lilith neemt deel aan de verbeelding book challenge

verbeeldingchallengeWie mij een beetje kent weet dat ik niet vies ben van een uitdaging. Zo doe ik elk jaar mee met de Goodreads reading challenge, en heb ik mezelf uitgedaagd om dit jaar vijfentwintig boeken te lezen. Kathleen van Verbeelding kwam op het geweldige idee om jezelf binnen die challenge nog eens extra uit te dagen. Het resultaat is een lijst van dertig items, en alleen al het nadenken over welk boek ik bij welk item ga zetten was de max:

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer: ik heb All the light we cannot see van Anthony Doerr net uit, goed voor 531 indrukwekkende pagina’s.
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar: 1981, om precies te zijn. Ik twijfel nog tussen What we talk about when we talk about love van Raymond Carver en Little, Big van John Crowley.
 3. Een non-fictie boek: daar heb ik er dit jaar al twee van gelezen (Getting Things Done was een herlezing, en The One Skill was een gratis e-book van Leo Babauta). Staan ook nog op mijn to read lijstje: Liefde, een onmogelijk verlangen? van Dirk De Wachter en How to cook a wolf van M.F.K. Fisher.
 4. Een fantasy boek: dankzij Emma van Chicks Love Food die met mij mee was naar North Carolina heb ik A Game of Thrones van George R.R. Martin in mijn bezit. Fantasy is een genre dat ik eigenlijk nog nooit heb gelezen, behalve een paar hoofdstukken Lord of the Rings toen ik achttien was, maar aangezien ik de televisieserie wel geweldig vond moet ik me er dit jaar misschien maar eens aan wagen.
 5. Een sci-fi boek: geen idee. Niet wat ik moet lezen, niet of ik wel sci-fi moet lezen.
 6. Een graphic novel: hetzelfde als bij vijf, al heb ik wel ontdekt dat ze bij Komma in de Lucht  in Kortrijk fantastische graphic novels hebben, dus misschien moet ik eens checken.
 7. Een mystery of thriller boek: ik overweeg And Then There Were None van Agatha Christie, dan heb ik ineens nog een klassieker op mijn lijst staan.
 8. Een romance of chicklit: aangezien ik dus graag wat meer klassiekers wil lezen overweeg ik Pride and Prejudice van Jane Austen.
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12: ga ik skippen, denk ik. Of het zou nog eens een Roald Dahl moeten zijn.
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten: The short and tragic life of Robert Peace, graag.
 11. Een historische roman: het volgende leesclubboek is Het huis aan de gouden bocht van Jessie Burton, en dat verhaal speelt zich af in 1686. Dat komt dus in orde.
 12. Een boek met prentjes: pas.
 13. Een boek dat een prijs heeft gewonnen (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…): The remains of the day van Kazuo Ishiguro, Man Booker Prize 1989, en een van de prijsbeesten uit de challenge van Melanie, die ook al zo’n leuke uitdaging heeft.
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden: Gloed van Sandor Marai, mij aangeraden door Thomas Vanderveken toen ik hem eind vorig jaar interviewde.
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd: misschien eindelijk eens tijd om werk te maken van The picture of Dorian Gray van Oscar Wilde uit 1890.
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
 17. Een boek waar je gek van was als kind: misschien moet ik hier gaan voor Mathilda van Roald Dahl, of Een Brug van Glas van Karel Verleyen. Of dink,Bloemen op Zolder!
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen: ik ben ooit eens begonnen aan The Brief Wondrous Life of Oscar Wao, en ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het een tweede kans verdient.
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage:
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag:
 21. Een boek dat verfilmd werd: It van Stephen King lijkt me wel nog iets.
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat: The Great Gatsby
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
 29. Een bundel kortverhalen
 30. Een poëzie bundel

Ik heb ze nog niet allemaal ingevuld, dus tips binnen de verschillende genres zijn zeer welkom in de comments. Ik ga ze ook niet allemaal doen, want ik moet dit jaar natuurlijk ook nog alle boeken voor de leesclub gelezen krijgen.

Nog iemand die gaat meedoen of al een lijst op zijn blog heeft staan?

Reacties

 1. Sieglinde

  Niet passen voor dat boek met prentjes! The selected works of T.S. Spivet van Reif Larsen! De film was superleuk, het boek is fantastisch, én met allerlei diagrammen en tekeningen in de marges :)

 2. The picture of Dorian Grey: zeker doen! Heb ik gelezen toen ik nog tiener was en vond ik toen zwaar de moeite.
  Prentjesboeken en boeken voor kinderen onder de 12 lees jij toch regelmatig, samen met de zoon?
  Boek waar een tv reeks op werd gebaseerd: oranje is het nieuwe zwart?
  Enfin, veel plezier met de challenge. Ik wil er dit jaar 20 lezen en zit nu al aan 3. Bezig aan nr 4, dus dat komt helemaal goed. En woensdag zet ik mijn eerste stapjes in een leesclub, hoera!

 3. life_as_a_joke

  Leuke lijst én een hele uitdaging! Misschien moet ik ook eens mijn eigen lijstje gaan opstellen. Vorig jaar had ik een aantal vooropgesteld (30 boeken op een jaar) maar dat voornemen is al snel in rook opgegaan.
  Een boek dat je kan uitlezen in een dag: De cirkel – Dave Eggers
  Een reeks: Karin Slaughter (ik heb ze liggen, je mag ze gerust eens lenen) of Jo Nesbö (beide misdaadromans)
  Een boek dat zich afspeelt in Azië: ik heb zelf heel graag ‘Wilde zwanen’ gelezen van Jung Chang of ‘Dagboek van een geisha’ van Arthur Golden.

 4. Zo tof! Voor het boek met 65+ hoofdpersonage kan je ‘de honderdjarige man die uit het raam kroop en verdween’ lezen, is nog grappig ook! En voor het boek dat zich in Oceanië afspeelt: ‘De Klap’. Tot zover my two cents :-)

 5. Dana

  Ik ben zelf al jaren grote fan van Isabel Allende. Heb zo goed als haar boeken gelezen. Voor een boek dat zich in Latijns-Amerika afspeelt raad ik één van haar klassiekers aan: Het huis met de geesten (Chili).
  Lijkt me super leuk, zo’n reading challenge. Aangezien ik in september opnieuw achter de schoolbanken gekropen ben, ga ik amper aan 10 exemplaren komen, vermoed ik. Maar wel veel vakliteratuur :-).
  Veel succes en vooral happy reading!!!

 6. Pfiew, daar ben je even mee zoet. Wel leuke insteek. En zo lees je ook eens boeken waar je anders niet toe komt. Wij hebben in ons leesclubje af en toe een thema-avond. Zo lezen we nu Pride and prejudice in het thema klassiekers. Binnenkort doen we thrillers.
  Kortverhalen; Vreemd land van Jumpa Lahiri.
  Latijns-Amerika: Het ongrijpbare meisje van Maria Vargas Llosa. Eén van de schoonste boeken die ik ooit heb gelezen! (Peru is wel maar één van de locaties waar het verhaal zich afspeelt).
  Poëzie: Bart Moeyaert weet wel hoe hij een gedicht moet schrijven. Verder ken ik niets van poëzie, dus ik volg mee…
  Uitlezen in één dag: Of mice and men van John Steinbeck heeft mij erg verrast. Klassieker ook.
  Azië: Het huis van de moskee van Kader Abdollah. Prachtig boek. Moet ik dringend eens herlezen, zie.
  Afrika + reeks: De Kaïrotrilogie (Tussen twee paleizen, Paleis van verlangen, De Suikersteeg) van Nagieb Mahfoez. Zalige familiekroniek in duizend-en-één-nacht-sfeer. Nobelprijswinnaar (tiens, dat ontbreekt nog op het lijstje: lees een boek van een Nobelprijswinnaar).

 7. acassimo

  Een bundel kortverhalen? Dit is em: Twaalf zwerfverhalen van Gabriel Garcia Marquez! Die moet je gewoon lezen.

 8. Katrien

  Het konijn op de maan van Paul Mennes of Een hart van Mandarijntjes van On-Chiu Cheung zijn mooie boeken die zich in Azië afspelen.

 9. Elckerlijc

  Boek dat je kan uitlezen in 1 dag: The Uncommon Reader vond ik geweldig!
  En qua graphic novel: Maus, de ultieme klassieker! Of Persepolis, of iets van Judith Vanistendael… :)

 10. Als je een goed sci-fi boek wil lezen, kan je niet misgaan met Duin – ofte Dune in het Engels – door Frank Herbert. Give it a shot, het is echt fantastisch. Wat graphic novels – of een ‘boek met prentjes’ zoals sommigen dat minachtend zeggen – betreft, moet men zich eens realiseren dat het niet (altijd) voor kinderen is en ook zwaarlijviger thema’s aangesneden kunnen worden, ook met prentjes.

  Aanraders op dat vlak zijn “De Chninkel” of “De Gesel Gods”. Ook Stardust valt daar onder, en dat is echt magistraal gemaakt. Probeer maar eens, zou ik zeggen!

 11. Glenda

  Boek met preten: The Illustrated Eric van Terry Pratchet, maar geen idee of deze in het Nederlands vertaald is. De boeken van Walter Moers (Duitse auteur) zijn ook geweldig, ik zou beginnen met: de 13 1/2 levens van kapitein blauwbeer (Ik heb deze in het Engels gelezen en die is geweldig)
  SCI-fi: The Hitchhiker’s guide to the galaxy
  televisiereeks, als een 2-delige reeks telt: Songbird van Sebastian Faulks, is een trilogie trouwens, maar de reeks is gebaseerd op Songbird.
  Kortverhalen: De kortverhalen van Roald Dahl, ik heb een indruk dat je de auteur wel mag.
  boek dat je in 1 dag uit krijgt (lees: 2uur): The 5 people you meet in heaven
  Een boek gericht op kinderen onder de 12: Alice in Wonderland/ De kleine Prins.

 12. Leuk hé, die lijstjes. :) Ik heb voor mijzelf al beslist dat ik dit jaar 50 boek wil lezen (als Goodreads Challenge) en misschien dat ik dit lijstje of dat van Popsugar ga gebruiken om wat extra dingen te kunnen afstrepen.

  Wat tips betreft: ik lees niet vaak sci-fi maar vorig jaar las ik Ender’s Game en die was verdomd goed. The Hitchhikers Guide to the Galaxy was ook wel leuk, maar Ender is nog iets helemaal anders (bovendien is hij ook verfilmd, geen idee of dat ergens kan gebruikt worden). Een andere sci-fi die ik nog niet gelezen heb, maar al zoveel goed over gehoord heb dat hij op mijn te lezen lijst staat: Old Men’s War van John Scalzi. En als je geen boek vindt met een personage boven 65 dan is hij ook perfect. Een boek met prentjes dat ik kan aanraden is The Graveyard Book van Neil Gaiman. Veel succes alvast!

 13. Zelenka

  Een boek met een 65+ hoofdpersonage: De Blinde Huurmoordenaar van Margaret Atwood. Hoewel ik Het jaar van de Vloed of Het verhaal van de Dienstmaagd (beide boeken zijn genre dystopia) van haar beter vond.

 14. Ik zou graag willen want lezen is zo fijn maar ikweet nu al dat ik het niet ga halen, las afgelopen jaar helaas op een hand te tellen aantal boeken en ben bang dat dit jaar alleen maar erger wordt. Maar al die lijstjes zijn voor mij wel goed voor de inspiratie :-)

 15. Maja

  als je toch een boek met prentjes wilt:
  de Bommelboeken van Maarten Toonder. Prachtig spelen met taal!

 16. Marthe

  Ik blog niet, zit niet in een leesclub, doe geen challenges… Maar als er over graphic novels wordt gesproken, dan wil ik in overdrive gaan in de commentaren.
  Alles van craig Thompson is zo overdonderend mooi en terechte aanraders, maar ga toch eerst eens voor Judith Van sStendael (tis die Belgische, jeej voor ons!) “Toen David zijn stem verloor”.
  Er zijn er nog zoveel, over politiek, geschiedenis, rauwe familieverhalen of gewoon hartverwarende parabels. Het is geen genre meer voor LOTR-elfen, mensverscheurende zombies, of japanse manga-freaks. Als ik ooit eens concreter moet zijn, graag dan. Of kom een keer langs op Library Things.
  Lees ze!

 17. Caro

  Een boek dat zich afspeelt in Azië: The God of small things, Arundhati Roy.
  Een boek in Zuid-Amerika: iets van Isabel Allende.
  In Afrika: Burger’s daughter van Nadine Gordimer.
  Een boek in de Franse taal : Antechrista van Amélie Nothomb
  Kortverhalen: The love of a good woman van Alice Munro. Dat ligt hier klaar, maar ik ben er nog niet aan begonnen.
  Poëzie: ik wou je een bundel van Herman de Coninck aanbevelen. Maar nu het mij opvalt dat mijn bovenstaande tips allemaal van vrouwelijke auteurs zijn, raad ik je Ik ben mogelijk van Maud Vanhauwaert aan.

 18. Elke

  Prentjesboeken lees ik hier elke avond als ik vertel aan de kinderen. Hetzelfde geldt voor verhalen onder de 12 jaar. Deze kunnen dus ook op je lijstje.
  Voor de boeken uit Afrika kun je er eentje van Lieve Joris lezen. Ze heeft er trouwens eentje die over de ‘uitwisseling ‘ tussen Afrika en Azië vertelt.

 19. Een sci-fi boek: Starters van Lissa Price. Ik was eraan begonnen, niet wetende dat het sci-fi was anders was ik er vast niet aan begonnen :-D en ik vond het verdomd goed. Sindsdien kijk ik zelfs sci-fi films, stel je voor, na 31 jaar!

 20. lobke

  Zo’n leuk idee. Ik lees meestal nogal random, alles wat in mijn handen terecht komt via de bib (het moet snel gaan met de dochter erbij) of van de uitleenbib van het werk (niet heel veel keuze maar wel goed voor het engelse chicklit – item :-D )
  Voor Sci-fi die zeer toegankelijk is kan ik The Host van Stephenie Meyer (ja ja die van Twilight, de boeken zijn trouwens beter dan de films) aanraden. Je merkt eigenlijk bijna niet dat het sci-fi is, heel mooi verhaal. Voor een boek met een +65 hoofdpersonage moest ik direct denken aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’ van Jonas Jonasson. Zalig mooi geschreven, droog en absurd. Ik zie dat die nog al aangeraden werd… Ook binnen deze categorie heb je ‘De laatkomer’ van Dimitry Verhulst, ook heel goed. En als je aan Game of Thrones begint, ga je ook verderlezen (dat had ik toch), dus dan heb je meteen ook een reeks :-)

 21. veerle

  Dorian Gray is super! Gloed vind ik ook een aanrader, inderdaad.
  Voor Latijns-Amerika dacht ik ook aan Isabel Allende. Paula vond ik een heel mooi boek (en als ik het me goed herinner, speelt het zich in Latijns-Amerika af). Of De bewoonde vrouw, van Gioconda Belli.
  Een boek met prentjes : Waarom je moeder en ik altijd een kamerjas dragen van Wouter Deprez (meteen ook een boek dat in 1 dag uit is ;-))
  Ook nog 2 in 1 klap: het nieuwe boek van Lanoye , Gelukkige slaven. Speelt zich af in Azië en Afrika. Het boek is wel ok, maar ik vind het een van de mindere boeken van Lanoye. Het nieuwe boek van Lieve Joris (maar dat heb ik zelf nog niet gelezen) gaat ook over de twee continenten. Of de poorten van damascus van Lieve Joris, ook de moeite.
  Gedichten: Herman de Coninck of Hugo Claus (de gedichten vind ik veel toegankelijker dan zijn boeken) Bart Moeyaert vind ik aanraders…
  Afrika: (zoals hierboven) een van de boeken van Mahfoez (van de trilogie). Of Terug naar Kongo (van Lieve Joris)

 22. Heerlijk, zo’n leeslijst! Ik word er helemaal enthousiast van. Nog een paar tips:
  graphic novel: Persepolis van Marjane Satrapi is super en als je kiest voor The Walking Dead kun je ook de televisiereeks afvinken.
  Een boek met een 65+ hoofdpersonage: Hersenschimmen van Bernlef – een klassieker en een prachtig boek!
  Een boek dat zich afspeelt in Afrika: iets van schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie (Paarse hibiscus?)
  Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika: iets van Gabriel Garcia Marquez (Liefde in tijden van cholera?)
  En kies voor Raymond Carver, een geweldige schrijver en dan heb je meteen je kortverhalen gehad :)
  Poëzie: Charles Ducal is de Belgische dichter des vaderlands. Een aanrader!
  Veel leesplezier. Ben benieuwd te horen welke boeken het uiteindelijk geworden zijn.

 23. The picture of Dorian Gray is geweldig, echt waar. En Schoolidyllen vind ik ook wel een aanrader, al is die van 1900, telt dat dan ook? Alleszins een tearjerker!

 24. Ik doe ook mee aan die challenge, al bepaal ik niet op voorhand wat ik ervoor ga lezen. Sowieso geef ik één keer per maand een overzicht van mijn gelezen boeken en dan ga ik wel afvinken wat ik van de challenge al gedaan heb en waar ik specifiek op zoek moet naar een boek (sci-fi zal er waarschijnlijk zo eentje zijn).
  En merci om Bloemen op zolder te vernoemen! Ik was dat precies vergeten, terwijl ik dat als kind ook graag gelezen heb!

  Enkele tips:
  Graphic novel: Persepolis van Marjane Satrapi of De maagd en de neger van Judith Van Istendael
  Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12: hoezo skippen? Elk boek dat je leest met/voor Dexter valt toch hieronder, niet? Idem voor een boek met prentjes :-)
  Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd: ik ga 100% akkoord met je voornemen om The picture of Dorian Gray te lezen!
  Een boek dat je kan uitlezen op een dag: de boekjes van Wouter Deprez, met als koploper “Waarom je moeder en ik altijd een kamerjas dragen” en “Kies” (zijn trouwens ook boeken met prentjes)
  Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika: Kroniek van een aangekondigde dood van Gabriel Garcia Marquez. Of andere boeken van hem.
  Een poëzie bundel: Bart Moeyaert of Herman De Coninck

 25. Ik kan amper nog iets bijvoegen ;-), maar van Game Of Thrones ga je geen spijt krijgen en er is ook een TV serie van. Twee punten afgevinkt ineens.
  Ik lees normaal ook geen Fantasy, maar deze boeken lezen vlot. Wel heel veel personages :-). Op den duur kon ik niet meer zo goed volgen en na het vijfde boek heb je je buik vol van ridders en zwaarden .

 26. Het is wel grappig dat er nog meer mensen boeken gelezen hebben van Virginia Andrews in hun heel jonge jaren. Ik ook !!

 27. OK, als ik al het bovenstaande opgelijst zie, dan heb ik nog veel te lezen. Ik wist trouwens niet dat ’the remains of the day’ een boek was, de verfilming daarvan was alvast een pareltje (Anthony Hopkins en Emma Thompson, de max !)
  Pride and prejudice ligt hier ten huize zowel in het Engels als in het Nederlands, mijn oudste leest het zowat elk jaar, en ik krijg dat echt niet gelezen, veel te langdradig voor een ongeduldige geest

 28. Zuid Amerika: Anna Patchett – Staat van verwondering. Speelt zich af in het Amazonewoud. Dit boek ga je je echt niet beklagen.
  In één dag uit: Amélie Nothomb – Met angst en beven (wegens heel dun boek ook)
  In Azie: Rita Manija Brown – Alle vissen gaan op stok, waar gebeurd en echt één van de grappigste boeken die ik ooit gelezen heb.

 29. Owww wat een keitoffe uitdaging! Misschien ga ik hier ook wel voor, alleen lukt dat niet in één jaar, ik heb nog veel te veel andere hobby’s die ik graag doe :-)

 30. Ik hou (hield?) niet van sci-fi maar de boeken van Neil Gaiman kan ik je aanraden. Ik las zelf The Graveyard Book en The Ocean At The End Of The Lane. Het viel me enorm mee, sterker nog, ik las met plezier door. Verrassend :’)

 31. Sharon

  amai, ik zou op elk van deze een fantastisch boek kunnen aanraden! Pride & Prejudice vond ik dit tegenvallen!
  Hoofdpersonage 65+ lees: De 100-jarige man die uit het raam kroop en verdween! Fantastisch boek!
  Een reeks: Heb je de Stieg Larsson Trilogie al gelezen? Man man man!

  Boek dat zich afspeelt in Afrika: De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje! Zelfde auteur als de 100-jarige man en ik heb menig treinuurtjes doorgebracht met tranen in mijn ogen van het lachen!

  En trouwens, Bloemen op zolder <3
  Oke, ik kan blijven doorgaan, dus misschien moet ik hier stoppen!

 32. Boek dat zich afspeelt in Azië: Wilde zwanen, drie dochters van China. Een waargebeurd verhaal over 3 generaties vrouwen in China, dat een mooi beeld geeft van de complexe geschiedenis van dat land. Boek dat je kan uitlezen op een dag: alle boekjes van Wouter Deprez, vooral die waarin hij brieven naar zijn zoon schrijft, grappig en ontroerend tegelijk! Mooie graphic novel: Een deken van sneeuw. Een boek dat zich afspeelt in Afrika: Roots, al speelt enkel het eerste deel van het boek zich daar af. Nog steeds een van mijn favoriete boeken aller tijden.

 33. Ik heb gekozen voor Het lijden van de jonge Werther van Von Goethe.
  Ik kan de gedichten van Jotie ’t Hooft aanraden.

 34. Voor een boek met een 65+ hoofdpersonage kan ik Ze is zoek van Emma Healey over een dementerende vrouw heel erg aanbevelen, voor kortverhalen Alice Munro of Annelies Verbeke. Qua Aziatische schrijvers heb ik pas Han Kang ontdekt en goedbevonden (een beetje à la Murakami).

 35. Ouh, “Een brug van glas” <3 Net mijn lijstje aan het samenstellen en nu twijfel ik weer bij het jeugdboek.
  Ik doe ook mee aan de challenge dus en zet morgen mijn lijstje online. Ik heb bijna alle categorieën ingevuld, maar er zitten er toch een paar moeilijke bij vind ik.

 36. Hm, lijkt mij ook iets waar ik nog zou voor tekenen! Handig hoeveel tips hier al zijn verzameld :) Wat een reeks betreft, ik vond persoonlijk de Zeven Wateren-trilogie van Juliet Marillier wel goed. Ik ben ooit begonnen in ‘De stad der blinden’ van José Saramago, maar heb halfweg opgegeven. Zijn er mensen die zouden aanraden om toch opnieuw te beginnen?

 37. Vuur

  Dé tip voor een poëzie-bundel: “Verzamel de liefde” van Bart Moeyaert. Doet me er aan denken dat ik een dubbel exemplaar heb. Stuur ik het je op?
  Als je wat meer tijd hebt, is uiteraard ook “De gedichten” van Herman de Coninck een onvermijdelijke topper.

 38. Rien de Rien: ik las zopas De Stad der Blinden en hoewel het in het begin heel erg wennen was aan de schrijfstijl van Saramago, neemt juist dat je uiteindelijk echt mee in het boek. Het jaagt je op, net zoals de personages opgejaagd worden door het verval in hun maatschappij. Wat mij betreft was enkel het einde een klein minpunt, maar voor de rest vond ik dit boek heel erg de moeite! Dus ja, zeker opnieuw beginnen ;-)

 39. Qua graphic novels ben ik geen kenner, maar Persepolis van Marjane Satrapi is een aanrader én autobiografsch, dus non-fictie.
  Over Oceanië heb je Kerewin van Keri Hulme, maar ik vond dat een bizar boek. Of De Golvendanser van Adam Armstrong, dan heb je meteen je melige roman ook.
  En Matilda of een andere Roald Dahl moet je gewoon herlezen, dat ben ik ook aan het doen nu we die reeks van De Standaard in huis hebben.

 40. Lizzy

  Als er van ‘uitlezen op 1 dag’ moet gedaan worden dan vind ik ‘brieven aan mijn zoon’ van Wouter Deprez wel een schoontje. Gewoon omdat het eigenlijk ook echt héél schattig (en jawel … ook grappig) is.
  (Je kan hem eigenlijk ook onder de noemer ‘kortverhalen’ steken).

 41. Eef

  The Great Gatsby: een aanrader. Moeilijk begin, maar eens je erdoor bent, een zeer bijzonder boek.

  Graphic novels: Brecht Evens is een aanrader, evenals Maus van Art Spiegelman.

  Collectie kortverhalen: Tales from the Jazz Age van F. Scott Fitzgerald.

  Enjoy!

Reageer zelf

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>