5 beelden, 5 dingen

IMG_4609 IMG_4748 IMG_4750 IMG_4769 IMG_4779
 1. Ik heb geen enkel gouden randje opgespaard voor september. Mijn boekennieuwsbrief ligt op zijn gat, al komt daar weer beterschap aan. Ik vind het minder erg dan ik van mezelf gewend ben, ik hoop jullie ook, want ik ben even aan het bekomen van de verhuis, de grote vakantie en de start van Dexter en Flo op school. Het bloggen schiet er wat bij in, maar dat heeft te maken met een megacool en intensief project dat ik met Anouck aan het maken ben voor Werk & Leven, een valling die komt, gaat en dan als een halve zot weer komt, waardoor ik slecht slaap en amper kan praten. Het leven, dus. Gisteren ging ik tien kilometer wandelen met Liese en hoorde ik mezelf hees als een zeehond uitleggen waarom ik volgens mij minder blog. De conclusie was wat de conclusie bij mij regelmatig is: misschien moet ik er wat minder over nadenken. Bij deze.
 2. Dexter leert lezen, een wonderbaarlijk proces om zien. Ondertussen leer ik koken, elke woensdag van 18:30 tot 22 uur. Klassieke keuken voor beginners. Ik ben niet echt een beginner, maar heb het gevoel dat ik veel basis mis. Die krijg ik les na les mee. Het is heel tof, ik volg orders op waarin woorden voorkomen als abricoteren en na afloop ga ik naar huis met potjes vol overschotjes en een misselijk gevoel van het eten van te veel gangen.
 3. Periodes met veranderingen zijn niet altijd makkelijk voor mij, blijkt weer. De start van Flo op school bracht wat stress met zich mee, en hupla, plots bemerk ik ze weer bij mezelf. De kleine angstjes die al van ’s ochtends naar mijn keel grijpen. De paniekjes die anders direct met een gerichte ademhaling in de kiem worden gesmoord, maar nu als een hamertje op mijn hoofd blijven tikken. De krantenartikels vol onheil met kindjes die me meer triggeren dan anders. Ik ken de systematiek ondertussen, ik weet waaraan het ligt, en beetje bij beetje wandel en kook en appelpluk ik me er weer door.
 4. Seizoen 2 van Werk & Leven is uit de startblokken geschoten met een aflevering over body positivity en dieetcultuur, en ik heb er al veel positieve mails en reacties op gekregen. Hier te beluisteren, mocht je dat nog niet hebben gedaan.
 5. Ik geniet heel hard van rommelen in mijn nieuwe keuken. Hele zondagnamiddagen vol wafels bakken en soep maken en cake en spaghettisaus. Ik was vergeten hoe zalig dat was, maar dat is ook omdat ik nog nooit zo’n zalige keuken heb gehad als nu. Iedere keer weer zo belachelijk content mee.

Reacties

 1. Annick

  Ook ik ben een persoon die moeilijk tegen veranderingen kan (ik word al lastig als mijn favoriet tijdschrift van lay-out verandert) en herken de angsten. Sinds vorig jaar probeer ik volgende mantra in gedachten te houden:”dag per dag, week per week.” Op die manier wordt het voor mij wat meer doenbaar.
  De opmerking die je onlangs op Facebook postte over ’s avonds enthousiast zijn over activiteiten maar het ’s anderendaags moeten uitzweten is zo herkenbaar. Vorige maandag hadden we pedagogische studiedag (ik sta in het onderwijs) en ’s avonds had ik nog een gesprek met enkele ouders; die avond was ik gewoon op van alle drukte en info die er de eerste maand van het schooljaar was ingeslopen… Dan is het echt tijd om een dag niet te moeten communiceren.

 2. en hoe gaat het met Flo zelf op school? Heeft zij de overgang al beetje verwerkt?
  Het is niet erg eh als je merk dat overgangen bij jou lastiger zijn, als je weet hoe je die kan aanpakken en dat lijk je wel prima te doen.

 3. Ann

  Ik ben eindelijk beginnen luisteren naar de Werk & Leven podcast. Tijd gevonden tijdens het koken en het afwassen. Een plezier om te horen. Ik zit ondertussen aan aflevering vier, dus wel nog wat in te halen :-).

 4. Ellen

  ‘De paniekjes die anders direct met een gerichte ademhaling in de kiem worden gesmoord, maar nu als een hamertje op mijn hoofd blijven tikken.’ Jij kunt dingen vaak zo geweldig goed verwoorden dat er spontaan tranen van in mijn ogen springen. Te herkenbaar.

 5. Vanmorgen las ik de volgende quote, misschien heb jij er ook wat aan?
  “Wanneer we moe zijn (…) worden we bestookt door ideeën die we al lang overwonnen hebben”. De quote zelf is van Nietzsche en wordt beschreven door Irvin Yalom in zijn boek ’tegen de zon inkijken’. Een vergiftigde gemoedstoestand is slechts van tijdelijke aard, schrijft hij, … Jij weet hoe je lief kan zijn voor jezelf … Keep doing that :)

 6. Zo blij met dat seizoen 2 van Werk en Leven, jullie doen dat super! Altijd heerlijk om naar jullie te luisteren als ik op een zondagnamiddag in mijn keuken hip en lifehackerig en al sta te foodpreppen :)

 7. Nog zo’n gevalletje ‘ik kan niet goed om met veranderingen’ hier ;) Ik weet perfect wat het triggert, maar kan nog steeds niet zo goed om met de manier waarop ik dan doorsla.
  En het jammerste van al vind ik dan: mijn zoontje heeft juist hetzelfde…
  Begrijp goed dat je graag in je keuken bezig bent! Prachtig ding, jong! :)

 8. Ik heb zo hard genoten van jullie aflevering over body positivity! Echt zalig! Kijk al uit naar de volgende afleveringen.
  Hier was september ook weer een maand van aanpassen na het trage(re) zomerritme!

 9. 10a

  “De paniekjes die anders direct met een gerichte ademhaling in de kiem worden gesmoord, maar nu als een hamertje op mijn hoofd blijven tikken.”
  Ik denk snel dat ik de enige angsthaas ben en dan doet het deugd om te lezen dat een mens er niet alleen mee worstelt. Natuurlijk zou ik liever hebben dat je er geen last van had, begrijp me niet verkeerd.
  Ik kan zeer moeilijk om met de onzekerheden van het leven en laat het leven nu net 1 grote onzekerheid zijn.
  Ik zeg altijd ik ben bang geboren en ik zal gerust sterven want dan moet ik niet meer nadenken ;)
  Ondertussen probeer ik op moeilijke dagen te gaan wandelen en te blijven ademen.
  Alle tips voor peace of mind zijn zeker welkom!

 10. Ik moet bekennen dat ik nog nooit een wafel heb gegeten. Zo’n lekkere verse dan hé. Ik ben volgend jaar 10 jaar getrouwd met mijn Belg, maar dat is zo’n typisch Belgisch dingetje wat ik nog niet heb geproefd. Moet daar toch eens verandering in brengen. Alle andere Vlaamse klassiekers worden regelmatig gegeten: vol-au-vent, friet natuurlijk, worst met spruitjes…. mjammie. Veel succes in je mooie, nieuwe keuken.

 11. Superfijn te lezen dat je het thuis naar je zin hebt! En eens bekomen en tijd nemen voor jezelf, daar is helemaal niets mis mee! Alles kan en niets moet :-) Enjoy!

 12. Nou weet ik eigenlijk niet of je wel blij bent met bovenstaande link, maar ik had ergens gelezen te hebben bij as we speak dat je die graag ook had als we er postten… enfin, moest je weg moeten, klik dan maar op het delete knoppeke hahahahaha

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>