Met lilith is alles oké

shutterstock_439360372 (1)Het zegt veel over je gebruik van internet en sociale media als mensen na enkele dagen lieve berichtjes beginnen sturen omdat je er wat te stil op bent. Of toch veel stiller dan anders. Daar zit niet veel meer reden achter dan dat het hier de laatste maanden nogal druk is geweest. Ik wil er niet te veel over zagen, omdat ik het gevoel heb dat ik te vaak kom vertellen hoe druk het is. Ik heb net mijn tweede boek in zes maanden ingediend, en het gaat de max zijn. We gaan bouwen, binnenkort, dat is ook nog iets. Naast een hoop andere zaken die ik door tijdsgebrek nog niet geblogd kreeg, zaten de dagen dus properkes vol.

Ik snak al een tijdje naar een paar dagen vakantie, maar dat zit er op dit moment niet in, laat staan zonder de kindjes. En daarom ben ik mezelf even aan het trakteren op minder dingen die ik van mezelf gedaan moet krijgen op dagelijkse basis.

Het valt niet mee om los te komen uit het tempo van de laatste maanden, maar het lukt. Wat minder Instagrammen en bloggen en wat meer lezen en wandelen blijkt een bijzonder goed idee. Er staan twee dagen verlof gepland voor volgende week. Nood aan, jong, geen zever.

In een vorig leven was ik gewoon blijven doorsjezen tot tegen de muur.
Dat vorig leven is voorbij, merk ik, en daar ben ik zo blij mee.
Net als met de bezorgde berichtjes, die zijn lief.
Maar het gaat dus goed. Beter dan in lang. :)

Reacties

 1. ha! kijk ernaar uit! en kudo’s voor rust nemen als t moet. schrijf daar please ook eens een boek over, van doe u zelf eens niet dood enzo. van u zou ik dat lezen.

 2. Ook hier wat minder Instagrammen en bloggen en vooral mezelf minder opleggen op dagelijkse basis. In het begin moeilijk, maar het doet toch zo’n deugd.
  Neem vooral de tijd en geniet van die twee dagen verlof volgende week!

 3. “Wandelen is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er over blijft.” zei Rommert Boonstra en hij heeft groot gelijk, als het hier wat te druk wordt, plan ik (hoe contradictorisch dat dat ook klinkt) ook altijd een wandeling in.

 4. Geniet ervan, van je welverdiende verlof!!! Waarom zouden we onze vrije tijd achter een schermpke doorbrengen als er ook echte boeken en bossen en zo bestaan! :-)
  O ja, ik blokkeer geregeld mijn social media, want vroeger zat ik er vaker op dan ik zelf OK vond. Cold Turkey heet dat ding. Ik zou het niet helemaal aanraden, want sinds het erop staat werkt mijn internet niet altijd naar behoren. Maar het doet verder precies wat het moet: het blokkeert elke webpagina die je wil, voor de tijdsperiode die je zelf ingeeft. Het geeft zo’n rust, weten dat je tot de volgende avond niet meer op FB kan. Of Instagram. Serieus!

 5. Onder het motto: geen nieuws, goed nieuws. Doe maar lekker verder, geniet van de vakantie en de wandelingen (hopelijk binnenkort in de zon). Ik kijk alvast uit naar boek nummer twee. Of drie. Het is maar hoe je het bekijkt. ;)

 6. Ik kijk al uit naar dat boek! Neem gerust de nodige rust. Ik vergeet dat zelf ook veel te vaak en bots bijgevolg nog veel te vaak tegen de muur als ’t lijf op de rem gaat staan. Ik plan ook een rustige maand in. Helaas lukt dat in mijn hoofd niet zo goed. Maar de intentie is er alvast :p

 7. Dag Kelly

  Ik las net jouw column in Steps.

  Dank je wel voor het fantastische woord zinnenjager.

  Toen ik een jaar of 14 was, duidde ik zinnen en woorden aan in mijn favoriete boek: Mijl op Zeven van Humo journalist Marc Mijlemans. Omdat mijn grote voorbeeld, mijn nonkel Frank, dat ook deed. Dat bleef ik nog jaren doen, en vaak schreef ik ook woorden en zinnen in boekjes.

  Ik ben er op een bepaald moment mee gestopt besefte ik net.

  Blijf jij maar jagen, wij doen er ons voordeel mee.

  Vele groeten
  Nina

 8. Offline is the new luxury! Geniet er van! Doe rustig verder, het leven is al druk genoeg zonder het internet.

 9. Groot gelijk! En note to self, dat ook. De voorbije weken raas ik maar door, en die muur duikt soms eens op. Maar steeds vaker lukt het me om foert te zeggen, en om de boel de boel te laten. Morgen ga ik dat ook doen, en beginnen lezen in je nieuwe Blogboek. Ook benieuwd naar je andere boek!

 10. Evi

  Groot gelijk! Ook hier is het vaak te druk om elke dag aanwezig te zijn op social media. Aan de andere kant doet het zoveel deugd om ook gewoon eens foert te kunnen zeggen :-)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>