5 beelden, 5 dingen

5beeldennov_1 5beeldennov_3 5beeldennov_4 Processed with VSCOcam with m5 preset 5beeldennov_5

1. Wat een gigantische hoeveelheid zotte vragen hebben jullie op mijn afgevuurd tijdens de AMA, maat. Ik moest lachen en fronsen en geweldig diep nadenken, allemaal door elkaar. Ik heb ondertussen een lijstje gemaakt (zeg niet dat jullie daar nog van verschieten), en ik ben van plan om een reeks te maken waarin ik er telkens vijf kies, en de rest of een blogpost op zich te geven of niet te beantwoorden. Neen, ik ga niet alles beantwoorden, maar wel veel. Geweldig hard geïnspireerd, waarvoor een dikke merci aan iedereen die heeft meegedaan. De winnaar van Mijn Oogst werd ondertussen bekend gemaakt op mijn Facebookpagina.

2. Over Facebook gesproken. Ik heb het er wat mee gehad. Vorige week, niet toevallig op de dag van de stakingen, had ik ’s avonds hoofdpijn van het oogrollen, en besefte ik dat ik mijn humeur had laten verknallen door mensen die ik gemiddeld een keer per jaar of minder zie. En waarmee ik dat soort discussies misschien beter op café zou voeren. Ik begin me steeds vaker af te vragen of wat ik er de max aan vind eigenlijk nog wel opweegt tegen wat ik er allemaal niet de max aan vind. Hetzelfde met Twitter. Ondertussen zit ik aan dag vier van #nofbtwitter, en heb ik het gevoel dat mijn levenskwaliteit aan het skyrocketten is. Enige zin voor overdrijving is mij natuurlijk niet vreemd, maar ik denk wel dat ik er nog even mee doorga. Binnenkort een blogpost met meer daarover. Als ge me zoekt: ik zit daar niet. Behalve nog voor de pagina van deze blog dus, sebiet.
(Update: omdat ik plots besef dat de kans bestaat dat mensen zich aangesproken zullen voelen. Dat was mijn bedoeling niet, en ik had het ook over niemand in het bijzonder en iedereen in het algemeen. Inclusief mezelf. Vooral mezelf. Maar daarover dus binnenkort meer)

3. Morgenavond komt Sint-Maarten hier toe met zijn boot. Het is de eerste keer dat Dexter het bewust meemaakt, en dus is het ook de eerste keer dat wij er bewust keihard naar uitkijken. En ja, ik had plannen om me in te houden, maar ik ben al sinds deze zomer aan het inslaan op tweedehandsbeurzen als een regelrechte Sint-Maartensverslaafde. Het zal voor iedereen beter zijn als zijn boot weer naar Spanje is en ik geen reden meer heb om ons huis om te bouwen tot het magazijn van een gemiddelde Dreamland.

4. Ik heb de ergste week NMBS-miserie uit de geschiedenis van de NMBS-miserie achter de rug. Zo erg dat ik er niet kan over praten zonder dat ik traag heen en weer begin te bewegen en er het geluid van een gestresseerde kolibri bij maak. De kans is niet onbestaande dat ik binnenkort weer begin te bedwateren.

5. Over bedwateren gesproken. Ik heb Call The Midwife ontdekt op Netflix. Blijkt dat ik het heb voor series over vroedvrouwen in de jaren vijftig, hadt gij dat nu van mij gepeinsd? En neen, ik ben niet zwanger. Ik zag aan uw ogen dat ge het wilde vragen!

Reacties

 1. Het boek, Haal de vroedvrouw! ligt hier naast me, klaar om te lezen. Hier geen kindjes, noch zwanger maar het onderwerp spreekt me ook wel aan! Misschien de trailer toch eens opsnorren…

  En minder facebooken, daar moet ik ook dringend iets aan doen! Twitter heb ik gelukkig niet, maar ik ga er ook niet mee beginnen ;-))

 2. Koen

  Beste Kelly, je kan niet verwachten dat als je een duidelijk standpunt kiest in een controversieel thema (de betoging van donderdag) dat iedereen daar mee akkoord gaat. Ik vind het een erg vreemde beslissing om je post te verwijderen zodra één iemand je mening niet deelt. Neem het vooral niet persoonlijk zou ik zeggen.

  1. Hey Koen, dat doe ik ook niet. Het filmpje dat ik had gepost werd verwijderd door de eigenaar ervan, waardoor het misschien leek alsof ik dingen heb gewist. Dat was niet zo. Natuurlijk mag iedereen op alles reageren, dat is trouwens ook compleet niet de reden dat ik Facebook eraf heb gezwierd for now. Ik nam het ook niet persoonlijk. ;)

 3. eline

  Call the midwife is de MAX! Netflix is ook de MAX en ik ben dus verslaafd aan beide vanaf nu :)

 4. Dieter

  Die eerste foto van Dexter… mooi herfstplaatje! Leuk perspectief, en de kleuren passen perfect. Doe zo verder…

 5. Tania

  Call the midwife is de max. Dju, en ik heb ze nog niet allemaal gezien… En ik twijfel al sinds de lancering van Netflix : ja, neen, ja, neen…. Vrouw, ik had die blogpost nu beter niet gelezen

 6. Isolde

  Call the midwife heb ik op Vitaya gezien. Pauline was toen net geboren en ideaal om te bekijken tijdens de borstvoeding

 7. Call the midwife is keihard de max, net zoals the paradise en bomb girls, al weet ik niet of die laatste ook op netflix te vinden is. Ik heb met de verkiezingen een hoop “vrienden” er af gezwierd, mensen die ik hoop en al een keer zie per jaar en dan nog vaak maar van ver en die enkel voor frustratie zorgen.

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>