Cheeky wipes: mijn beste investering van ronde twee (en een give-away!)

cheekywipes3

Dat bloggen, dat heeft mij al zoveel gebracht en geleerd. Soms volg ik een blog omdat het onderwerp me boeit, maar soms gaat het ook anders en volg ik een blog omdat de blogger me boeit en merk ik vanzelf dat de onderwerpen me ook beginnen boeien. Dat had ik met Kelly van Ma Vie en Vert: ooit beginnen lezen, en zo terechtgekomen in een wereld waarin ik helemaal niet thuis was. Kelly is groener dan gras in zowat elke beslissing die ze neemt, en ik steek daar tot mijn spijt behoorlijk schril tegen af. Ik probeer wel te letten op niet te veel verspillen en weggooien, maar mensen als Kelly, die lopen zo ongeveer vijf kilometer voor. En man, ik vind dat boeiend. Blogposts over alternatieven voor wegwerpproducten waar ik zelfs nog nooit bij had stilgestaan (my bad), tips voor minder plastic verpakkingen, stukjes over fair wear, het zorgt beetje bij beetje voor een kentering in mijn hoofd. Niet belerend, maar wel heel boeiend en aanstekelijk. Ook leuk: ondertussen mocht ik met Kelly brunchen in de Vlaamse Ardennen, en het blijkt nog een toffe te zijn in het echt ook. Om maar te zeggen: die bloggers, ge kunt daar dus wat mee.

Het was de combinatie van blogposts als die van Kelly en een paar omineuze nieuwsberichten over de producten in vochtige doekjes die mij triggerden om eens te kijken of er geen alternatieven waren. Ik herinnerde me dat mijn schoonmama ooit vertelde hoe dat in haar tijd niet bestond en het met doeken en washandjes te doen was. Toen ik zwanger was van Dexter heb ik wel eens geïnformeerd voor wasbare luiers, maar toen durfde ik het extra werk niet aan, en achteraf gezien was dat misschien maar goed ook. Verzuipen met een huilbaby tussen stinkende luiers die maar niet gewassen raken, het had mij geen deugd gedaan. Maar herbruikbare doekjes, dat leek mij deze keer dus wel haalbaar. En dus bestelde ik een maxi kit van Cheeky Wipes bij Klein Spook. Vanuit de gedachte dat ik nu eenmaal niet zo DIY-begaafd ben om ze makkelijk zelf te maken, Youri niet zou kunnen overtuigen om het vanaf nu met alleen washandjes te doen, en de investering zich bijzonder snel zou terug betalen aangezien ik geen vochtige doekjes meer moest kopen. Volgens de site zou je makkelijk driehonderd euro uitsparen door drie jaar lang wasbare doekjes te gebruiken in plaats van vochtige. En daar kan je al iets mee budgetteren in YNAB, niewaar. (Ik ben trouwens bezig aan een cursus YNAB voor beginners. Wil je meer weten? Dan kun je je hier inschrijven)

cheekywipes1

Ondertussen is Flo anderhalve week oud, en man, ik ben heel erg fan van de Cheeky Wipes. Zo erg dat ik het jammer vind dat ik ze bij Dexter niet had. Het systeem is poepsimpel (#PUNINTENDED) en helemaal niet arbeidsintensiever dan een pak vochtige doekjes opentrekken. De maxi kit bestaat uit twee plastieken dozen, een voor propere doekjes en een voor vieze. Je vult die voor propere tot aan een vullijntje met water en doet er indien gewenst wat geurende essential oil bij. Doekjes erin, even aanduwen, doekje eventueel wat uitwringen voor gebruik. Vies doekje in het wasnetje dat in de doos voor te wassen doekjes zit. Het netje sluit je en gooi je zo in de wasmachine, zodat je de vieze doekjes dus niet aan hoeft te raken. In de kit zitten ook nog handige zakjes om vochtige doekjes mee te nemen voor onderweg en weer hygiënisch weg te steken tot je thuis bent.

cheeky4

Meer is het niet. Maar dus ook niet minder. De doekjes doen wat ze moeten doen, en ik ben een zeer tevreden gebruiker. Zo tevreden, dat ik van de mensen van Klein Spook twee maxi kits onder mijn lezers mag verloten. Eén met gekleurde doekjes en één met jungle print. Het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is in de reacties hieronder posten wat jij al hebt geleerd of veranderd door blogs te lezen. Ik trek maandagmiddag om twaalf uur de winnaars en contacteer hen om verder af te spreken. Veel succes!

(meer lezen? Bewustverbruiken.be heeft een blogpost met filmpje!)

Reacties

 1. claire

  Ecologische tips: zelf wasmiddel maken! En shampoo! En dus graag ook cheeky wipes gebruiken.

 2. Tina

  Hoe ik leuke doopsuikerbokalen kan maken die er heel fancy uitzien maar simpel zijn om te maken! Dat je om een geboorte te vieren niet per se met geld hoeft te smijten. Met wat creativiteit kom je al heel ver! Massa’s mooie blogposts over gelezen.

 3. JRules

  Ik leerde door veel blogspots genieten van elk moment. En dat vnl door Trijnewijn 😊

 4. Isabel

  Lijkt mij ideaal om uit te testen. Hier gaan er namelijk nogal wat wegwerp vochtige doekjes door per dag! Ik vond dit al geen milieuvriendelijk concept (maar ik zag mezelf dus ook niet in de weer met washandjes!!).
  Wat ik zoal uit blogs oppik , zijn snelle en toch gezonde receptjes. (want met een 1-jarige en een 4-jarige in huis moet het soms snel gaan).

 5. Katrien

  Ik heb uit blogs voorlopig vooral veel tips onthouden voor de geboorte van ons eerste kindje. Op voorhand de diepvries volproppen met 2-persoonsporties, wat wel en wat niet meenemen naar het ziekenhuis, gemakkelijke body’kes (met knoopjes vooraan) kopen voor in het begin, niet teveel kleine kleertjes kopen want ze groeien er direct uit,… Ik leer nog elke dag bij :-)

 6. Liesbeth

  Ik leerde naaien via het Emma en mona blog. Maar dat ecologisch billen vegen lijkt me ook wel wat 💙

 7. Liesbet R

  Dat ziet er zo handig uit! Ik heb geleerd om een weekmenu op te stellen in plaats van telkens naar de winkel te moeten hollen. Ook heel handig!

 8. Cottenie

  Wat ik vooral leerde is dat ik niet de enige ben met dit of dat probleem/zorg. De geruststelling dat er nog mama s zijn helpt mezelf telkens een stuk vooruit. De herkenningspunten toveren dan soms ook een glimlach. Waarvoor dank !

 9. Leentje

  Ik probeer me op te trekken aan blogs van singles mama’s.. Als zij t kunnen, moet het mij binnenkort ook wel lukken, hoop ik 🙄.

 10. Marjolein

  Hey,

  Ik ben een beetje op dezelfde manier als jou begonnen met blogs lezen en door de blogs en enkelen uit mijn omgeving geprikkeld geraakt door ‘consuminderen’ en ‘ecologische leven’.
  Binnen maximum 2 weken mogen wij eindelijk ons eerste kindje in onze armen sluiten. En door het lezen van blogs heb ik voornamelijk veel opgestoken over herbruikbare luiers (die we dan ook gaan gebruiken), zelf was product maken, bewuster keuzes maken, vaker de fiets nemen en nog zoveel meer.
  Wasbare billendoekjes staat ook op mijn lijstje maar zag ik nog niet in de praktijk. Al zou dit maxi pakketje er wel voor zorgen dat we ook dit kunnen toepassen!

  Frustrerend en anderzijds ook wel boeiend hoe velen in de omgeving al zuchten en met hun ogen draaien als ik mijn plannen uit de doeken doe over herbruikbare luiers.

  Maar het maakt me net daardoor nog meer vastberaden!

  Groetjes,
  Marjolein

  PS: vanzelfsprekend doe ik graag mee aan de give-away :-D

 11. miet

  oh, wat wil ik dit al lang testen! Want ik stelde me al vaker vragen bij die vochtige doekjes en hun schadelijkheid, maar zette nog niet de stap naar een alternatief. Al zou ik graag willen (maar de man moet overtuigd worden en dat gaat beter met een win- dan met een koop-actie). Wat ik zoals leer uit blogs: hoofdzakelijk naaien, zowel technieken als het creatief combineren van stoffen en patronen, maar ook recepten slaag ik op en reistips worden ergens ver weg in mijn hoofd verzameld en komen ten gepaste tijden piepen. En hier en daar pik ik een opvoedingstip mee of een ‘groene’ tip. En relativeren, dat ook. het moet allemaal zo perfect niet, dat blijkt ook uit veel (mama)blogs. heerlijke wereld, dat blogland, ik lees er graag.

 12. Isabel

  Ik leerde onthaasten, op vele manieren, door blogs te lezen: weekmenu’s, gezonde(re)voeding, lopen, zo’n dingen.
  Maar ik kan bij het lezen van deze post alleen maar denken: “Zou ik daar als volwassene ook niet gewoon bij gebaat zijn, bij die Cheeky Wipes?” Ik gebruik op ‘doktersvoorschrift’ zelf vochtige doekjes (u kan vast raden waarom ;-)) en dat is me verdorie een zoektocht naar doekjes die niet pikken, geen fortuin kosten, etc. En echt milieuvriendelijk is het helemaal niet. Food for thought…

 13. Heidi

  Ik ben ook zo begonnen. 6 weken later zat onze jongste in de wasbare luiers, en oh, daar heb ik geen spijt van gehad! Of toch wel: dat ik er niet vroeger aan begonnen ben, aan dat wasbaar luieren. Dat had aardig wat centjes uitgespaard… Maar met de oudste wist ik van het bestaan niet af en met de tweeling verklaarde iedereen mij voor gek. Met de jongste dus toch overstag gegaan!

 14. Benedicte

  Inspiratie voor mijn interieur vind ik altijd op blogs, net als inspiratie voor gezonde receptjes om mijn gerechtenlijst mee aan te vullen.
  Al lang aan het twijfelen over de cheeky wipes, dus deze wedstrijd winnen zou fantastisch zijn!

 15. Anne-Sophie

  Ik leerde door blogs te lezen de beste vanillewafels ever maken (the secret ingredient: enkele druppels rozenwater bij het deeg mengen)

 16. Narcis

  Ik heb een handvol miskramen achter de rug en niemand praat daarover in het echt. Via blogs heb je wel verhalen die gedeeld worden. En dat helpt om het allemaal wat te plaatsen. En weet je wat: ik ben terug zwanger! Deze keer loopt het goed. En ook dat euforische gevoel vind ik terug in de verhalen van bloggende mama’s. Op dit moment lijkt niets me heerlijker dan babypoepkes afkuisen met doekjes, washandjes of wat dan ook. Wie had dat gedacht!

 17. Simone

  Wat ik heb geleerd van je blog is om als moeder niet zo streng naar jezelf te zijn. Alles is relatief.
  Daarnaast houd ik van de praktische tips zoals deze over de maxi kit. Ik zou dat zelf dan ook dolgraag willen gebruiken thuis voor onze dochter!

 18. kat

  Om toch in de eco-sfeer te blijven: Mme zsazsa duwde me over de streep in het wasbaar luieren!

 19. Die vochtige doekjes vliegen er bij ons nogal door! We gebruiken ze voor alles: de billetjes van de baby, maar ook voor het snoetje en de handjes van de vier jaar oude kleuter. Ik wil dus gerust een biologischer alternatief proberen, want zo’n gezichtje dat ruikt naar propere billekes… Dat is het ook niet echt. ;)

  Wat ik geleerd heb door blogs lezen? Weekmenus opstellen, gestructureerder leven, declutteren for the win! Ik denk dat ik vooral ook ben beginnen nadenken over mijn eigen blog en probeer om daar meer eenheid, eigenheid en structuur in te brengen.

 20. Ik ga passen voor de Cheeky Wipes wegens geen baby’s meer in huis, maar wat ik wel wou zeggen: als je op zoek bent naar nog meer ecologische en babyvriendelijke alternatieven, dan kan het wel tof zijn om ook eens kennis te maken met Blabloom, een webwinkel met ook een fysieke winkel in mijn vroegere ‘hometown’. Zo jammer dat zij er nog niet waren toen ik tussen de luiers zat! Ik denk dat daar nog een leuke samenwerking uit zou kunnen komen!

 21. Griet Van der Linden

  Ik zette mijzelf aan het haken door het lezen van blogs. Heerlijk! Blij dat ik eindelijk getriggerd werd daaraan te beginnen. Ik wil de cheeky wipes dolgraag proberen. Ons Nelle werd ook geboren op 1 maart 2016 !

 22. Louise

  Als relatief ‘nieuwe’ mamabeperkt mijn blogspiratie uit mijn vorig leven zich voornamelijk tot reistips als backpacker. Zowel rond bestemmingen als handige tips en do’s en don’ts.
  Tegenwoordig vliegen de vochtige doekjes me om de oren en sta ik zeker open voor alternatieven! :-)

 23. Bon. Ik ben dus uit de baby’s, maar als snoetenpoetser lijkt het me ook wel handig. Mag ik er eentje winnen aub? Ik zeg al eeuwen dat ik dat eens zelf ga maken maar dat komt er niet van :-)

 24. En wat doe je dan als ze naar de opvang gaat (nu nog niet uiteraard, laat uw hart maar al rap terug beginnen kloppen, want het stond zeker al efkes stil!)? Dat vraag ik me wel eventjes af. Ik denk niet dat mijn crèche gaat lachen als ik daar met een aantal doosjes kom aanzetten, die ze dan nog iedere keer mee moeten terugeven etc.

  Maar zelfs als het alleen voor binnen de vier muren van ons huis is; het klinkt mega-interessant!

  Ik leerde hier zelfs denk ik dat je een houten lepel op een pot moet leggen om te voorkomen dat hij overkookt en doe dat nu altijd. Ik leerde via meerdere blogs van het bestaan van weekmenu’s en heb dat intussen al een hele tijd ingevoerd in ons gezin. En tot slot leerde ik al heel wat lekkere receptjes kennen op heel veel verschillende blogs; ik ontdekte kikkererwten en aubergines, vegetarische receptjes en groenten roosteren. Allemaal dingen die ik vast nooit gedaan zou hebben als ik er niet eerst lovend over had gelezen op blogs!

 25. Ik leerde al heel veel door blogs, van tips over wat je in huis moet halen voor een baby, over receptjes tot draagdoeken. Maar de beste tip ooit komt van jou: YNAB. Geeft ons zoveel gemoedsrust! Wij hebben thuis de cheeky wipes voor snoet en handjes, maar niet voor de poep. Maar ik blijf nieuwsgierig. Dus ik doe graag mee voor de give-away!

 26. Kato

  Ik doe héél graag mee met deze gezien nummer zich twee binnen drie maanden zal aandienen. Wat ik al geleerd heb van blogs? Van nieuwe boeken tot spelletjes voor m’n zoontje tot manier om uit een persoonlijk dipje te geraken…

 27. An

  Ik leerde consmuminderen. Zelf wasmiddel maken, geen poetsmiddel in huis, maar veel azijn en soda gebruiken.
  Door blogs te lezen, word ik vaak bewuster van mijn leven en de omgang met verschillende dingen.

 28. Weer zo’n fijne giveaway!!
  Ik heb vooral geleerd (en leer nog elke dag bij) dat ik niet de enige ben waarbij alles toch niet zo perfect gaat.. Dat er veel anderen zijn die moeite hebben met prestatiedruk en perfectionisme. Maar ik leerde ook over de capsule closet, waar ik volop mee aan de slag gegaan ben. En kraamkost. En leren relativeren. Hoera voor blogs!

 29. Roromacaro

  Ik leerde al onnoemelijk veel tricks en skills rond naaien en zelfmakelij op de blogs die ik lees. Verder zijn heel wat van mijn favoriete receptjes blogvondsten.
  Groetjes van een kersverse mama!

 30. Marloes

  Mijn ontdekking die ik elke vrouw zou aanraden: de menstruatiecup aka diva cup aka lady cup aka moon cup!
  Blogs inspireren me vaak. Ook hier kom ik graag lezen.

 31. Erlin Theunynck

  Ik heb voornamelijk al geleerd van het lezen van blogs om open te staan voor nieuwe dingen, om van alles te proberen gewoon omdat andere mensen er ook zo enthousiast over zijn, om te vertrouwen op het ‘judgement’ van enthousiaste gebruikers. Daardoor heb ik al zo veel nieuwe dingen leren kennen en appreciëren. En nu ik zelf een baby ga krijgen, ben ik ook heel enthousiast om deze herbruikbare doekjes te winnen die jij zo vol overgave aanprijst!

 32. Michele

  Ik heb al gigantisch veel geleerd door blogs. Van havermout koekjes bakken, Evernote gebruiken en YNAB bij jou, tot machtige tafels van Pure Wood design by Sofie, en allerlei gezond lekkers bij Puur Suzanne en Mme Zsazsa. Blogs is precies alle wijsheid van uw 2 bomma’s maar ook 100en andere bomma’s en vriendinnen zomaar aan uw voeten. De max! Voor die Cheekly Wipes kreeg ik tot nu toe manlief niet overtuigd, maar als ze voor de niet zijn kan hij niet zagen he. Als’t even kan graag de gewone gekleurde!

 33. Saskaya

  YNAB. Dankzij jou zijn wij hier thuis enthousiaste gebruikers en inkomensplanners geworden!

 34. Katrien

  Dat het gras van een nieuwbakken mama niet altijd groener is aan de overkant, maar ook heel praktische tips: weekmenu samenstellen, tips om eten in te vriezen, …

 35. Kim

  Kelly is een toppertje he, heeft mij ook de microbe bezorgd :)
  Ik sta er soms van versteld hoeveel ik opsteek van blogs, hoe het ook mijn visie op bepaalde dingen verandert. En ook hoeveel leuke hebbedingen je ziet passeren die je een gat in je portemonnee kosten :D Maar bovenal heb ik de voorbije jaren al heel wat supertoffe mensen leren kennen!

  Die olie is trouwens niet alleen voor de geur, maar die van de blauwe doos werkt verzorgend en die van de groene desinfecterend. Dus 2 vliegen in 1 klap.

  Tipje: als je het zakje vuile doekjes open laat wanneer je ze in de wasmachine zwiert, dan komen ze tijdens het wassen uit het zakje en zwieren ze beter rond in het sop. Dan zijn ze zéker goed gewassen.

 36. Goedele

  Ooooh de cheeky wipes! Plots zie ik ze overal. Ik hoorde al enkele vrienden/familie die er heel enthousiast over waren en nu ben ik toch ook wel heel benieuwd of ze echt zo handig zijn. Ze zouden dus heel welkom zijn!
  En wat ik heb geleerd… ik ben gestart met blogs lezen om te leren naaien en patroontjes te zoeken, maar nu ben ik vooral benieuwd naar al die persoonlijke verhalen: Hoe pakt iemand anders het aan, tegen welke muren botsen anderen, welke keuzes maken zij van het leven… Ondertussen heb ik al heel veel inspiratie en zelfrelativering opgedaan.

 37. Lien Cattrysse

  Wat ik vooral heb geleerd van de verschillende blogs die ik volg zijn de DIY tips voor het uppimpen van speelgoed, de kraamkost van mme zsazsa, de moestuintips en dus nu ook de cheeky wipes van jouw blog. Ik kijk er naar uit om ze te gebruiken bij nr 2 die nu onderweg is :-)…

 38. Inneke

  Hier gaan er pakken en pakken vochtige doekjes door en voel me daar wel wat schuldig over!
  Al zoveel geleerd van blogs, om te naaien, knutselen, koken, waar kleertjes kopen,… Maar vooral geruststellend om te lezen dat iedereen ups en downs en twijfels en zorgen enzo heeft, we zijn allemaal maar mensen :)

 39. Stephanie

  Ik leerde YNAB kennen (merci ervoor). En verder leer ik gewoon heel veel relativeren (overal is er wel iets), horizon verruimen en stilstaan bij mezelf! Super belangrijk die blogs, alsook bewust bezig zijn met milieu (leve cheeky wipes)

 40. Ruth

  Ik ontdek bijna dagelijkse nieuwe dingetjes die ik ook wil proberen. Ondertussen maak ik mijn eigen wasmiddel en poetsproducten. Uiteraard vreet ik ook tips met recepten. En… mijn moestuin zou zonder MMe Zsa Zsa zelfs niet eens bestaan hebben. Ik ben nu zwanger van mijn tweede, en ook bij het eerste nooit iets herbruikbaar gebruikt, gewoon uit schrik dat het allemaal te veel zou zijn. En nu stilaan, lukt het om alles steeds meer groener aan te pakken en bij het tweede kindje ben ik van plan om het zo ecologisch mogelijk te proberen. Een pakketje wasbare doekjes zou dus meer dan welkom zijn!

 41. Ik leerde vooral dat ik geen slechte moeder ben als ik het heel even niet meer zie zitten. Ook wel een belangrijke les denk ik.

 42. Elien

  Door de blog van Mme Zsazsa sta ik nu zelfbewuster in het leven, en probeer ik mijn ecologische voetafdruk wat te verkleinen, af en toe lekker te koken met alleen maar groentjes en durf ik te dromen van een eigen moestuin, gelijk die van Mme. Bovendien heb ik in m’n hoofd al een hele lijst met dingen die ik zeker moet hebben als ik mama word, maar waar ge zo niet op zou komen: een Tula-draagzak, het babyboek van Karp, en nu dus ook Cheeky Wipes. O ja, en van de blog van Flow heb ik mezelf leren haken. Om maar te zeggen: die bloggers, ge kunt daar dus wat mee.

 43. Vicky

  Ik ben zo’n stiekeme bloglezer die (bijna) nooit commentaar geeft, maar wel notities maakt :-). Maar nu wil ik die cheeky wipes wel echt heel graag! Ik vergroen langzaamaan: negen maanden geleden is er een tweede kind bijgekomen en ondertussen hebben we de auto weggedaan en is er een Gazelle Cabby in de plaats gekomen. Jeej! Verder eten we minstens één keer per week vegetarisch. Geloof me, had je me dit een paar jaar geleden gezegd had ik eens smalend gelachen. Anyway, de vraag was wat ik al geleerd had uit blogs: dat je je beter kan voelen door te weten dat er andere ploeterende moeders zijn out there, dat iedereen kan leren naaien, dat kraamfotos’s er dankzij wat handige tips niet per se horribel moeten uitzien, dat er een app bestaat die je helpt te budgetteren (ja zelfs mij!), dat er wasbare luierdoekjes bestaan, dat schrijven helend kan werken, dat de ervaringen van andere, verder volslagen onbekende moeders mij kunnen doen huilen van het lachen (en van ontroering), enz……

 44. Ann

  De vraag is eerder wat ik weet dat ik niet geleerd heb van blogs 😊
  Kook- en slaatjesinspiratie, véél leuke, DIY’s, naai-ideetjes, zwangerschaps- baby- en opvoedingstips, reviews van allerhande zaken zodat je weet wat je best koopt, inrichtingstips,… Ik kan zo nog lang doorgaan :-)
  De cheeky wipes wil ik absoluut proberen! Ik twijfel ook over herbruikbare luiers, eerst nog wat meer blogs over lezen om een goede beslissing te kunnen nemen ;-)

 45. Wat heb ik geleerd van bloggers? Zet u, pakt een koffie :-)

  ● #wijoverdrijvenniet
  ● YNAB – Gij en Kathleen
  ● Quiver – Ilse
  ● Draagdoeken – ZsaZsa
  ● Fairplace – Gij
  ● FFF – Kelly
  ● A beautiful mess – blogfotografie
  ● Kindetraktaties en draagdoeken knopen – Webkim
  ●…

  En nog 1000 meer dingen. We zijn met zoveel die het oprecht goed menen dat het eigenlijk zot is hoeveel je langs alle kanten leert. En je leerde me ook dat alles goed komt met een baby die veel weent. Dat ik alarm moet slaan telkens ik denk “Dit gaat nooit meer over” of wanneer het moeilijk is in te schatten wie meer weende: Emma of ik. Je leerde me dat we niet alleen zijn en dat het echt wel goed komt en plezant(er) wordt. Ik wist het niet toen ik het las, maar ondertussen wel: je leerde me een beetje mama zijn.

 46. Annelies

  Door jouw blog te lezen besefte ik dat het oké is dat niet altijd alles rozengeur en manneschijn is, maar dat dat je niet hoeft tegen te houden er volop elke dag weer voor te gaan :-) en ook nu heb je mijn interesse gewekt. Al voor je de wedstrijd uitschreef. Over dit en een letterlijk dikke week beval ik van mijn 2e sprookje, doekjes zoals deze zouden erg van pas komen. Ik ben benieuwd.

 47. Debby

  Cheeky wipes for cheeky babies :-) benieuwd!
  Ik kreeg interesse in draagdoeken voor ons bubbeltje die er in juni komt. Ook andere tips over opvoeden haal ik uit verschillende blogposts. Het grote laten huilen/bij je nemen dilemma.
  Ook declutter december was een toppertje! We hebben nu extra ruimte gecreëerd voor ons meisje! Woehoe!
  Reistips vind ik stiekem de leukste : die laten me wegdromen!

 48. Sanne

  Een give-away waar ik naar wil meedingen!
  Ik verdrink al geruime tijd in het bloglezen -er zijn zoveel interessante blogs!-, al lang voordat ik zelf kinderen had.
  Ik durfde echter nog nooit de stap zetten naar zelf bloggen, omdat ik vrees niets interessants toe te kunnen voegen aan blogland :). Maar ondertussen is het lezen van al die blogs een deel geworden van mijn avondritueel, een alternatief voor boeken (waarbij ik ook altijd koos uit de rayon ‘waargebeurd’) en films, een bron van inspiratie en tips voor moederen, voor relativeren, voor ecologisch bewust leven, voor creatieve buien en voor zoveel meer.
  Wat ik leerde, hoe het me veranderde, kan ik niet meer op een hand tellen en vaak ook niet precies benoemen, maar laten we een poging doen: ik leerde naaien (Mme Zsazsa, Polkadotjes en Tante Hilde for the win!), weekmenu’s maken en huishoudens organiseren (Thank you too!), mooie foto’s nemen (Ysabje en Oon zijn daar zo goed in), lekkere gerechtjes bereiden (Hoera voor Jonge sla en Kerygma), … Ik leerde evenzeer dat mooie zinnen op papier zetten een kunst is (pluimpje voor Vertellementen en Kruimels)! Enfin, onder het motto ‘levenslang leren’, lees ik dus nog wel even voort!

 49. Lottesprot

  Dat het oke is dat niet altijd alles oke is net als bij iedereen die tot de mama-club behoort. Dit en de beste home made febreze spray ooit 😏!

 50. An

  Door blogs van (vooral) andere mama’s te lezen heb ik de voorbije jaren bijgeleerd dat het best ok is om eens een steekje te laten vallen. Vroeger durfde ik me al eens wat slechter voelen bij een bepaald probleem en hoe ik dat (vaak niet zo goed) had aangepakt, maar door de ervaringen van andere moeders te lezen, begrijp ik nu dat foutjes maken er nu eenmaal bij hoort!

 51. An

  Wat ik heb geleerd? Alles samengevat in één gedachte: Do. Not. Judge. Met dank aan vele blogposts van moeders die zich helemaal blootgeven, en de uiteenlopende reacties en meningen die daarop volgen. Óok wanneer een moeder nu haar relaas doet over iets waar ik het helemaal niet mee eens ben, denk ik: ze heeft zo haar redenen. Ik noem dat geen gewone les, dat is een levensles. Een verademing, want ik kan alleen maar hopen dat andere mensen dat ook een beetje doen. Waardoor ik me zelf ook minder ‘beoordeeld’ voel. Heerlijk!
  Die cheeky wipes: graag! Ik heb twins in huis. Dat zijn vééééél vochtige doekjes :s

 52. Ik leerde dankzij blogs (de jouwe op de eerste plaats) dat ik niet alleen was. Huilbaby- en ploetermoeder-gewijs, bedoel ik dan. Het was een beetje vijgen na Pasen want ik ontdekte ze pas na de huilbaby-periode, maar het deed desalniettemin veel deugd: gedeelde smart is halve smart. En ik leerde (opnieuw dankzij jou) ynab kennen en gebruik het nu dagelijks! Komt erg van pas nu we wat investeren in ons huis.
  En ik leerde cheeky wipes kennen en wil ze nu ook graag testen ;-)

 53. jeuj voor de herbruikbare doekjes, mega-aanrader! heb vriendinnetje dat zweert bij de cheekie wipes. :-) wij hebben er hier geen meer nodig, tip voor de diy-ers: er staan zat receptjes voor zachte billetjeslotion online die je kan gebruiken bij je doekjes. en als je véél tijd te veel hebt: etsy staat ook vol met keimooie zelfgestikte doekjes (wij hebben er met vossen met sjaaltjes aan :-) )

 54. Saar

  Mijn leven is veranderd door jouw blog te lezen. Serieus, anders had ik nooit een leesclub opgericht. En die leesclub is echt waar een van de meest geweldige zaken die mij al overkomen zijn in mijn leven. Dus voilà! Zelf heb ik nog geen cheeky wipes van doen maar mijn liefste zus en petekind Bas mogen ze zo lang testen. 😊

 55. Veerle

  Van Evernote over nieuwe recepten tot borstvoeding, die ook langer dan zes maanden kan blijven duren: de lijst met nieuwe dingen die ik oppikte is zo divers en quasi eindeloos. Ik vind het als nieuwsgierig mens een ongelooflijke zegen, al die sterk geschreven blogs!

 56. Evelien

  Ik leerde o.a. meer bewust te zijn van het gebruik van plastic zakjes, natuurlijke materialen van speelgoed, wasbaar luieren en maandverband, … vanalles wat met ecologie te maken heeft eigenlijk. :-) Cheeky wipes staan ook op mijn verlanglijstje.

 57. Veerle Pauwels

  Blogs lezen is de max! Het heeft me aangezet tot het organiseren van verschillende ruimtes (dank aan spurrewubsie), het stimuleert tot zelf naaien, tot het maken van kraamcadeautjes … En zelfs tot het overgaan op wasbaar luieren bij mijn derde dochter! Bloggen heeft me doen inzien dat er binnen ons gezin zeker nog ruimte is om te besparen:
  Binnenkort starten we hier dus ook ons mini moestuintje – ja, mijn enthousiasme werkt dan weer aanstekelijk bij mijn man ;-) want mijn vingers zijn niet zo groen!

  En blogs lezen terwijl dochter aan de borst ligt, das toch gewoon zalig?!

 58. Na 13 jaar bloggen kan ik niet meer opsommen wat ik al allemaal heb opgepikt…

  Ik leerde beter te relativeren, dat ieder huis zijn kruis heeft, maar dat niet iedereen daar irl even gemakkelijk over praat en dat het soms gemakkelijker anoniem ventileert.

  Ik pikte enorm veel op via mamablogs, ontdekte dat ik met mijn krijsbaby echt niet alleen stond, terwijl het er in het echte leven soms op leek dat iedereen zijn zeg moest doen, en dat het van hen allemaal nog veel erger was en lastiger enz. (waardoor ik dan maar zweeg en niet meer ventileerde), vaak tot ze onze krijser dan echt bezig hoorden. De eerste maanden las ik blogs met echte verhalen en kwam de (h)erkenning, ook al omdat ik sowieso niet buiten geraakte met mijn krijser.

  Ik werd gaandeweg minimalistischer en ecologischer en soberder. En ja, ik had de cheeky wipes al op het oog en zou dus maar wat graag de billen van onze newborn op die manier schoonvegen. Ik ben dus een zeer gewillige kandidate! Het plan is trouwens om, na de eerste weken, over te schakelen op wasbare luiers. Dat was ook al de bedoeling bij Zoon (de luiers stonden toen gewassen en netjes geplooid klaar, maar door het krijsgehalte in huis ben ik nooit overgeschakeld, maar hebben we het bij ecologische wegwerpluiers gehouden).

 59. Olivia

  Ik kocht vorige week de originele crock pot dankzij jouw blog en ben er heeeel tevreden mee.

 60. Sarah

  Ah tof! Wij winnen ook graag.
  Ik leerde meer dan een knoop aannaaien, ik leerde hoe ik mijn bessenstruiken moet snoeien.
  Maar ik leerde vooral dat je niet de enige moeder bent aan school die onder haar jas nog een pyjama aan heeft. Ach…blogs! Mijn lang leven, ook de jouwe.

 61. Esther

  Phoe! Al zo veel geleerd door blogs! Lekkere recepten, mooie en goedkope interieurtips, genieten van de kleine dingen, ecologische tips en tricks,… Ben heel benieuwd naar die doekjes!

 62. Sarah Titericx

  Ik leerde al heel veel op verschillende blogs: kopen :) zo koop ik nu eco kleertjes, gebruik ik wasbare luiers, probeer ik allerlei recepten uit, huil of lach ik me te pletter bij het meeleven van andere mama’s hun verhalen… Gotta love blogs

 63. Tamara

  Ik leerde vooral het concept van een weekmenu kennen, en veel belangrijker, het oordelen achterwege te laten. De wasbare luiers zijn hier al een gegeven, maar met de 2de spruit op komst zijn die cheeky wipes meer dan welkom!

 64. Davey

  Dat je je leven kan veranderen, als je dat zelf in handen neemt. Of iemand met een blog dat eerder al deed :)

 65. kim

  Ik heb geen vaste blog die ik lees, maar uit de vele berichten die ik al gelezen heb, heb ik geleerd dat het niet enkel bij mij soms niet goed lukt. Het is aangenaam om tips te lezen van anderen over hoe ze de zaken aanpakken, voornamelijk als kers verse mama. Ik ben blij te lezen dat je de cheeky wipes hebt ontdekt. Ik heb ze ook nog maar onlangs ontdekt, maar ik heb er nog geen gekocht. Ik was nog een beetje aan het twijfelen. Maar met dit te lezen, ga ik toch kijken om ze te kopen, tenzij ze zomaar naar mij toe komen…. dat zou mooi zijn :)

 66. Nathalie

  Het meest lifechanging is zonder meer de YNAB . Net twee weken geveld geweest door de griep, en wat blijkt, YNAB heeft mooi zijn werk gedaan, niks noppes nul onverwacht in het honderd gelopen, ondanks mijn mentale uithuizigheid! En ik probeer ook GTD erin te krijgen, maar dat loopt minder gesmeerd, en verder lees ik wel wat mama- en worklifebalance dingen die mij heel veel doen nadenken, over vanalles. En wat de doekjes betreft : ik vond mijn gemak precies altijd belangrijker dan met washandjes te liggen klooien, en hier ligt nu precies een prima alternatief op tafel. Had ik het maar geweten ! Dus ik doe graag mee :-)

 67. Twinmom

  Wat ik leer uit blogs? Dat deze blog zeven jaar te laat komt. Hahaha. Toen vaak op zoek geweest, maar nooit en deftig alternatief gevonden voor die wegwerpdoekjes.
  Geen baby’s meer in huis hier, en die zullen er ook niet meer komen….
  Ik vind het niet alleen ecologisch veel beter maar ook gezonder voor de huid. Ik stelde mij altijd serieus de vraag of dat niet vol met chemicaliën zit, zo van die wegwerpdoekjes.
  Ik leerde van jouw YNAB blogs trouwens dat het hoogtijd was voor een budget. Ik maakte ondertussen een jaarplan voor mij financien en een maandbudget. Ik hoop dat het rust brengt en meer overzicht. Ik heb nu ook minder schuldgevoel als ik centen uitgeef, want ik weet dat het binnen het budget past.

 68. marthe

  Super actie! Binnen 10 weken komt onze eerste baby, dus deze doekjes zal ik heel goed kunnen gebruiken. Van blogs lezen heb ik al zoveel geleerd, te veel om op te noemen, maar hier toch enkele dingen:
  – weekmenu’s gebruiken
  – tips om ecologischer te leven
  – lekkere (veggie) receptjes
  – levenslessen, klinkt heel serieus, maar zo zie je dat je niet de enige bent die met de dingen des levens worstelt
  – tips van mama’s aan andere mama’s (of in mijn geval mama to be)
  -…
  Ik hou van blogs lezen! Via bloglovin volg ik enorm veel blogs en na een drukke periode heb ik dan ook echt ‘werk’ om bij te lezen. Maar het is zo interessant, grappig soms, tof, plezant, gaat in op mijn nieuwsgierigheid,… En jouw blog is super, dus keep on bloggin!

 69. Ik ben ook zooooo’n fan van cheeky wipes, wij gebruiken ze al eventjes. Na een artikel gelezen te hebben over welke schadelijke stoffen er allemaal in Zwitsal doekjes zitten was ik op zoek naar iets anders. Dat was ook nodig want Flavie haar huidje kan tegen zowat niets! Wij kwamen via Blabloom.be eerst bij de eco vriendelijke wegwerpdoekjes van Jackson reece uit, ook heel blij van en die gebruiken we nog voor op verplaatsing. Maar thuis is het hier zweren bij de cheeky wipes! Wij gebruiken kokosolie voor de propere doekjes. De olie vonden we iets te sterk en ik ruik nu eenmaal graag de geur van kokos. De olie is ook nog eens te gebruiken als billenzalfje, heerlijk! Hier thuis sindsdien geen rode billetjes meer! Als je nog geïnteresseerd bent in wegwerpluiers, washcot.be heeft herbruikbare luiers mét was service… Misschien iets? Probeerde het zelf niet maar heb er al goeds over gehoord!

 70. Karma Coma

  Door blogs leerde ik vooral veel over mezelf. En ik deed ook veel DIY ideetjes op voor de kindjes (knutselen, traktaties..). De cheeky wipes lijken me een geweldige aanwinst voor mijn zoontje met chronische dia.. ;)

 71. Heidi

  Er zijn altijd veel leuke weetjes en tips&tricks uit blogs te halen! :-) super toffe doekjes!!!

 72. Eleen

  Ik leerde door verschillende blogs een beetje naaien, waardoor we voor onze kleinste mini die dinsdag 8 maart geboren is zelfgemaakte geboortegeschenkjes kunnen uitdelen. En: ik ben thuis bevallen! We wilden dat al, maar door een blogpost (mama Mira) werd die voorkeur extra bevestigd. Veelzeggend vind ik, dat blogs zo een invloed kunnen hebben op de allerbelangrijkste momenten van’t leven!
  We proberen bewuste keuzes te maken, als we nu nog wasbare doekjes kunnen gebruiken voor onze kleine Martha zou dat heel fijn zijn!

 73. Nadja

  De Cheeky wipes zijn inderdaad een enorm makkelijk product. Heb enkel in de materniteit vochtige doekjes gebruikt en direct bij thuiskomst de herbruikbare doekjes uit de kast gehaald. Nooit het gevoel gehad dat ik hierdoor extra werk had.
  Sinds enkele weken ook gestart met herbruikbare luiers. Dit vraagt wel wat extra werk, maar ik ervaar dit niet zo. Het wassen van de luiers is al zo in mijn huishoudroutine gekropen dat ik het niet meer kan wegdenken.
  Het moeten rijden naar het containerpark met de zakken wegwerp kreeg ik maar niet in mijn routine ingepland, dus dat vond ik pas tijdsintensief.
  Als iedereen een klein beetje oplet en wat milieubewust leeft, schieten we al een eind op. En als je van anderen tips hierover leest, probeer je het zelf eens en wordt je hierdoor terug wat ‘bewuster’. De ene tip helpt meer dan de andere, maar wie niet waagt, niet wint!

 74. Katrien

  Nu het ‘dagen zonder vlees’ zijn, komen de verschillende recepten op blogs heel goed van pas. Maar ook tips om groener te leven of opvoedingstips hebben hun nut al bewezen. De cheeky wipes staan al een tijdje op mijn verlanglijstje dus ze zijn heel welkom.

 75. Oh wat een leuke give away en wat een leuke opdracht! Van Oon leerde ik een pennenzak maken, van Emma & Mona een speeltapijt/opruimzak. Bij Oh My Foodness leerde ik de Crockpot kennen, en vlak nadat we hem kochten, kwam hij ook bij jou aan bod! En nu staat de mijne alweer bij Coolblue want hij is defect :( kan je ook zielige tranen weggeven met Cheeky wipes? ;)

 76. Ik ben ook zo’n fervente bloglezer en zit in een superfijn mama groepje op FB ivm natuurlijk ouderschap. Heb daar al zoveel bijgeleerd. Van voeden op verzoek ne je kindje dragen tot gebruik van Cheeky wipes en herbruikbare luiers.
  En dus ben ik over de opvoeding van mijn zoontjes gaan nadenken. En nu ben ik een mama die geweldloze communicatie probeert te hanteren, Cheeky wipes gebruikt en ben thuis overgestapt op herbruikbare luiers. Niet alleen voor mijn portemonnee, maar ook om de afvalhoop een beetje te verkleinen.

  Graag zou ik deze kit winnen voor een zwangere vriendin, zodat zij ook kan zien hoe handig en fijn ze zijn in gebruik.

 77. Laura

  Geleerd en druk bezig met koken zonder pakjes en zakjes. Een slowcooker aangeschaft, ideaal. Maar ook zelf crème maken van bijenwas en kokosolie voor de huidjes van mijn kindjes (en onszelf!) we gebruiken nu olijfoliezeep in plaats van babyshampoo en badschuim. Veel meer is er niet nodig om de kindjes schoon te maken, wist ik dat maar vanaf het begin!

 78. minke

  Ik leerde dat ik als mama niet perfect hoef te zijn. Dat er nog mamas de obstakels tegenkomen die ik tegen kom. Dat ik mijn kind niet tekort kom en goed bezig ben.

 79. Ziet er handig uit! Wat ik vooral haal uit blogs is hoe je simpele gerechten toch wat kan pimpen en allerlei huishoudelijke tips die het leven eenvoudiger maken.

 80. Kimberly Vranken

  Mijn grootste verandering door te bloglezen is dat ik met plezier consuminder :).
  Ik heb geen overvolle kledingkast en ben er van overtuigd dat 20 paar schoenen alleen maar in de weg staan.
  Momenteel volg ik ook blogs geschreven door (jonge) moeders, ik verwacht mijn eerste en weet nog niet waar ik aan toe ben.
  Wasbaar luieren is een veel voorkomend topic en het eerst misschien proberen met wasbare natte doekjes is misschien een goede optie die later kan overgaan tot echt wasbaar luieren !

 81. Saartje Souffriau

  Door blogs te lezen heb ik geleerd dat ik niet de enige mama ben die soms aftelt tot het bedtijd is… Om dan eindelijk met de voetjes omhoog te kunnen genieten van tv. Zalig!
  Door blogs te lezen, heb ik geleerd hier geen schuldgevoel over te hebben! Goud waard!

 82. julie

  Allereerst een dikke proficiat met jullie dochtertje. Van green evelien geleerd en pas het al drie jaar toe: haar wassen met natriumbicarbonaat. Op basis van kokosolie maak ik zelf deo en de kokosolie puur gebruik ik als dag-en avondcrème.

 83. Wat hebben blogs mij al geleerd? Blogs hebben mij de goesting doen krijgen om zelf te bloggen. Bovendien hebben andere blogs mijn wereld groter gemaakt. Er worden zoveel verschillende dingen verteld, voorgesteld… waardoor je vanzelf op zoek gaat naar het meest efficiënte voor jezelf. Blogs leerden mij het leven eenvoudiger te maken en nog meer van het leven te proeven en te genieten!

 84. Carola

  Wauw wat een fijne blog. En toch twijfel ik. Want hoe doe je het met ontlasting? Hier wel wasbare luiers, ontlasting op inleg vel en die kan zo weg. Maar hier geen stevige ontlasting dus dan zit het hele doekje er helemaal onder? Of Doe je het meeste weg met een wc papiertje?
  Ik zou erg graag het zelf willen uitproberen maar durf het niet te kopen omdat ik bang ben dat het toch gaan tegenvallen maar na het lezen van jou blog weer aan het denken gegaan.

  Wat ik geleerd heb van bloggen is genieten van de kleine dingen, bewuster omgaan met de natuur. Ook heb ik door blogs te lezen meer contact met andere mama’s wat mij vaak weer op goede ideeën brengt. Iets leuks om te knutselen met de kinderen, andere lunch ideeën, andere recepten en zo nog meer.

  Kortom, ik kan niet meer zonder blogs

 85. nele

  Draagdoeken, kinderen in wasmanden onder de douche, receptjes, fotoafprintsites, webwinkels, …
  ik leerde eigenlijk vooral een bredere kijk op de wereld.
  en ik doe graag mee, voor de kleurrijke doekjes zonder tekening.

 86. Annelies

  Wat ik vooral door blogs heb geleerd, keep it simpel.
  Voor een kind is een karton doos super speelgoed, dat samen met een paar stiften of kleurpotloden en ze zijn vertrokken.
  Een simpele fles vullen met iets, ballon…
  En nu heb ik geleerd hoe goed cheecky wipes werken en ben ik wel benieuwd deze te proberen 😉

 87. Ruth

  Dankzij jouw enthousiaste leesclubverhalen er zelf eentje gestart in Gent een kleine 2 jaar geleden! Ondertussen is ons derde meisje hier op komst en zouden de cheeky wipes zo goed van pas komen!

 88. Dankzij blogs (her)ontdekte ik boeken en lezen. En ook dat al die bloggers ook maar mensen zijn en allemaal toffe madammen zijn in het echt. Nu, met baby 1 op komst heb ik ook al hopen tips en goeie raad van ervaringsdeskundigen op dezelfde golflengte gekregen. Heerlijk is dat!

 89. Marie

  Ik heb door blogs te lezen o.m. deze cheecky wipes leren kennen. Ik wil ze graag winnen!

  Voor de rest neem ik uit blogs vooral mee dat iedereen maar wat doet :) en we allemaal ons best doen!

 90. Ok, dit was het zetje dat ik nodig had. Ik zit aan baby 3 en ben nu pas wasbaar beginnen luieren (wat een makkie!). Ik twijfelde nog of ik ook voor de doekjes zou gaan, maar deze post trekt me wel over de streep. Dankje! :-)

  O ja, wat ik van bloggers/bloggen leerde: dat ook kleine alledaagse dingen het waard zijn over te schrijven. Meer nog: dat je door schrijven leert kijken naar de dingen waar je anders niet op let.
  Ik blog nu sinds een goeie maand, en mijn kijk op het leven is al helemaal veranderd. Wat vroeger een aanzet tot frustratie zou zijn, is nu het begin van een hilarisch verhaal. Wat vroeger een eenzaam verdriet was, is nu een mooi moment van samenzijn. Kleine gelukjes maken dubbel gelukkig!
  (amen)

 91. f

  Allée gij! 7 jaar geleden gebruikte ik herbruikbare luiers maar van deze doekjes had ik toen nog niets gehoord! Weldra nr 2 hier, dus dat komt op de geboortelijst! (als ik ze hier niet win hé). Bij deze heb ik dit dus geleerd van de blogs.

 92. Marijke

  Met onze derde baby op komst ben ik wel erg geïnteresseerd in deze doekjes. Bij Lieze, mijn tweede dochter, reeds over getwijfeld maar uiteindelijk niet aangedurfd. Jouw blogje doet me opnieuw heel hard nadenken erover.

 93. Lize

  Ik leerde dat havermout eigenlijk kei lekker is, en granola mogelijks nog lekkerder. Oh, en via mijn vroeger buurmeisje haar blog (dé Kathleen van Verbeelding) leerde ik dat zij ook geboortekaartjes ontwerpt, waardoor onze Kasper en Hanna ongelooflijk mooie, leuke en persoonlijke geboortekaartjes hebben!
  Een vraagje: krijg je dan gemakkelijk alle vlekken uit die doekjes?

 94. TheMiss

  Oeh, deze is wel héél leuk!
  Ik leerde weekmenu’s maken (en doe dat nog steeds i.t.t. vele andere dingen die ik ‘eens probeerde’) en uit elke dag iets positiefs halen. Al mag ik dat laatste eens terug wat bewuster gaan doen.

 95. Ik volg blogs zoals ik me voel. In een enthousiaste periode lees/leer ik veel over naaien, zeker toen ik er pas mee begon. Ook koken en interieurvormgeving zijn dan terugkerende items.

  Toen ik een zwaar jaar had, na meerdere miskramen, haalde ik heel veel troost uit blogsters die daarover schreven of uit eerlijke vrouwen die durfden te schrijven dat niet alles altijd perfect gaat. En dat dat ook niet erg is. Dat heb ik ook van jou geleerd.

  Nu leer ik weer veel over baby’s en alles wat daarbij komt kijken (veel dus!). Ik beval in juli van ons eerste kindje.

  De cheeky wipes staan hier al op de verlanglijst. Ik heb me al ingeschreven voor een workshop van Klein Spook over herbruikbare luiers. Maar voorlopig lijkt me dat nog een stapje te ver. Maar ik hou een open mind. 😊

 96. sietske

  Wat heb ik al geleerd van bloggen?? Veel, met drie boys in huis heb ik al veel gehad aan de blog van webkim: veel leestips, traktatietips,…Van jou heb ik ook al wat leestips en recepten gebruikt, altijd interessant! Deze wipes komen hier zeker van pas!

 97. Een vriendin wou me cheeky wipes geven als geboortecadeau voor onze jongste, maar ik beweerde dat washandjes dezelfde job even goed zouden doen. Maar in de praktijk gebruiken we die washandjes enkel voor de natte poepjes, niet voor de vieze. Ik ben dus stiekem toch wel heel erg benieuwd naar de cheeky wipes!
  Ik heb van andere blogs geleerd dat er hopen leuke mensen in Blogland wonen! En dat velen daarvan fijne inspirerende dingen te vertellen hebben. En via verbeelding.org leerde ik dankzij een online blogcursus beter bloggen!

 98. Karen

  Ik lees nog niet zo lang blogs, maar heb toch al wel veel geleerd van de bloggers die ik volg. Veel receptjes, vakantie-ideetjes en knutselplannen, maar wat mij het meest zal bijblijven: Het gaat bij iedereen wel eens slecht en het is helemaal OK om dat toe te geven!

 99. Evy Heyrman

  Oh, door blogs te lezen leer ik nu ook bij over de cheeky wipes. Echt interessant! Maar heb ook al geleerd hoe handig het is om een weekmenu op te stellen. Of dat andere mama’s super leuke dingen beleven met de kindjes, maar ook soms zwaar afzien en klungelen :-)

 100. Om het in 1 zin samen te vatten: ik leerde dat er ongelooflijk veel schoonheid is op deze wereld, iedere dag.

 101. Evelizn

  Ooo zo veel reacties! Ik sluit me bij de meeste reacties aan! Vooral: ik ontmoet er zoveel eensgezindheid, die ik in mijn echte omgeving veel minder voel! Ik denk dat bloggers mensen met een bepaalde visie zijn… Nu, ik wil al heel lang cheeky wipes zelf maken (omdat ik geen extra dingen wil kopen omdat ik hier genoeg restjes stof heb liggen) maar met twee kleine kindjes en een huis dat maar niet op orde geraakt: graag winnen 😊

 102. Moira

  Jouw blog was de eerste blog die ooit ben beginnen volgen (jaja, een echte blogn00b). En dat was vanaf januari 2015. Reden: extreme huilbaby, er volledig doorzitten en wanhopig op zoek gaan naar mama’s die het meegemaakt hadden en een sprankje hoop hadden voor me, want ik was klaar om de handdoek (nee niet de Cheeky wipe ;) ) in de ring te gooien.
  Ik las je stukjes over Dexter voor aan m’n man, terwijl hij angstig wachtte op de volgende krijsbui en bij mij de tranen over m’n ogen liepen. Jouw blog heeft me naar hulp doen reiken, jouw blog heeft me hoop gegeven. En vooral, jouw blog heeft me doen inzien dat je moet praten als je een huilbaby hebt. Nu ben ik in onze kring gekend als ‘de mama met een huilbaby’ en geef ik nu andere mama’s met dat probleem dezelfde hoop die jij mij gegeven hebt. Pay it forward en zo, right?

 103. t laatste wat ik leerde van een blog was plezier maken met de kindjes in het bos incl concrete locatietip! Allemaal dankzij de gloednieuwe blog van Sarah Devos. Zondagbosdag.
  Onze kleine Charlotte krijgt nu al herbruikbare luiers…de cheeky whipes uitproberen staat al lang hoog op mijn todo… #fingerscrossed

 104. Ann

  Ik gebruik wel al herbruikbare luiers, maar ben nooit overtuigd geraakt van de washandjes.
  Tot nu … na het lezen van jouw blog.
  Dus misschien moet ik, of ik nu win of niet, toch ook maar eens de Cheeky wipes een kans geven (nadat ik er nog eentje thuis overtuigd heb)!

 105. Marieke

  Wat ik geleerd heb van andere blogs te lezen? Zoveel dat ik het niet meer op 2 handen kan tellen. Alvast een (veel te kleine opsomming):
  – het is oké om naar een psycholoog te gaan en hier voor uit te komen
  – zelfs bij grote gezinnen is het mogelijk om op reis te gaan (en zelfs citytrippen!)
  – kraamkost (uiteraard)
  – …
  Ik zou hier nog veel meer kunnen aanvullen, maar je snapt waar ik mijn inspiratie haal ;-)

  Ps: bij ons is er (na een 2-ling) een derde op komst, en deze keer ga ik de stap proberen zetten naar wasbaar luieren! De eerste lading zit – as we speak – in de wasmachine om voor te wassen! Cheeky wipes kunnen dus zeker niet ontbreken. Ik heb al een voorraadje liggen, maar meer is altijd handig :-)

 106. Anke

  Wat ik uit blogs geleerd heb:
  – dat mijn oudste zus nog fantastischer is dan ik dacht (en ik vond ze al zo geweldig –> gewoonelke: geweldige blog). Trouwens mijn jongste (zonder blog) ook hoor 😉
  – dat iedereen altijd op zoek is…en dat het niet erg is om af en toe eens te sukkelen 😉
  O ja…de doekjes zouden hier geweldig van pas komen met 2 mini’s hier in huis (4m en 21m)

 107. Lieselotte

  Toevallig maakt nummer 2 hier over net iets meer dan een maand zijn opwachting, en was ik al van plan herbruikbare doekjes te gaan proberen. Ik was er nog niet uit of ik ze zou kopen of zelf maken, maar weg dus graag mijn kans!
  Ik heb veel van blogs geleerd,maar de belangrijkste… leren naaien. ’t Is te zeggen, ik heb ‘geleerd’ dat het iets was wat ik graag wou doen, en ben dan les gaan volgen.
  Ik leerde ook jouw “koekjes to end all koekjes” bakken en oogstte daar al veel succes mee!

 108. Nathalie Hanegreefs

  Ik leerde vooral weekmenuten om maar 1 keer naar de winkel te hollen! Met dank aan MmeZsaZsa en jou Lilith! Maar Cheeky Wipes, top idee voor de eerste spruit die er al aankomt in juni!!

 109. Ik ben ook al jaren een tevreden cheeky wipe-fan. Gewoon omdat het veel gezonder is voor die kleine billetjes, zonder al die chemische producten erin. Wat ik als jarenlange blogvolger geleerd heb? Die lijst is eindeloos. Het meest recente zal je plezieren. Ik ging deze week overstag voor de kindle paperwhite, geïnspireerd door jouw bezielende posts. Dinsdag besteld op Amazon.Com, donderdagmiddag geleverd. Zotjes!
  En wauw, I’m in love!

 110. Veerle

  Een goeie portie relativeringsvermogen dankzij een eerlijke blog die naast goeie tips ook onverbloemd en met een vleugje humor durft schrijven over la vie… Merci daarvoor!

 111. Leren haken, haakpatroontjes ontwerpen,… tot het bestaan van wasbare wattenschijfjes, die afgelopen donderdag in mijn brievenbus vielen. Een heel scala aan onderwerpen dus!

 112. Ha ik ben precies niet de enige, maar het allerbeste leerde ik van jou! YNAB <3! Daarnaast ben ik ook enthousiast klant van KUDZU (dankzij andere Kelly denk ik).

 113. Astrid De Rycke

  Wat ik heb geleerd? Meer genieten van het lezen van een boek, mede dankzij je reviews op goodreads, dat ook pasgeboren baby’s in een babjorn wippertje kunnen liggen, en dat er dus effectief alternatieven bestaan voor de ongezonde vochtige doekjes! Let’s go for the win!!!

 114. Yonna Martens

  Ik geniet ontzettend van de praktische tips die ik van blogs kan plukken! Daarnaast inspireert het me op zoveel aspecten, als moeder, partner, collega. Ik vind dit het mooiste aan dit tijdperk, hoe informatie steeds meer toegankelijk wordt voor iedereen en het gevoel onderdeel te zijn van een grote gemeenschap, daar word ik echt gelukkig van!
  En cheeky wipes, die wil ik al heel lang testen :) maar ja, iets met een portemonnee en prioriteiten…!

 115. Marlies

  Dat alles altijd goed komt als je durft toegeven dat het soms niet meer gaat en het besef dat deze simpele les zo verrijkend is dat je automatisch veel beter zorgt voor jezelf.

 116. Ik heb al zoveel geleerd van blogs … maar het meest waardevolle is dat blogs het beste uit mij halen ..; door al dat mooi te zien … daagt mij dat ook om ook creatief te zijn … het maakt me productiever en beter :-). Oh en je ziet ook zoveel tips die het leven makkelijker en leuker maken ..; je lelijke oude keuken (omdat er nu even geen geld is voor een nieuwe :-) kleur geven met verschillende plakfolie (mama van 5), bloemenschikken met Dietemiet, kleedjes maken met Emma&Mona, de kans om patronen te testen (compagnie m, Lily&woody) oooh ik kan blijven doorgaan … of wacht nog 1tje … een hele speciale … een blogje van een mama die haar toont zoals ze is … en dat is leuk … zo zien we dat we allemaal ons best doen … en niet perfect zijn en dat is oke maar vooral met veel humor … soms zelfs plat vant lachen (dat is die van jou ;-) x oh ja en die doekjes wil ik wel eens testen met baby Ella

 117. Wat bloggen mij opbracht : het spaarde mij een psychiater door veel verdriet en boosheid van me af te schrijven, ik gaf mezelf na jaren wegcijferen weer een identiteit, ik ontdekte weer hoe graag ik wel schrijf, ik werd o.a. ook door Kelly een stuk groener, ik ging naar de naailes (jaloers zijnde op al die creablogs) en er ging daardoor een nieuwe wereld open, ik leerde nieuwe mensen kennen (virtueel) en in ’t echt (mijn liefste lief o.a.), het heeft me ook bijgebracht dat weinig in het leven perfect is maar dat er tegelijk veel gouden randjes aan kleine feiten zijn.
  Vermits er hier geen kleine poepkes meer in huis zijn, zou ik de doekjes cadeau doen aan de eerste baby die in mijn familie/kennissenkring het leven ziet.

 118. Barbara Lejeune

  Ik ben niet zo’n blogger maar volg die van De Groene Meisjes wel en lees af en toe eens iets bij Mme Zsazsa. Zo leerde ik bij de laatste onlangs over hypnobirthing, maar daar moet ik me nog helemaal in verdiepen (en onze kleine meid is uitgerekend voor binnen 2 weken dus ik zal me moeten haasten). Ben door haar posts te lezen wel al een pak relaxter geworden wat ‘de regeltjes uit de boekskes’ betreft: in plaats van te gaan stressen over hoe het hoort en moet zullen we wel zien en onze intuïtie volgen…

 119. Wat ik van blogs geleerd heb? Ik volg meerdere blogs. De blog van Lisanne Leeft heeft me doen beseffen dat je jezelf gelukkig mag prijzen als je gezond bent. Dingen die voor mij heel vanzelfsprekend zijn om te kunnen doen, zijn voor haar onmogelijk.

 120. Dat lijken me nog eens geweldige doekjes… niet meer voor mij, dochterlief is die leeftijd gepasseerd, maar als ik het vroeg genoeg geweten had…

 121. Helena

  Hier ook dagelijks gebruik van de doekjes. We kochten er veel aan, ook voor bij de onthaalmoeder (75 in totaal) we hadden ook een maxi kit gekocht maar eigenlijk hebben we het nooit zo gebruikt. De doekjes gaan gewoon mee de luieremmer in en de doos gebruiken we voor de propere droge doekjes in te bewaren. Op de wasinstructies staat wassen op 40 graden. Wij wassen al 19 maand op 60 graden en dat gaat prima. Ook hier worden ze voor ALLES gebruikt. Ze zijn veel handiger dan de gewone natte doekjes. Je hebt er minder nodig en hebt er meer pak aan. Bovendien gezonder voor je kindje dan de gewone chemische natte doekjes. Ik doe ook graag mee om een kit te winnen zodat ik het cadeau kan doen, ofwel aan de onthaalmoeder die zo haar best doet ofwel aan een zwangere vriendin :-)

 122. Katrijn

  De cheeky wipes gaan er hier ook vlot door. Te vlot. Ik kan vaak niet volgen met wassen:-) Ik lees de blogs vooral voor inspiratie: naaien, opvoeding, …

 123. Ellen

  Zelf deodorant maken (werkt heel goed!), minimaliseren, minder plastic zakjes gebruiken, minder suiker eten, leren dat je niet de enige bent die met bepaalde dingen worstelt :) , …

 124. Saartje

  Wat leuk! Wat veel reacties! Maar ook ik doe mijn gooi!
  Ik startte met blogs lezen tijdens de zwangerschap, al een kleine 2 jaar geleden. Ik leerde heel veel van jullie, de moeders en er komen steeds leuke blogs bij.
  Ik leerde veel over dragen, over de kikkerhouding, over leuke webshops ook eigenlijk, over opvoeden, over naaien en over het feit dat het niet altijd rozengeur en maneschijn hoeft te zijn. Wanneer ik op mijn real life zou moeten afgaan, slapen alle baby’s geweldig en is iedereen zo hygiënisch en gestructureerd. Maar bij jullie zie ik, dat het niet altijd zo hoeft te zijn. Dank u! Ik leerde trouwens ook over de negatieve aspecten van de vochtige doekjes. Daarom maakte ik na enkele weken een 20-tal washandjes uit een flanellen laken van een oma. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk. Je hebt altijd water nodig en dat is niet altijd zo evident. Ik overweeg bij een nummer 2 ook de aanschaf ervan, maar… Wil het nu ook al uitproberen.

 125. sophie

  Awel, blij dat ik uwe blog lees! Met een zoontje dat van veel wegwerpdoekjes uitslag krijgt, zou dit wel eens dé oplossing kunnen zijn… En ik wist niet dat het bestond! Weer iets bijgeleerd :-)

 126. Lotte

  Zo handig om te kijken als ik vast zit met een naaiproject hoe iemand anders het maakt, daar heb ik al veel beter door leren naaien.
  En nu, met de eerste spruit op komst, ook fijn om te lezen hoe andere mama’s of mama’s in spe het aanpakken.

 127. Griet

  Ik steel veel Recepten van op blogs, Naai tips, de laatste trends die ik dan toch niet volg en gewoon wat vertier.
  Die doekjes lijken me super handig. Dus duimen maar.

 128. Tineke

  Door het lezen van blogs de naaimicrobe te pakken gekregen en nu pik ik daar tips of leuke patroontjes van op.
  Die doekjes lijken me wel handig en zou ik dus graag winnen.

 129. Hanna

  Ik leerde dat je al met boorlingen op het potje kan gaan en het fijne is: het werkt! Mijn 18-maanden-oude zoontje doet ondertussen al 17 maand 95% van de kaka’s op het potje (al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat het pas na een maand of 2 zo goed begon te gaan). Hij draagt voorlopig wel nog luiers ook, want de plasjes gaan nog vaak fout, maar zo goed als geen vuile kakpoepen moeten afkuisen, man, dat is dus echt wel fijn hoor. En de tip kreeg ik hier: http://welkominlululand.blogspot.be/2013/06/met-je-baby-op-het-potje.html.

 130. Sharon

  Wat heb ik al allemaal uit blogs geleerd? Is geen gemakkelijke vraag! Zelf heb ik al veel zaken ontdekt, gezien, geleerd … door het lezen van blogs. Blogs lezen vind ik superfijn! Ik hoop ooit zelf de durf te hebben om een te starten maar de eeuwige twijfel speelt wat parten.
  Ik ben ook een voorstander van cheeky wipes en ze zullen hier binnenkort zeker van pas komen!

 131. Inge V.

  Ik heb leren koken door blogs te lezen. En nu ben ik helemaal weg van weekmenu’s, restjeskoken en gezonde hapjes (met op tijd en stond uiteraard ook ruimte voor een goed pakje frieten). De wipes zouden hier in oktober wel van pas kunnen komen, maar dat is voorlopig nog een groot geheim :-)

 132. Emmy

  Weekmenu, budgetteren, interieurs, SMARTMAT leren kennen, plukboerderij, gesprekjes met Ieperse BV’s,… ;-)

 133. Ik gebruik de cheeky wipes ook voor ons zoontje, heel content van. En misschien heeft iemand het hier boven al vermeld, maar een aanrader is washcot, een service die herbruikbare luiers aanbiedt en voor jou wast, beste beslissing ooit :)

 134. Leni

  Ik hou van blogs voor het snuisteren door kooktips en recepten, reistips, goede restaurantadresjes en sinds kort ook babyadvies voor nummer 1 op komst!

 135. het bloggen heeft mij geleerd om sociaal te zijn in een groep waar ik niemand van ken. Ik leerde zoveel nieuwe mensen kennen, het is de tijdsinvestering -die ik met veel plezier maak uiteraard- meer dan waard!

 136. Miekske Dingens

  Oooh heel graag een kansje voor mijn kapoentje!
  Ik vind Blogs zo leuk, omdat je steeds nieuwe dingen leert kennen, zoals deze Cheeky Wipes :) Ik vind het fijn dat er eigenlijk een ‘niet-afhankelijke’ review ontstaat, waardoor je toch meer vertrouwen in een product krijgt.
  Ook lees ik graag als mama de verhalen van leeftijdsgenootjes van onze kapoen en de mama’s.

 137. Relativeren! Van blogs lezen kon ik het leren…
  Zo ontdekte ik laatst de blog van mamavanvijf.be, op een moment waarop ik zelf het gevoel had dat ik enkele handen te kort had. Met onze peuter kan het soms voelen alsof ik er hier ook 5 lopen heb. Dus relativeren. En ik blijf gewoon blogs zoeken die me een instant smile kunnen bezorgen, zoals die van jou dat ook kan! Onze peutersnoet zou deze doekjes (waar ik sowieso al voor gewonnen was, nadat ik ze laatst zag bij een vriendin) zeker kunnen gebruiken, nu de fase van “zelf doen” (o ja, ook dat eten natuurlijk) aanbreekt! :-)

 138. De Baets Annemieke

  Goh, onmogelijk om op te sommen wat ik allemaal leerde. En na alle reacties gelezen te hebben leerde ik dat er nog veel info ligt te wachten… Nu nog tijd vinden. Die doekjes had ik veel eerder al moeten aanschaffen. Nog stress heel welkom!

 139. Eline

  Ik leerde vooral niet te stressen, want niemand is perfect. En ik leerde veel nieuwe dingen. Ook al heb ik ze nog niet allemaal onder de knie. Zoals de weekplanning. Doodgraag wil ik een systeem vinden in mijn koken. Maar er is nog werk aan. Ook deze doekjes vind ik super interessant. Had geen idee dat deze bestonden…

 140. Wist je dat er ook cheeky wipes zijn om je make-up te verwijderen?
  Wat ik opstak hier: vanalles, maar Evernote. And life would never be the same again.

 141. Annelies

  Ik leerde naaien! En zelf granola maken! En toen ik je kleurrijke foto op Instagram zag woensdag, ben ik direct gaan kijken op de site van klein spook, want dat zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de uitslag rond mijn zoontjes mond!! Weg met de (slechte) wegwerpdoekjes! 😀

 142. Karolien

  Ik heb geleerd dat je een gulden middenweg moet zoeken tussen wat je leest en hoort en wat je zelf wilt. De ene is pro de andere contra maar wat het belangrijkste is, is wat je zelf wilt proberen. Ik wil voor de opvoeding van mijn kinderen gewoon zoeken naar wat het beste voor ons past. Als ik herbruikbare luiers of doekjes wil proberen doe ik dat. Het is niet omdat iemand anders dat niet ziet zitten dat het bij ons niet kan.

 143. Git

  Hier is nr 1 op komst en ik was in het begin overdonderd door al het eetverbod dat je dan te horen /lezen krijgt. Tot ik hier op je blog de link naar het wetenschappelijk onderbouwde boek las en ik nu weer meer geniet van mijn dagelijks kopje koffie.

 144. Evi

  Ik begin meer en meer rond te kijken op blogs en ben al veel interessante dingen tegen gekomen. Leuke naai-ideeën, lekkere recepten en massa’s herkenbare verhalen van jonge moeders.

 145. Ik kan niet meer tellen wat blogs mij allemaal geleerd hebben, maar nieuwe, leuke mensen staan toch wel met stip op 1. En dit hier, want ik heb iets tegen vochtige doekjes en gebruik al eens washandjes in de plaats. :)

 146. Lotte

  Ik volg in de eerste plaats naaiblogs, en deed daar al ontzettend veel inspiratie op. Maar bij een toevallig doorklikken op een blog leerde ik op een dag ook dat er niet alleen zoiets als herbruikbare luiers bestaan, maar ook een gelijkaardig alternatief voor vrouwen. Ben in de maand daarop afgestapt van al dat wegwerpmateriaal en dat voelt nog steeds als één van de beste beslissingen van mijn leven :-)

 147. Lies

  Via de blogs van Emma & Mona en Leven met Liv heb ik mijn eerste stappen gezet in de naaiwereld. Ik heb nog veel te leren op dat vlak, maar het lezen van blogs werkt altijd inspirerend!
  Bij ons is er een tweede kindje op komst. Die doekjes lijken me wel handig.

 148. Valerie

  Wat ik geleerd heb uit blogs: life is an adventure for everybody!
  Veel babyplezier!

 149. hermien

  ook een grote fan van de cheeky wipes!
  al mis ik nog een extra doos en doekjes om bij de onthaalmoeder te zetten, zij ziet dat blijkbaar ook zitten.
  Intussen ook al zelf vierkantjes badstof afgeboord om nog wat meer doekjes in voorraad te hebben, poepsimpel! (heb je hem ;-)

 150. Karolien

  Ik heb een beetje dezelfde weg afgelegd als jij door blogs te lezen: bij kind 1 zelfs niet gedàcht aan dat geiten-wollen-sokken-gedoe van herbruikbare luiers, nu staan ze hier klaar voor de zomer als kind 2 arriveert :). En ah ja, daar moeten natuurlijk herbruikbare doekjes bij ;).

 151. Lore

  Dat ik het geweldig vind om te lezen hoe het bij andere mama’s er aan toe gaat. Dat ook bij anderen niet alles even vlot verloopt, maar dat jullie er wel O zo eerlijk over durven bloggen… Alleen daarvoor al zit ik hier elke dag ongeduldig te wachten op een nieuw blog verhaal!

 152. Saartje

  Ziet er echt goed materiaal uit die cheeky wipekes! Ik heb een tweeling van 14 maanden, spijtig dat ik dit niet eerder kende, het zou het verversen eens wat toffer maken :). Wat ik al leerde via blog lezen? Recepten, tis overal wel iets en probeer gewoon van elke dag iets te maken, al heb je zelf het gevoel dat je maar wat doet! Dikke knuffels en proficiat met jullie Flo-tje! Wij hebben er ook eentje (weliswaar een Florian tegen wie we ook als koosnaam Flo zeggen) en echt, dat zijn zo’n wijze dingskes!

 153. Ik leerde naaien, en receptjes sla ik ook op. Reistips krijgen extra aandacht, en mamablogs tout court vind ik aangenaam om lezen. ‘k Heb mijn leven al verruimd met al die verhalen en inzichten!

 154. Ik vraag me dan vooral af of de extra wasjes die je op deze manier moet draaien (want je kan zo’n doekjes moeilijk bij je gewone was gooien veronderstel ik?) opwegen tegen het milieuvriendelijke aspect van herbruikbare doekjes. Is dat zo?

 155. Marjan

  Wij gebruiken ze nu al anderhalf jaar (sinds baby 2) en zijn supertevreden! Ik gebruik die geurolie wel enkel bij de vuile doekjes en niet bij de propere wegens niet zo een fan van de geurtjes… We hebben zelfs een extra doosje aangeschaft om in de keuken te zetten: ik doe ze gewoon droog in het doosje en we gebruiken ze als zakdoekjes of nat om mondjes en handjes af te vegen. Of vlekken op de grond, op kleren, zetel…. Superhandig!

 156. Marjan

  @Claire: wij doen ze gewoon bij de handdoeken in de was op 60 graden…alles komt er mooi proper uit :-)

 157. Marie

  Met een baby die morgen exact 1 maand oud is zou dit super goed uitkomen! Door blogs te lezen heb ik al zoveel bijgeleerd, gaande van weekmenu’s over leuke en hippe logeeradresjes tot moestuinieren en nu ook deze Cheney whipes. Dat ik dit bij de oudste nooit geprobeerd heb… Zonde!

 158. Oh zeg Kelly, zo’n schone woorden! Ik had er tot voor kort, toen je eens reageerde op mijn blog dat ik vooral moest blijven schrijven over groene onderwerpen, geen flauw benul van dat jij af en toe bij mij kwam lezen, laat staan dat mijn blog je inspireerde. Ik voel me vereerd en zowaar lichtelijk geëmotioneerd :)

  Ook wel iets om over na te denken voor mezelf trouwens, het feit dat ik me af en toe zo schuldig voel omdat ‘ik nog niet genoeg doe’, terwijl ik voor jou en enkele anderen een voorbeeld (ofzoiets) ben.

 159. Hier ook een grote fan :) Ik nam toen een mini kit met extra doekjes, maar ik zit toch te denken om de zakjes voor onderweg ook aan te kopen. Nu gebruiken we water wipes voor onderweg.

 160. Debby

  Hai, oa door deze post heb ik lang nagedacht over het aanschaffen van Cheeky Wipes.. nu we helemaal overtuigd zijn en ons popje binnen een 3tal weekjes eraan komt willen we ons een set aanschaffen.. nu nog een vraag.. welke doekjes neem je? Minky? Bamboo? Katoen? Geen idee dus..

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>