Reading Between The Wines: de nieuwe selectie!

readingbetweenthewinesselectie

We haz tote bags. <3 (foto: Sarah Van Het Kasteel)

Ik krijg regelmatig de vraag wat we aan het lezen zijn in onze leesclub. Doordat er meer vraag is om erbij te komen dan plaats zitten we met een wachtlijst, en doordat niemand zijn plaats wil inruilen blijft die maar groeien. Het coole is dat de mensen die er op dit moment niet bij kunnen soms wel meelezen met onze boeken, en dus dacht ik: misschien moeten we vanaf nu delen wat we lezen, en wat de selectie niet heeft gehaald.

Het moet immers gezegd: dankzij de leesclub heb ik al fantastische boeken gelezen, vaak boeken die ik anders in de verste verte niet had vastgenomen in de boekhandel.

Deze boeken passeerden al de revue:

* Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans. Which I loved.
* De Man van je Leven van Arthur Japin. Dat ik boeiend vond, maar ook niet meer dan dat.
* Waarvan wij droomden – Julie Otsuka. Dat ik echt een pareltje vond.
* Schitterende Ruïnes – Jess Walter. Waar ik erg van genoot en onder de indruk van was, maar dat me niet voor eeuwig en altijd zal bijblijven.
* De verzamelde werken van A.J. Fikry, boekhandelaar – Gabrielle Zevin. Dat ik perfect vond om te lezen met boekenliefhebbers, maar mij toch niet helemaal wist te raken.

Gisterenavond kozen we een nieuw boek uit de selectie van vriendin J. Dat doen we altijd met handopsteking, en de keuze was deze keer behoorlijk unaniem. Tot mijn vreugde, want op mijn to read lijstje.

rbtw_selectie1

Foto: Anouck Meier.

Wij lezen de komende zes weken dus Bouwpakket van een meisje/How to build a girl van Caitlin Moran, en ik ben razend benieuwd. Al helemaal omdat Jozefien van Charlie haar onlangs nog ontmoette en daar heel enthousiast van werd. Haalden onze meedogenloze selectie net niet: Naakt van Jean-Philippe Toussaint en O Vermiljoenen Spleet! van Bart Van Loo (wel tien punten voor de uitstekende titel!).

En jullie? Vlot het wat met de kersverse leesclubs? Nog goede dingen gelezen, of fijne mensen ontmoet? Vertel er ons vooral alles over in de comments.

Reacties

 1. Ik kan haast niet wachten om naar onze tweede “vergadering” te gaan. En ik verspreek me altijd, ik zeg altijd “onze wijnclub” terwijl het “onze leesclub” moet zijn. Wellicht omdat we in een wijnkelder samen komen. :-)
  Ons eerste boek was “De boekenapotheek aan de Seine” van Nina George (kreeg een gemiddelde van 6 op 10) en nu zijn we bezig in “De waarheid over de zaak Harry Quebert” van Joel Dicker. Meer dan 600 pagina’s maar leest als een trein. En meer ga ik er nu nog niet over zeggen. ;-)

 2. Marie

  Ben al jarenlang fan van Caitlin Moran. How to be a woman is echt een must-read (haar eerste boek). Het nieuwste heb ik nog niet gelezen.

 3. Caro

  Ha! Leuven had gisteren haar eerste echte bijeenkomst. We lazen ‘Cassandra’ van Dorothy Baker en de meningen waren wat verdeeld, maar niet echt heel positief. Nu beginnen we aan ‘Ik ben niet bang’ van Niccolo Ammaniti en ik heb er superveel goesting in.

 4. Cindy

  Merci voor de boekentips, maar vooral voor de Charlie-tip! Interessant leesvoer en bij tijdsgebrek zijn korte stukjes zoveel makkelijker dan een dikke turf…

 5. Caro

  @Ruth, we zaten gisteren in het zaaltje boven het café van Museum M, maar we zijn nog op zoek naar een andere iets gezelligere locatie. Kunnen we in Bar Berlijn in een apart zaaltje zitten?

 6. Caro

  In Izegem komen we op 12 november voor de eerste keer samen. We lezen “De witte veer” van John Boyne (benkend van “De jongen in de gestreepte pyjama”). Al zes enthousiastelingen hebben zich aangemeld. Ben heel benieuwd hoe het zal lopen.

 7. Awel Caitlin Moran, ik kende haar absoluut niet maar overlaatst een interview gelezen in Knack met haar en ik was curieus, dat boek gaat nu verzekers niet te lenen zijn in Ieper :-D

 8. Marjan

  Op het lijstje van kersverse leesclubs kan Poperinge binnenkort (hopelijk) toegevoegd worden. Info-avond op 28 oktober. To be continued … En ondertussen merci voor alle leesclub- en boekentips ;-)

 9. Sandrien

  In Gent zitten we intussen aan ons tweede boek, “Kom hier dat ik u kus”, waar we volledig unaniem voor gekozen hebben. Allemaal fijne madammen maar wat wil je, ze komen allemaal hier lezen ;)

 10. Een leesgroep vinden wij tof. Een coole leesgroep nog toffer. De bib is intussen ook nogal tof geworden, bij momenten zelfs redelijk cool ook. Niet in putje zomer. Maar anders best wel. En ook bij ons is er al jàren een fijne leesgroep. Wat ik zeggen wou – vergeet de bib niet als het over lezen gaat. (Of als het over het leven van A tot Z gaat…).

 11. Mieke

  Onze leesclub bestaat al bijna 2 jaar in Roeselare en we zijn intussen met een tiental toffe madammen tussen 30 en 45. Volgende keer (10/12) doen wij ‘Gebroken licht’ van Kim Edwards. De leesclub is altijd machtig gezellig :-)

 12. Els Valentin

  Hallo, bestaat de leesclub in Ieper nog?
  Is er nog steeds een wachtlijst?

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>