As we speak #11

IMG_9385
 • Lezen: ik ben weer in een hoop verschillende boeken bezig, wel allemaal non-fictie dus het is in principe niet zo erg, want geen verhaallijnen die vergeten kunnen worden of personages waarvan ik begot niet meer weet wat hun functie in de historie ook weer was. Op dit moment liggen op mijn imaginair nachtkastje: Telling true stories: a nonfiction writers’ guide from the Nieman foundation at Harvard University (fan-fucking-tastic), Deep work, rules for focused success in a distracted world van Cal Newport, en uit de bib nam ik Nooit meer te druk van Tony Crabbe mee. De laatste twee hebben een beetje hetzelfde thema, en dat heeft te maken met hoe beu ik het ben om aan mijn smartphone vast te hangen zoals ik doe. Ik zit niet meer op Facebook (behalve voor mijn blog, maar ik volg bijna niemand meer), heb Twitter weer verwijderd omdat ik er krakjorem van werd, maar ik heb genoeg aan Instagram om betikketakt te blijven van dat spel. En ik ben dat toch beu. Inspirerend zijn de boeken zeker, of ze zoden aan de dijk zullen brengen is weer een ander verhaal.
 • Eten: ik zal het maar zeggen zoals het is, ik vind dat ik goed bezig ben. Mijn weegschaal is het daar niet altijd mee eens, maar ik heb al zeven keer gezworen dat ik dat ding op zolder ga zetten, en misschien is de tijd wel gekomen om het daadwerkelijk te doen. Mijn kleren zitten in elk geval losser, ik ben wat afgestapt van 5:2 maar eet nog altijd gezond en verstandig, en vooral: ik voel me goed. Dat heeft ook te maken met drie keer per week lopen. Zoveel deugd dat ik daarvan heb, niet in het minst voor mijn hoofd dat soms in overdrive gaat. Als ik me gefrustreerd voel of zin heb om te janken, dan ga ik tegenwoordig vaker lopen dan dat ik een zak chips opentrek. In the long run (ejem) ga ik daar dankbaar voor zijn, denk ik. En ik ben het nu eigenlijk ook al. Best trots op mezelf. Of neen: zeer trots op mezelf. Omdat ik aan het leren ben om terug te plooien en mezelf wat marge te geven. En niet zoals vroeger al lang had opgegeven omdat ik een totale mislukkeling ben als ik chips eet. Of boterhammen met americain. Deze keer doe ik gewoon voort. Serieus, watch me.
IMG_9304 IMG_9626
 • Trots op: ik ben geen heilig boontje, maar ik vond het wel geweldig grappig om mezelf vorige week in die gedaante afgebeeld te zien in het Huis van de Stad in Ieper, een bijzonder fijn participatietraject in aanloop naar het nieuwe stadsmuseum. Voor mensen van de streek: de tentoonstelling die op dit moment loopt in de oude loketten van het stadhuis is echt de moeite. Als is het omdat je er live mijn vlammetje van “Inspirerende Ieperling” (I know, could it BE any more flattering?) kunt gaan aansteken. Zeker doen, zulle!
 • Werken aan:  het vinden van uren om te werken. Het hielp niet dat Flo deze week twee dagen thuis was van de crèche, maar gelukkig kon ik rekenen op mijn man, lieve opa’s die op woensdagnamiddag en vandaag voor Dexter zorgden en een crèche die met wat uren kon wisselen waardoor ik toch nog een en ander gedaan heb gekregen. Ik heb trouwens iets nieuws geïntroduceerd in mijn agenda: het gedaanlijstje. Omdat een to do lijst allemaal goed en wel is, maar toch altijd blijft groeien waardoor je nooit een echt voldaan gevoel hebt. Nu schrijf ik ook gedurende de hele week op wat ik gedaan heb en welke vorderingen ik heb gemaakt. Het zorgde ervoor dat ik ging van “MAAAAAAT, IK MOET NOG ZOVEEEEEEL DOEHOEHOEN!” naar “Amai zeg, ik heb echt wel behoorlijk veel gedaan in de tijd die ik had.” Als niemand mij een speekmedaille geeft, dan geef ik er een aan mezelf. Soms zelfs twee.
IMG_9258IMG_9606
 • Onder de indruk van: de open brief van Alicia Keys over make-up. Die raakte een serieuze snaar, omdat het een onderwerp is waar ik op dit moment zelf mee bezig ben. Jezelf accepteren zoals je bent. Je niet schamen omdat je er niet uitziet zoals de boekjes het je voorschrijven. Ophouden met je te verstoppen achter een masker. “Het is makkelijk om zoiets te zeggen als je eruit ziet als Alicia Keys” is dikke bullshit, vind ik. Alicia is een moedige vrouw, en ik vind haar bijzonder inspirerend. Of zoals ik ergens las: self love is the greatest middle finger of all time. Hell yes.
 • Graag gezien: de laatste aflevering van mijn geliefde Topdokters, waarbij ik mijn televisiecrush op dokter Lannoo echt niet langer kon ontkennen. Over televisiecrushes gesproken: ook heel graag gekeken naar A Different Brain van Louis Theroux, mijn televisiecrush tot in het einde der tijden. Hashtag laminated list. Voor de rest de volle twintig minuten van de eerste match van de Belgen (maar ik geloof dat ik niet veel heb gemist) en dat zal het zowat zijn.

Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Reacties

 1. Neena

  Kenem!

  Een gedaanlijstje(!), wordt hier met onmiddellijke ingang geïmplementeerd. Wat een geweldig ‘lief voor jezelf’-idee is dat niet zeg. Merci!

 2. In mijn warrige hoofd was in ineens “As we speak” aan het switchen met “Dexter spreekt” en ik dacht: Oh ik verlang al naar de komende “Flo spreekt”-afleveringen. ;-)
  Oh en misschien is een ondertiteling van ejem aan de orde, want gaan ze hem hebben in Gent, Antwerpen, Limburg en Nederland? Ikenem wi! Hihi!

 3. Carmen

  Mijn to do lijstje staat online op asana en telkens ik iets gedaan heb krijg je een springende eenhoorn of een huppelend beestje die over je scherm komt, thumbs up werkt echt

 4. Goed idee om de weegschaal te verbannen! Gezond eten en leven is veel belangrijker.
  Als styliste probeer ik de mensen te overtuigen van het feit dat je maat niet het belangrijkste is, maar wel je goed voelen in je vel. En met kledij kan je trouwens heel wat verbergen…. maar het allerbelangrijkste is je pluspunten accentueren!

 5. Google tasks laat de afgevinkte taken staan totdat je die zelf verwijderd. Nadien kan je die zelfs weer oproepen – instant goed gevoel om al die realisaties te zien ;-)
  Trgelijk maak ik voor mezelf deze bedenking: waarom kick ik zo op die realisaties, waarom per se dingen willen doen en afvinken, kan het ook relaxer zonder lijstjes? En zo ja, hoe in hemelsnaam?

 6. Alicia Keys was geweldig naturel laatst in The Graham Norton Show. Sexy nieuw singeltje ook. Summer jam en al :-)

 7. Die open brief ga ik meteen eens lezen! Ik schaam me niet zozeer over hoe ik eruit zie zonder make-up, maar ik zie mezelf wel liever mét. Maar ik weet dat het niet altijd zo is geweest, en dat het ook wel weer zal veranderen. Allez, om maar te zeggen: ’t is ook iets waarmee ik wel bezig loop.

  En een gedaanlijstje, ja! Ik heb dat vroeger ook nog gedaan, en dat werkte inderdaad wel motiverend. Zeker als to do-lijstjes niet meer korter lijken te worden, maar de gedane dingen direct weer vervangen worden door iets nieuws (aargh!). Nu vink ik in Evernote aan wat gedaan is, i.p.v. het puntje te verwijderen. Maar niet voor alle lijstjes, eigenlijk feitelijk – tssss!

 8. Dat ‘gedaan’-lijstje is een geweldig idee. Want vaak denk je toch aan het eind van een dag: ‘Nu ben ik een hele dag bezig geweest, heb ik geen seconde gezeten… en wat heb ik ook al weer gedaan?! Doordat ik mijn to do-lijstje bijhoud in Wunderlist en ze daar afvink, kan ik natuurlijk wel altijd gaan zien, wat er doorstreept staat (en dus afgewerkt is). Maar ik had het eerlijk gezegd nog nooit zo bekeken. Ga ik eens beginnen doen. Instant goed gevoel :-) .

 9. goed bezig, zou ik zo zeggen! die tekst van Alicia keys vond ik wel sterk, ik was zelf ook best onder de indruk nu, want had het nog niet eerder gezien…
  Flo vind ik zoooooo een cutiepie!!! I wanna eat her!! (ok, niet echt hoor, je weet wel ;-) )
  En verder ook voor alles gewoon: goe bezig! :-)

 10. Wat goed dat je nu aan beweging doet op het moment dat je het liefst zou willen snaaien. Ik snaai vooral ’s avonds. Ik probeer het roer nu om te gooien. Twee dagen geleden had ik mijn eerste sportles sinds 10 jaar en gisteravond snackte ik op de bank met komkommer en cashewnoten! Noten zijn namelijk ook heel gezond. Op naar een gezonder leven!

 11. Kenem (hoewel in mijn contreien van de West-Vlaanders meer uitgesproken als ki-em)! Ik hou van woordmopjes, maar net wat minder van lopen. Ik huiver al bij het idee alleen, maar dat hebben anderen dan weer als ik zeg dat ik al graag een keer een grote toer ga stampen op mijn koersfietspedalen.
  Ik ga dat trouwens ook eens proberen, zo’n gedaan-lijstje.

 12. Ik denk dat het bij mij Ondertussen heet. Niet helemaal hetzelfde, maar dat is alleen omdat ik niet tot lezen kom ;) http://sofinesse.be/?p=4944
  En jeej voor lief zijn voor jezelf! Ik vind dat trouwens wonderbaarlijk van die make-up. Ik heb daar echt nooit aan meegedaan, iets waar ik mij bij tijden licht voor schaamde. Geen echte vrouw en al. Maar ik vind het wel cool dat het nu iets is om trots op te zijn :). Als we ons maar allemaal goed voelen he, dat is zo belangrijk! En wanneer gaan we eens samen lopen, ik wil eens op die Ieperse vesten!

 13. Wat een goed idee het gedaan lijstje :)..
  En wat leuk die kaars, normaal gaan we binnenkort nog eens naar Ieper.

 14. Ik ben erg benieuwd wat je van de boeken vindt waarover je spreekt. Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar goede tips voor het schrijven van familiaire essays (over een genre met een duffe naam gesproken …), dus misschien gooi ik Telling True Stories maar beter meteen in dat boodschappenmandje …

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>