5 beelden, 5 dingen: de verhuis

IMG_3841Schermafdruk 2018-07-21 20.17.52IMG_3829IMG_3822IMG_3852
 1. GUESS WHAT, WIJ ZIJN VERHUISD. (dat wisten jullie al, als jullie de pagina van deze blog volgen op Facebook en jullie timeline zagen vastlopen met beelden en stresskes de laatste weken. Ik ga nu bijna stoppen) Er zijn twee zaken die ik iedereen die wil verhuizen en zich daar geen natural in voelt (lees: daar zwaar tegenop ziet) kan aanraden. Het eerste is het huren van Kodiboxen. En neen, dit is niet gesponsord, ik heb ze zelf betaald. Daar heb ik even over getwijfeld, want het is natuurlijk een extra kost om 60 boxen te huren voor twee weken. Maar het heeft ons verhuisleven waanzinnig vergemakkelijkt. (dikke merci dus aan diegene die ze tipte op deze blog!) Al onze verhuizers hebben er hun waardering over uitgesproken doorheen de verhuisdag. Hoe makkelijk ze te tillen zijn, hoe goed het is dat ze hun volume houden als je ze stapelt, hoe vlot je een verhuiswagen vult. Ik voeg daaraan toe: hoe makkelijk je ze weer opent en sluit als je iets hebt ingepakt dat je nog nodig blijkt te hebben. Hoe handig het was dat we ze vijf hoog konden stapelen tegen de muren van onze oude crib. Ik zou het zo opnieuw doen. Nog zoiets: morgen komen ze ze halen, waardoor al mijn boxen leeg zijn en mijn kasten gevuld. Drie dagen na de verhuis. In ons vorig huis deed ik zes jaar na de verhuis nog kartonnen dozen open. No kidding. No kidding at all.
 2. Het tweede dat ik zou aanraden is verhuizen met de steun en aanmoediging van iemand die van aanpakken en organisatie weet. De ravissante Ilse van In Orde stelde mij enkele maanden geleden voor om me te helpen met een plan, en man man man, ik kan er niet overheen hoe geweldig haar hulp voor mij is geweest. Ik weet het: er zijn mensen die dat gewoon doen, dozen vullen en leven met de chaos die erbij komt. Maar Youri en ik zijn zeer gevoelig voor chaos en dingen die minder efficiënt lopen dan zou kunnen. Wij hebben zaterdag de vlotste verhuis ooit gehad. Dankzij de voorbereiding van Ilse, en ik die maar een stappenplan te volgen had. Aan alles was gedacht: de verkeersborden op tijd regelen, zorgen dat er bouten waren om de wasmachinetrommel vast te zetten, dat de verhuizers eten hadden (en koffie en cake van bij Queen’s Coffee) en ik bestek had om alles te vergemakkelijken. Dankzij mijn verhuisschrift (een bullet journal, alleen maar voor de verhuis) wist ik alles zitten. Er komt gigantisch veel kijken bij zo’n verhuis, en doordat mijn voorbereiding waterdicht was, ben ik nu gewoon zo goed als klaar. Zo chill. Zo zen. Zo’n fijne verhuisdag zonder stress, en zo leuk toekomen in onze nieuwe crib. Eeuwige dank Ilse, en schrijf dat verhuisboek, the world needs you (of toch dat deel dat verhuisplannen heeft).
 3. Ik hield –as I do– rekening met zoveel dat verkeerd kon lopen dat alles tot nu toe alleen maar enorm meevalt. We voelen ons allemaal geweldig thuis in de nieuwe crib. Ik had een dubbel gevoel gevreesd, en dat komt vast nog als ik de lege crib deze week ga schoonmaken. Maar we zijn precies allemaal zo blij. Het is heerlijk rustig in onze nieuwe crib, en mooi, en onze goesting en alles waar we al zo lang van dromen. De kindjes slapen goed, wij ook. Het uitzicht vanuit mijn bureau is fabuleus. Het is tien minuten wandelen van de school van de kindjes, anderhalve minuut met de auto. Het is goed, zo goed.
 4. Zo dankbaar voor alle helpers ook. Mijn schoonzus zei het toen we aan het uitpakken waren om half elf in de voormiddag (say what?!): de mama’s gingen zo trots geweest zijn op het teamwork. En nog zoiets: de geweldig sympathieke Bert van bertnbreakfast kwam spontaan helpen, zeg nu nog eens dat dat internet maar iets is dat niks voorstelt. Merci Bert, merci aan iedereen die meehielp en zich in het zweet werkte, jullie zijn de max en ik had niet geweten wat ik zonder jullie had gedaan.
 5. En dan nu nog een week werken, en dan congé. Hier. Eindelijk. Zotcontent. Yasss.

Reacties

 1. Kristien

  1 zinnetje, “de mama’s zouden zo trots zijn op ons teamwerk”. Fijn dat de mama’s er op die manier ook bij waren op die heel bijzondere dag !

 2. Sabine

  Zalig dat het zo vlot verlopen is! Geloof me, na 16 jaar (!!!) in ons huis vind ik nog altijd dozen in de kelder die ik niet meer geopend heb sinds de verhuis. I KID YOU NOT! Zo van “oh kijk, dat vaasje had ik ook nog”. Veel plezier in jullie nieuwe crib!

 3. Fantastisch dat het zo goed meegevallen is. Het lijkt me ontzettend angstaanjagend om te verhuizen. Ik hoop dan ook dat ik het nooit moet doen, maar wanneer het zo ver is , denk ik hopelijk aan deze post om hem te herlezen en je tips te gebruiken.

  Veel plezier in de nieuwe crib

 4. Waar Bert allemaal niet goed voor is!!!! Super van hem! En maf dat het zo vlot is gegaan voor jullie!

 5. Wat ontzettend sympathiek van Bert! Zo aan de foto’s te zien is het een heel mooi huis met veel licht. Ik hoop dat jullie er ontzettend gelukkig mogen zijn.

 6. Ellen (een andere)

  Ik ken u niet, maar ik ben echt zo blij dat gij zo blij bent :) En ook een klein beetje jaloers op uw huis en het mooie Vlaamsche uitzicht.

 7. De chaoot in mij heeft oeverloze bewondering voor het gestroomlijnd plan dat jullie hiervoor gevolgd hebben! Om van bewondering voor het huis maar te zwijgen (in een huis met spreekwoordelijke krullen wonende zie ik de strakheid heel graag)
  Volgens mij wordt die nieuwe crib heel gauw een warme thuis.
  En na die week werken: zen tot de vierde macht.

 8. Wauw, tof dat het zo vlot gegaan is voor jullie! Het ziet er ook een mooie nieuwe crib uit. Dat wordt genieten, daar, met je gezinnetje.

 9. Annelies

  Zalig! Welkom thuis :) ik krijg spontaan goesting om een verhuis te regelen….. alleen nog iets zoeken om naartoe te verhuizen misschien. #help #allesisveelteduur

 10. Ellen

  Ik moet dit zeker allemaal teruglezen als wij volgende jaar verhuizen want ik zie er nu al enorm tegenop!

 11. Proficiat met jullie verhuis en heel veel geluk in jullie nieuwe crib!!
  Enneuh… uw huis past gelijk ‘k weet nie hoe hard in mijnen Pinterest-board. Serieus, hoe schoon!

 12. Dank je voor de fijne woorden, was absoluut geen moeite. En nog nooit zo’n vlotte verhuis meegemaakt. Een mens is gek als hij nog met bananendozen sleurt en niet met kleurkes werkt!

 13. Oh zo leuk! Fijn dat het zo vlot verlopen is en wat een mooi huis!
  Wat een planning ook: al helemaal geïnstalleerd en bijna vakantie! Dat kan niet beter

 14. Evi

  Wauw, wat fijn dat het allemaal zo vlot verlopen is. Die tip van die boxen ga ik er eens op naslaan want dat gaat hier volgende maand ook goed van pas komen denk ik. Geniet van jullie nieuwe huis & thuis

 15. Dat een goede voorbereiding het halve werk is is echt niet overdreven. Super dat jullie iemand hadden die ervoor zorgde dat er tijdens die voorbereiding niets over het hoofd werd gezien. Ik wens jullie alvast héél veel plezier in jullie nieuwe thuis en mocht het prachtige uitzicht inbegrepen zijn bij die leuke gele zetel dan was ik binnen de kortste keren naar Ikea gespurt.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>