lilith bezoekt de Verbeke Foundation

FullSizeRender

Ik heb ergens een lijstje met plekken die ik nog eens wil bezoeken. De Verbeke Foundation stond daar al geweldig lang op. Ik weet niet meer bij wie ik voor het eerst iets zag over deze mythische plek in Kemzeke, of all places. Het zal wel bij een hipster op Instagram zijn geweest. Het kan ook bij Vlaanderen Vakantieland zijn geweest. Zoals dat vaak gaat geraakten wij daar dus niet. Bleef de Verbeke Foundation op mijn lijstje staan, zag ik soms eens iemand een foto posten, dacht ik: nog altijd niet gelukt. En ging ik verder met mijn leven.

Enkele weken geleden interviewde ik Yuval Abramovitz over zijn boek “The List” voor een stuk dat geloof ik volgende zaterdag in De Standaard Magazine staat. Voor het stuk zelf moeten jullie dus zeker De Standaard kopen (topkrant, echt waar), maar een van de tips die Yuval in zijn boek geeft is- naast het feit dat je ze uit moet schreeuwen- dat je een concrete deadline op je wensen en dromen moet plakken. En dus staat er in mijn bullet journal een lijst met “tien dingen voor de volgende honderd dagen”. De Verbeke Foundation heeft dat lijstje gehaald. Het enige dat ik nog nodig had, was een mooie weekenddag. Aangezien Frank Deboosere deze week dertig jaar in dienst was bij de VRT bleek zelfs dat geen probleem.

IMG_6473

Ik ga er niet te veel over zeggen, over die Foundation. Ik ga u wat foto’s tonen die de ervaring op een mooie zomerdag waarop je voor het eerst in blote armen rond kunt lopen ietwat weergeeft.IMG_6488

FullSizeRender 2 IMG_6445IMG_6467 IMG_6484 IMG_6502

Ik heb er nog meer maar als ik ze allemaal post dan neem ik een deel van de ervaring weg. Dat ontdekken, dat is daar zeer aangenaam. Zeker als je veel te lang van zon verstoken bent geweest. Ik leefde op. Dexter vond het een avontuur. Ik ken trouwens nul de botten van moderne kunst. Dexter ook niet. Youri zou er meer van moeten kennen, maar hij zegt dat niemand iets kent van moderne kunst. Flo was er nog niet uit, maar ze vond het wel wreed lekkere sandwichen in de orangerie.

De Verbeke Foundation ligt in Kemzeke. Alle info voor een bezoek vind je op hun website

Reacties

 1. Ik wil daar ook al erg lang eens naartoe, maar het is me ook nog nooit gelukt. Goede tip van die deadline. Na mijn 32ste verjaardag ga ik een 33-voor-33-lijstje starten en dit zal er een puntje van worden. Dank!

 2. Kathy

  Wat is het daar leuk. Wij waren er deze zomer. In de orangerie sneuvelden er 2 glazen op heel dramatische wijze, met veel getinkel en zo. De mensen van de bediening wisten niet zo goed wat te doen en wij eigenlijk ook niet.
  Toen ik daar zo knullig wat aan het opruimen was, stond opeens een man met lang grijs haar op en die zei: ‘Geef die mensen een nieuw drankje.Het is in orde.’
  Wat later wilde de dochter van 5 graag alleen op het speelpleinachtige dingetje blijven, terwijl wij met de rest van het gezin eens om de vijver gingen piepen. De papa vond data een prima idee, ik niet, maar ik dacht zo van papa heeft het toch dikwijls bij het rechte einde, hou even uw snavel. Opeens werd ik toch ongerust en dacht ik, ik loop snel terug naar dochterlief. Ik raakte de weg kwijt onderweg. Dochterlief was nog steeds naarstig aan het spelen en de rest van het gezin was ook al terug.

 3. Tof plekje, he! Wij belandden er ooit eens omdat vrienden er hun trouwfeest gaven. Gekke plek voor zoiets, maar wel heel fijn!

 4. Tine

  Ha, Kathy, die gekke man met het lange grijze haar, dat is Geert Verbeke himself die de Foundation oprichtte. Inderdaad heel magisch plekje. Ik woon er op een kilometer van, het blijft genieten.

 5. Hé, dit kende ik niet en het is nog niet eens ver van mijn deur.
  Het lijkt me een heerlijke plek om foto’s te nemen.

 6. Ik onthou vooral de tip van de deadline (de Verbeke foundation zit immers al heel lang in het hoofd om eens te bezoeken): waarvoor dank!

 7. Ik ben er jaren geleden eens geweest. Inderdaad een heerlijke plek. Een goede reminder! Ik zou wel eens terug willen gaan, zal er weer helemaal anders uitzien intussen…

 8. Vorig geweest: bijzonder en ietwat bevreemdend maar inderdaad zeker eens de moeite van een bezoekje waard 😊

 9. Ik ben er jaaaaaren geleden geweest, maar ik moet duidelijk nog eens terug, want ik herken er niet veel van op je foto’s… Het was toen al indrukwekkend, dat sowieso.

 10. Veerle

  Oh, wat een gekke ervaring: die foto waarop Dexter met een rietje iets drinkt. Ik zag die en was er echt zeker van dat dat mijn eigen zoon was. Die heeft namelijk ook die trui en een gelijkaardig kapsel. Heel gek :-D

  Bedankt voor de tip!

 11. Nog nooit van gehoord van die foundation, en van moderne kunst ken ik ook niets. Maar dit ziet er toch wel een aanrader uit. In Kemzeke, werkelijk :)

 12. Hey Lilith, wij wonen op fietsafstand van Verbeke Foundation en toen ik zwanger was van onze zoon hebben we er een fotoshoot gehouden. Prachtige, mystieke locatie die ik na het lezen van jouw artikel nog eens wil gaan bezoeken. Ik zet het in mijn bullet journal onder het topic “uitstapjes voor de komende honderd dagen” ;-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>