[podcastliefde] Het is niet meer dan op play duwen, beloofd!

Een kind kan het, echt waar!

Het is komiek: de afgelopen dagen spraken verschillende mensen me aan over krak hetzelfde. Dat ze eindelijk naar mijn podcast Werk & Leven geluisterd hebben, en dat ze dachten dat dat iets ingewikkelds was, tot ze het probeerden. Dat ze verschoten van hoe tof die podcast is, ook. Ik blij, maar ook wat verbaasd.

Als het voor mensen die mij kennen tot aan aflevering 24 duurt voor ze beseffen dat luisteren niet ingewikkeld of onmogelijk is, hoe zit het dan met al die anderen?

Weten die dan niet dat je bij die gratis podcast ook machtig toffe dingen kunt krijgen, zoals e-books die er zo uitzien?

I mean komaan hastjes.
Dat is toch jammer?

Het is niet omdat ik zelf een podcast heb dat ik het zeg, maar ik wil iedereen duidelijk maken dat naar zo’n podcast luisteren tegenwoordig niet ingewikkelder meer is dan op “play” duwen op Spotify of Netflix. We staan trouwens op Spotify om dat te bewijzen.

Van podcasts wordt nog altijd jammerlijk gedacht dat je moet gestudeerd hebben om ernaar te luisteren. Terwijl je niet eens gestudeerd moet hebben om er een te maken. Toch niet als je een goede sound engineer hebt, zoals wij. En gouden micro’s!

Zo jammer dat die drempel nog hoog is. Er bestaan zoveel geweldig leuke, ontroerende, interessante, toffe, spannende en hilarische podcasts. Als je het jezelf echt makkelijk wilt maken, dan moet je niet meer doen dan naar de site van die podcast surfen, daar op zoek gaan naar een episode, en op play duwen.

Bij ons ziet dat er zo uit:


Tegelijk word ik ook weer vaker aangesproken over mijn podcast dan over mijn blog, dus het hangt er wat van af wie ik voor me heb.

Speciaal voor iedereen die bang is dat een podcast te ingewikkeld is, een korte spoedcursus.

Wat? Een uitzending met geluid waarnaar je luistert wanneer je dat zelf wilt.

Wat kost dat? NIKS! Een podcast is gratis. Mensen blijken bij het horen van “abonneer je op onze podcast” te denken dat abonneren zoals bij Netflix of Spotify wil zeggen dat je ervoor moet betalen. Als ze dan beseffen dat wij die podcasts voor nieten maken snappen ze er niks van.

Laatste keer: al onze podcasts vallen gratis te beluisteren, abonneren is niet meer dan zorgen dat je een seintje op je telefoon krijgt om te laten weten dat er een nieuwe aflevering klaarstaat. (hier heb ik dat allemaal al eens beter uitgelegd)

Hetzelfde met abonneren op de geweldige nieuwsbrief van Werk & Leven, trouwens. Ook dat is volledig gratis, en je krijgt elke week een bommetje boeiende info in je inbox, vlak voor het weekend. Ideaal.

Waarover praten jullie dan zoal?

Waarover niet? Over ons werk en ons leven, over het ouderschap, soms spreken we met een expert, zoals hier met Nina Mouton, en soms met een bekende blogger, zoals hier, met Mama van Vijf.

Om eens een gedacht te hebben: een lijstje met de titels van de laatste afleveringen.

Tof zulle, echt waar.

Dus.
Ge wilt eens luisteren?

Klik dan hier, en scroll eens door al onze shownotes. Van waaruit je telkens dus gewoon op play kunt duwen en luisteren, gewoon op uw computer zonder ingewikkelde shizzle.
Of hier, en abonneer je GRATIS zodat je de nieuwste aflevering krijgt. (en lees eens door de reviews, mensen zijn echt megapositief dus allez zo erg zal het niet zijn)
Of hier, dan zie je ons ook passeren.
En laat eens weten wat je ervan vond.

Verkocht!

Reacties

 1. De meest gehoorde opmerking die ik hoor:”Ik hou niet van constant gebabbel”. Ik denk dat sommige mensen meer visueel zijn ingesteld en liever een televisie praatprogramma bekijken. Ik kan heel lyrisch doen over podcasts maar merk inderdaad dat niet superveel mensen mijn mening delen.

 2. Als we in de auto stappen, vraagt mijn dochter van zes me nu telkens om jullie podcast op te zetten. Naar aanleiding van jullie intro heb ik al het genderspectrum mogen uitleggen, en ik vermoed dat ze weldra onze eerste gezinsvergadering zal willen inplannen :)

 3. Er was iets met Sonos, telefoon en Spotify waar ik geen tijd om wo7 steken, maar gisteren heb ik er mij eens aan gezet, en kijk…. Bingeluisteren, is dat een bestaand woord? 😉
  Ik hou van jullie gegibber en de typische tongval. Nog van dat please!

 4. T.

  Ik ben al jaren fan van je blog, maar de paar afleveringen van de podcast die ik luisterde konden me niet bekoren. Smaken en kleuren, want ik vond de tongval en het gibberende vriendinnengehalte net storend. Ik had net teveel het gevoel naar van die goedbedoelende vriendinnen die het beter weten gesprekjes te luisteren. Maar jullie amuseren zich, ik denk dat jullie oprecht willen delen waar jullie mee worstelen en geleerd hebben en er zijn luisteraars die dat juist tof vinden, dus doe gewoon door en ik luister wel naar iets anders. Bij deze een eerlijke feedback, ik hoop dat die ook kunnen naast alle positieve feedback.

  1. Snap ik helemaal hoor, ik vind niet dat iedereen de podcast leuk moet vinden of moet volgen. Ik vind wel dat iedereen podcasts eens een kans zou moeten geven, en zich niet mag laten afschrikken door de gedachte dat het moeilijk is om naar te luisteren ofzo. :) Ik vind ook lang niet alle podcasts leuk of interessant, dus even goede virtuele vrienden! ;)

 5. Ik denk niet dat het woord ‘abonneren’ een drempel vormt, hoor. Ik heb de indruk dat het meer een soort van niche-liefhebberij is (het eerste waar ik op kan komen om me uit te drukken ;-)).
  Ik heb het al verschillende keren proberen uit te leggen en mensen aan te sporen, maar als ze al niet echt voor online dingen zijn (en bijvoorbeeld geen Spotify hebben of maar weinig van Instagram gebruik maken) dan is het dat niet.
  Veel mensen hebben ook iets tegen ‘al dat praten’. Maar… ik heb wel mijn man bekoord met de podcast van Alex Agnew: hij luister naar niks anders!
  Ik ben heel erg fan van podcast, ook die van jullie. Dit derde seizoen vind ik een stuk beter dan vorig seizoen zeker omdat jullie (naar mijn idee) dieper ingaan op de thema’s. Jullie doen me wel heel sterk denken aan de podcast van Gretchen Rubin, maar zie dat maar als een compliment!

 6. joke

  Dag Kelly, ik ben podcast fan. Heb je eventueel een tip hoe jullie interessante info bijhouden? Vaak blijft de info bij mij niet lang “hangen”, terwijl het wel interessant is. Meestal beluister ik podcast tijdens multitasken dus dat verklaart.. Noteren jullie zaken tijdens beluisteren , noteren jullie welke afleveringen interessant waren zodat die nog eens kunnen op nieuw beluisterd worden? Ik hoor graag hoe jullie dit doen :)

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>