5 beelden, 5 dingen (de de-boom-in-editie)

1. Afgelopen zomer wonnen wij een boomhuttentripje dankzij een fotowedstrijd van Cokido, ook bekend als die lieve mensen die ons hele vakantieopvang-avontuur ondersteunen. Vorige week was het zo ver: twee nachten in een boomhut in Ommen, een uur of vier rijden van Ieper.

2. Vier uur rijden is veel, zeker als je een zoon hebt die tegenwoordig al zaagt als hij twintig minuten in de auto moet zitten want zooooooo ver. Op basis van die belangrijke data beslisten we om halverwege te stoppen in het koninkrijk van Pardoes. Althans, dat was het plan, tot ik de ochtend voor vertrek ergens rond drie uur wakker werd van onze tuinmeubels die de weide van de boer achter ons inwaaiden.

Ook niet onbelangrijk qua data: Flo deed de afgelopen weken een panische angst op voor windstoten, nadat ze eens zo goed als werd weggeblazen in een windgat. De combinatie leek niet ideaal. Gelukkig vertrokken we toch, en tegen dat we aankwamen in Kaatsheuvel was het ergste achter de rug. Voordeel: weinig volk, en in de namiddag zagen we de zon. En waren we compleet overweldigd door hoe machtig mooi Symbolica is. Waaw, waaw, en zei ik al waaw? <3

3. Goed idee van de mama: we delen ons op. Hoe gezellig dat gezinsleven ook mag zijn, qua leeftijd is het niet altijd ideaal. Ik heb me met Flo op het sprookjesbos gestort, wat ze compleet geweldig vond. (“kom, we gaan hier eens piepen, mama”) Dexter ging bootjevaren en Droomvluchten met Youri, iets waar Flo vorige keer geweldig bang voor was wegens te luid. (ik heb zeer gevoelige kinders) We spraken een paar uur later af voor een bord poffertjes in Het Poffertje, waar de kinderen verheugd waren om elkaar terug te zien en daardoor eens even niet de neiging hadden om elkaar de kop in te slaan. BLISS! 

4. Slapen in een boomhut, het heeft iets. Ik leerde dat een boomhut soms voelt als een boot, door een combinatie van wind en rondstappende mensen. Dat het niet groot is, maar wel gezellig. En dat een goed uitzicht toch echt altijd meegenomen is. We gingen ook naar Zwolle, vlakbij Ommen, en zagen onze mening bevestigd dat wij Nederland tof vinden. Ook als dat Nederland die dag net volloopt met bezopen carnavalisten die hun bed al enige tijd niet meer hebben gezien. Ook dan. 

5. De rit heen en terug viel uiteindelijk beter mee dan gevreesd, met dank aan de trouwe gezellen van het Geluidshuis. Moeder was extra verheugd, want weer eentje met de stem van Koen De Graeve, die moeder trouwens ook weer ronduit geweldig vindt in Studio Tarara. (“Shotjen?“. I DIE) We stopten ook ergens tussenin in het Oertijdmuseum in Boxtel, keihard de moeite voor mijn twee dinofans.

In elk geval: we hadden een fijne tijd, en er deugd van.
Flo wilde zelfs nooit meer naar huis, en wij hebben nochtans ook een toffe view.

Reacties

  1. Wij gaan eind deze maand overnachten in de Efteling. Hier ook een dochter die nooit meer in de droomvlucht wil wegens te eng, maar is dat bij die Symbolica niet dan? Of deed je die ook alleen met Dexter?

  2. Annelies

    Ooh wauw wat een uitzicht! En Symbolica en Droomvlucht zijn onze topfavorieten. De laatste keer(ergens in februari) hebben we eigenlijk alleen maar gependeld tussen die 2 attracties :p We hebben Symbolica toen 3 keer kunnen doen dus elke tour hebben we gedaan, onze favoriet is toch wel de Schatten Tour. En ook Droomvlucht konden we moeiteloos 3 keer doen, waarvan we de 2e keer gewoon mochten blijven zitten want er stond niemand aan te schuiven :) heerlijk!
    En in het sprookjesbos is mijn favoriet al sinds ik kind was: De Indische Lelies(van koningin Fabiola trouwens).

  3. Ik lees vooral: deel je op met je kinders en dan kunnen ze elkaar niet missen. Super tip!! Gaan we ook eens proberen!

  4. Ik was vorige week vrijdag met mijn nicht een dagje in Eindhoven en we hadden er niet aangedacht dat het daar Carnaval was. Op zich wel leuk om al die mensen overdag al te zien toekomen in hun kleurrijke outfits maar blijkbaar begonnen ze ook al vroeg met pintjes drinken. Tegen dat we ’s avonds uit het restaurant kwamen lagen er al enkele half bewusteloos tegen de grond. Gezellig. Die gekke bekken foto van Flo is trouwens super leuk.

  5. Haha, klinkt geweldig. Ik onthoud vooral dat we de kids soms moeten splitsen, zodat ze elkaar niet de kop in willen slaan ;-)

  6. Oh Symbolica. Ik vond dat ook echt supersjiek toen we daar een tijd terug waren. Maar dat vond het kind in mij ook van het sprookjesbos, alee vooral van de boom :D. Ons neefje was toen vooral gefascineerd door de vis met Pinokkio :).

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>