dan iets anders. zo’n beetje “vol verwachting klopt ons hart” :-) Het einde is in zicht, succes!x

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>