As we speak #10

IMG_8322
 • Lezen: schiet er de laatste maand toch wat bij in. Door de drukte van al die speciale weken met veel vrije dagen en kindjes die thuis zijn van school/nog niet naar de crèche gaan, vermoed ik. Daardoor verloor ik plots behoorlijk wat tijd die ik anders in zelfzorg zou gestoken hebben. Lees: in bloggen of een boek lezen. Ik begon aan verschillende werken van fictie omdat ik na het lezen van A Little Life zo ondersteboven was van wat een goed werk van fictie kan betekenen, maar ik raakte maar niet in De Avonden (nochtans al poging twee, maar ik vrees dat het twee keer het goede moment niet was) en ook niet in Remember me like this van Bret Anthony Johnston. Omdat ik zo enthousiast ben over de Happier podcasts van Gretchen Rubin en Elizabeth Craft ben ik wel gestart in Better than Before: Mastering the Habits of Our Everyday Lives, en dat bevalt me ten zeerste. Ik ben net over de helft en heb al heel wat boeiende dingen geleerd over de kracht van gewoontes. Zeer boeiende materie, eigenlijk.
 • Eten: goed bezig op dat vlak, al zeg ik het zelf. Na mijn klaagzang over niet meer in mijn kleren passen lieten enkele mensen vallen dat ik misschien eens het 5:2 dieet moest proberen. Ik had er al over gelezen op Sofie haar blog (zie hier en ook hier), maar doordat ik als kind al bij de diëtiste zat (ik weet nu dat dat door iets hormonaals kwam, en niet aan gebrek aan karakter, waarover misschien later ooit eens meer) heb ik een trauma overgehouden aan alles dat rijmt op dieet. Uiteindelijk heb ik toch maar eens de BBC-documentaire gecheckt die bij de hype rond 5:2 hoort, en vanaf toen was ik wel mee. Kort gezegd eet je vijf dagen per week normaal en twee dagen per week 500 calorieën of minder, en zou dat lang niet slecht zijn voor je lichaam en de proporties ervan. Ik probeer daarnaast ook weer wat gezondere keuzes te maken en ben dus weer gestart met lopen, en tot mijn vreugde zijn de eerste drie kilogram die op mijn systeem werkten er ondertussen af. En zie ik het zitten om verder te doen, wat misschien nog wel duizend keer belangrijker is.
IMG_8303 IMG_8586
 • Bezig aan: de voorlaatste week van mijn zwangerschapsverlof. Wat is dat gevlogen, zeg. Ik kijk er heel hard naar uit om weer te beginnen werken, en ben ondertussen al weer bij mijn dierbare vrienden van De Standaard Magazine geweest met een hele lijst ideeën die bijna allemaal werden goedgekeurd. Allemaal stukken die ik zeer graag wil schrijven, dus dat is niet slecht voor de motivatie. Flo die binnenkort naar de crèche moet, dat is er dan weer eentje dat toch een beetje weegt op mijn maag en hart. Ik weet dat het goed is, zowel voor haar als voor mij, maar ik ga haar zonnige gezelschap missen. En haar zo ongeveer plat knuffelen als ik haar ’s avonds terug zie.
 • Luisteren naar: podcasts. De liefde is weer keihard aangewakkerd na een iets kalmere periode, en dat heeft onder meer te maken met het feit dat ik weer ben beginnen lopen en ontdekt heb dat podcasts lopen ongeveer duizend keer minder saai maken. Maar vooral ook: met mijn Riva S, een fantastische bluetoothspeler die ik mocht testen en die mijn hart zo hard heeft gestolen. Ik droomde er al een tijd luidop van om in mijn badkamer naar podcasts te kunnen luisteren op een iets ingenieuzere manier dan mijn iPhone op het randje van het bad te leggen. De Riva S is een hip, klein toestelletje waarop je met gemak alles afspeelt dat je op je iPhone of iPad afspeelt van geluid, en dus luister ik ’s morgens tijdens het tandenpoetsen of ’s avonds in bad naar inspirerende of blijmakende podcasts als Happier, GTD, The Accidental Creative en Dear Sugar Radio. Zalig maat, echt zalig. Ik heb trouwens net Iemand van Radio 1 ontdekt, en ben ook om. Heerlijk gemaakte nieuwe reeks over mensen met een goed verhaal. Rosy van 97 stal mijn hart. Oh, en die Riva S is supermakkelijk transporteerbaar, dus ik neem hem soms mee als ik ergens naartoe moet waar ik zonder podcasts dreig te vallen. Stel. Je. Voor.
IMG_6176 IMG_8291
 • Genieten van: de interactie tussen mijn kindertjes. Het is de max om zien hoe blij Flo is om haar broer te zien en hoe heerlijk wederzijds dat gevoel is. “Ik wil Flo zien” is een van de vaakst uitgesproken zinnetjes bij Dexter, of hij nu wakker wordt of de deur van de woonkamer open steekt als Youri hem van school is gaan halen. Elf weken is ze, vandaag, en ze hoort erbij alsof ze er altijd is geweest.
 • Puzzelen met: uren. Roosters voor de grote vakantie. Planningen. Ik heb nu al door dat het de komende tijd lang niet evident wordt om voldoende te werken om rond te komen, er te zijn voor mijn kinderen op de momenten dat ik er graag zou willen zijn, te bloggen zoals ik het zou willen en ondertussen de dagelijkse beslommeringen onder controle te houden. De eeuwige strijd ja, maar dan waarschijnlijk nog met een paar tandjes bij. Het komt vast wel goed, maar ik zal toch weer enkele keuzes moeten maken en laat ik dat nu eens niet zo graag doen, kiezen.
 • Content met: alle cadeautjes die ik de laatste weken vanuit allerlei richtingen heb ontvangen om de heuglijke komst van Flo te vieren. Niet in het minst vanuit blogland. Er waren de heerlijke kraampakketjes van Sofie en Romina, er was de supermooie ring met een subtiele F van bij mijn favoriete juwelenmaakster Nimzu, er was het pakketje van bij Studio Tout Petit met heerlijke dingen van Fresk , De Kleine Zebra en Quut, en dan vergeet ik vast nog enkele mensen en geschenkjes. Weet dat ze allemaal geweldig geapprecieerd werden, net als de vele kaartjes vol lieve gelukswensen en het enorme pakket pampers uit Nederland waarvan ik nooit heb weten uit te vogelen wie het mij liet bezorgen, ook niet na herhaaldelijke telefoontjes naar de bezorger. Maak u bekend, o wilde weldoener! Oh, en omdat een moeder van twee weinig tijd heeft om lappen op broeken te naaien (en dat eigenlijk ook gewoon niet kan) was ik ook zeer blij met het pakketje dat ik ontving van Creapatch. Knielappen voor op de tien broeken vol gaten die Dexter in zijn kast had liggen. Knielappen die niet afvallen na één keer wassen, en er ook leuk uitzien. Laat dat een tip zijn voor moeders die met dezelfde first world problems hebben af te rekenen als ik.
IMG_8120 IMG_7555
 • Kijken: naar wat minder dan vorige maand, ik had precies minder tijd over om voor de tv te hangen met Flo. De documentaire van Louis Theroux over alcoholisme is me wel bijgebleven, net als enkele afleveringen van Topdokters. Vooral die waarin een meisje van een jaar of 25 te zien was met een BMI van 46 die een maagoperatie wilde laten uitvoeren zorgde voor een stomp in mijn maag, die volgende maand tien jaar geleden werd gehalveerd. Ik had daar niet bij stilgestaan tot dan, en besefte dat ik eigenlijk graag eens een behoorlijke update wil schrijven ter ere van dat gekke jubileum. De plannen zijn er, nu nog de tijd vinden om die naar behoren uit te werken.
 • trots op: mijn schoonvader en schoonbroer die samen met een vriend de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker hebben gefietst, zoals ze het beloofd hadden aan mijn schoonmoeder die bijna een jaar geleden stierf. Een jaar hebben ze getraind en geld ingezameld om het waar te maken, en het was kiekevel all the way toen we een namiddag gingen supporteren in Eeklo, of all places. Wings for Life passeerde de dag erna langs onze voordeur, en ook dat maakte indruk. Als het god belieft zou ik binnen enkele maanden zelf eens aan iets dergelijks willen deelnemen, een 5K ofzo. Nog nooit gedaan, omdat het dikke meisje dat op van de zenuwen was voor elke turnles of andere vorm van beweging mij nog altijd durft wijsmaken dat dat echt niks voor mij is, maar misschien dat het dikke meisje maar eens in zichzelf en haar kunnen moet beginnen geloven.

Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Reacties

 1. Super graag gedaan! Zowel het kraampakket als de dieetsuggestie ;). Ik heb wel een groot probleem met uw dochter. Die roept tegen mijn eierstokken en maakt dat ik nog harder begin te zagen over een derde tegen Tom. Zo cute!

 2. Featured on THE blogue. Een mens zou voor minder zijn cv eens gaan aanpassen ;) En het is dat ik zelf net een dochter heb, of zelfs mijn eierstokken zouden springen bij het zien van Flo.

  Trouwens, you look mighty fine to me, mama. Kon je jezelf maar zien zoals ik jou zie. Gij hete klinke.

 3. Auw… die is herkenbaar, dat van dat dikke meisje dat eindelijk eens in zichzelf moet gaan geloven. Maar als ik je ook maar 1 tip kan geven: kies er een mooie ‘race’ uit, en ga dat gewoon keihard doen, die 5K-race. De eerste keer is heel erg spannend, maar het is gewoon geweldig! De aanmoedigingen die je krijgt onderweg – niet in het minst van de medelopers – en het gevoel achteraf, dat je dit toch maar mooi gedaan hebt!
  Goh, en die 5:2… ik ga het ook eens bekijken… dank voor de tip!

 4. Ohla, dat is wat men een taille noemt! Goed bezig hoor :) Misschien moet ik mij ook maar eens aan dat dieet wagen. Ik ga die reportage zeker eens bekijken.
  Die documentaire van Louis Theroux over alcoholisme zag ik zondag en ik ben er nog altijd niet goed van…

 5. Morgen verschijnt er bij mij trouwens een blog over wel of niet meedoen aan de 5km op de Stadsloop. De chicken in me heeft serieus schrik om af te gaan :)

 6. Maak mijn to read en to listen lijstje anders nog wat langer, ja! Ik ben ook terug beginnen lopen en ik ben aan het kijken naar loopevents in het najaar. Ik heb dat nodig qua motivatie en al. Urban Trail Brugge ofzo lijkt me nog wel iets. Maar dan gaat er nog serieus GEZWEET mogen worden eerst.

 7. De belfius trail in Ieper op 16 oktober dit jaar: loopt door veel mooie gebouwen in Ieper, je gaat je hele jeugd herbeleven! (en loopt trouwens door mijn werk dit jaar ook! hoera!)

  1. Waw, dat ziet er kweetnie hoe machtig uit! Zou ik durven? Wel 8,5 K, op het eerste zicht. Ik ga nog serieus wat moeten trainen, dan. :)

 8. Dat is prachtig, he, die geschwesterliefde!
  Tof dat je vol ideeën zit die dan ook nog eens uitgeschreven mogen worden! En bedankt voor de creapatchtip. Zeer zeer zeer nodig.

 9. Hilde Van Horenbeeck

  Fantastische tips en wat een leuke hoes heb jij voor de newborn set van Stokke! Mag ik vragen waar je die gevonden hebt?

 10. Iris

  Ik ben ook laaiend enthousiast over die 5:2 en ons clubje vriendinnen die ermee bezig zijn wordt alsmaar groter. Goed vol te houden en het werkt!
  Er is echt een nieuwe wereld voor mij open gegaan ivm eten. En ik was wel de allerlaatste die gedacht had dat zoiets kon!
  Viva ;)

 11. Mmmm … die 5:2 ook maar eens bekijken, lijkt mij. ;)
  En dat lopen … de Wings for Life is een hele toffe om mee te lopen en zet ik weer op mijn ’to run’ list voor volgend jaar. Maar eerst weer beginnen met lopen.

 12. Geniet maar van die laatste week zwangerschapsverlof. Ik ben intussen terug 2 maand aan het werk en knuffel ons meisje nog elke avond plat ☺. Ik ben intussen met infragym gestart voor die laatste kilo’s. Hopelijk snel resultaat. ..

 13. Die interactie is inderdaad het heerlijkste, en het wordt alleen maar beter. Die eerste ‘gesprekken’ tussen de kinderen die je afluistert, stiekem, en dan een hand voor je mond slaat om je lachen in te houden …

  Flo is nog altijd een pracht van een baby. En Dexter houdt blijkbaar van wat afwisseling tussen tandenborstels / tandpasta’s? :-)

 14. Marianne

  die 5:2 klinkt zeer aanlokkelijk. Is er dan ook ergens een geheim faceboekgroepje of zo om receptjes te posten en mekaar aan te moedigen of zo?
  En ook: met drie koters rammelen er geen eierstokken meer hier, maar het is wel bijzonder vertederend om jouw verliefdheid van het scherm te zien af spatten, elke dag opnieuw. Schoon schoon schoon!

 15. Heb je al eens naar de Freakonomics podcast geluisterd? Dat is mijn persoonlijke favoriet! Ik was trouwens het eeuwige rode-tomaat-zonder-een-greintje-loop-talent-meisje, maar liep de afgelopen jaren toch al enkele 4K en 5K wedstrijdjes waarop ik mezelf niet totaal belachelijk maakte. Dat is laagdrempelig en fijn en totaal niet eng. Yes you can!

  PS ik vond dit zo een fijne post dat ik heb meegedaan op mijn kersverse blogue! :)

 16. Leuke as we speak. Dat wordt nog wel even lastig inderdaad om Flo straks weg te brengen. Maar wel heel fijn dat je weer aan het werk gaat. Leuk he die interactie tussen kindjes? Mijn kinderen hebben ook zo’n bijzondere band samen. Die knielappen wil ik ook! Mijn zoontje heeft de laatste weken elke dag een kapotte spijkerbroek. Ik naai me suf ☺ Volgens mij zei ik laatst dat ik ook een as we speak wilde schrijven, maar door allerlei toestanden ben ik hier nog niet aan toegekomen. Ik zet het op mijn lijstje ☺

 17. ja, ’t is 8,5km maar er zijn heel wat stukken bij waarop je gewoon wandelt op trappen of aanschuift rustig in de gangen (bib ieper, oude bib ieper, ouden joc ieper, etc etc), er is op veel plaatsten “entertainment” voorzien, je passeert door zowat alle middelbare scholen, ’t is echt de max. En niemand bekijkt je scheef als je eens een kwartier wandelt hoor.

 18. Heel veel bewondering voor wat je doet en hoe je dat doet! Misschien moet ik ook gewoon eens een as we speak schrijven op m’n blog!

 19. oh je foto doet er me aan denken dat ik dringend mijn teennagels moet lakken nu het openschoenen weer wordt. mijn zelfzorg puzzelstukje

 20. Hele leuke rubriek! Ik heb hem zelf ook ‘gepikt’ hoor (als er iets goed is, moet je het warm water niet uitvinden, hé): http://www.kellysteenlandt.com/2016/05/23/as-we-speak-2/

  Respect voor dat lopen. Hier zal het niet gauw gebeuren, hartslag is daarvoor te hoog, maar ik hoop na de bevalling terug op mijn koersfiets te kruipen. ‘Terug’ is wel een groot woord, want ik had er amper twee ritjes op zitten of ik was al zwanger. ;)

 21. Elise

  Mo seg! 1000 x dank voor de tip om te lopen met de podcast van Iemand!!! Mijn eerste podcast ooit beluisterd tijdens het lopen deze morgen en het werden er meteen 2 waardoor ik 6 ipv 5 km liep! Zalig!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>