Een #pancakebar, volgens Pinterest. Dat zat zo: normaal doen wij altijd taart voor Dexter zijn verjaardagsfeestje met de familie, maar Dexter eet niet meer zo graag taart. Dat leek ons dus plots minder logisch. Dexter eet wel graag pizza en lasagna en boterhammen met choco, maar ik zag daar niet onmiddellijk zoveel mogelijkheden in als in pannenkoeken, die hij gelukkig ook graag eet.
Als wij pannenkoeken eten, dan eten wij die behoorlijk burgerlijk met witte of bruine suiker of in het allerwildste geval eens chocopasta.
Toen bedacht ik me ineens dat iemand me eens tijdens een een interview voor de Doodgewone Dingen zei dat een van de dingen die haar wreed content maakten een pannenkoek was met witte suiker en wat citroensap. “Huh?“, dacht ik toen, maar nu zette ik het op mijn blad met mogelijke combinaties. Net als onderstaande mogelijkheden.
Man toch, alles wat erover werd gezegd was waar.
Gekke, lekkere combinatie.
Al de rest heb ik niet meer kunnen proeven omdat ik een gastric bypass heb, maar ik zag alleen maar tevreden smullende gezichtjes.
Een gemak! (net als een open keuken, op zo’n dagen)
Heb jij een favoriete topping die ik misschien nog niet ken?
Roepen zulle!
Favoriete topping: lemon curd
Dat zoete zure dat je waarschijnlijk ook hebt bij suiker en wat citroensap….
I love it. En mijn zuurminnende dochter ook. :)
oh yes, goed idee!
Oh en nu denk ik ook direct aan mijn volgende favoriet….
Als de pannenkoekjes op zijn Amerikaans wat dikker en kleiner zijn, dan is een knapperig stukje spek en maple sirop daar heerlijk bij… mmmm Dringend nog eens pannenkoeken bakken.
Heb jij toevallig een goed recept voor american pancakes?
Kinnekessuiker en boter. Of speculaaspasta. Banaan en nutella. Witte choco.
Wat zijn wij saai, we eten meestal pannenkoeken met kinnekessuiker
Witte suiker en citroensap + kaneel! Goddelijk!
Oh ja…blauwe bessen met esdoornsiroop!
Vanillesuiker en speculaaspasta voor de zoete variant
Gemalen kaas, spekblokjes of hespenblokjes en maïs voor de zoute variant
Ik eet ze het liefst gewoon droog, zonder iets op 🙈
Of met aardbeienconfituur!
Ja. Confituur, idd.
Met appelmoes! En ananas en stroop. Of spek en stroop.
En inderdaad witte suiker, kaneel en citroensap.
Geplette banaan met citroensap en wat bruine suiker. Ook lekker zonder pannenkoek!
Honing en limoensap! Voor het eerst geproefd in Barcelona, echt heerlijk!
Wij doen poeder suiker met citroensap, of chocoladesaus met gehakte nootjes (en rode vruchten, als het groot feest is), of luikse stroop. Binnen 3 weken hier ook weer, voor zoon die 3 wordt, hij kan niet wachten op zijn pannenkoeken!
in Gent ooit eens pannenkoekenrestaurant geweest, waar ze vanalles in die pannenkoeken dropten, was een hoofdmaaltijd, ik kan me niet meer herinneren hoe dat restaurantje noemde.
mijn favoriete topping is ‘crème de salidoux’, een licht zoute karamelsaus (zoals er in Bretagne vaak geserveerd wordt), heerlijk!
Hartige pannenkoeken (liefst op basis van boekweit) vind ik ook super lekker, met spinazie, gemalen kaas en een eitje bijvoorbeeld. Hmmm :-)
Verder dan boter en confituur kom ik meestal niet, maar mascarpone met aardbeien, dedju, dat klinkt lekker!
Confituur! Choco! Choco en banaan!
Favoriet: pancakes met zure room, maple syrup, bacon en rood fruit. Hmmmmm!
Kweeperengelei 😋 zelfgemaakte …
Beste american pancakes ooit:
https://kottke.org/09/10/the-worlds-best-pancake-recipe
Oooh vroeger was er in brugge een heel oud pannekoekenhuisje. Daar heetten de pannekoeken met suiker en citroen: Zuid-Afrikaanse pannekoeken. Lekker!!!
@Liese, Gwenola in Gent?
Suiker + citroensap is ook mijn favoriet! Jammer dat ik vergeten ben van wie ik het geleerd heb, ik geloof dat het een hele familie van citroenpannenkoekenfans was.
Ik ben verbaasd dat het er nog niet tussen staat:
Ne Mikado potjandorie! Met vanille-ijs en chocoladesaus.
Of met gebakken appeltjes en kaneel. Mmmm.