5 beelden, 5 dingen

IMG_2293IMG_9495 IMG_9511 IMG_9602 IMG_9612
 1. Het is niet meteen een romantisch verhaal van hij viel op een knie voor het volledige restaurant en droeg een zelfgeschreven gedicht voor op de tonen van een instrumentale versie van Hello van Adele, maar omdat ons huwelijk in Las Vegas nooit rechtsgeldig is gemaakt in België en wij ondertussen in zonde leefden met twee kindjes trokken Youri en ik vrijdag richting Iepers stadhuis om geniepig te trouwen. En omdat je daar getuigen voor nodig hebt lokten we onze vaders in de val met een smoesje. Lang verhaal kort: het was gezellig, we zijn eens lekker gaan eten, en de meeste mensen vonden het fijn voor ons en wij vonden het ook fijn voor onszelf. Geslaagd dus. Topdag. En als er een man is met wie ik wel wil blijven trouwen, dan is het die van mij.
 2. De dag na ons huwelijk werd Dexter vier. Wij dus verder feesten. Hij genoot zeer hard van alle cadeautjes en het feestje voor de familie en de dag erna met de vriendjes. Zo hard dat hij even leek te vergeten dat hij in een hardnekkige fase van testen en neen zeggen en nog eens testen zit. We hebben ervan genoten zolang het duurde, want zo gaat dat, als je kindjes hebt. Even met je ogen knipperen en de fase is voorbij. Behalve als het een lastige fase is. Dan mag je op je kop staan, dertig keer met je ogen knipperen en een driedubbele salto doen en hij blijft toch duren.
 3. Kleine domper op de feestvreugde: na twee weken crèche had het zonnetje van de crib het al vlaggen. Ziek. Slechte nachten. Weinig drinken. Hoesten alsof het haar hoofdberoep is. Tussen alle miserie in blijft Flo wel lachen, af en toe, maar ik was vergeten hoe zielig zieke baby’s zijn. Mijn werkendag werd vanmorgen dus een thuis met zieke babydag, en straks is het richting kinderarts.
 4. Positiever nieuws van mijn weegschaal: ik ontdekte gisteren dat ik al twee kilo minder weeg dan vlak voor mijn zwangerschap. Daar heb ik wel voor gewerkt, dus zo verbazingwekkend is het niet, maar ik vind wel dat ik een goede manier heb gevonden om vol te houden. Ondertussen is 5:2 weer een beetje naar de achtergrond verschoven omdat ik eigenlijk niet genoeg profiteerde van mijn niet-vastendagen om het nog zo te noemen. Ik probeer gewoon op te letten op wat in mijn mond verdwijnt (en daar was 5:2 een zeer goede start voor, met dat calorieën tellen op vastendagen en je daardoor bewuster worden van wat goed is en wat minder), genoeg te bewegen, en vooral: mezelf momenten toe te laten om met vriendinnen in de wijn te vliegen of zoals afgelopen weekend op zaterdag een stukje taart mee te eten en op zondag een pannenkoek met choco. Ik ben geen nonnetje en ik zal er nooit een worden, maar vergevingsgezindheid goes a long way. Net als de dag erna gewoon opnieuw beginnen met verstandige keuzes maken. Volgens mij doe ik stiekem een mengeling van 5:2 en low carb en paleo en het wijndieet, en het werkt behoorlijk. Ik ben in elk geval zeer content en voel het al aan mijn kleren. Hoezee!
 5. Voor de rest is het hier nog altijd behoorlijk kalm naar mijn zin, maar opstarten met een zieke baby en weken waarin er verlof moet genomen worden om te trouwen blijken ervoor te zorgen dat ik wat uren te weinig heb. No biggie, komt wel weer goed, en wees vooral content dat mijn blog lezen niet impliceert dat ge moet helpen met mijn achterstallig huishouden weer op poten te krijgen. De was en de onbestaande strijk zijn ontploft, en alle onderbroeken zijn op, ik zal het maar toegeven. Real life enal.

Fijne werkweek, allen!

Reacties

 1. vero

  Oooooh,, nen dikke proficiat!!! Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie trouwdag en van elkaar.
  En wat een schatjes, die kinderen van jullie… hmmmmm…. (op de foto krijg je dat zielige en lastige niet mee… dus they make my day!)

 2. isabel

  och don’t worry er zullen altijd onderbroeken te vinden zijn .Is het niet in de nog te plooien wasmand dan is het wel in 1 of andere winkel (als die in de wasmand eigenlijk nog allemaal moeten gewassen worden en je moeilijk 2 dagen een zelfde moet aandoen)
  Proficiat met jullie huwelijk .Geniet van jullie 10 wittebroodsweken (hup weeral feest)
  En hopelijk is de schattigste baby ooit(na mijn kind) snel genezen

 3. Moet je in Ieper nog getuigen hebben om te trouwen? Wij mochten ook zonder getuigen trouwen in Mechelen. 0 tot 4 mocht je er hebben. Dus die van ons hebben dat voor de eer gedaan en om ervoor te zorgen dat het huwelijk in stand blijft, want dat is blijkbaar de taak van de getuigen :-D. Ik dacht dat dat vooral onze eigen taak was, maar bon. In ieder geval nog eens proficiat en geniet ervan.

 4. Proficiat met de trouw, aan Dexter en met het geslaagde mengelmoesdieet! Hopelijk is Flo snel weer de oude (en heb je vlug weer verse onderbroeken).
  Ik startte vorige week met 5:2 en het valt me goed mee. Die hongerdagen lukken, maar ik vrees dat ik op die 5 dagen nog wat te los ben … Ik heb wel de indruk dat dit zou kunnen werken voor mij, of wie weet wordt het na even volhouden ook een mengelmoesdieet. :-)

 5. Als je na al die jaren nog volmondig JA kunt zeggen, dan kan het niet anders dan goed zijn. Gefeliciteerd!!
  En voor de rest, het leven, tja …

 6. Delphine

  proficiat! Onderbroeken bijkopen is geen schande en een extra strijkmand kopen ook niet ;-). Ik deed het al alletwee en ik heb geeneens kinderen (maar toen wel een onverwachte deadline voor het werk) ;-)
  En top dat je je goed voelt in je vel!

 7. Dikke proficiat!
  Enne, zo belangrijk is een romantisch aanzoek niet. Zolang je maar gelukkig bent met elkaar :-)

 8. 4ke

  Alles in 1: Dikke proficiat, hoera voor Dexter, veel beterschap kleine Flo en knappe prestatie. :-)

  Vier jaar, dat is eigenlijk “Ik ben twee en zeg neen” maal twee hé. Het is een fase en na die fase komt er een nieuwe aan, joepie! Hm.

 9. de blog impliceert misschien wel niet dat ik je achterstallige was moet komen wegwerken, maar als je echt in de miserie zit, ik heb regelmatig een vrije dag in de week, als je hulp kan gebruiken op gelijk welke manier mag je steeds roepen.

 10. Dikke proficiat met jullie “tweede” huwelijk & hiep hiep hoera voor Dexter.
  Hopelijk is Flo al wat beter en wat is niet te slecht nieuws bij kinderarts.
  En respect voor je gewicht, je doet er wat voor ook.

 11. leuk zeg!! proficiat met jullie (2e ;-) ) huwelijk!! Wij deden het ook een beetje tussen de soep en de patatten zo’n twee maanden geleden, of nee, al 3, amai dat gaat rap… Maar we hadden wel geen getuigen nodig eigenlijk. Misschien zijn ze in Wast-Vlaanderen wat achter ;-) (grapje hoor!!) Hip hip hoera nog voor Dexter en I LOVE wat je schreef over dat van die fases :-) Flo ziet er zoooo schattig uit, zelfs ziek blijkbaar! Maar ik hoop en duim dat ze gauw weer beter is, want idd, zieke babietjes zijn zooo zielig :-(

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>