lilith deelt een allegaartje

IMG_1924Zezunja doet ook mee aan Veertig Dagen Bloggen, en ik vind dat de max, want zij blogt al zo ongeveer even lang als ik en hoe vaak kom je dat nog tegen? Een van de rubrieken die ik bij haar compleet geweldig vond is het allegaartje. Je vindt er hier een, en hier, en hier.

Wat houdt mij tegen om er ook eens een te delen?

Dingen waar mensen me deze week voor waarschuwden:
 • dat de eerste 20 telefoons die je krijgt als je huis te koop staat er zijn van immokantoren
 • dat je beter een aparte telefoon neemt voor de verkoop van je huis (will do, want ik telefoneer zo al niet graag, laat staan met immomakelaren)
 • dat immomakelaren afspraken maken om naar je huis te komen kijken zonder aan de telefoon te vertellen dat ze immomakelaren zijn. Wat voor ras apart is dat?
Dingen die mooi waren:
 • de theatertour van Het Zesde Metaal
 • Coco. Ik heb echt drie keer moeten wenen in de cinema, en ik zag rond me dat ik lang niet de enige was
 • die meneer in Topdokters die van zijn tremor af was door een hersenoperatie en bij de dokter op controle kwam met een glimlach die de kamer vulde. Waw
Dingen waarmee ik moest lachen:
 • de middenvakrijders van De Ideale Wereld
 • de manieren waarop ik aan elk van mijn kinderen een nieuwe trui introduceerde. Bij Flo is dat met veel blabla en show en uitgelaten pirouettes (Flo looooooves nieuwe kleren), bij Dexter is dat de trui in zijn kleerkast smokkelen zonder dat hij het ziet, nooit doen alsof er een nieuwe trui is, hem dan eens bovenhalen en hopen dat hij niet merkt dat er een nieuwe trui is. Ik heb twee verschillende kinderen, en ik kan me daar nog elke dag over verbazen
 • het briefje op het nummertjesmachien bij de slager. Een mens kan zich toch enkel afvragen welke zot wilde taferelen zich daar al moeten afgespeeld hebben in de Lidl van Ieper?
Zinnen die ik in mijn boekje met zinnen schreef:
 • There was a boy called Eustace Clarence Scrubb, and he almost deserved it
 • Het bepalende kenmerk van angst is toekomstgerichtheid
 • Some blows fall too heavy upon those too fragile

Dingen die ik pinde:
Dingen die ik altijd vergeet:
 • dat ik heb betaald voor Headspace en dat ik echt wel deugd heb van elke dag tien minuutjes mediteren. Dat ik het dus ook elke dag moet doen
 • dat ik meer deugd heb van thee dan van koffie, hoewel ik liever koffie drink dan thee
 • de avocado’s en rucola die ik aan het begin van de week met zoveel goede bedoelingen kocht en die ik door tijdsgebrek en geen zin weer heb laten verpieteren. Aaarghl
Dingen die nieuw waren:
 • Flo die heeft ontdekt dat ze tegen mensen hun gezicht kan slaan als ze haar goesting niet krijgt. Hard ook nog
 • een pannenkoekenplant
 • dat ik een kind heb dat zich laat schminken voor carnaval. Dexter mag er nog niet aan denken, Flo was met plezier een roze prinses in de crèche
27907475_10155954980395540_5519803891244849755_o

Deze post maakt deel uit van de 40 dagen bloggen-challenge. Dit is dag 3/40. 

Reacties

 1. Charlotte

  Als je avocado te bruin is om zo op te eten (maar niet, you know, té bruin), kan je er avocadosoep van maken! Voor 1l bouillon heb je 1 paprika (rood of geel; geel geeft qua kleur een iets mooier eindresultaat dan rood, maar ’t is even lekker) en 1 avocado. Paprika stoven, bouillon erbij, laten sudderen, vuur uit, avocado erbij en mixen maar.

  Megalekker.

  Also, supergrappig dat je echt zo’n routine hebt om Dexter nieuwe kleren te geven!

 2. Hier 4 immomensen, waarvan 2 voor hun klanten, 20 gewone geïnteresseerden, 2 dagen meer bezig zijn met bellen, mailen en het maken van afspraken dan wat anders en dat huis moet op toondagen (bijna) even netjes zijn als voor de foto’s, maar we doen het dan ook zonder immo. Nu de toondagen nog…
  Die kledij geven rituelen zijn zó herkenbaar! Hier gaat het krijgen van kleren makkelijker sinds ik er samen met de zoon om ga. Het is een heuse uitdaging om kledij te vinden met prints van de juiste dieren en niet te agressieve prints, maar met een hoera-stuk in de hand mag er ook een neutrale trui of broek bij. Ik denk dat we allebei vooral genieten van het mama-zoon uitje…

 3. Ooooh, die mijnheer in Topdokters! Ik zat zelf als een gek te glimlachen! Zo blij dat die was, jong :D
  Hahaha, uw dochter! Djoef d’erop, zegt ze :D *it’s a phase, it’s a phase*

 4. vero

  Jaah, die man in Topdokters… ik zat ook al helemaal te glunderen (al had ik geen enkel aandeel in zijn geluk, maar hij precies wel in mijn geluksgevoel ;-)

 5. Ik wilde ook zo’n pannekoekenplanten halen, maar jammer genoeg is het plaatselijke Aldi-filiaal met de grond gelijk gemaakt waardoor ik er nu plots een pak verder voor moet fietsen. Hopelijk is de nieuwe winkel snel gebouwd (ik beeld me nu in dat jij me vierkant zit uit te lachen vermits je midden in een verbouwing zit) en ik gewoon terug achter de hoek naar de winkel kan gaan.

  Zezunja ken ik (nog) niet maar ik post af en toe ook van dit soort lijstje onder de naam Facts About Me. Kwestie van mensen de kans te geven om me wat beter te leren kennen en me (gezien sommige van die lijstjes) waarschijnlijk meteen ook voor gek te verklaren.

 6. Ik was wel even nieuwsgierig. Je vindt dus nog zo’n ‘oude’ blog, mijn huidige blog (en nog alles online) gaat terug tot 2003. Dus het bestaat !
  De jaren ervoor stonden op de server van de KULeuven, maar die hebben dat zonder boe of bah verwijderd. #Hoedurvenze !

 7. Wij hebben ook vlotjes zonder immo verkocht. Maar zodra het op immoweb stond, waren die haaien daar inderdaad. En het was veel geregel, maar zo blij dat we het zonder gedaan hebben. Ik zou me slecht gevoeld hebben over elke frank die we daaraan kwijt geweest waren (tenzij zij er in slagen er een hogere prijs uit te halen, maar daar geloof ik niet echt in). Succes ermee!

 8. Haha, leuk om te lezen en herkenbaar. Pannenkoekenplant, check. En dat laatste: Aaron wil zich NIET verkleden voor carnaval en nooit schminken, maar Annabel liet zich schminken als Spiderman.

 9. super, eentje om te onthouden en ook eens te doen. Al eens geprobeerd om uw avocado te pletten en mengen met zure room? Zalig smeersel voor op een toast (of gewoon zo geplet op een toast met wat peper en grof zout).

 10. Anouschka

  Haha, ik doe dat bij mijn jongste dochter ook: stiekem nieuwe kleren in de kast leggen, en hopen dat ze het niet door heeft. Anders volgt er gegarandeerd een scène over hoe lelijk en stom het wel is.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>