schrijf je in op #nevernotreading, en ontvang mijn beste boekentips in je mailbox

watiklasjanuari_2Er zijn wat dingen waarvoor ik in september eindelijk de tijd heb genomen, na maanden zagen dat ik er de tijd niet voor had. Een daarvan was een lezersenquête waarop geweldig veel respons kwam. Daar leerde ik een en ander uit. Een van die dingen was dat het met een paar thema’s nogal alles of niets is voor de lezers van deze blog.

Ofwel ben je die hard fan van Dexter spreekt, ofwel kan het je vaak gestolen worden, was er een van. Heel wat mensen lieten expliciet weten dat ik er meer moest van posten, anderen smeekten me haast om er eens mee te stoppen. Omdat ik me op dat vlak noch inhou noch het gevoel heb dat ik overdrijf ben ik niet meteen van plan om daar al te grote conclusies uit te trekken.

Op vlak van boekentips zat ik wel al een tijdje met twijfels. Ik lees echt heel graag. Ik kan echt heel enthousiast zijn over boeken. Ik durf daar niet al te ver in gaan op mijn blog, omdat ik weet dat niet iedereen even enthousiast is. Dat heel veel mensen gewoon geen tijd hebben om te lezen, op dit moment in hun leven. Of niet graag lezen. En dus trapte ik daar al een tijd op de rem. Heel wat enquêtes bevestigden mijn vermoeden: ook dat is vaak alles of niets. Nogal wat lezers gaven aan op dat vlak op hun honger te zitten, en net meer boekentips te willen. Anderen vonden dat ik er te veel over schreef voor hun goesting. Niet iedereen is een boekennerd zoals ik.

Doordat ik op de rem sta, deel ik ook heel veel niet. Boekentips voor kindjes. Releases waar ik naar uitkijk. En toen kwam het idee voor #nevernotreading. Mijn eigen boekennieuwsbrief, oe yes! Hoe cool zou het zijn?

Dat gaan we dus behoorlijk snel weten.

Wat het wordt? Aan het einde van elke maand stuur ik je een mail met het beste dat ik de afgelopen weken heb gelezen. Een beetje zoals deze blogposts, dus. Daarnaast vertel ik je waar ik op leesvlak mee bezig ben geweest. Welke boeken ik voor mijn werk kreeg. Welke tips ik uit podcasts haalde, en wat op mijn to read-lijst kwam en waarom. Welke dingen mensen mij hebben aangeraden. Er zit een blokje in met de lievelingsboeken van Dexter en Flo. En ik zou het ook leuk vinden als er interactie was met de andere boekennerds die mijn nieuwsbrief ontvangen. Op reply drukken mag dus, heel heel graag.

Voor wie? Voor iedereen die op zoek is naar tips, en het niet erg vindt om die te krijgen van iemand die heel enthousiast wordt van lezen en alles dat ermee te maken heeft.

Ga je me spammen? Neen. Aan het einde van de maand stuur ik je een mail, en dat is het. Uitschrijven kan op elk moment. De eerste nieuwsbrief wordt zaterdag verstuurd.

Reacties

 1. Hoera! Superplan. En natuurlijk ben ik ingeschreven.
  Oh en Flo begint toch ook al te spreken? Van mij mag er gerust een FloSpreekt komen… :-)

 2. Katrien

  Joepie! Ik kan al niet meer wachten! Ik ben een echte boekennerd en ben je eeuwig dankbaar voor de tip van Een Klein Leven. Ik kan er een half jaar later nog steeds niet over zwijgen. Wat Een Boek!!!

 3. vero

  Superidee!
  Ik ben zelf heel erg pro-lezen en pro-boeken… Nog even over je blog.. Ik vind het net fijn dat er voor elk wat wils is. Ik heb zelf geen kinderen en heb wat minder aan de praktische kinderdingenkant. Maar Dexter spreekt… daar hou ik wel van.
  Als er zo eens iets is wat me minder aanspreekt… dan lees ik dat gewoon verticaal (of niet). Maar dat beslis ik gewoon helemaal zelf ;-) (wetende dat andere mensen er wel iets aan hebben).
  Dus Kelly… ik zou me er niet teveel van aantrekken of mensen vinden dat je teveel van dit of van dat schrijft. Gewoon doen waar je zelf zin in hebt en zelf iets aan hebt!

 4. Laura

  Ingeschreven!
  Ik lees ook niet alle artikels even graag, maar die lees ik dan verticaal. Spijtig dat je het gevoel hebt dat je je moet inhouden op bepaalde vlakken. Ik ben en blijf fan. En ik hoor zeker bij het groepje die-hard fans van Dexter. 😁

 5. Ilke

  Hier word ik zo goedgezind van! Ik hoop dat het me lukt om een boek of twee (of meer) te lezen (net bevallen), maar kijk enorm uit naar je tips!

 6. Buitenmus

  Super! Dit jaar is voorlopig namelijk precies het jaar van het tegenvallende/slechte boek voor mij.

 7. Superidee! Volg stiekem al jaren je leestips eigenlijk, zowel via de blog als via goodreads. Al een paar pareltjes ontdekt op die manier!

 8. Annelies

  Ik weet nog niet in welke categorie ik val, #watleuk of #neverreadingwantgeentijd, dus bij twijfel heb ik me toch maar ingeschreven ;-)

 9. Ik luister tegenwoordig meer en meer naar audioboeken. Maar met je nieuwsbrief kan ik misschien wel een lijstje maken, en als een boek in audiovorm uitkomt het eens beluisteren. :) Dus laat maar komen!

 10. Yes, ik kijk er naar uit! Maar hoe kan iemand Dexter Spreekt nu niet fantastisch vinden? Die rubriek is bijna de hele reden dat ik überhaupt ooit kinderen wil, alstublieft zeg!

 11. Ik vind je blog echt heel leuk. Sterker: ik ben zeer regelmatig dankbaar dat dit hier nog altijd allemaal gratis staat. Ik besef wel dat dat niet vanzelfsprekend is. Want je schrijft hier minstens even goed als in de krant, en toch is het allemaal gratis en voor niets.

  PS Natuurlijk schrijf ik me in op de nieuwsbrief. Wordt misschien het duwtje in de rug dat ik al lang zoek om weer meer te lezen.

 12. Maar echt! Dexter spreekt is ook één van mijn favorieten. Ik wordt daar steeds zo blij van. Heerlijk toch die ongecencureerde uitspraken. Nu ja, niet altijd. Wanneer het zoontje van mijn nicht ‘mama is dun en jij bent dik’ zegt vind ik het niet iets minder heerlijk. Ik weet nu al niet welke van de 130 ongelezen boeken in mijn kast ik als eerste wil lezen dus ik weet niet of het een verstandig idee voor me is om me te abonneren op die maandelijkse mail.

 13. Ik loop wat achter met bloglovin’ en heb me dus nu pas ingeschreven. Spijtig dat ik de eerste gemist heb, maar ik kijk al uit naar de volgende!

 14. Top plan en mij direct ingeschreven. Al moet ik toegeven dat ik deze zomer wat ben stilgevallen met lezen. Tijd om de draad weer op te pakken of beter gezegd de bladzijde om te draaien 😉

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>