As we speak #6

Processed with Rookie

Een foto van het nemen van een foto, dra in een Blogboek near you!

Het is dus waarlijks sinds maart geleden dat ik hier nog een As We Speak heb gezet. Belachelijk. Mijn manuscript is binnen en dus is er weer wat ademruimte en iets om over te schrijven. Fjoew. Tijd om deze rubriek nieuw leven in te blazen!

Lezen: Als je een boek schrijft, dan lees je dus vooral pagina’s uit je eigen boek. Zo vaak dat je je boek na een tijd niet meer kunt rieken of zien, en dat gold in mijn geval ook voor andere boeken. Ik heb dus niet veel gelezen, de laatste tijd. Sinds ik zo ongeveer klaar ben met schrijven zit ik evenwel volledig in Storms: My Life with Lindsey Buckingham and Fleetwood Mac van Carol Ann Harris, over het dolle verhaal van Fleetwood Mac. Zie ook “Luisteren” voor meer over mijn obsessie. Topboek, vind ik. Een beetje zoals The Dirt, maar dan in de jaren zeventig en met meer romantiek. Sort of.

Kijken: Voetbal. Niks dan voetbal en Jan Mulder. Ik had het voorspeld, dat het alles of niets zou worden met dat WK, en het werd alles. Er staat een documentaire over Moussa Dembele op mijn recorder. Moet ik meer zeggen? Misschien beter niet he? En sinds het voetbal gedaan is ook weer Vive Le Vélo, ja. Sportshows horen voor mij keihard bij de zomer.aswespeak6_1

Genieten van: een gestolen diner voor twee met mijn man bij Souvenir, vorige week. Uitstapjes naar een verlaten Bellewaerde Park na vijf uur, met een kind dat zich te pletter amuseert en geen benul heeft dat je normaal gezien moet aanschuiven om ergens op te zitten. En dat zijn moeder normaal nochtans niet zomaar op de Huracan gaat, maar er stond niemand voor en ze had toch niks beters te doen en het was keihard de max. Het feit dat mijn zorgen om Dexter weer wat minder pertinent aanwezig zijn, omdat er betering is, en we professioneel advies hebben ingewonnen en gekregen. Als ik het gevoel heb dat ik het niet ga jinxen door erover te schrijven ga ik wel eens stoppen met vaagbloggen, ik beloof het.

Volop bezig met: het Blogboek, dat ondertussen ook op Goodreads staat en een cover heeft. Superleuk om de bestellingen te zien binnenkomen, trouwens, als jij graag een (gesigneerd) exemplaar wil reserveren mag je mij nog altijd mailen via de contactpagina hierboven. En daarnaast ben ik mijn ander werk weer aan het opnemen na een lange boekenschrijfpauze. Plots weer artikels van minder dan tweehonderd pagina’s, dat wordt wennen.

Processed with RookieUitkijken naar: Leesclub with my girls, vanavond. Zin in. Weer wat vaker tijd hebben om te bloggen en te lezen en koffie te gaan drinken. Twee weken vakantie met mijn hastn, binnenkort. Er is niks geboekt, dus het zal in het zuiden van onze tuin te doen zijn, maar als we wat onkruid uittrekken is het daar vast ook erg gezellig.

Luisteren: Rumours van Fleetwood Mac, on endless repeat. Ik doe dat soms, dan ben ik weer zot van een bepaalde plaat en dan is het in den treure. Zeker als ik ook nog eens weet waarover de nummers gaan, wat dus zo is, in combinatie met het boek dat ik aan het lezen ben. Machtig. Als ik later groot ben dan wil ik Stevie Nicks worden, zonder verslaving aan coke en klonopin, maar met WIFI.

Yeah. Zin om mee te doen? Post dan een linkje in de comments, en dan komen we lezen wat jij momenteel aan het uitvreten bent. (de andere as we speaks staan hier)

Reacties

 1. beebje

  Fijn te lezen dat je na de drukke periode wat vakantie in het vooruitzicht hebt, ook al is het lekker thuis te doen. Jullie kennende zullen er wel voldoende gezellige kiekjes passeren van leuke dagtrips. Geniet er ten volle van met man -en zoonlief. Trouwens, onze Sam heeft dezelfde S&B-schoentjes als Dexter, maar dan in de rode versie. Helegans stoer die gasten van ons! En nog even terzijde, wij zijn onlangs op een zaterdagmiddag voor een ‘afspraak’ bij de paters van Westvleteren gaan lunchen in ’t Klein Stadhuis. Meermaals door jou vermeld en goed bevonden. Mercie voor de vele tips ;)

 2. Al aan het aftellen tot het boek in de winkel ligt en nog meer tot ik het van voor naar achter en omgekeerd kan lezen!
  Enneuh, geniet van je verlof!

 3. Lie

  Ik ben keihard bezig met mijn muziekquiz-voor-het-goede-doel. Altijd welkom om te komen meedoen :-)
  Maar nu maak ik me wel een beetje zorgen-over-internet om Dexter. Alles toch ok, zeg, of heb ik ergens over gelezen?

 4. Frauke

  Aan het uitzoeken hoe ik een gesigneerd exemplaar kan bestellen natuurlijk!! Well done, geniet van de verdiende vakantie. Het zuiden van den hof is een van mijn favorieten!

 5. veerle

  Ik las op je twitteraccount dat je regelmatig zin hebt om keihard Schweinsteiger te roepen! (als rasechte voetballeek heb ik moeten opzoeken wie dat dan wel mocht zijn). Maar nu, met de radio op… WK-finale… ik doe het gewoon ook! Het is besmettelijk ;-)

 6. mijn zoon was juist zijn duplo’s aan het opruimen toen ik hem de foto van de toren van dexter liet zijn. dom dom dom! het was natuurlijk gedaan met opruimen. meneer moest een grotere toren dan die van jouw zoon maken (een mens zou denken dat ik na bijna 5 jaar moederschap wel wat slimmer geworden zou zijn, niet dus :-))
  en ik doe ook mee met de as we speak: http://demierendeleeuw.blogspot.be/2014/07/as-we-speak.html

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>