lilith en Youri doen een strik rond de crib

IMG_6200Zondag:

“Pffft, moeten we nu echt een dag verlof nemen om ons huis op te ruimen? Maar ja, als ze foto’s komen nemen dan kunnen we niet anders, zeker? En ik heb zo al zo gigantisch veel werk”.

IMG_6212
Vandaag:

8:00: “Oké, Youri. We gaan wel moeten focussen en onze prioriteiten juist voor ogen moeten houden. De foto’s zijn nu het belangrijkste. We gaan nog niet over alles dat in kasten zit lopen beslissen of we het weg gaan doen of niet. Tegelijk: we zijn vandaag toch een hele dag bezig. Misschien moeten we wel van alles wegdoen.”

8:27: (twee koffies later) “OKE! WAT IS ONS PLAN? JIJ DE ZOLDER, IK DE KAMER VAN DEXTER? MET EEN DOOS VOOR KRINGLOOP, EEN VOOR CONTAINERPARK EN EEN VOOR ANDERE PLEK IN HUIS? En dan gewoon zakken? KOM, WE GAAN ER GEWOON KEIHARD VOOR. GO GO GO!”.

9:06: “Oké, lief, ik ben zo overweldigd. Maar echt. Zo goed als elk voorwerp is een beslissing die ik niet goed durf nemen, en we hebben duizend lakentjes en dekentjes en ik weet niet waarvoor ze dienen, van wie ze zijn en of ze weg mogen. Ik sta hier al meer dan een half uur naar een kast te kijken en ik blokkeer volledig”.

9:17: “Oké, Youri, ik denk dat je even moet komen. Ik ben compleet aan het blokkeren op elk vakje van deze kast. *ugly cry* Ik weet niet wat ik moet doen. Laat staan wat eerst. Alles is moeilijk en ik kan niet meer nadenken. Het is niet om mee te lachen.”

9:45: “Sorry van daarjuist, ik denk dat het toch wel goedkomt. *veegt snot en tranen weg met mouw*

10:50: “Hebben wij nu echt al drie volle auto’s naar de Kringloopwinkel gedaan? En heel ons huis staat nog vol, hoe kan dat?”.

11:12: “We moeten trouwens zeker de voordeur goed afstoffen. Dat maakt een goede eerste indruk”.

11:20: “Weet je nog dat ik gisteren zei dat we nog een jaar dat oud ding zouden gebruiken voor we verhuizen en dat jij zei “nog vijf maanden dan?”. Ik dacht echt dat het nog een jaar was. In mijn hoofd is het nog een jaar. Ik ben nog helemaal niet klaar”.

12:30: “Allez, we zijn hier al tien jaar over aan het nadenken en nu is het aan het gebeuren en het is zo… RAAR. Ook tof, maar raar.”

13:45: “We hebben al zo veel gedaan en tegelijk heb ik het gevoel dat we nog niks hebben gedaan. Is dat normaal?”.

13:55: “Ik ben hier heel de tijd van alles aan het negeren, maar dat is goed, dat wil zeggen dat ik keihard focus.”

14:23: “Die wonderspons maakt zijn naam ZO waar he zeg.”

15:23: “Maar jongens toch, hoe mooi is ons huis eigenlijk? Kijk, als ik dat ding zo zet is dat toch nog veel mooier?”.

15:43: “Dit huis is zoveel mooier als je er alles uithaalt dat verwijst naar een echt leven. Zo jammer dat erin moet gewoond worden, en dat bewoners rommel maken.”

16:15: “Neen maar serieus, ons huis is nog nooit zo proper geweest, en het is voor iemand anders. Het is zo mooi, precies met een strik errond. Ik wil in ons nieuw huis ook eens een mooie strik rond ons huis doen voor onszelf”.

Om maar te zeggen: vandaag hebben Youri en ik de crib gekuist.
Echt alle agenda’s, mailboxen en het internet genegeerd om keihard in alle hoekjes en kantjes te frotten en op te ruimen.

Dat waren vier volledige afleveringen van “Terrible, thanks for asking” (dikke leafde voor die podcast), een paar van Happier, veel eighties muziek (REO Speedwagon 4ever), en een paar pauzes om even goed door te wenen. Maar het resultaat is super. De trein vertrekt en we kunnen er niet meer af. Dat is de max. En tegelijk ook nogal zot.

IMG_6204
Als ge een superleuk huis zoekt in de Westhoek, ge weet mij wonen! Tegen eind februari is het hier voor echt.

Reacties

  1. Ik haat opruimen en probeer dat dus eerder in stukjs te doen dan allemaal op dezelfde dag, al faalt dat volledig bij mij. Een volledige dag klinkt als horror voor mij. Chapeau dus en succes met de verkoop!

  2. Tijd om eens grote kuis te houden hé :-). Wij hebben dat ook gedaan bij de verhuis en net als jij begon ik me dan af te vragen waarom wij eigenlijk wilden verhuizen. Dat was meer dan een jaar geleden ondertussen en ik zou niet meer terug willen hoor. En de kasten, die zitten alweer even vol…

  3. Proficiat dat jullie het een ganse dag hebben volgehouden. Ik zou dat niet kunnen, doe het liever in stukjes….Met een verhuis merk je pas hoeveel je verzameld heb in de loop der jaren…

  4. Ik ben momenteel in en buiten het huis aan het opruimen alsof ik ga verhuizen (met zo’n blik naar je spullen kijken doet veel sneller beslissen over wegdoen of niet). Die crib van jullie wordt te vroeg verkocht want ik trek maar over een paar jaar naar de Westhoek.

  5. Hier maakten we zelf de foto’s, waardoor het huis pas tegen de bezoekjes helemaal in een keer opgeruimd moet zijn… Ruimden we de eerste kamers nog op met de filosofie “wat mag weg, wat blijft nog even”, tegen dat we aan de living kwamen was dat veranderd in “wat kan er nog bij in de kasten, dat sorteren doen we later wel eens”. Sterk dat jullie het een hele dag vol hielden!

  6. Mijn lief woont op een paar km van jullie huidige huis (in Elverdinge) en telkens als ik passeer aan de jachthaven, vraag ik me af waar jullie huis precies is, hihi. Ik zal helaas geen koper zijn, want ook wij trekken volgend jaar weg, naar Oost-Vlaanderen zelf. Dat doet wel pijn aan mijn oerwest-Vlaamse hart, maar elke dag de afstand Izegem-Gent of Elverdinge – Gent doet momenteel iets te veel pijn aan mijn portefeuille.

  7. SirBotex

    Had ik zelf een blog gehad, dit kon zowat copy/paste geweest zijn van ons opkuis-voor-verkoop een paar maand geleden :-)

  8. Mijn ouders zijn onlangs verhuisd en die zij nog steeds bezig met hun vorige huis leeg te halen tegen dat het officieel wordt overgedragen aan de nieuwe eigenares. Op 39 jaar tijd kan je blijkbaar heel héél veel bij elkaar sparen en ze zijn er niet goed in om dingen weg te doen. Geen leuke periode dus voor hen momenteel. Ik probeer één keer per jaar (soms tweemaal) alles eens te sorteren en wat zaken weg te doen om exact dat te voorkomen. Behalve boeken, en brieven, en foto’s, en …

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>