5 beelden, 5 dingen

781100CD-B86D-4E25-A615-7A7CC8265A10 IMG_2386IMG_2404 IMG_2423 IMG_24691. OMG, we hebben een verhuisdatum. En hopen zo hard dat we die deadline halen. Er is een verhuisplan, met dank aan de geweldige Ilse van In Orde. Waarover later meer. Een verhuisdatum voelt als licht aan het einde van een tunnel, maar tegelijk weet ik ook dat het dan nog allemaal moet beginnen. Ik heb er zin in. Ik ben weer graag in dat huis, nadat de hemel recent nog eens op ons hoofd dreigde te vallen. Duimen, zo hard duimen, dat het zo blijft. We hebben ook een bad, ondertussen. Wat meer heeft een mens nodig?

2. Vorige week een fijne dag gepasseerd door eerst met een bende kindjes in de Palingbeek de 600000 beeldjes te gaan bekijken (indrukwekkend!), en daarna in een trek door Croq’odiel te gaan checken, het pas geopende restaurantje van Joke Michiel van Souvenir, dat ondertussen in Gent zit. Binnenkort een review, maar ik kan al zeggen dat het heel gezellig en lekker was. En dat er een Pinterestwaardige speelhoek is waardoor ouders eens even compleet op hun gemak zijn. Voor tien minuten. Zoveel extra punten.

3. Ik heb het gevoel dat ik aan het ontwaken ben uit mijn winterdip. Ik heb weer zin om ver te wandelen, mijn eetpatroon trekt na maanden van brol eindelijk weer op iets dat ik zou durven voorleggen aan mijn dokter, ik drink eindelijk eindelijk geen cola light meer en ik hoop zo hard dat ik het deze keer wel weet vol te houden, want het is de enige verslaving waar ik maar niet vanaf raak. Tot nu, lijkt het, want het lukt en ik geloof erin dat het gaat blijven lukken. Mijn tandarts zal content zijn, en mijn maag ook, want ik hoorde onlangs iemand op tv zeggen dat je net zo goed een blikje verf kunt drinken. Ouch.

4. Zo’n mooi boek gelezen, net. Een kinderboek, dan nog. Lampje van Annet Schaap deed me terugdenken aan de beste kinderboeken die ik las als kleine lilith, ja, zelfs aan Roald Dahl. Maar dan op een hele goede manier, niet op een die denkt ook dat ze Roald Dahl is zekers-manier. Supermooie taal, zot verhaal, alle reviews die het boek bejubelen zijn waar. Ik kan niet wachten tot Dexter oud genoeg is en voldoende geduld heeft voor dit soort verhalen die je helemaal in hun greep kunnen houden.

5. Ik ga Lieve en Aljosja zo missen. Hebben jullie dat ook? Net als mijn Topdokters. Ik kijk al bijna geen tv, en als de enige programma’s die ik dan wel bekijk wegvallen dan doet dat een beetje pijn. De Mol is te moeilijk en inspannend voor deze uitputtende levensfase, vrees ik. Waar moet ik heen?

Reacties

 1. Sofie

  Volgende week begint Liefde Voor Muziek weer en dat is echt een heeeeel schoon programma! Voor de rest weet ik het ook niet goef momenteel. Lang leve Netflix ☺

 2. Zo blij dat het eindelijk lente is… Dan gaat inderdaad alles veel gemakkelijker…
  ik ben ook fan van Blind Getrouwd en Topdokters, maar zeker ook van De Mol.
  Nog heel veel succes met de verhuisplannen!

 3. Ellen

  Down the road is voor ons elke week wegsmelten voor de televisie. Wat de kritische zielen er ook over zeggen, het is echt zo hartverwarmend. En De Dag is ook steengoed en straf en beklijvend.

 4. 5 beelden – 2 notities in mijn boekje. Merci!

  * wij gaan binnenkort ook naar de beeldjes kijken en nemen de restotip zeker mee.
  * ik heb 2 maanden geen cola light gedronken en hang er nu al enkele dagen weer aan.
  * ik zag inderdaad overal al reviews verschijnen van Lampje, klinkt als het ideale geschenk voor de mama’s met grote kindjes.
  * Ooh Blind Getrouwd. Gisteren heeft mijn man als verrassing de Dag Allemaal gekocht omdat ze op de voorpagina stonden ;) Heb je De Dag al gezien? Daar ben je toch ook even zoet mee.

 5. Ik ben eind vorig jaar gestopt met Cola Light. In stilte, ergens in december, ruim voor de goede voornemens. Makkelijk was het niet en ik drink nu “caffe latte” in de plaats, maar toen ik 6 weken na mijn stoppen nog eens proefde, smaakte het afschuwelijk kunstmatig. Ik heb het sindsdien nooit meer gedronken. Intussen al bijna 1,5 jaar niet meer…

 6. Annelies

  Ja, van Blind getrouwd afkicken is niet makkelijk hé…ik vond het al zo vreselijk lastig om elke keer een week te moeten wachten op het volgende deel…
  ‘Helden van de kinderkliniek’ kan ik je aanraden om ’topdokters’ te vervangen, wel nog meer emo om als mama of papa naar te kijken…(en is misschien ook al bijna ten einde?).
  En verder: boeken lezen en naar buiten gaan, nu je toch in lentemodus bent ;-).

 7. yeaaaay voor een verhuisdatum! Spannend wellicht, maar het gaat wel gebeuren. woehoeeew.

  Kijk je naar Gevoel voor Tumor? Grappig en toch grijpt het je ook naar de keel.

 8. Kathleen

  Wij waren vorige week ook in de Palingbeek om de beeldjes te bewonderen samen met onze 20 maanden oude kleindochter die helemaal spontaan ‘amaiiii’ zei bij het zien van zoveel balletjes en grote,kapotte ei (volgens de kleindochter)
  Croq’odiel staat ook op ons to visit lijstje! Joepie voor de speelhoek!
  Down The road …fantastisch! En heimwee naar mijn vroegere job als opvoedster!

 9. Als cola light de ENIGE verslaving is waar je niet vanaf zou raken, zou ik mezelf zeer gelukkig prijzen ;) Maar echt lekker voor je tanden is het niet nee. Veel succes, hopen dat je het volhoudt!

 10. Marijke

  Mijn oudste dochter maakte tijdens een schoolbezoek zo’n beeldje. Jammer dat het zo ver is van waar we wonen om te bezoeken. (Leuven)

 11. Lobke

  Hier ook grote fan van Lampje! Ben het boek aan het voorlezen aan mijn dochters van 6 en 8, die helemaal meeleven. Echt een prachtig boek en een grote aanrader!

 12. Blij dat ik niet de enige ben die de Mol moeilijk vindt. :) Al blijft ik het wel spannend vinden, of ik de opdrachten nu snap of niet. Moest je Play hebben van Telenet: “Girlfriends guide to divorce” is zwaar de max.

 13. pieke

  ik krijg pijn in mijn nek van cola light, of in ieder geval heb ik mezelf dat zo hard wijs gemaakt dat ik het niet meer drink :)

 14. Ik heb juist hetzelfde bij De Mol. Echt, als ik ’s avonds nog zo hard moet nadenken over vanalles en nog wat… forget about it. Ik pas :D
  Geef mij ook maar Blind Getrouwd en Topdokters (en Temptation Island *insert beschaamd smoelke* :D ). Niks zo ontspannend als zulke tv ;)

 15. Ik heb zelf zo’n beeldje gemaakt dat nu tentoongesteld staat in de Palingbeek, dus dat wil ik vanmiddag eens gaan bekijken. Bedankt voor de tip van Croq’odiel, ik probeer mijn lief te overtuigen om daar ook eens te stoppen :)

 16. Bouwverhalen/verbouwingswerken zijn zo leuk om te volgen! Vijf jaar geleden verbouwden wij ook zwaar. En ik volg zulke verhalen sowieso graag. ‘Lampje’ lijkt mij idd prachtig! Je leest daar echt overal supergoeie recensies van. Ik heb het boek al vaak willen meenemen uit de bib maar ben tot nu toe andere boeken aan het lezen. Moet het dus nog zeker doen! Thanks voor de reminder. Een winterdipje had ook ik. Ondanks het vele vele wandelen. Ik vrees dat ik dat elk jaar heb… Vitamientjes to the rescue!

 17. Hier ook een struggle met Cola Light. Op dag 1 van Tourneé Minerale stopte ik op cold turkey-wijze. Op dag 2 voelde ik me door die cafeïnedip zo beroerd dat ik na twee Dafalgans niks meer kon binnenkrijgen, tenzij…. 3 x raden… Ai… geen karakter… Ondertussen probeer ik af te bouwen, met wisselend succes. De koelkast staat vol met flessen van m’n favoriet merk spuitwater en fancy gezonde limonades, maar het zilveren blikje blijft toch aantrekkelijk. Ik lees van Pieke dat ze zichzelf wijs maakte er nekpijn van te krijgen. Ik heb al een aantal weken nekpijn. Dus misschien toch…:-)

 18. Evi

  Oh ja, Blind Getrouwd en Topdokters, die mis ik ook zo. Hotel Römantiek was wel de max (nog te bekijken via vier.be denk ik?) en Down The Road en Liefde voor Muziek zijn ook heel fijn. (warme dekentjes noem ik dat, programma’s die zo fijn en gezellig zijn dat je je erin wilt nestelen en blijven kijken :) )

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>