Supertip voor de vakantie: het dinopark van Middelkerke

dinoparkmiddelkerke2

Wie Dexter kent weet dat hij veel dingen interessant vindt, maar als hij moet kiezen tussen om het even wat en auto’s, dan kiest hij toch auto’s. En dus gaan zijn favoriete uitstapjes meestal richting rally’s en automusea en samenkomsten voor sympathisanten van oude bolides. Al een chance dat de papa daar ook nogal wat fun van inziet, want ik heb ondertussen genoeg spoilers (spoiders, volgens Dexter) gezien voor de rest van mijn dagen.

En toen gebeurde er plots iets. Ik weet niet of het kwam doordat ik dit geweldige boek, dat ik al kocht toen Dexter nog maar enkele weken oud was, systematisch onder zijn neus ben blijven duwen. Misschien was het omdat ik geweldig enthousiast bleef over elke film van Platvoet en zijn vriendjes die er op Netflix te zien was, of door het dolle heen was telkens Dinopoot op Ketnet voorbij kwam. Maar plots was er een vonk, en sindsdien blijven de auto’s steeds vaker in de bakken en zitten we keihard in de dinosaurusfase. Wat ik compleet fantastisch vind, omdat de fase mij doet terugdenken aan mijn eigen kindertijd waarin mijn broer zot was van Jurassic Park en woorden als pterodactylus en allosaurus even courant voorkwamen in ons huis als boekentas en boterham met hespeworst.

Er waren plannen om eens naar het dinomuseum in Brussel te gaan, maar daar waren we nog niet geraakt. En toen stuurde I. van de leesclub me enkele weken geleden een link door met het heuglijke nieuws dat er in de paasvakantie een heus Dinopark de deuren opende in Middelkerke, of all places. Gisteren trokken wij er onder een prachtig lentezonnetje heen. En man, ik heb mijn kind zelden zo enthousiast rond weten stuiteren.

dinoparkmiddelkerke1 dinoparkmiddelkerke3 dinoparkmiddelkerke6

Het park heet Extreem Dinopark Middelkerke en telt een zeventigtal levensgrote dino’s. In deze fase duizend keer indrukwekkender voor Dexter dan geraamtes in een museum, denken we, en dat bleek ook. Eigenlijk zagen we gisteren vooral onderstaand beeld, een Dexter die maar bleef sjezen tussen dino’s die hij anders enkel in boeken of op televisie zag. Het woord van de dag was “WOOOOOOOW”, en hij heeft zeker twintig keer gezegd dat hij het dinopark echt superleuk vond.

dinoparkmiddelkerke4 dinoparkmiddelkerke5 dinoparkmiddelkerke8

Het blijft trouwens niet bij naar plastieken dino’s kijken. Je kunt er ook een dino uitgraven (Dexter wil archeoloog worden, dus hij vond dat compleet geweldig), in zandbakken zoeken naar dinotanden, en ook een dino naar keuze schilderen en meenemen naar huis. Dexter koos een “team rex”. <3

dinoparkmiddelkerke7 dinoparkmiddelkerke9 dinoparkmiddelkerke10 dinoparkmiddelkerke11

Er is ook een groot terras voor de mama’s en de papa’s, en zelfs een kinderboerderij en een kar met ijsjes. De moeite van de trip dus. Naast het Dinopark ligt ook een kartingparcours, dus ook dat was om zot van te worden.

Wij vonden het de max, en ik heb even gecheckt: het park blijft er zeker de komende drie jaar, en er komen zelfs nog dino’s bij. Allen die een hart voor dino’s hebben, daarheen!

Reacties

 1. lobke

  Ziet er tof uit! Ik was als kind ook gek van Dino’s. Nu mijn dochters nog zo ver krijgen…

 2. Wij waren er ook vorige week en ik vind het toch niet goedkoop voor wat het ‘maar’ is… 30 euro ingang voor 1 volwassene en 2 kinderen… extra bijbetalen voor het dino schilderen (x2 ), nog een drankje of ijsje erbij…. Dat maakt het toch een vrij dure uitstap waar je hoop en al toch maar een paar uur mee zoet bent. Als het mooi weer is kan je idd nog wat genieten van de kinderboerderij en de kleine speeltuin.

 3. Mijn dochter heeft al dinopyjama’s en dat is niet toevallig. Toen ik las dat het nog 3 jaar open was moest ik wel glimlachen. Yes. Yes. Yes. Soms zijn kinderen zo hard de max.

 4. 10a

  Ik ben een meisjesmama en heb niets met Dino’s maar Ik word zo blij van die enthousiaste snoet en ook van het feit dat het eens niet zot spectaculair moet zijn maar gewoon kijken naar plastieke dino’s en opgravingen doen. Een terraske voor de ouders is altijd een winner! Volgens mij gaan jullie het niet bij die ene keer laten.

 5. Ziet er cool uit zeg! Ellis is hier ook mega into dino’s en wij gaan woensdag naar het museum in Brussel. Benieuwd wat ze daar van zal vinden. Gelukkig is dit nog lang open, misschien raken wij er dan ook’s!

 6. Zo leuk. En nog leuker als de kindjes mega-enthousiast reageren! Misschien moet ik het kleine kind in mezelf ook eens loslaten en langsgaan ;).

 7. Dat is inderdaad een supertip! Hier ook eentje met grote interesse voor dino’s, al blijven ook de auto’s hier nog een belangrijke plaats innemen :)

 8. Oh, een dinopark in Middelkerke?! Daar zal er hier ook eentje enthousiast over zijn. Nog een tip voor dinoliefhebbers: twee zomers geleden gingen wij naar een SUPER dinopark/museam in Schiffweiler (Duitsland): http://www.gondwana-das-praehistorium.de/index.php/en/

  De dino’s (animatronics!) staan er opgesteld in prachtige décors; het lijken wel echte filmsets. Misschien nog niet geschikt voor de jongste kinderen, maar als ze iets ouder zijn en nog steeds weg van dino’s is deze uitstap echt een aanrader.

 9. Wat gaaf! Dat is ook iets voor mijn zoontje, maar helaas te ver weg voor ons. Misschien als we in België zijn. Weet je wat ook een leuk boek is? De uitvouwatlas van de dinosaurussen. Ik weet niet of deze ook via Bol.com te koop is. Dit boek is van uitgeverij Yoyo Books uit België en is (in Nederland) te koop bij Intertoys.

 10. Fantastische tip om eens met de dochter naar toe te gaan op een mooie lente-/zomerdag. Ze zag de foto’s toen ik deze blogpost aan het lezen was en ze trok al direct aan mijn mouw van “papa ik wil daar ook naar toeeee”. Gelukkig is het niet enkel deze paasvakantie maar blijft het nog een drietal jaar staan.

 11. Mogow, ik heb niet eens een kind en ik wil daar ook naartoe! Kan ik ergens een kind huren? Of misschien telt mijn lief ook.

 12. Hé zeg zo tof! Ik ben donderdag een dagske thuis met Emil, als het een beetje deftig weer is dan zetten we koers naar Middelkerke!

 13. Doeme hé, ik las er zaterdag over maar ook enkele reacties dat het duur en niet echt de moeite was :-( Als ik jouw foto’s zie dan denk ik toch dat onze 2 jongens zich wel hadden geamuseerd. Gelukkig gaan we geregeld naar zee, dit komt bovenaan het to-do lijstje!

 14. Mo zo zalig! Daar wil ik ook eens naartoe! Best dat ik nog kleine neefjes heb, dan valt het minder op dat ik vooral voor mezelf wil gaan ;-)

 15. Woeptiedoep, wat een megatip! Staat op mijn dingen-om-te-doen-als-ik-mijn-diploma-gehaald-heb-lijstje. Uk en zijn moeder en vader hebben nogal wat tijd in te halen, samen.

 16. Zij

  Wow! Dat ziet er tof uit! Ik denk, dat ik mijn kleinzoontjes daar een heel groot plezier zou mee doen. Dank je wel voor de tip!

 17. Supergrappig eigenlijk :). Maar zal hier bij de twee aapjes ook in de smaak vallen. Ik zet het op ons verlanglijstje :).

 18. Lode

  Onze zoon is er eergisteren ook naartoe gegaan met de oma & opa. En de eerste reactie die ik hoorde was dat het inderdaad toch vrij duur was voor wat het “maar” was (aangezien j er snel door bent).

  Pas op, Otis heeft er erg van genoten, mocht zelfs twee keer het parcours doen & was super enthousiast. Maar het was weinig interactief & vooral het feit dat je voor alles moest bijbetalen (en best wel veel), was toch een beetje een bummer.

 19. Hier ook 2 dino fanaten! Het bericht dat er dino’s verblijven in Middelkerke was bij ons dan ook groot nieuws :-) We zijn ze in het begin van de paasvakantie al gaan bewonderen. Na een kleine teleurstelling dat ze niet écht leven, werd het toch een succes (fieuw). En alsof dat nog niet genoeg was, duwden ze mij in die mottige schoenen voor een spelletje bowlen als afsluiter… Aanrader!

 20. Anne

  Wij hebben al 3 jaar een dino expert in huis. Vorig jaar gingen vader en zoon op hun jaarlijkse mannentrip naar het Dinopark in Amersfoort (onderdeel van een dierentuin), met overnachting en al: http://www.dierenparkamersfoort.nl/dinopark/ Een hit! Middelkerke staat deze zomer gepland.
  Verder heb ik net deze prachtige schoolplaat besteld voor onze jarige, perfect om zijn nieuwe kamer aan te kleden: http://www.grasonderjevoeten.nl/a-43730162/schoolplaten/schoolplaat-dinosaurussen/

 21. Deze staat hier ook op het lijstje om eens met W te doen. Dat dinomuseum in Brussel is trouwens ook een aanrader. Wel anders want het zijn bijna allemaal skeletten, maar de zoon was ook onder de indruk en vraagt af en toe wanneer we nog eens gaan. En op wandelafstand van Autoworld en het legermuseum :-)

 22. schuermans joske

  graag heb ik geweten of het park nog open is 30 september daar het dan geen school is bedankt

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>