Dexter spreekt VI

Op een zucht van twee jaar en half.

Op een zucht van twee jaar en half.

Deze ‘Dexter spreekt’ komt live vanuit de loopgraven van het norovirus waaraan ik al enkele dagen ten prooi ben gevallen. Een mens zou denken dat hij al een en ander gewend zou zijn als het het derde jaar op rij is, maar man, dat is dus verschrikkelijk. Het enige waaraan ik me kan optrekken is dat ik tenminste niet op een cruiseschip met 172 zieken en maar enkele toiletten zit. Dat moet pas horror zijn, stukken van mensen betaald hebben om stukken van uzelf en uw peperdure scheepsmaaltijden uit te kotsen tussen ondefinieerbare stukken van 171 andere mensen. Maar goed, genoeg over mij en mijn zieke ingewanden, over naar mijn zoon en zijn soms zieke uitspraken! (ook in te huren voor al uw bruggetjes, this girl)

 • Hootjes! Pootjes! Pats!‘. Wegtoveren lukt nog niet, mij doen gniffelen wel.
 • Wat doet de papa pulami nu?‘. Op het moment dat Dennie Christian te zien is in de clip van het Marsupilamilied. <3
 • ‘Ik wil op mijn Facebook‘. *wijst naar zijn viewmaster*
 • Mama ben Kelly‘. En dat kan ze niet ontkennen.
 • We zijn hier lekker aan het wandelen‘. Hij had gelijk.
 • Mama moet het zakje van de thee opeten!‘. En dan vreselijk kwaad zijn omdat ik liever pas.
 • Kijk! Ze zijn bij de zwarte pietjes!‘. Bij elk nieuwsfragment uit Afrika.
 • Het is Takel De Smet‘. Dexter lijft Takel uit Cars in in ons gezin.
 • Alle paarden eten graag garnaaltjes‘.
 • Dat is een mooi liedje‘. Bij een nummer van Milow. Ik weet niet op welk moment hij het meeste aan het raaskallen was. :/
 • Oeeehoooe. Mannienows!’. Dexter zingt plots heel hard mee in de auto van “Ooohoow nobody knows it” uit Don’t go breaking my heart. I die.
 • Ga je nog een beetje slapen liefje?‘. Dexter ziet dat ik geen aanstalten maak om uit bed te komen.
 • Ben je lekker wakker papa?‘.
 • Papa moest in het kleine autootje zitten‘. Youri komt terug van de kapper, en Dexter gaat er voor het gemak van uit dat hij ook klant is bij de kinderkapper.
 • Ik ben nu groter geworden!‘ als antwoord op iets doen dat niet mag, omdat hij nog te klein is, zoals zelf de afstandsbediening of iPad gebruiken.
 • Kouvanjou’. ‘Ik hou ook van jou, Dexter”. “Kou ook van de porsche”. (Dexter verknalt een romantisch moederzoonmoment)

Meer Dexter spreekt?
Dit is deel 1, en dit deel 2.
Dit deel 3, en dit deel 4.
Dit was deel 5.

Reacties

 1. Lore

  *gniffelgniffel*

  Takel Spektakel is hier ook standaardonderdeel van ons gezin geworden …

 2. Dag Kelly, wat een heerlijke blogpost over je zoontje. Al ligt die tijd al ver achter mij (en in dit specifieke norovirus geval kan ik dat niet echt erg vinden), toch herken ik zo veel. Hartverwarmend. Zoals het verknallen van een moeder zoonmoment met een auto opmerking. Een echte man in de dop nietwaar? Maar elk nadeel hep ook zijn voordeel zoals een bepaalde voetbaltrainer te pas en te onpas beweert. In het nadeel van het huidige norovirus moment zit het voordeel dat jullie dit moment niet beleven op een cruiseschip. Schitterend!!

 3. Grappige uitspraken. Lola is 4,5 en nog steeds komen er zinnen uit waarbij ik spontaan begin te schaterlachen. Leuk dat je het allemaal bijhoudt. Zal hij later ook hartelijk kunnen om lachen. (I guess … )

 4. SnottebELLIE

  Hahahaha super! Waar halen die kinderen het soms hé?! Blijven documenteren die handel!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>