5 beelden, 5 dingen

IMG_2104 IMG_2105 IMG_2112 IMG_2118 IMG_2124
 1. Ik werd vanmorgen wakker met een te grote dosis all work and no play make lilith a dull girl. De weken vliegen, maar zitten vooral vol met werken, voor de kindjes zorgen en van alles moeten regelen en rond krijgen. De to do lijstjes ontploffen, wat natuurlijk perfect normaal is met een looming verhuis en een actieve bouw. Ik heb regelmatig het gevoel dat ik alleen maar werk en moet. En te moe ben om nog leuke dingen in te plannen. Tegelijk ontploft mijn hoofd van de ideeën voor dingen die ik nog zou willen doen als ik er maar de tijd voor had. Heel dubbel. Dat wordt weer beter he, mensen die gebouwd hebben?
 2. Soms spelen de kindjes samen zonder ruzie maken of dingen uit malkanders handen trekken. Het zijn van die momenten waarop je denkt: amai, dat is hier simpel. Ze duren gemiddeld een minuut en half, en toch. Machtig.
 3. We zijn een bad gaan passen. Aja, wij zijn badmensen, en dus is dat wel belangrijk, dat dat goed zit. Het deed een beetje denken aan een doodskist passen (doen mensen dat echt?), maar ik denk dat we beslist hebben. Beslissing 103/1325. Met kindjes in een showroom, geweldigen bliss. Nog een duwtje! (ahaha, *weent*)
 4. Ik ben ook een trui gaan passen. Ik koop niet veel meer, nog altijd niet, maar heel soms voel ik dat ik nog eens nood heb aan onversneden retail therapy. Zoals vandaag. En ik had ook een truitje mee voor de Flokie. Die heeft namelijk ook niks in haar kast liggen.
 5. Is dat bij jullie ook altijd zo, dat de kinders het laatste half uur van de dag niet bestierlijk zijn? In plaats van moe te worden en dat gewoon rustig in de zetel te beleven is dat hier altijd een gespring, geroep en gebrul van jewelste. Alsof alles er nog even uit moet voor het naar bed gaan. En dat terwijl ik dan al helemaal in chillmodus wil gaan. Gelukkig hebben wij verschrikkelijk goed slapende kindjes (een van de dingen in mijn leven waar ik het meest dankbaar voor ben, want ik heb geweldig veel slaap nodig), en is het vanaf 19:30 stil in huis. Fjoew.

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 11/40. 

Reacties

 1. Saskaya

  Het is dat ik weet wat voor een gedoe die oudste bracht als baby, anders zou ik lelijke dingen zeggen na die laatste zin.

  Met een peuter die vindt dat vijf uur een geschikt moment is om de wereld in te springen, enzo.

 2. Jep, iemand heeft hier ook ’t zot in vlak voor ze naar bed moet. Gelukkig is ’t van korte duur en is het daarna ook all peace and quiet.
  En ja, het wordt beter/rustiger als je gebouwd hebt. Maar niet direct. Eerlijk is eerlijk :-)

 3. Sonja

  Verhuizen naar een nieuw huis (of in ons geval verhuizen naar een totaal vernieuwd huis) is geweldig maar omdat ik er zo naar uit gekeken had viel het toch een beetje tegen omdat ik droomde van mijn – euh- droomhuis. Maar nu een jaar verder staat onze living nog vol dozen en zijn de meeste muren nog niet geschilderd. We blijven dingen versleuren die nog niet op hun definitieve plaats staan. Maar er is beterschap op komst: volgende week komen de inbouwkasten (weg dozen!) en de schuifdeuren voor de wasplaats (alle brol uit het zicht hoera), tegen april willen we alles geschilderd hebben (nuja, het toilet, de hal en traphal niet maar wel de leefruimtes), binnen 2 maanden wordt de tuin aangelegd (weg modderpoel en onkruid, hallo zomer!) en tegen de herfst wil ik gordijnen. Dus jawel, zo’n anderhalf jaar na de verhuis komt het toch goed! De rest is voor volgend jaar ofzo. Of ooit :-)

 4. Sarah Tersago

  Amai! Toni is hier de laatste weken ‘s avonds niet meer te genieten! Contrair doen en niet luisteren en tegendraads en druk en aaaaargh!!! En met Kind2 op komst zijn mijn hormonen daar helemaal niet tegen bestand, wat veel traantjes geeft bij alle betrokkenen.
  Hashtag het is een fase het is een fase.

 5. M.

  Laatste punt: check!
  Hier duurt dat zowat vanaf we thuiskomen tot ze in bed liggen ;)
  Ik ga er maar vanuit dat ook dit een fase is… toch!!!??? :)

 6. Evi

  Wij zijn ook een bad gaan passen :-) Morgen staan hier trouwens keuken en vloeren op de planning. En ja hoor, ook Tuur krijgt het “zot” net voor hij moet gaan slapen ;)

 7. Weet je wat je echt niet mag kopen als je kinderen hebt? Een bad met een stop die omhoog komt als ze erop gaan zitten. Wat een denkfout was dat en we hadden toen nochtans al kinderen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>