As we speak #5

IMG_7810

lezen: voor de leesclub stond „Oorlog en terpentijn” op het menu, maar daar mag ik nog niet veel over zeggen anders is er geen reden meer om binnenkort EINDELIJK nog eens samen te komen met het leukste leesclubje van de westhoek. (voor zij die het vroegen, of erover nadenken: we zitten even vol. We hebben zelfs een wachtlijst. Zo leuk is het.) Ondertussen ben ik bezig in The Book Thief, en ook al stond de titel mij om de een of andere reden niet vreselijk hard aan, ik ben helemaal mee. Wat een goed boek! Wat een meeslepende manier van vertellen! Wat een zaligheid om weer een boek tegen te komen waarin je je direct thuis voelt!

eten: behoorlijk gezond, vind ik. Hier worden veel groentjes versneden en soepjes gemaakt. Wat me eraan doet denken: ik mocht het Moestuinboek van Mme Zsa Zsa en Dorien Knockaert previewen, en ik geraak er niet over hoe geweldig dat geworden is. Ik heb nul komma nul groene vingers, en dus ben vooral erg enthousiast over de receptenpagina’s van Dorien. Zo enthousiast dat ik er alles uit wil klaarmaken. Vorige week gooide ik twee recepten door elkaar, waardoor ik een risotto met erwtjes, sla en munt uitkwam. De hemel op een bordje, zo lekker was dat. Minder fanatiek bezig zijn met diëten blijkt trouwens te werken: ik ben zelfs nog een paar kilo afgevallen, en mensen beginnen dat zelfs op te merken. NOG BETER.

IMG_3240

into:  avocado. groene thee. pinterest home decor. zoete aardappel. de ideale wereld. mijn diepvries. de fantastische tafel van quinze en milan die we op hun stockverkoop kochten aan min VIJFENZEVENTIG PROCENT. :aah: halskettingen met geometrische vormen. the sky is the limit.

proberen: om wat meer met de stroom mee te dobberen, in plaats van alles steeds weer proberen te controleren. Glimlachen en loslaten. Niet proberen om mensen te overtuigen die hun mening al duizend jaar klaar hebben. Haters gonna hate, likers gonna like, enal. Het blijft een geweldig leerproces, maar ik kom er wel.

aswespeak_5_5

genieten van: een fijne periode met Dexter, ondanks de woedeaanvallen die soms bijzonder prominent en explosief aanwezig zijn in ons dagelijks bestaan. Liefst zou hij heel de dag door “teken maken”, of met een van zijn duizend autootjes over de zetel rijden. Als we toevallig in die zetel zitten moeten we eruit. Als je ooit bij ons thuis komt en Youri en ik zitten als totale sukkelaars tv te kijken vanop het tapijt: daarom.

dankbaar voor: het feit dat we een kleuterschooltje hebben gevonden in Ieper waar ik me goed bij voel. Zonder te moeten kamperen voor de deur. Gewoon langslopen, fijn babbelen, binnen een paar maanden nog eens binnenspringen om in te schrijven. Heerlijk, als ik de verhalen van mensen in de grote stad lees. En knal bij de plek waar we graag zouden willen bouwen, als het allemaal wat meezit.

me afvragen: of we nog een tripje moeten boeken, en of we dat dan met of zonder Dexter willen doen. Zonder Dexter is wel eens chill, behalve dat ik Dexter altijd serieus hard ga missen na een dag. Misschien maar allebei doen, dan. Me ook afvragen of we binnenkort meer gaan weten over ons huis, dat ook. Blijft vreselijk spannend, allemaal.

aswespeak5_2

nadenken over: het leven, en hoe alles zonder dat je dat goed doorhebt steeds verder opschuift. Zaterdag moest ik naar de begrafenis van mijn nonkel Joël, die eigenlijk de nonkel van mijn mama was. De man naast wie ik elke kerstavond met bijzonder veel plezier heb gezeten, tot twee jaar geleden. De kerstavonden zijn gestopt, nu mijn grootouders Villa Reigersvliet hebben verkocht. Nonkel Joël is gestorven, een week geleden. Je weet dat dat zo zal gaan in het leven, dat er steeds meer stoelen leeg zullen worden aan de kersttafel uit je herinneringen. En toch is het raar. Ook hier: een oefening in loslaten, elke keer opnieuw.

uitkijken naar: de nacht van de wansmaak, komende vrijdag. Ik ben een erg harde fan van die nacht, ging er al heen toen ik zestien was, en ben erg enthousiast dat hij terug is, en dat ik kan gaan met mijn hubster. Zeven jaar geleden zijn we ook geweest, en ik vond het zoals altijd geweldig. Om maar te zeggen: hoog gespannen, mijn verwachingen! Ook uitkijken naar bezoek aan een dokter die me normaal gezien weer aan het lopen zou moeten kunnen krijgen. Man, kijk ik daarnaar uit, om mijn schoenen aan te kunnen doen, de deur achter me dicht te trekken en te vertrekken. Duimen dat dat ooit weer lukt. Ook uitkijken naar #100happydays, waaraan ik deelneem, maar enkel op mijn blog, niet op Instagram. Eind deze week mijn eerste update, feel zeker free to join. En voor de rest: ook naar deze week, die een paar spannende dingen in petto heeft. Waarover zeer binnenkort meer!

En met u? Als je zelf zin hebt in een As we speak, post dan even de link in de comments, dan komen we lezen!

Reacties

 1. Weetniet

  Mooi, die #100happydays. Ik zal meedoen op instagram, maar zonder inschrijven. Dan voelt het nog meer enkel voor mezelf. :-)

 2. elisa

  Haha. Uit de zetel gejaagd worden is zooooo herkenbaar. Hier wordt hij wel getransformeerd in een soort van poppenweeshuis met een zeeer bezorgd moedertje. Dus wij vliegen op de betonvloer..minder aangenaam voor de poep. Keep that in mind voor die bouwplannen ;)

 3. veerle

  The book thief! mooi boek he. Binnenkort ook in de filmzalen ;-) Die 100 happy days… ik volg wel op jouw blog. Want, ligt het aan mij, of is die site moeilijk leesbaar? Lastig lettertype en nogal onoverzichtelijk.
  Maar ik ben helemaal pro het concept!!!
  veel geluk ermee, ik doe mee, gewoon thuis ;-)
  Enne, die nieuwe tafel in de nieuwe crib: zalig vooruitzicht !

 4. Elke

  Leuk idee, dat #100happydays project! Kijk er naar uit om naar -voor mij- de eerste leesclub bijeenkomst te komen!

 5. #100happydays lijkt mij supertof! Ik post al 66 dagen #dingendiefijnzijn op Instagram, dat doet je stilstaan bij de kleine dingen in het leven. Van zo’n initiatieven word ik instant happy

 6. anneleen

  Hier worden we ook uit de zetel gejaagd! Maar Briek (anderhalf) legt wel steeds een kussentje klaar voor mama en als ik geluk heb, brengt hij zelfs een dekentje :-) .

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>