As we speak #12

aswespeak12_2 aswespeak12_5
  • Bezig met: offertes opvragen en vergelijken voor de bouw van onze nieuwe crib. Bouwbeurzen inplannen en weer afzeggen omdat zowel Youri als ik verzuipen in het werk. Een lezing voorbereiden waarvoor ik helemaal alleen op een podium mag kruipen in mijn thuisstad. Iedereen welkom, maar schrijf u in want anders bestaat de kans dat er geen plaats meer is. Nadenken over en afspraken maken voor het vernieuwde Blogboek. Artikels en columns schrijven en zorgen dat er geen lege pagina’s staan waar mijn vaste rubrieken horen. Ik weet wat gedaan. Maak u daar vooral geen zorgen over.
  • Genieten van: onze immer vrolijke, groeiende en bloeiende Flo, en de heerlijke interactie met haar broer. In deze drukke tijden bevalt het me zeer dat ik mijn tijd met de kindjes meer als een rustpunt begin te zien dan als een extra dagtaak. Wat het natuurlijk wel is en vast ook nog wel even blijft, het leven met twee bloedjes onder vijf jaar is druk, maar ik kan er ondertussen geweldig mijn plezier in vinden. Het helpt natuurlijk dat alles met Flo nog steeds honderd keer vlotter loopt dan bij Dexter, destijds. Ik ben in elk geval elke dag weer blij dat we het gedurfd hebben, Flo blijkt in elke fase van haar ontwikkeling een geweldige verrijking voor ons gezin, terwijl we zo hard vreesden dat haar komst alles nog eens moeilijker zou maken. Als je het eens allemaal op voorhand kon weten, denk ik dan. Then again: de surprise is nu wel bijzonder aangenaam.
aswespeak12_3 aswespeak12_1
 • Eten: Nog steeds gezond, al merk ik wel dat de dreigende koude en het feit dat ik nog even niet mag lopen (en al een maand verplicht stil lig door heupbesognes) ervoor zorgen dat ik al eens wat meer begin te slabakken. Maar toch, ik ben ondertussen meer dan tien kilo afgevallen sinds mei en meer dan vijftien sinds de dag van mijn bevalling. Dat zijn al bijna twee kledingmaten, en dat bevalt me serieus. (see what I did there?) Ik hoop dus snel weer te kunnen beginnen lopen, liefst met behulp van de fasciatherapie (iets met naalden, hoezee!) waarmee ik morgen begin, zodat al mijn werk niet teniet wordt gedaan in een winter van onder dekentjes liggen en chips eten. Er is ook een soepproject gaande in mijn leven. Ik ga daar binnenkort eens over proberen te bloggen.
 • Aangename verrassing: hoe goed Youri en ik overeen komen bij het plannen van ons nieuwe huis. Lagen onze smaak en stijl tien jaar geleden frustrerend hard uit elkaar, dan zijn we precies properkes naar elkaar toegegroeid. Als in “Ik wil dat in ons nieuwe huis“. “Moh, ik wilde dat ook zo voorstellen.” “Echt? Ik zou liefst zo afwerken, dan.” “Zo gek, dat dacht ik gisteren ook.” Dat het mag blijven duren. Klein minpuntje: bij alles dat we willen staat er in de brochures “NET IETS DUURDER”. :aaaaaaah:
img_2341 aswespeak12_4
 • Werkpuntje: het beschermen van mijn werkuren. Er is altijd wel een afspraak die enkel tijdens de dag kan of een zwemnamiddag op school waarvoor ze begeleiders nodig hebben of wel honderd andere dingen die ik als freelancer wel kan, maar daarom niet moet doen. Doordat ik zo weinig werkuren heb tussen het kindjes brengen en ophalen moet ik er veel strenger op zijn, besef ik steeds vaker, want anders kom ik in scenario’s terecht waarbij er ook nog een van de twee kindjes een vieze oorontsteking heeft en ik plots een week heb waarin ik maar een dag heb kunnen werken. Het ding is: ik ontzie het mij behoorlijk om ’s avonds ook nog eens doktersafspraken of kine te moeten inplannen, maar andere mensen die wel op een echt bureau moeten zitten moeten dat ook, vrees ik. Dit artikel heeft mijn ogen doen opengaan, en sinds deze week experimenteer ik dus met schrijfblokken van drie uur of meer in mijn agenda. Het lijkt te werken. De conclusie is dat iemand die dingen maakt/een creatief beroep heeft nood heeft aan zes blokken van minstens drie uur ongestoord doorwerken op een week. Haha, daar kom ik dus op geen duizend jaar aan op dit moment. Ik vind het absoluut het proberen waard, mijn dagen indelen in blokken en zorgen dat ik ze niet volzet met dingen die ook op andere momenten kunnen.
 • Lezen: phoew, de afgelopen maanden was het zo druk dat er voor het eerst in drie jaar bijna niet werd gelezen. Ik heb mijn Goodreads niet meer echt aangevuld, ook, mede omdat ik enkele non-fictieboeken heb gelezen die zo persoonlijk waren dat ik ze niet wilde delen. Een private functie op Goodreads zodat ik wel kan bijhouden hoeveel boeken ik las maar sommige op privé kan zetten, dat zou ik nog iets vinden. Zodat jullie niet zouden zien dat ik boeken lees over allerhande kinky seksuele voorkeuren, bijvoorbeeld. Kan iemand dat regelen?
  Ik ben wel eindelijk weer aan het fictielezen geslagen sinds een week of twee, en wat een genot it is. Ook omdat het een Stephen King betreft, en ik altijd vergeet dat de man een fenomenale schrijver is. Doodsangsten sta ik uit als ik ’s avonds in It zit te lezen en dan ook nog eens dit soort berichten lees over creepy clowns, maar toch is het zwaar genieten. Dekentje, kopje thee, akelige clown die kinderen hun arm afbijt. Heerlijk.

Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reacties

 1. Tof om op die manier je gedachten mee te lezen! Die interactie tussen 2 kinderen is toch iets speciaal denk ik.. Misschien dat wij dat ook ooit mogen meemaken :)

 2. zo’n schattige familiefoto’s. Echt om goedgezind van te worden. Dexter trekt ook echt wel op Youri hier.

  belangrijk en interessant werkpuntje, ook als je werkuren vastliggen door op kantoor te zitten maar je agenda doorkruisd wordt door vergaderingen en ad hoc vragen enz.

 3. Als Ieper niet zo ver was geweest, dan was ik zeker komen luisteren naar Aangeland. Succes met al je projecten en het bewaken van je werkuren. Soms droom ik van een freelancersbestaan en dan vrees ik weer dat dat leven voor mij vooral uit valkuilen zou bestaan.
  Leve Flo haar heerlijk snoetje! :-)

 4. It ligt hier op mij te wachten, maar ik durf er niet aan te beginnen, hahaha. Ik ben grote fan van Stephen King, maar ik leef me soms iets té goed in in zijn boeken.

 5. Laura

  Leuk! Ik ga er zelf eentje proberen schrijven deze week! Wat ik me afvraag: is Flo dan echt altijd zo vrolijk en makkelijk? Oskar is ook een vrolijk en gelukkige peuter en was dat ook als baby, maar hij heeft veel geweend, is snel gefrustreerd en boos, is koppig en elke ‘sprong’ hakte er serieus in. Als ik dit dan lees, en ook sommige van onze vrienden hoor, dan besef ik dat hij niet echt een ‘gemakkelijke’ baby of kind was… Ik zie hem doodgraag, maar als ons hypothetisch 2de kind hetzelfde is dan hou ik mijn hart vast. En dan vraag ik me echt af: zijn er echt kindjes die gewoon heel makkelijk zijn en waarmee alles vlot loopt, of ligt het aan jezelf als ouder? Ik denk dat vaak, dat het aan mij ligt en dat ik het gewoon ‘niet goed kan’. Ik vind het alleszins niet makkelijk of evident, het ouderschap, ik hoop dat dat nog komt…

 6. Ooooh, ‘It’ heeft mij filmgewijs een heel aantal jaren geleden ook serieus de stuipen op het lijf gejaagd. Zo griezelig dat er mensen zoiets lopen doen.
  En amai, wat een superknoddige familiefoto!

 7. Tiny

  Ik las ‘It’ toen ik elf was en hield er destijds een jarenlange gootputjes-fobie aan over ;) Maar ’t is inderdaad wel heerlijk griezelen!

 8. Ha, een warm dekentje, een Midsummer Murder en een mega zak chips met pickles, mét ribbels. Af en toe moet ik dat gewoon hebben! Ik vind dat persoonlijk een van de voordelen van de winter: dan mag ik dat af en toe van mezelf :-)
  Veel succes met je lezing!!! Als er een vervolg in Brugge komt, dan kom ik af! Het is door jou dat ik met bloggen ben gestart! (allez, door jouw blogboek he)
  O ja, dat van freelancen met zieke kindjes… misschien heb ik veel geluk, maar ik vind dat het alleen maar betert naarmate ze ouder worden. Een. Ze worden minder ziek. Twee. Als ze ouder zijn, en ziek, dan kunnen ze zich best goed bezig houden. Mijn kereltje (9) zat laatst vier dagen ziek thuis en ik heb echt heel goed kunnen doorwerken: de “ik-lig-uitgeteld-in -de-sofa-fase heeft hij flink met strips en DVD’s uit de bib doorsparteld, en daarna heeft hij zich op zijn Knex gestort. Hij had zelfs niet veel goesting meer om terug naar school te gaan!

 9. Als het een geruststelling kan zijn: bouwbeurzen zijn overrated ;-)
  Wij hebben er de afgelopen jaren verschillende gedaan en beseft dat, tenzij je heel concreet weet wat je wil bekijken en dit in een toonzaal niet kan, je best thuisblijft. Veel te veel volk, veel te gladde verkopers (die bovendien niet altijd kunnen antwoorden op jouw vragen), …

 10. Saskia

  Ik lees je blog met veel plezier en meestal reageer ik niet. Maar nu moest ik wel: wat een lekker bekkie heeft die Flo :-)

 11. Hoera voor vanalles, maar toch zeker ook voor de -10 kilo! Chapeau! En ook: deze week een kind gezien dat echt de dubbelganger was van Flo. Ik vrees dat ik ook luidop zei, maar allez, dat is nu juist Flo. :)

 12. Wat heerlijk dat het zo goed gaat met Flo! En wat fijn dat jullie het beiden zo druk hebben met werk. Beter genoeg werk en dus voldoende inkomsten dan geen werk en op een houtje moeten bijten.

 13. Zo herkenbaar. Hier ook in de fase van “Verbouwen + Kleine kindjes + Zelfstandig beginnen werken” en vooral ook het probleem van werktijd beschermen. 6x 3 uur doorwerken lijkt hier voorlopig nog een utopie. Ik help dan ook graag eens mee op de school en ook sporten + kilo’s verliezen zou ik nog aan het lijstje willen toevoegen. Helaas telt een dag nog steeds maar 24u en vraag ik mij constant af hoe andere mensen het bolgewerkt krijgen (vooral degene die de volle 38u of zo op kantoor moeten werken). Ploeteren noemen ze dat zeker? Soms ook een beetje “overleven”. Maar hé, een luxeprobleem denk ik dan ook vaak. Relativeren maakt alles beter! :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>